חופשה בדצמבר
-
שלום,
אני מתכננת חופשת סנובורד לי ולחבר באמצע דצמבר והייתי שמחה לקבל טיפים והמלצות, אני גולשת על סקי אבל רוצה לנסות את הבורד, וגם החבר לא מכיר, כך שנזדקק להדרכה (כנראה ניקח כל אחד מאיתנו כ 5 שיעורים בסקימולטור לפני כדי למצות את החופשה יותר, כי הבנתי שרק ביום השלישי אפשר לעשות מסלול כחול קל, וחבל לי לבזבז את הזמן בו נהיה בשלג). באילו אתרים יהיו לנו מסלולים כחולים טובים למתחילים ושלג/תותחי שלג טובים באמצע דצמבר? מביניהם - אילו אתרים נחשבים לזולים יותר? מבחינת עלות כוללת של טיסה+לינה+סקי פס+השכרת ציוד.
תודה!
-
חופשה בדצמברחופשה למתחילים מומלצת בצ'כיה או בולגריה!
כמובן המחיר נמוך גם!
לגבי איכות/כמות השלג - זה שאלת מיליון הדולר ואף אחד לא יכול להבטיח! -
חופשה בדצמברברור שמדובר בהימור, אבל אני בטוחה שיש כיוון כללי של אתרים שלרוב טוב בהם גם בדצמבר ובטח יש אתרים שידוע שבטוח לא כדאי להגיע אליהם בחודש הזה. לא עדיף להסתמך על גובה האתר כדי לשער מה הסיכוי לשלג בדצמבר? אם כן - מה הגובה המינימאלי של האתרים בהם כדאי לי להתעניין?
-
חופשה בדצמברהנקודה החשובה לדעתי זה אם האתר מתאים לכם או לא...
שוב האתרים המומלצים למתחילים זה בולגריה וצכיה...
אבל אם הגובה גם חשוב לכם היית ממליץ על אנדורה, שהוא אתר גבוה יחסית אבל טיפה ( לדעתי ) "למתחילים מתקדמים"
אבל אם אתם בונים על מורים לא חושב שזה בעיה- לכו על אנדורה ( גראנד ואלירה ) -
חופשה בדצמברבדצמבר (למעט כריסמס) האתרים לא מלאים וקל להשיג מקום בהתראה קצרה.
במקום להמר, פשוט חכו ובחרו את היעד ברגע האחרון, לפי מזג האוויר.
לגבי מה שהומלץ פה: מאד תלוי מה אתם מחפשים. צ'כיה ובולגריה לא מעניקות חוויה אלפינית חזקה. לכו לשם אם אתם באורייטנציה של חסכון.
גראנד ולירה באנדורה - אזור חביב, מסלולים די קצרים, לא ממש גבוה ונופים לא מאד יפים. אזור סקי פונקציונלי שיתרונו הגדול במחירי המלונות הנמוכים ביחס לתמורה. החסרון המשמעותי - המרחק משדה התעופה.
אוסטריה, איטליה, צרפת ושוויץ מלאות אתרים גדולים שופעי מסלולים בכל הצבעים. יש עשרות אתרים שבכל אחד עשרות מסלולים כחולים ואדומים "בהירים". אני ממש לא רואה טעם להמליץ עכשיו - עדיף לדעת מה רלוונטי שבוע לפני החופשה ואז לכוון אתכם.
-
חופשה בדצמברבצ'כיה ובולגריה האתרים לא מאוד גבוהים ואני לא הייתי מהמרת עליהם לאמצע דצמבר.
נכון שלא תהיה בעיה למצוא מקום לינה, אבל אם זה נופל על חנוכה (ונראה לי שכן), אז אני חושבת שעדיף לשריין טיסות מראש.
-
חופשה בדצמברלבת של ראשית מאחר ואתם צעירים הייתי ממליץ לכם על אוסטריה,אתר כמו סולדן שיש בו הרבה מסלולים כחולים וגם כף להיות שם אחרי הסקי.כנראה שגם אנו נהיה שם בחנוכה ונדע זאת בעוד כשבועים כך שאם ניפגש שם נשמח לעזור לכם.
-
אבא! -
חופשה בדצמברגראנד ולירה " לא ממש גבוה"???!!! מה אתה גולש בהוורסט?
אתר נמצא בגובה טוב בהחלט!
לגבי הנופים.. אני מבין שאתה בקטע של מדבר או משהו שלא קשור להרים / עצים.. כי באנדורה זה לא חסר!
ובכול מקרה על "טעם וריח" אין מה להדווח ( לא נכון להגיד שאין נופים יפה בשום מקום !!!) -
חופשה בדצמבראת באמת חייבת אתר גבוה לדצמבר - צרפת זה כנראה כיוון טוב.
יודעי דבר (יריב) יגידו לך שמה שאתם מחפשים זה UCPA. זה בדיוק מתאים לפרמטרים שהצגת.
בקשר לסקימולטור.. נראה לי שחמישה שעורים יעלו יותר מיום סקי..לדעתי עדיף יום נוסף...(לא יודע כמה עולה יום חופש שלך, אבל בכל זאת..זה יום של סקי!!!)
זה מאוד אישי, ומאוד תלוי ברקע שלכם, אבל לדעתי, בסוף היום הראשון כבר, עם קצת יכולת ואמונה, אין שום סיבה שלא תרדו מסלול כחול בביטחון רב.
תהנו.