קראבי או קו טאו?
-
אני ובעלי טסים באוקטובר לחודש בתאילנד.
המסלול הוא צ'אנג מאי - פוקט - קו טאו/קראבי - קופנגן - קוסמוי - בנגקוק.
בהתחלה חשבתי על קו טאו ל 3 ימים בגלל שקט ומים כחולים צלולים, קצת להירגע אחרי טיולים של צפון ורעש של פוקט.
האם להחליפו בקראבי?
-
קראבי או קו טאו?קו טאו נמצאת קרוב לקו סמוי, כשעה ומשהו בסירה מהירה. בקו טאו יש ים צלול, מעולה לצלילה או שנורקלינג. אם מחפשים שקט וצלילות, אין ספק שקו טאו זאת אופציה טובה. הייתי בקו טאו חודש שעבר ליום אחד והרגשתי שמיציתי, אבל זה המקום.
בקראבי היינו שבוע. הים שונה לגמרי. הוא גלי וסוער יותר. קראבי גם נמצאת קרוב לפוקט, הצד השני של קו סמוי. בכלל כדאי לקחת בחשבון שקו סמוי, קו פנגן וקו טאו הם איים קרובים, ים שקט ויפה לעומת פוקט, קראבי וקו פי פי שנמצאים בצד השני. המעבר דורש טיסה או מעבורת ואוטובוס ויום מעבר. אני מאוד אהבתי את קראבי, יש הרבה מה לעשות שם וגם לקחת טיולים באזור. הייתי מציע לך לאסוף מידע על הואה הין. היינו שם שבוע וזה מקום נהדר ומלא פעילויות. אם תרצו המלצות, אני אוכל לפרט בהמשך.
אלי
-
קראבי או קו טאו?חשבתי על הואה הין, אבל פסלתי אותו, נראה לי הוא יותר לחופשה משפחתית.
תודה
-
קראבי או קו טאו?תכננתם כמה זמן תהיו בכל מקום?
אתם בטוחים שתצליחו לדחוס את כל הייעדים ב - 30 יום?
לי זה נראה מעט יותר מידי, אולם אפשרי. -
מסלול - בבקשה דעתכםהמסלול הוא הבא:
6 ימים צ'אנג מאי וצפון
4 ימים פוקט
3 ימים קראבי (תוכנן כקו טאו בהתחלה)
5 ימים קוסמוי
5 ימים קופנגן
6 ימים בנגקוק
שוקלת להעביר יום מקוסמוי-קופנגן לפוקט
בבקשה דעתכם
-
מישהו יכול להתייחס? בבקשה -
מסלול - בבקשה דעתכםיותר מידיי מעברים לטעמי..... אני לא חסידה של טיולי "בוא נסמן V על מה שאפשר"
אני חושבת שכדאי בהחלט לצמצם את מספר המקומות ולרווח את הטיול - תבלו קצת יותר בכל מקום, תהנו ממה שיש לכל מקום להציע בלי לרוץ אחריי הזמן.
הייתי מוותרת על קראבי. צפון-פוקט-קוסומוי (אפשר 3-4ימים נגיד בקופנגן המעבר בין בינהם לא נוראי)-בנגקוק
-
מסלול - בבקשה דעתכםכן, אבל מצד שני אני מקצה לכל יעד לפחות 3 לילות, זה לא משנה את העניין?
אני אהיה בתאילנד חודש שלם, אז אם אהיה ב 3-5 יעדים בכל הטיול זה בערך 6-10 ימים בכל יעד, נראה לי מיותר, לא? אבל שוב, אני מתייעצת איתכם, לא מנסה להוציא מכם את ה"אוקיי", כי אני מכירה תאילנד רק מאינטרנט, בניגוד אליכם

-
מסלול - בבקשה דעתכםאני דוקא חושב שחלוקת הימים היא טובה יחסית, ולא הייתי מוותר על קראבי.
במידה ו-3 ימיםבקראבי כוללים את יום ההגעה והעזיבה (2 לילות) הייתי מוריד יום אחד מסמוי-קופנגאן (10 ימים בסה"כ) ומוסיף יום אחד נוסף לקראבי.
קחי בחשבון את זמני המעבר בין שני צידי האיים (קראבי-סמוי). לא ציינת אם את עושה זאת בטיסה או בנסיעה ברכב+מעבורת.
-
מסלול - בבקשה דעתכםבקראבי, כלומר ריילי ביץ' זה 3 לילות, כולל מעבר מפוקט לקראבי. מעבר לקוסמוי נכלל בימים של קוסמוי (כלומר ביום ה-4 בקראבי, אנחנו יוצאים על הבוקר), נעבור נראה לי בוואן+מעבורת, נגיע לקראבי ומשם יש ללומפריה כרטיס משולב.
תודה
-
מסלול - בבקשה דעתכםאני הייתי עדיף לישון ב-Ao Nang ולבקר בריילי רק בשעות היום.
המעבר ביניהם אורך מספר דקות ובריילי די משעמם בלילה.
-
מסלול - בבקשה דעתכםאין שם מה לעשות בערבים בכלל? אפילו לא בר אחד או שניים?
-
יש מה לעשות בריילי בערביש בהחלט מה לעשות בריילי בערב, אלא אם את/אתה מחפשים מסיבות.
נכון שאין מסיבות על החוף ואין פאבים מסוגננים, אבל:
יש לפחות 5 פאבים מינימליסטים בחוף ריילי מזרח, מה שמכונה "ראסטה-בר" בשפה שלי...
מקומות פשוטים בעיצובם שמשמיעים מוזיקת רגאיי ומוזיקת צ'ילאאוט ומציעים בירות וקוקטיילים שונים, ובחלקם יש גם שולחנות סנוקר.
בנוסף יש בריילי מזרח את הlast bar שהוא סוג של דאנס-בר עם מוזיקת מיינסטרים ומופעי להטוטנות אש, ופעם-פעמיים בשבוע גם הופעה חיה של זמר מקומי.
הlast bar פתוח כל יום עד השעות הקטנות של הלילה.
לעיתים גם ניתן ליפול על שבוע בו יש מופע אגרוף תאילנדי באחד מהבארים שציינתי למעלה. מדובר על מופע שהוא סוג של הצגה לתיירים ולא על קרב אמיתי, אבל זה די חביב והאווירה טובה מאחר ולמופעים האלו נוטים להגיע כמעט כל התיירים שנמצאים בריילי באותו זמן...
בקיצור, לדעתי לתייר שלא מחפש מסיבות ו"רק צריך את המקום שלו לשבת בכיף ולשתות בירה" - אפשר בכיף להעביר 3 לילות בריילי (ולדעתי אפילו יותר, אבל ברור לי שרוב האנשים ישתעממו לבלות ככה יותר מ3-4 לילות)
-
יש מה לעשות בריילי בערבזה ירח דבש שלנו, אז לפי התאור שלך זה בדיוק מתאים למה שאני רוצה לקבל מריילי - 3 ימים של רוגע ,רומנטיקה ומלון מפנק, יחד עם זאת אבל מקומות לצאת
תודה רבה
-
שאלה אחרונה - מלון בקוסמוי ובנגקוקתמליצו בבקשה על מלון בקוסמוי עד 250 ש"ח ללילה בצ'וואנג
ומלון בבנגקוק עד 200 ש"ח באזור שאתם חושבים שהכי נוח
-
יש מה לעשות בריילי בערבאתמול היינו בריילי ביץ׳ בלאסט באר והיה אחלה ערב עם מופע להטוטי איש, הופעה של זמר (שהוא גם דיג׳יי וגם להטוטן וגם עוזר להרים מזוודות לסירות חחח) וגם קרב איגרוף משעשע מאוד...
היינו בריילי שתי לילות וזה בהחלט מיצה את עצמו...אחלה מקום אבל לא להרבה זמן..
וזה עוד כשהיה גשם (מבול) פעם בכמה שעות...
-
שאלה אחרונה - מלון בקוסמוי ובנגקוקמלון בקוסומוי בתקציב שציינת תבדקו את המרקיור
http://www.mercure.com/gb/hotel-8502-mercure-samui-chaweng-t ana/index.shtml
בבנגקוק בידקו את האיסטין מקאסן
http://www.eastinhotelsresidences.com/eastinmakkasanbangkok/
והולידיי הין אקספרס שצמוד לMBK
http://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/bangkok/bk krb/hoteldetail
-
יש מה לעשות בריילי בערבתודה רבה, תהנו בהמשך הטיול

-
שאלה אחרונה - מלון בקוסמוי ובנגקוקתודה, יש עוד המלצות