אנטישמיות
-
ערב טוב לכולם!
אנחנו זוג + 3 .אנחנו מתכננים לנסוע ב18/8 .לאזור אלזס והיער השחור.
אנחנו נישן בעירה ששמהobernai.
כבר כל הטיול מתוכנן,אבל עקב המצב בארץ ובעולם אנחנו שוקלים לבטל את הנסיעה.
האם משהו יודע מה המצב באזורים הנ"ל מבחינת אנטישמיות?
אני חוששת להסתובב עם הילדים שדוברים עברית וניקלע למצבים לא נעימים.
האם אני סתם חוששת?
-
אנטישמיותאם אנטישמיות/הפגנות נגד ישראל היו קובעות את סדר יומינו הרי שכולנו היינו נאלצים להישאר בארצנו הקטנטונת.
אנטישמיות תמיד הייתה ותמיד תהיה (שנאת ישראל זה די חדש - כמעט 70 שנה) ולכן ממליץ לכם לטוס כרגיל ולנקוט אמצעי זהירות כמו בימי שגרה (לא לדבר עברית בקולי קולות, במידה ונתקלים בהפגנה לשתוק ולהמשיך הלאה, לא להבליט סממנים יהודים/ישראלים וכו').
אצלי הילדה בת שנתיים וחצי שרה "ארץ ישראל שלי יפה וגם פורחת..." ביום תקרית המרמרה בלב עיר עם רוב מוסלמי בצרפת... האם חששתי?? כן (מאוד!!!)
האם זה הזיז שם למישהו?? לא ואפילו כיבדו אותה בסוכריות.כלומר דווקא הילדים במקרים כאלה הם ערובה לביטחון. סביר שאם אני הייתי שר את אותו שיר זה היה נגמר אחרת....
האזור אליו אתם נוסעים בדרך כלל שליו ורגוע (אני מאמין שגם בימים אלה...)
טיסה נעימה,
רובי
-
אנטישמיותאנחנו נוסעים גם בתאריך הזה ליער השחור אבל לנים בצד של צרפת. לא הייתי חושש יותר מדי כי זה אזור תיירותי. הבעיות הם בעיקר בערים הגדולות ליד שכונות של יהודים ומוסלמים.
למשל לקלן בגרמניה לא הייתי מתקרב...
בכל מקרה כדאי לוודא שעל התיקים או הציוד אין עברית ולא להתבלט יותר מדי.
בטח לא לבטל! ביטול=ניצחון של הצד השני.
תהינו.
-
אנטישמיותמה פתאום לבטל.
הייתי ביער השחור במאי וגם בחבל אלזס. הרוב שם זה אזורים כפריים שלא נראה לי מזיז שם למישהו ואלו גם אזורי תיירות.
אם מגיעים לעיר גדולה אולי לתדרך ילדים לא לצעוק בעברית. אבל לא מאמין שיהיה בעיה. אני הייתי נוסע בכיף.
זה כמו שטסתי פעם דרך עמאן וחששתי מהשדה תעופה ובמטוס ותכננו שלא נדבר כ"כ עברית וכאלה. בסוף שאתה שם ומרגיש ממש בטוח אתה מתנהג כרגיל לגמרי ושוכח מהעניין. אני מניח שזה מה שיקרה לכם, מחשבה בהתחלה, ושניה אח"כ לא תרגישו את זה בכלל
-
אנטישמיותחזרנו עכשיו מגרמניה (איזור סקסוניה) לא נתקלנו בשום גילוי אנטישמיות. הילדות דיברו עברית כמובן ובמלון נדרשנו להציג פספורט ישראלי וכולם היה נחמדים ואדיבים
כעקרון גם לא בעת מצב בטחוני כמו היום אני מצניעה את הישראליות. לא כובעים תיקים חולצות וכו עם כיתוב בעברית. ספר הטיול תמיד עטוף איננו עונדים מגן דוד לצוואר.
סעו בשלום וחזרו בשלום.
ענת