ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מגדל הטלוויזיה בברלין

פורום אירופה
    7
    13
    3055
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Yosyos2013
      Yosyos2013 נערך לאחרונה על ידי

שלום 

איך מזמינים כרטיס מראש למגדל הטלוויזיה?

האם כדאי להגיע ולקנות שם מהמכונות ולחכות לתור?

שאלה נוספת - האם עקב המחיר 17-20 יורו( מה המחיר המעודכן? כדאי לוותר על זה ? או שאסור להחמיץ(נופים זה בהחלט משהו נחמד , מסעדה פחות)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ylyb
        ylyb נערך לאחרונה על ידי

מגדל הטלוויזיה בברלין

כרטיסים למגדל הטלוויזיה ברלין - כל המידע, מחירים, שעות והזמנה

• טל גלינה10
          טל גלינה10 נערך לאחרונה על ידי

מגדל הטלוויזיה בברלין

הי,

אחרי ביקור שני בברלין, לדעתי תצפית על ברלין בתשלום, היא לגמרי מיותרת. בעיני, ברלין היא עיר מרתקת, אבל יפייפיה - לא! בביקור הראשון שלי הייתי בתצפית במגדל הטלוויזיה. תחושה קשה של בזבוז זמן וכסף. לפני חודש היינו בטיול בברלין והבן ביקש תצפית על ברלין מכדור פורח (בערך אותה עלות. יש רוח ואין תור, אך כל התצפית היא רק כרבע שעה. די והותר בעיני). בשורה התחתונה, בעיני די בתצפית שמגג הרייכסטאג וכיפתו.

תבלו בברלין.

טל

• hאורי
            hאורי נערך לאחרונה על ידי

מגדל הטלוויזיה בברלין

לכל אחד דעה משלו ושלי בהחלט שונה.וגם אדגים אותה בתמונות.

א. התצפית מבניין הרייכסטאג נותנת מבט די מצומצם על העיר והיא בהחלט לא יפה.

עם זאת השילוב של פריצת העיר המכוערת אל תוך המבנה המיוחד(כשאפילו קטע הנהר שם לא משהו.) יש לה אפקט חזק על הצופה אבל לא כתצפית אלא כמשהו אמנותי .

ב.אכן ברלין היא לא יפיפיה אורבנית ותצפית מגבהי  המגדל לא תשנה את  האסטטיקה,אבל קצת תרכך. אחרי שהסתובבת בעיר הכרת אותה בחלקיה השונים. התצפית מהמגדל נותנת תמונה שלמה.לאו דוקא שלהרפתקה אסטטית ,אלא של הבנה אינטלקטואלית של השלם-וזה חשוב אף כי לא וואו כמו פריז ואפילו לא ברגן. עדיין בעיקר מעניין שהופך את המפה למשהו מוחשי.תראה תמונות ותחליט עם זה מעניין בשבילך.

ג.אני לא מתיחס לכסף כי זה פשוט משהו זניח.אני ממליץ לא לקנות מראש ולא להתחייב מראש ולקחת סיכון של גשם.תגיעו עד תשע בבוקר בהיר למגדל .התור קטנטן בבוקר ומהיר. -תהנו.

עוד מהמיגדל ישר למטההברלינר דום ואי המוזיאונים מהמגדלהרובע היהודי עם כיפת ביה''כ הגדול ברקעברלין המכוערת מבעד לזכוכיות הכיפהכיפת הרייכסטאג ומראה מהמגדל לכוון מערב
            • yairse
              yairse נערך לאחרונה על ידי

מגדל הטלוויזיה בברלין

חותם על כל מילה בתגובה 4 !

היינו בברלין לפני כמה שנים טובות.

לא זכור לי שהיו תורים מיוחדים לעלות למגדל.

לא זוכר כמה עלה, אבל זה כנראה היה די זניח, כי זה לא השאיר שום תחושה של הוצאה מיוחדת.

בעינינו התצפית מהמגדל היתה מעניינת ונתנה ערך מוסף משמעותי לסיורים הרגליים והאחרים בעיר. 

• קיפודה
                קיפודה נערך לאחרונה על ידי

מגדל הטלוויזיה בברלין

היי,

מסכימה עם טל גלינה10 לחלוטין. אני גם הייתי בברלין פעמיים . פעם אחת בביקור פרהיסטורי בידיוק לפני נפילת החומה והפעם השניה היתה בחורף האחרון. 

היינו בתצפית מכיפת הרייכסטאג בשעות בין הערביים, היה הכי יפה שלדעתי ברלין יכולה להראות. לא הייתי עולה לתצפית על ברלין בשום מקום ובטח שלא משלמת על זה במיוחד. ברייכסטאג זה כלול בסיור שהוא אגב, מאד מומלץ לטעמי.

נסיעה טובה

• yosic
                  yosic נערך לאחרונה על ידי

מגדל הטלוויזיה בברלין

היינו בחודש שעבר בברלין ועלינו על המגדל.

אין כל צורך ברכישת כרטיסים מוקדמת, אלא לקנות במכונה שבכניסה. א"כ נקבעת לכם שעת העלייה למגדל על פי לחץ המבקרים ע"י הבודק בכניסה וכן זה מוצג במסך שבמקום. אנחנו היינו בשעות הצהריים והמתנו שעה. בזמן זה עשינו סיבוב בכיכר אלכסנדרפלאץ הקרובה.

המחיר לסיור הוא כפי שנרשם בקישור וההחלטה אם זה כדאי או לא אתם תחליטו. 

אנחנו עלינו בנוסף גם למרפסת הגבוהה של קתדרלת הברלינר דום שנמצאת לא רחוק מהמגדל והמראה משם הוא יפה ביותר. מחיר הכניסה לקתדרלה שכולל את העלייה (ברגל) הוא 7 אירו. החוויה בקתדרלה הייתה גדולה יותר.

ממליץ לכם קודם לטייל בעיר מספר ימים ורק א"כ לעלות לתצפית, כך תוכלו לזהות ולהכיר את המבנים והמסלולים.

• hאורי

מגדל הטלוויזיה בברלין

היי קיפי

לא ממש הבנתי אם עלית  על מגדל הטלביזיה בפעמיים שלך בברלין, או שהמסקנות הן רק תיאורטיות ולא מתוצאת מראה עיניים אמיתי.

• קיפודה

מגדל הטלוויזיה בברלין

היי hאורי,

אני חושבת שברלין לא מצדיקה מבחינה אסתטית טיפוס למגדל תצפית כלשהוא. אם כבר מישהו דווקא מתעקש על מגדל תצפית אז לדעתי,  דרך הסיור ברייכסטאג, שהוא מעניין בפני עצמו, ושבו הטיפוס כלול(ושבו היינו). הנוף משם, דווקא, יחסית לברלין נחמד מאד ועדיף לקראת שקיעה. ראיתי את מגדל הטלוויזיה מהרחוב וזה בהחלט הספיק(אגב, מי שרוכב עם הfat tire bikes יגיע גם למגדל ויכול לשלב ביניהם אם רוצה תצפית בכ"ז).

יום טוב

• hאורי

מגדל הטלוויזיה בברלין

היי

" ראיתי את מגדל הטלוויזיה מהרחוב וזה בהחלט הספיק"

אני לא בא להתווכח עם יכולת הניבוי שלך.עבורי מה שרואים מהרחוב וסביב המגדל איין לו קשר רב עם תצפית.הדגמתי בתמונות מה אני ראיתי מלמעלה כך שכל צופה יכול להחליט אם זה מעניין אותו ובלי הדעות הקדומות שלי. וכעת אתן לך כמה תמונות ישר מתחת למגדל שאינן אומרות דבר וחצי דבר על מה שרואים מהמגדל.

אני בכלל נדרש לדיון הזה לא מפני "שעל טעם ורייח...," אלא כמחאה על יצירת סטיגמות  שגם מטעות וגם יוצרת מבנים של טיול ומה כן ומה לא בלי ביסוס אמיתי ומראה עיניים של המייעץ. פעם ראיתי הודעה של מישהו שקבע שלא לנסוע לנורבגיה במאי כי קר גשם ולא רואים כלום.הוא כמובן לא היה שם ולא ידע כמה יפה הארץ הזו באביב ,בשלל פריחות והכי מעט גשם גם בממוצע שנתי.אבל עובדה- אנשים לא נוסעים לשם במאי.

P1010870.JPGP1010878.JPGP1010868.JPGP1010875.JPGP1010874.JPG
                        • קיפודה

מגדל הטלוויזיה בברלין

hאורי היי שוב,

אני חושבת שהייתי ברורה כבר מלכתחילה. הקשית והסברתי את עצמי שוב במילים אחרות.. אין לי ספק שדברי מובנים כרגע לחלוטין. מי שצריך להבין אותי שהוא כותב השירשור, בוודאי הבין אותי.

יש לי הרגשה שאתה מנסה לתפוש אותי במילה משום מה, וחבל. מגדל הטלוויזיה הוא לא אטרקציה בפני עצמו ודעתי על ברלין לא תשתנה עם או בלי הבניין הזה שעבורי יש לו צורה די מענינת ותו לא.

אני לא הייתי עושה תצפית על מקום שהוא לא מספיק יפה.נקודה. ועובדה שלא אעשה תצפית גם בפעם הבאה שאסע לשם ואחרי שראיתי את התמונות שלך.ובטח שלא אשלם בשביל זה 13 אירו. אם היה בחינם, לא היה תור והיה לי זמן, הייתי עולה.

הדברים לא קשורים בכלל ליכולת ניבוי!!

דוגמה אחרת: היינו לא מזמן בצניחה חופשית בחוף הבונים. הפעילות עצמה מדהימה אבל גם בזכות הנוף המדהים. הייתי ממליצה על צניחה חופשית רק במקום עם נוף שמצדיק את זה ולא במקום עם נוף לא מספיק יפה! אז גם בלי יכולת ניבוי, לא הייתי ממליצה לעשות צניחה חופשית מעל ברלין למשל….

• hאורי

מגדל הטלוויזיה בברלין

היי קיפי

אייך שלא יהיה גם אני אוהב לצנוח, יש לי המון צניחות ובאמת בעיני העולם יפה מלמעלה יותר מאשר מלמטה.

• קיפודה

מגדל הטלוויזיה בברלין

ובשביל שלא תתפוש אותי במילה שוב:  הייתי מוסיפה "שאם היה חינם, בלי תור, היה לי זמן והייתי בידיוק בסביבה, הייתי אולי עולה"

הרגע ראיתי את מה שהוספת.. כתבנו בידיוק באותו הזמן וצודק בכל מקרה שמה שרואים מכאן לא רואים משם...

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון