עזרה בתכנון טיול
-
שלום לכולם,
אנחנו זוג צעיר שמתכננים טיול קרוואנים במערב ארה״ב מסוף אוגוסט עד סוף ספטמבר שנה הבאה (הזמנים גמישים עד שנתאם טיסות והשכרות, כמובן).
נשמח לאינפוט שלכם לגבי התכנון הראשוני של הטיול שלנו, שמתחיל בסיאטל ונגמר בלאס וגאס. האם כדי להוסיף או להוריד ימים במקומות מסוימים, האם יש עצירות נוספות שכדאי לעשות, או כאלה שאתם לא ממליצים עליהן?
יש לציין שיש לנו נהג אחד עיקרי.
תודה מראש!
1. סיאטל- הגעה בטיסה ושהייה בעיר.
לילה: חדר בסיאטל.
2. סיאטל- איסוף RV והתארגנות, קניות, יציאה לדרך. (שעתיים נסיעה)
לילה: Raineir NP.
3. רייניר- טיול בשמורה, ביקור ב-Cedar creek treehouse. (שלוש שעות נסיעה לחניון)
לילה: Eagle Valley Campground. חניון RV בדרך.
4. נסיעה לגליישר- 7 שעות נסיעה.
לילה: גליישר
5-7. גליישר
לילות: גליישר
8. נסיעה לבוזמן- ביקור בעיר. קניות. (5 שעות נסיעה).
לילה: walmart בבוזמן.
9. בוזמן- השכרת טרקטורונים, נסיעה לילוסטון (3 שעות נסיעה)
לילה: ילוסטון.
10-12. ילוסטון
13. Grand Teton NP. (שעתיים וחצי נסיעה לחניון, או לינה שם ונסיעה ארוכה יותר למחרת)
לילה: walmart איידהו פולס
14. ארבע שעות נסיעה לסולט לייק סיטי, ביקור ב- bingham canyon.
לילה: סולט לייק סיטי
15. נסיעה ל- lake tahoe - שמונה וחצי שעות נסיעה.
לילה: lake tahoe
16. lake tahoe
17. יום ב-reno/carson city.
18. נסיעה ליוסמיטי- חמש שעות נסיעה.
19-22 יוסמיטי.
23. ארבע שעות נסיעה לסקויה פארק. אחכ שעתיים וחצי נסיעה לבייקרספילד.
לילה: בייקרספילד.
24. הוליווד (שעתיים נסיעה).
לילה: LA
25. six flags LA.
לילה: LA
26. חמש שעות נסיעה ללאס וגאס.
27. החזרת rv בלאס וגאס, המשך טיול במלונות.
-
עזרה בתכנון טיוליש לי כמה הערות ושאלות.
- במזג אויר יפה הייתי מכניס גם את הר סיינט הלן לביקור אחרי ריינייר.
- לא ממש מכיר את בוזמן, אבל אם יש שם מרכז קניות אז כדאי לנצל את העובדה שבמונטנה אין sales tax, כך שהקניות יכולות לצאת זולות יותר.
- למה לשכור טרקטורונים בבוזמן? איפה משתמשים בהם ואיפה מחזירים אותם?
- אם כבר נוסעים לסולט לייק סיטי, ממליץ על סטיה מערבה וביקור קצר ב- Twin Falls. יש שם קניון מרהיב בכניסה לעיר.
- מסולט לייק סיטי לאגם טאהו יש לחצות את מדינת נבדה לרוחב. זה מעל 500 מייל. לטעמי משימה קשה לנהג אחד. תצטרכו להתחלף.
- המעבר בפארק סקוויה לא סביר. יש להקדיש יום שלם לפארק. לדעתי, ניתן להוריד יום מיוסמיטי לצורך כך.
- יש לכם קטעי נסיעות ארוכים מאד. מציע לחלקם ליומיים או יותר ולקחת דרכים נופיות בחלק מהמקרים במקום את ה- Interstate והמסלול המהיר.
- RV נוסע לאט יותר מאוטו רגיל. לפחות זה מה שראיתי בכל טיולי. האם לקחתם זאת בחשבון בחישוב זמני הנסיעה?
- קחו בחשבון שיש דרכים בהם לא ניתן לנהוג ב- RV. מדובר בדרכים מתפתלות וצרות. אינני בטוח שיש כאלו בטיול שלכם, אם כי בדרך GTTS בגליישר, העליה ממערב ל- LOgan Pass היא דרך כזו.
-
עזרה בתכנון טיוללפי דיווחים בפורום (לא הייתי שם בעצמי), בייקרספילד עיר לא נעימה ועם הרבה פשיעה.. אולי כדאי לחפש מקום אחר ללינה אחרי הסקויה.
-
עזרה בתכנון טיוללדעתי ניתן ללון גם בקרבת הפארק. אני לנתי ב- Visalia. מזכרוני, מרחק הנסיעה משם ללוס אנג'לס הוא פחות מיום נסיעה.
-
עזרה בתכנון טיולתודה לכולכם על כל ההערות, זה ממש עוזר בתכנון!
בנוגע לטרקטורונים בבוזמן, זו אטרקציה רנדומלית שמצאנו והבחור מאד רצה לעשות. זה באיזור העיר, לוקחים ומחזירים באותו יום. עדיין לא ראינו בבירור איפה משתמשים בהם, לפי הסרטונים זה שטח סלעי שנראה קצת כמו רמת הגולן.
השתדלנו בימים שבהם הנסיעות ארוכות לא לתכנן עוד משהו כבד, ובהחלט נפצל את הנסיעה הארוכה בנוואדה. בנוסף לפי המלצתכם, נחפש מקום שינה אחר מבייקרספילד.
אחרי שיחות עם אנשים חשבנו לשנות את המסלול ולסיים אותו בלוס אנג׳לס, בכדי לבלות שם כמה ימים נוספים.
לצורך כך בעצם הורדנו את אגם טאהו, והוספנו יום בברייס ויום בציון ויומיים בלאס וגאס. כך יוצא שבעצם אנחנו חוצים את נבאדה בדרום ולא בצפון.
מה לדעתכם עדיף? האם חבל לוותר על לייק טאהו והאם לברייס וציון מספיק יום אחד לכל אחד?
-
עזרה בתכנון טיולאיזורים מופלאים. אני בטוחה שתהנו מאד.
הערה כללית - תבררו לגבי דמי החזר בנקודה שונה מנקודת השכירות. אני לא יודעת איך זה יוצא עם קראוונים, אבל עם רכב יכול להיות שעדיף לקחת ולהחזיר בסן פרנסיסקו (ולשנות את המסלול בהתאם, כך שיכלול למשל את הרדוודס ואת קרייטר לייק).
התייחסות למסלול כפי שהוצג -
1. סיאטל- הגעה בטיסה ושהייה בעיר.
לילה: חדר בסיאטל.
2. סיאטל- איסוף RV והתארגנות, קניות, יציאה לדרך. (שעתיים נסיעה)
לילה: Raineir NP.
3. רייניר- טיול בשמורה, ביקור ב-Cedar creek treehouse. (שלוש שעות נסיעה לחניון)
לילה: Eagle Valley Campground. חניון RV בדרך.
כיוון שאנחנו נוסעים לטיול קראוון באותו אוגוסט מסיאטל, בדקתי גם את האפשרות לביקור בריינייר. קחו בחשבון שהפארק מתאפיין בכבישים צרים ומפותלים. יהיו עבודות בכביש (תמיד יש באוגוסט באיזורים האלו) ויש נקודות שתצטרכו לתמרן עם קראוון. יש גם כביש אחד לפחות בפארק שאי אפשר להכנס אליו עם קראוון. תבדקו איך זה משתלב לכם בתכנית. זה גם אומר שזמני הנסיעות שלכם צריכים להיות מותאמים כי אם זו פעם ראשונה שלכם בקראוון, עם ג'ט לג, יש מצב שתסעו מאד לאט בדרכים הללו. אנחנו החלטנו לוותר על רנייר מהטעמים הללו ולהתחיל עם הקראוון בכבישים נוחים יותר, אבל לשיקולכם. כנסו לגוגל סטריט ויו בתוך הפארק ותוכלו להתרשם מהכבישים בעצמכם.
4. נסיעה לגליישר- 7 שעות נסיעה.
לילה: גליישר
זה יקח לכם יותר משבע שעות. אתם עם נהג יחיד, עם ג'ט לג ועם קראוון. אני חושבת שנכון יותר להעריך כאן 10 שעות נסיעה ביום זה, יתכן שאפילו יותר. רציתי לכתוב שאל תנסו לחצות את ה-Going to the Sun Road אבל אתם לא יכולים בכל מקרה עם קראוון. בכל מקרה, התמקמו ביום הזה בכניסה המערבית לפארק. אם אפשר בקמפגראונד בתוך הפארק, או קרוב לכניסה.
5-7. גליישר
עד כמה אתם רוצים ומוכנים לטייל ברגל, כולל מסלולים ארוכים? יום אחד מאלו מן הסתם תקדישו לטיול ב-GTTS ברכב של הפארק (כי כאמור בקראוון אי אפשר). יש לכם עוד יומיים. אני מניחה שחצי יום לפחות תרצו במערב הפארק (לא חובה) ועוד שעתיים-שלוש לחציית הפארק בכביש 2 והתמקמות בצידו המזרחי ה"שווה" יותר. נשאר לכם בעצם יום אחד לטיולים רגליים במאני גליישר. אם אתם טיילים של מסלולים של 10-15 ק"מ, ממליצה בחום להוסיף כאן עוד יום.
8. נסיעה לבוזמן- ביקור בעיר. קניות. (5 שעות נסיעה).
לילה: walmart בבוזמן.
גליישר לבוזמן זה הרבה יותר מחמש שעות נסיעה. לפחות שבע שעות, ברכב ובקראוון הייתי אומרת אפילו שמונה. הרבה קניות לא תספיקו לעשות. יש מוזיאון נחמד בבוזמן שווה להכנס אליו אם תגיעו לפני שעת הסגירה (נדמה לי שחמש).
9. בוזמן- השכרת טרקטורונים, נסיעה לילוסטון (3 שעות נסיעה)
הנוף בבוזמן לא שווה השכרת טרקטורונים, לטעמי. בוזמן עיירה מקסימה שאני מאד מאד אוהבת, אבל היא באיזור מונטנאי שטוח אופייני. חם בה בקיץ ואומנם רואים את רכסי ההרים שמצפון לעמק הגלאטין, אבל המסלול לא יהיה מאד מרשים. לדעתי, חבל על הזמן על טרקטורונים פה, כשאין לכם מספיק זמן בילוסטון ובגרנד טטונס... פשוט סעו מבוזמן לילוסטון וזהו. יש מספיק מה לעשות בילוסטון בחצי היום הזה.
לילה: ילוסטון.
10-12. ילוסטון
13. Grand Teton NP. (שעתיים וחצי נסיעה לחניון, או לינה שם ונסיעה ארוכה יותר למחרת) לילה: walmart איידהו פולס
הביקור שלכם בגרנד טטונס מעביר אתכם למעשה בנתיב של ג'קסון ולא של איידהו פולס. אין טעם לנסוע לאיידהו פולס רק בשביל החניה היבשה בוולמארט. סיימו את הערב בג'קסון. עיירה מקסימה ששווה בהחלט טיול רגלי בערב בתוך העיר, ואולי גם יותר.
לגבי שאר המסלול. זאיון וברייס, לטעמי, "שווים" יותר מאשר לייק טאהו. השאלה אם זה גורם לכם לוותר על יוסמיטי? אם המסלול החדש שלכם מסולט לייק גורם לכם לחצות את הסיירה נבאדה ביוסמיטי ולא בלייק טאהו, זה בסדר גמור. אם הוא גורם לכם לחצות דרומית לסיירה נבאדה ולפספס את יוסמיטי, אז חבל לדעתי. הייתי גם מנסה לשלב את סן פרנסיסקו אם טרם הייתם בה.
-
עזרה בתכנון טיולאם נשוב לגליישר, השאטל שפועל שם (יש שניים. . האחד ממרכז המבקרים המזרחי ל- Logan Pass וחזרה. השני ממרכז המבקרים המערבי ל- LOgan Pass וחזרה) הוא בתדירות נמוכה. אחת ל- 40-60 דקות. לא ממש מדהים להסתמך עליו. מצד שני, באמת אינני רואה איך תוכלו לעלות ל- Logan Pass עם RV. זו דרך צרה מאד ומתפתלת וכמובן יש תנועה ערה בשני הכוונים.
אולי כדאי שתציינו את התכנית המלאה המעודכנת.
-
עזרה בתכנון טיולדורון, מעבר לקושי הטכני, פשוט אסור להכנס ב-GTTS עם קראוון.