צפון איטליה - תעזרו לי
-
ב"ה.
אני ואמא שלי מתכננות טיול לצפון איטליה לשבוע
קראתי הרבה באתר אבל אני די מבולבלת מרוב ידע
תכננתי מסלול ואם תוכלו בבקשה לתת לי המלצות מה כדאי ומה לא.
חשוב לציין שאין לנו רכב.
יום 1 - נחיתה במילאנו, טיול בעיר
יום 2 - נסיעה לסטרזה
יום 3 - נסיעה לאגם לוגאנו בשוויץ
יום 4 - יוצא יום שישי ואנחנו שומרות שבת - נסיעה לוונציה ביקור במורנו ובורנו (האיים ליד)
יום 5 - שבת בוונציה
מכאן אני לא יודעת,
נשאר לנו עוד יומיים וחשבתי לנצל אותם לדילומיטים -
אפשר לטיייל שם בלי רכב?
גם שמעתי על צ'ינקווה טרה -מה אתם ממליצים?
זהו.. אם תוכלו לתת הערות ולהציע רעיונות ליומיים האחרונים זה מאוד יעזור לנו.
תודה!
-
צפון איטליה - תעזרו לילעניות דעתי, את צריכה לחלק את 7 הימים כך :
יום ראשון - נסיעה לסטרזה, ישר מנמל התעופה .
בסטרזה קחי בחשבון שהאיים הבורמאים "נסגרים" בשעה 17:00 .
כך שאחרי 12:00 לא כדאי לצאת לשייט לאיים . אם אתן רואות שהשעה 12 בצהריים ועדיין לא יצאתן לשייט, אז תעלו ברכבל להר מוטורונה .
יום שני - תסעו לוורונה . (בגלל שאין לכן רכב, זה די מסורבל לסוע ללוגנו) .
יום שלישי - (יוצא יום חמישי בשבוע) תסעו לוונציה . בוונציה יש הרבה מה לראות, ביחוד אם אתן רוצות לשוט לאיים מורנו ובורנו .
יום שישי - (יוצא יום ראשון בשבוע) סעו ברכבת למילאנו . במילנו תטיילו יומיים . ממילאנו סעו לנמל התעופה מלפנזה .
יש לקחת בחשבון שאיטליה זו מדינה גדולה, ולוקח כמה שעות לסוע ממקום למקום .
-
צפון איטליה - תעזרו ליאין רכב, משמעות הדבר שאתן מטיילות עם מזוודה. צריך לפשט כמה שאפשר. בהנחה שיש לכן שבעה לילות חלקו בין ארבעה בסטרזה לשלושה בוונציה. וזהו.
מהבסיס בסטרזה אפשר לעשות הרבה דברים בתחבורה ציבורית, כולל נסיעה ליום טיול במילנו בתחבורה ציבורית. בנוסף, שייט לאיים הבורומאים, מזר סנטה קתרינה דל ססו, מצודת אנג'רה ועיירות האגם, כולל אסקונה ולוקרנו (כמובן, לא ביום אחד). יש רכבלים בסטרזה ובעיירה שממול - Laveno. מההרים שאליהן תעלו ברכבלים תראו המון אגמים באופק. לא ישעמם לכן.
גם בוונציה יש אינסוף אפשרויות.
-
צפון איטליה - תעזרו לימסכים עם צמצום האתרים. הנסיעה באיטליה יקרה. ונציה מקום נהדר להעביר בוא את השבת. הקהילה שם חמה מאוד. גם לדעתי מילאנו, ונציה וסטרזה הם מספיקים ופשוט להעמיק בכל מקום.
-
צפון איטליה - תעזרו ליתודה רבה לכולכם!
יש לנו מקום לינה חינם במילאנו, כך שחשבתי לצאת משם לטיולים.
(בונציה שכרנו חדר)
נראה לכם הגיוני לצאת ולחזור ממילאנו לסטרזה? קראתי באינטרנט שזה שעה נסיעה..
חוצמזה - איך הייתם מציעים לי לחלק את הימים בסטרזה?
ארבעה ימים נראה לי הרבה, מפחדת שנשתעמם
-
צפון איטליה - תעזרו ליאם יש לכן מקום לינה בחינם במילאנו, אז כדאי לנצל את זה .
במילנו אפשר לבלות יומיים .
ללא רכב, אפשר למצות את סטרזה ביום אחד . תסעו בבוקר באוטובוס, תשוטו לאיים הבורמאים, אחר כך אפשר לעלות ברכבל להר מוטורונה (זה קרוב מאוד), ואחה"צ תחזרו למילאנו .
אפשר לסוע לעיר CREMONA , מדרום למילנו . זו העיר של סטדיווריוס, בונה הכינורות המפרסם, ועוד כמה בוני כינורות . גם אם אתן לא חובבות מוזיקה, העיר מעניינת מאוד ליום טיול אחד .
גם העיר PAVIA שווה יום טיול .
כמובן שאפשר לטייל גם בערים BERGAMO ו- BRESCIA שקרובות מאוד למילאנו .