אנטישמיות באוסטריה?
-
שלום
אנו משפחה עם שלושה ילדים קטנים שאמורים לטוס לחבל זלצבורג שבאוסטריה ביום חמישי הקרוב (עוד שלושה ימים).
בחדשות מדברים כל הזמן על האנטישמיות ההולכת ומתגברת באירופה. ספציפית באוסטריה, שמענו על האירועים האלימים שנרשמו במשחקי הכדורגל.
עקב כך, אנו מתלבטים האם לדחות את הטיסה בכשבועיים-שלושה.
רצינו לשמוע ממי שהיה שם בימים האחרונים או היה בקשר עם מישהו שם, האם האלימות מורגשת ברחובות?
זה יהיה מאוד לא נעים אם ניקלע לאיזשהו עימות, קריאות נאצה או אפילו הפגנה שבה שורפים את דגלי ישראל - לא זו ההיכרות שאנו רוצים לתת לילדים עם "העולם שבחוץ", לפחות לא בשלב זה של חייהם.
בנוסף, נשמח לשמוע האם יש מקומות שבהם יש ריכוזים גדולים של פרו-פלסטינים - חבר סיפר לנו שהעיירה זל אם-סי לדוגמא היא כזו.
נשמח מאוד לשמוע מכם
תודה רבה
כרמל
-
אנטישמיות באוסטריה?~~https://www.facebook.com/#!/photo.php?v=10152319926463717& amp;set=vb.19793423716&type=2&theater
ויש גם הסברה ישראלית.....
באוסטריה יש הרבה שנאת זרים גם כלפי יהודים אבל הם יודעים שתיירות ענף חשוב בכלכלה. מסבירים פנים לתיירים. לא חושבת שיש מקום לחשש.
-
אנטישמיות באוסטריה?תודה על התגבה ותודה על הקישור - גדול!
-
אנטישמיות באוסטריה?בעיירה Zell Am See נתקלנו באמת בריכוז גדול מאוד של מוסלמים ותיירים מהמפרץ הפרסי, אתם יכולים לדלג עליה. חוץ מזה לדעתי באמן אין סיבה לחשש.
-
אנטישמיות באוסטריה?עומרי תודה - הייתם לאחרונה?
-
אנטישמיות באוסטריה?באזור אתרי הנופש האלפינים באירופה אין זכר לגילויי אנטישמיות פומביים. (מה יש להם בלב כולנו יודעים..)
זלצבורג הוא חבל תיירות רגוע, אין ערבים חוץ מבצל אם זה כמו שכתב עומרי, ואין מה לדאוג.
-
אנטישמיות באוסטריה?שלום,
חזרנו מחבל זלצבורגלנד לפני פחות משבוע.
לא נתקלנו אפילו בבדל של אנטישמיות באף מקום.
בזלצבורג מלצרית במסעדה נתנה לנו יחס מיוחד כי היתה בעבר חודש בנתניה במסגרת תוכנית לחילופי סטודנטים והשוויצה בעברית שלה...
בקרחון קיצשטיינהורן בקפרון (לא רחוק מצל-אם-זה) ראינו הרבה מוסלמים, אבל האוירה היתה רגועה ולא חשנו שלא בנוח. דיברנו עברית (גם עם עוד ישראלים שפגשנו) באופן חופשי ובלי לחשוש. בעלי חבש לאורך על הטיול כובע קסקט שכתוב עליו "כוורת"

בקיצור - לא הייתי דואגת, ולא הייתי מעלה על דעתי לדחות את הטיול.
תהנו!
-
אנטישמיות באוסטריה?רוב האנטישמיות הגלויה היום באירופה מגיעה מהמהגרים המוסלמים בדרך כלל אין לתיירים מגע איתם אלה אם כן מסתובבים בשכונות שלהם כמו כן לרוב הם לא יודעים לזהות עברית וגם אם כן אף אחד מהם לא יעיז לעשות משהו אלים גם אם הפקיד במלון הוא מוסלמי הוא לא יתנהג אחרת כמו כן בהרבה מקרים הם מגיעים להפגין בגלל אפקט העדר ולא בגלל שאיכפת להם באמת מהפלסטינאים
-
אנטישמיות באוסטריה?אמנם בשנה שעברה ולא השנה- יצא לנו לטייל גם באזור החביב על יוצאי מדינות המפרץ הפרסי עם ילדים. החוויות היו רק חיוביות- כשאשה רעולה שמעה אותי מדברת עם בני הקטן עברית היא הושיטה לו לחם להאכיל ברווזים . בגרוסקלונקר רק אנחנו והם התגלשנו על נילונים בשלג בחדווה שאלו אותנו מפורשות מהיכן אנחנו גילו בקיאות בגיאוגרפיה של ישראל וצחקו אתנו ביחד. בשאר המקומות הנושא של מאיפה אנחנו לא עלה אבל היו כל מיני חיוכים כששמעו עברית.
לא יודעת מה השנה לאחר ההסתה. לא יודעת אם כולם זיהו את העברית או שסתם היה נשמע להם משהוא מוזר שדומה קצת לערבית אבל הנה חוויה אחרת.
אגב לא נתקלתי בגילויי אנטישמיות כלפינו באוסטריה, להיפך. אבל באזורים שהיו בהם הרבה נשים רעולות או מכוסות ומשפחות מהמפרץ , ראיתי את האדיבות האוסטרית מפנה מקום לקוצר רח וחוסר נחמדות כלפיהם.
-
אנטישמיות באוסטריה?אכן באוסטריה יש גם אנטישמיים אריים ולא רק מוסלמים. אגב יש גם כאלה שלא - לפחות לפי מה שהם משדרים כלפי חוץ (והכל מנסיון, כמעט כל החורפים יעד הסקי שלי הוא אוסטריה). ולגבי דחיית הטיול, האנטישמים האוסטריים יהיו בחיים גם עוד כמה שבועות - אז.... סעי מתי שתרצי ולא מתי שלפי חישובייך האנטישמים ימותו
-
אנטישמיות באוסטריה?אנחנו היינו בגרמניה ואוסטריה בעיצומה של מלחמת לבנון השניה. מוסלמים לא הסתכלו עלינו. היו עסוקים בשלהם. לי היה קשה נוכח הכמויות של נוער מוסלמי במרכז לינץ.
ו לא יזיק אם תהיו בקיאים בהסברים למה אנו צודקים כי יש גם אוסטרים נחמדים , בודדים שמתענינים ועשויים לשאול ...
זמן רב לא היה פרסום אוהד בעיתונות. שבוע שעבר השתפר. לא יודעת איך עכשיו.
לפי דיווח מאזור לינץ עיתונים רבים לא הסבירו להם ולכן הם לא יודעים שמבנים רבים נהרסו כי מולכדו, שוגרו מהם רקטות או שימשו מחסני נשק.