אוכל בסין
-
היי חברים,
שאלה מוזרה קצת... אני והוריי נוסעים ל8 ימים בסין, ואני צמחונית... רציתי לשאול אם כדאי לי להביא לי אוכל איתי מהארץ או שאני אסתדר שם?
תודה רבה

-
אוכל בסיןהיי, לי אישית היה קשה מאוד מבחינת האוכל בתור טבעוני. בחודש וחצי ירדתי בין 3-4 קילו כי לא ממש מצאתי מה לאכול. הסינים אוהבים מאוד לאכול חיות מכל הסוגים וקשה גם להסביר להם את המושג הזה של צמחונות...
אם מדובר ב8 ימים אולי כדאי להביא אוכל מהבית. למרות שאני לא יודע מה כבר אפשר להביא...אם זה מנות חמות - יש שם בשפע. זאת ממש תרבות שלמה של מנות חמות בעיקר ברכבות ונסיעות ארוכות ואפשר להוציא את מנת הבשר היבשה לפני ששמים מים.
חוץ מזה מומלץ לחפש מנזרים בודהיסטים ומסעדות בסביבתם, רוב הסיכויים שהן יהיו צמחוניות.
ומומלץ לזכור את המשפטים WO BU CHI RO שזה אומר אני לא אוכל בשר.
או SHU TSAI שזה ירקות, MI FAN - אורז...נודלס- MIAN. ובכללי מומלץ לבוא לשם עם מילון כזה שגם מדבר כי לנסות לדבר בלי לדעת את הטונים הנכונים מתגלה כמשימה לא פשוטה.
בהצלחה!
-
אוכל בסיןהסינים ידועים כאוכלי בשר גם של חיות שלנו לא נירא הגיוני לאכול אותן.
אבל אפשר למצוא אוכל צמחוני במנזרים ובמסעדות בתוכם ולידם,רוב מנות הנודלס בדוכני הרחוב הן ללא בשר.
מנות חמות יש בשפע.
יש גם אוכל מערבי בערים הגדולות כגון פיצה האט וכ'ו.
-
אוכל בסיןתודה רבה, מקווה שיהיה בסדר, אני באמת ארשום לי את המילה "צמחוני" בסינית.. רעיון מעולה!

-
אוכל בסיןכדאי להזכיר שגם מנות צמחוניות מטוגנות במקרים רבים בשומן חזיר.
לי כצמחוני לא היית בעיה בסין ומאוד נהניתי מאוכל מגוון.
אבל היו איתי כל הזמן מקומיים....
-
אוכל בסיןאם כבר, אז לא "צמחוני" אלא "אני צמחונית ואסור לי לאכול בשר, דגים, עוף וחיות אחרות". המילה "צמחוני" מתפרשת אחרת במקומות שונים בעולם...
-
אוכל בסיןממליץ על האתר happycow הסמפק פרטים על מסעדות צמחוניות וטבעוניות בעולם.
נעזרתי בו בויאטנם, תאילנד וסין (בייג'ינג).
-
אוכל בסיןפשוט להיכנס למסעדות למטבח ולהצביע להם על האוכל שאת רוצה שיהיה במנה. הם כבר יעשו מזה משהו טעים
-
אוכל בסיןאני טס ליפן בנובמבר ועומד בפני אותה הבעיה (צמחוני).
אני אשתדל להימנע מאוכל מטוגן (כמו גם ביום-ביום), אבל מישהו יודע האם החטיפים בסופרים גם מטוגנים בשומן חזיר? האם הפיצות שלא מכילות תוספת בשרית עליהן, בטוחות מבחינת הצמחונות?
-
אוכל בסיןנכון ציינה גלית כי הביטוי "צמחוני" מקבל פירוש שונה לעיתים. יעזור לציין כי אינך אוכלת בשר ועוף ולהרחיב על הדברים ככל שתוכלי. לפעמים המילה צמחוני מובנת כתיאור למי שיש לו חיבה יתרה לצמחים.
ביפן ניתן להיות צמחוני. תוכל לקנות מאכלים מוכנים בסופר, כמו אורז ותופחי אדמה מוכנים, ולקרוא את המרכיבים באריזות המזון. ישנם, לדוגמה, אריזות אורז מוכן עם כל מיני תוספות שחלקן ידידותיות לצמחונים. ישנן גם מסעדות צמחוניות. חיפוש מהיר ברשת ותמצא אותן בקלות.
-
אוכל בסיןתודה
-
אוכל בסיןתודה רבה!