עונות בסין והודו
-
מה עניינים?
שאלה בנוגע לטיול בסין או הודו בנובמבר
האם בפועל זה אפשרי ונוח מבחינת העונה לטייל בסין בנובמבר? אני יודע שבדרום סין כן השאלה האם זה אפשרי בסיצ'און כולל האזורים הגבוהים של הבקדור?
אותו דבר לגביי הודו, נובמבר בהודו? אני מניח שלצפון הודו לא בטוח שזו העונה, האם זאת העונה בדרום הודו?
תודה רבה לעונים!
-
עונות בסין והודואורי הי
לא יודע לענות על סין ( אולי בקרוב... )
בנוגע להודו
תזכור שהחורף מוגדרת כעונה היבשה , כך שבהודו נובמבר ודצמבר הם סוף המונסונים בדרום ( בצפון באוקטובר כבר למעשה ברוב המקומות אין גשמים.
לי יצא לטייל בנוב' דצמבר בצפון - דארג'ילינג סיקים ואפשר להגיד שאומנם הולך ומתקרר אבל צריך לקחת בחשבון שזה נוגע למקומות הגבוהים .
לא הייתי ברג'אסטן אבל חברים כתבו שבנוב' היה להם מזג אוויר מעולה בג'ייסלאמר ולא רק .
הירידה למרכז הודו ודרומה - נובמבר בטוח יתאים אם כי עדיין יהיו מונסונים ....
מקווה שתקבל עוד תשובות , בהצלחה
-
עונות בסין והודולגבי הודו: נובמבר-דצמבר הם לדעתי החודשים הטובים ביותר בשנה (בהכללה גסה)לטייל בהודו. אפשר לטייל ברובה המוחלט של תת היבשת במזג אויר נוח ונעים - לא קר אבל גם לא חם ומעט גשמים. כמובן שיש קצת יוצאי דופן: בצפון הרחוק (לדאק) כבר קר מידי והדרכים נחסמו כבר מזמן (מאוקטובר) אבל מצד שני ברוב האזורים האחרים של ההימלאיה אפשר לטייל בלי בעיה (-בניגוד למה שחושבים!) בדרמסלה למשל מזה"א די נעים ביום וקצת קר בלילה (בין 15-20 מעלות ביום ל 5-10 בלילה. כמובן שיכול להיות גם יותר קר, אבל זה הממוצע) ובנוסף גם הראות בהימלאיה היא מצויינת. אפילו במקומות כמו מנאלי אפשר בהחלט לבקר בנובמבר בלי לקפוא (בדצמבר כבר יכול להיות קר עם שלג לעיתים). העניין הוא שבחלק מהמקומות בהימלאיה, ובמיוחד כאלה המבוססים על תיירות עונתית - הרבה מהעסקים סגורים (ג.ה ומסעדות). אבל עדיין יש מספיק מקומות שיהיו פתוחים ומי שלא מפחד יותר מידי ממזג אויר חורפי (נניח קור כמו בחורף בארץ) - יוכל לטייל בלי ום בעיה ברוב ההימלאיה גם בנובמבר ודצמבר. לגבי שאר אזורי הודו: נובמבר דצמבר הם מהחודשים הכי אידיאלים לטייל במרכז הודו ובמישורי הגנגס - לא חם ולא קר ואין כמעט גשמים. אותו הדבר הוא לגבי ראג'סטן. גם ברובה של דרום הודו מזה"א נוח עם מעט מאד גשמים. האזור היחיד שקצת יוצא דופן מהכללה זו הוא החוף הדרום מזרחי (אזור החוף של טאמיל נאדו) שיש בו הרבה גשם בחודשים אלו וגם הגשמים הללו מתמעטים אל תוך דצמבר. בקיצור - חוץ מההימלאיה הרחוקה אפשר לטייל בחודשים אלו בכל הודו כמעט ובמזג אויר נוח - האידיאליה בהתגלמותה

-
עונות בסין והודולא טיילתי בסין בנובמבר, רק משמועות - זה די גבולי, במיוחד בהרים.
בדרך בין צ'נגדו לקאנדינג יש לא מעט מפולות שלגים, קח בחשבון.
-
עונות בסין והודולגבי מזג אויר בסין אפשר יהיה להכנס לאתר הבא שם צניתן למצוא מידע לפי חלוקה של חודשים ואזורים גאוגרפים
-
עונות בסין והודותודה רבה לכולם! זה עזר מאוד!