שבוע בסלוניקי (ומסביב?)
-
שלום פורום אירופה היקר,
אנחנו (זוג) נוסעים לשבוע לסלוניקי ונשמח לעצות.
בגדול, יש לנו לא מעט עניין בעיר (בעיקר בהיסטוריה היהודית שלה) ולכן נשקיע בה כמה ימים מלאים (כל הלינות בעיר כבר הוזמנו).
מעבר לכך, בא לנו קצת חוף ים אז חשבנו ליסוע ליום לחלקידיקי (המלצה על חוף ספציפי?).
חוץ מזה אין לנו יותר מידי תכנונים...
ראינו שטיסה הלוך חזור (באותו היום) לאתונה עולה 100$, אז חשבנו לקפוץ ליום (לראות את העיר ואת הפרתנון כמובן), זה הגיוני מבחינת הזמן וההוצאות? (נאמר שיש לנו 10 שעות ברוטו)
מה עם מטאורה?
אם נשכור רכב ונישן אי שם בדרך, כמובן שזה כדאי, אבל מה עם יום אחד? 250 ק"מ לכיוון... זה אפשרי בכלל בתחבורה ציבורית (במטרה לחסוך בעלויות).
מעבר לכך, נשמח לכל המלצה, הצעה, הארה או הערה.
תודה רבה!
-
שבוע בסלוניקי (ומסביב?)סלוניקי מאד נעמה לנו..עיר יפה.קראו חומר חשוב לתכנן תמיד. מסעדה מומלצת בשם MOLIVOS. קומה 2 בבית מקסים. שבוע זה לא ריאלי לקפוץ לאתונה כי מהשדה לעיר זה כשעה עד שעה וחצי תלוי בתנועה ולהגיע שעה וחצי קודם..בעברית פשוטה שגעון. כן לקחת רכב ולסוע או לכוון חלקידיקי ל2-3 לילות כפרים יפים חופים ניפלאים. ותעשו את השיט לכוון הר אתוס. למרות שלא ניתן לרדת אל המינזרים שם. הייתי גם ממליצה לסוע מערבה לקבר של פיליפוס ה2 בVERGINA.תראו רק את הימים בהם פתוח והשעות זוהי מערכת תת קרקעית של אולמות ובמיוחד הרבה אומנות קרמיקה וזהב..שווה שווה. אם אינכם מזריחים לחלקידיקי אז תוכלו לסוע לאדסה ורגינה וריה עד קסטוריה ...
יוון מאד יפה לטעמינו כמובן. לגבי מטאורה עד כמה שאני יודעת חלק מהדרך זוהי אוטוסטרדה. ולמטאורה צריך לילה מינימום תלוי מתי מגיעים.ולעשות 3-4 מינזרים מקום מדהים. בדרך כלל משלבים את מטאורה עם פליון. אז להחלטתכם אבל זיכרו תפסת מרובה לא תפסת.
-
שבוע בסלוניקי (ומסביב?)תודה רבה!
אם למישהו יש עוד משהו להוסיף אני אשמח!
תודה

-
שבוע בסלוניקי (ומסביב?)הי
חזרנו לפני כשבועיים מיוון , המסלול היה של 11 יום מאתונה לסלוניקי.
סלוניקי יפה ,תוססת וכיפית ואפשר להנות בה מספר ימים .שימו לב שהיום היחידי שהמוזיאון היהודי סגור הוא יום שני ,אז תכננו בהתאם .הייתי משלבת את חופי חלקידיקי ליומיים ונוסעת ללילה לאזור מטאורה המהמם ואולי קופצת למצובו הכפר המקסים שנמצא במרחק של כשעה ממטאורה. את אתונה תשארו לפעם אחרת . יוון מקסימה ,האנשים חמים ומסבירי פנים ,תהנו
-
שבוע בסלוניקי (ומסביב?)תודה רבה!