ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

גליישר

פורום צפון אמריקה
    4
    11
    1947
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shai.
      shai. נערך לאחרונה על ידי

שינינו קצת את הלוז והתפנו לנו יומיים בערך אחרי ילוסטון וגרנד טיטון (שמקבלים 4 ימים ביחד), חשבנו או ליסוע לסולט לייק או לגליישר. נקודת ההתחלה והסיום של כל המסלול זה בוזמן (בוזמן-ילוסטון-גרנד טיטון- גליישר-בוזמן). 

האם הנסיעה לגליישר שווה יום אחד בודד של טיול שם? אם כן, לאיזה חלק של הפארק ליסוע (משפיע על הזמן טיול)?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • reuben13
        reuben13 נערך לאחרונה על ידי

גליישר

ביומיים יותר מאשר לטייל תבלו בנהיגה. הלוך וחזור לבוזמן זה כמעט 1,100 ק"מ:

http://goo.gl/maps/uI1rV

אחד האטרקציות היפות ביותר בפארק גליישר זה הכביש GOING TO THE SUN. איני יודע מתי תהיו שם בדיוק, כביש זה נסגר למעבר כלי רכב ב-16/9. דווקא אני הגעתי לפני כמה שנים ב-15/9 והכביש נסגר כי יום לפני כן ירדו שלגים. מזג האויר בפארק הוא לא כ"כ יציב בתקופה זאת. לא שלא נהנינו, אבל לא יכולנו לבקר בכל מקום בפארק.

אפשר, כחלופה, לבלות לילה בסמוך ל-BIGHORN CANYON. לא הייתי שם (דווקא מתכנן לבקר שם בספטמבר השנה), אבל נראה לי מקום מאוד יפה:

http://goo.gl/maps/2n79M

https://www.google.co.il/search?q=Bighorn+Canyon+National+Re creation+Area+pics&rlz=1T4SKPT_enIL434IL434&tbm=isch &tbo=u&source=univ&sa=X&ei=xY7aU-ypNuS57Abrv oHYBw&ved=0CBsQsAQ&biw=1280&bih=526

• israelimom
          israelimom נערך לאחרונה על ידי

גליישר

ההמלצה שלי היא לפנות עוד יום מהלו"ז ולהקדיש שלושה ימים לגליישר Wink

יום הגעה עד איזור קאליספל. יום נסיעה ב-GTTS + טיולים באיזור מאני גליישר ויום חזרה. זו אמנם רק טעימה, אבל זה מאד טעים!

כמובן, במגבלות התאריכים כפי שראובן ציין.

• dhz
            dhz נערך לאחרונה על ידי

גליישר

לאור נסיוני הקצר, זה לא פרקטי להקצות יום ל- GTTS + Many Glacier, ובמיוחד אם רוצים ללכת ברגל.  ל- Many Glacier בכלל לא הגעתי.  נוסף על כך, יש לקחת בחשבון שמקומות הלינה בחלק המזרחי של הפארק מצומצמים.  ניתן בהחלט לבלות יום וגם יותר לאורך ה- GTTS (מובן שבסוף היום יוצאים מהפארק למקום הלינה).  אני ביליתי שם יום וחצי.

• israelimom

גליישר

אני דווקא חושבת שזה בהחלט אפשרי, אם כי כמובן לא תלכו יותר מדי מסלולים ברגל. עדיין, בעיני, הנסיעה בכביש הגישה למרכז המבקרים במאני גליישר (סה"כ כחצי שעה נסיעה) תמיד מרגשת. לפחות בחצי מהפעמים שנסענו שם (והיו הרבה) ראינו דובים, או מוסים. זה איזור מעולה לתצפיות דובים כי אינו מיוער (וגם כי יש שם המון המון דובים). הנוף בכביש וממרכז המבקרים מדהים, ותמיד אפשר ללכת מסלול של חצי שעה רק עד לאגם פישרקאפ לחפש מוסים רועים באגם. אידיאלי זה לא, אבל לו בידי הבחירה, בשלושה ימים מבוזמן, הייתי עושה את זה.

עורכת כדי להבהיר - זה לא מתאים לכל אחד. מדובר בנסיעות מאד ארוכות והרבה מאד זמן רכב במסגרת שלושת הימים. בכל מקרה, ליומיים זה לא מתאים.

• shai.

גליישר

לקחתי בחשבון את כללללל מה שאמרתם, אם באמת יהיה לנו מספיק ימים פנויים נעשה את הנסיעה הזאת!

אם לא- אני אשמח להמלצות חלופיות באיזור. מצאתי את Bighorn canyon והוא נראה יפה ואפילו סביר בזמני נסיעה, אבל בגלל שאנחנו מסיימים דווקא בגרנד טיטון ועולים לבוזמן ממערב לילוסטון- אשמח לדעת אם יש על מה להעביר יומיים בצד ההוא.

אם לא- מה יש באיזור של boghorn ששווה נסיעה?

• dhz
                  dhz נערך לאחרונה על ידי

גליישר

אני מניח שהכוונה היתה ל- Big Horn Canyon National Recreation Area.

יש שם נהר שעובר בקניון. אנשים משיטים שם סירות.  יש נקודת תצפית עם נוף מדהים.

אם אתם לא משיטים סירות, אין הרבה מה לעשות שם.  הנה תמונות שצילמתי שם.

הכוון לשם הוא הפוך מזה בו אתם מתכוונים לנסוע - מזרח.  לשיקולכם אם להגיע לאיזור זה.  אם כן, מציע להתעכב ב- Cody וגם לעלות להרי ה- Big Horn ממזרח לקניון.

303 - Devil's Canyon.jpg306 - Devil's Canyon.jpg
                  • israelimom

גליישר

איך נראית שאר התכנית שלכם? אולי נוכל להציע ריווח והעמקה במקומות אחרים?

• shai.

גליישר

אני אשמח!!!

יש לנו (בגלל אילוצי טיסות ועוד דברים שכבר סגורים סופית) מה1.9 בבוקר עד ה7.1 בבוקר לצאת ולחזור לבוזמן אירפורט. הנחנו שילוסטון וגרנד טיטון יקחו כ3 וחצי ימים (אנחנו לא הייקרים גדולים.. נעשה רק תצפיות ומסלולים ממש קצרים) כך שנשארים לנו יומיים שלמים ולילה שלם לנסיעה חזרה לבוזמן, מבחינתנו לנצל עד הרגע האחרון ואפילו להגיע לבוזמן רק בבוקר הטיסה. אם לא נמצא משהו ששווה נסיעה אני מניחה שפשוט נמרח את הזמן בפארקים עוד קצת, ונעשה יום אחד של התפננות במלון, או במקרה הכי גרוע נקפוץ לקודי, שלהבנתי יכולה להעביר לנו כמה שעות של הסתובבות...

כל המלצה תהיה מהממת!!! Smile

• dhz
                        dhz נערך לאחרונה על ידי

גליישר

קודי יכולה למלא יום שלם, אבל קחו בחשבון שהיא הכוון הפוך מ- Bozemann.

בקודי יש מרכז מוזיאונים מעהיין בשם Buffalo Bill Center.  ביציאה מהעירה לכוון ילוסטון יש סכר על נהר Shoshone שניתן לבקר בו.  קצת לפני היציאה לכוון זה יש מוזיאון אויר פתוח קטן עם בתים שונים מוויומינג מהמאה ה- 19.

אפשרות נוספת היא להגיע לאידהו ולבקר בפארק נוסף - Craters of the moon.

זה יכול להעביר לכם חצי יום או קצת יותר.  יש גם פארק לאומי היסטורי ליד בכור הראשון ליצור חשמל.  אין מה לחשוש מקרינה. הוא כבר לא פעיל עשרות שנים.

מיקומו הוא Arco, ממש לפני הכניסה לפארק Craters of the moon. 

• israelimom

גליישר

אולי זו השעה, אבל לא הבנתי את התאריכים.

מגיעים לבוזמן בראשון בספטמבר? הבנתי נכון? ומתי טסים ממנה בחזרה?

יש לכם מלאנתלפים דברים לעשות בילוסטון והגרנד טטון ואיזור בוזמן והקניון של הגלאטין, גם בלי להיות הייקרים. רק תגיד לי כמה ימים בדיוק, מתי נוחתים ומתי חוזרים. ציינו גם מאיפה מגיעים לבוזמן, כי מצב הצבירה שלכם ורמת הג'ט לג גם רלבנטיים. 

אם הבנתי נכון ויש לכם שישה ימים, לדעתי לא כדאי לנסוע לגליישר אלא לעשות טיול יותר מעמיק באיזורים הדרומיים לבוזמן. לחלופין, להתמקד בגליישר, אולי, עם נגיעות ילוסטון. כמובן, הכי טוב להוסיף עוד יומיים שלושה לטיול Wink

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון