רויאל ג'ורדניאן
-
היי לכולם...
הזמנתי טיסה לבנקוק דרך חברת התעופה רויאל ג'ורדניאן..
הם כבר לא טסים יותר משבועיים עקב המצב הביטחוני לארץ מהשיחה שלי עם דקה 90 (דרכם הזמנתי את הטיסה) יש דמי ביטול של 150 דולר עבור כל כרטיס (300 דולר סה"כ)
כמובן שבנציגות בארץ של החברה לא עונים.. שירות למופת
אין לי מושג מה לעשות??? לשלם את הקנס ולקנות כרטיס טיסה אחר או להמתין....
יש לי מקסימום שבוע לבטל את המלונות וטיסות פנימיות שהזמנתי ללא עלות
אשמח לשמוע את דעתכם
תודה מראש על העזרה
קרינה
-
רויאל ג'ורדניאןאני מניח שהטיסה שלך כרגע לא מבוטלת.
ככלל, ע"פ חוק שירותי תעופה, חברת התעופה חייבת לספק לך טיסות חלופיות אל היעד וחזרה בהתאם לכרטיס שרכשת. במקרים מסוימים, בעיקר כאשר הטיסה בוטלה פחות משבוע מזמן היציאה וללא סיבה היוצרת פטור, יכול שהחברה תהיה חייבת גם פיצוי כספי. ראי בעיקר סעיף 6(ג) לחוק.
כלומר, אם הטיסה שלך טרם בוטלה, אני לא מבין למה שתרצי לבטל אותה בעצמך.
-
חוששני שהמצב שלה גרוע יותר.מצרף תמונת מסך מהודעה שכתבתי לפני מספר ימים בפורום תאילנד.
מה שהתפתח מאז שהייתה לי שיחה הרבה פחות נעימה עם נציגה של ג'ורדניאן בישראל בשבוע שעבר, קיבלתי מייל אוטומטי מג'רדניאן שמאשר את קבלת המייל שלי וזהו.
הבוקר הם כבר לא ענו לטלפון, כנראה שאגש לשם פיזית השבוע.
מדיניות החברה כרגע היא הודעה על ביטול רק 24 שעות מראש לטענתם, אישית לא קיבלתי שום הודעת ביטול.
לשואלת המקורית תלויות ועומדות הזמנות לטיסות פנים ומלונות שיתכן ותצטרך להזיז, זו בעיה רצינית.
בעיה נוספת היא איך מנהלים תביעה נגד חברה זרה בישראל, עוד לא ביררתי.
ממליץ לקרוא את ההודעה שלי במלואה בפורום השכן.
-
רויאל ג'ורדניאןחברת התעופה הירדנית לא שבה לטוס לישראל לאחר ההפסקה ב"צוק איתן". עם זאת, המשיכה למכור כרטיסים מעמאן לתל-אביב מבלי ליידע את הנוסעים שייאלצו להסתדר באוטובוסים או בטיסות ארקיע - אם יהיה מקום עליהן. מזוודות של מאות נוסעים נתקעו בעמאן.
-
רויאל ג'ורדניאןחזרתי עם רויאל לפני שבועיים, נתקענו כמובן בעמאן, היחס אלינו בשדה התעופה היה נאה בהחלט. בסופו של דבר הגענו למעבר בית שאן באוטובוס של החברה. זה היה כרוך בתשלום על ויזה ירדנית-60 דולר לאיש. לא מעט. אם זאת, המזוודות שלנו טרם הגיעו ואין לנו בדיוק הבטחה למועד משוער. להזכירכם, מדובר בשבועיים. חברה נמדדת בתפקודה בעיתות משבר ולצערי רויאל לא עומדת במבחן. הם מאוד מתגאים בכך שהם שייכים לברית חברות תעופה שכוללת למשל את בריטיש איירוויז, אם היה להם אכפת מהלקוחות שלהם הם היו מבקשים סיוע מחברות בברית, אני משערת שזה אמור לעלות להם כסף והם מעדיפים לקוחות ממורמרים על פני התחשבנויות עם חברות אחרות. חבל, החברה נעימה לטיסה אבל התפקוד כרגע מחפיר.
-
רויאל ג'ורדניאןההתנהגות של הירדנים בתקופה המטורפת הזאת ממש לא מובנת ומאד מאכזבת.
לדעתי את צריכה ללחוץ על הדקה ה-90 שיבטלו את קנס הביטול כי בשלב זה מכרו לך טיסה שלא תמריא. אל תהססי להזכיר תביעה משפטית.
אם יש לך אורך רוח וסבלנות לתבוע אותם מובטחת לך זכייה במשפט.
אם את רוצה לשמור על מועדי הטיסה, אני במקומך הייתי מזמין טיסה בחברה אחרת
-
רויאל ג'ורדניאןזו הבעיה קניתי את הטיסה כבר לפני 6 חודשים... דיברתי עם חברת רויאל ג'ורדניאן ולא הם ולא דקה 90 לא מסכימים לבטל חודש מראש ללא דמי ביטול. לטענתם הם מבטלים ללא דמי ביטול רק 3 ימים לפני מועד הטיסה
הם אומרים שיכול להיות שתהיה טיסה של ארקיע או שיאשרו לנו לתפוס את הטיסה בעמאן אם נעבור עצמאית את הגבול
השאלה היא האם לשלם את דמי הביטול ולהזמין כבר בעל אל זה תוספת של עוד 4000 ש"ח (לזוג) או להמתין קצת????
תודה
-
רויאל ג'ורדניאןמהתיאור העובדתי עולה הרושם שרויאל-ג'ורדניאן לא מכירה בחוק הישראלי. זה כמובן לא נכון ולחברה עומדות חובות מתוקף חוק שירותי תיירות.
מהלך הדברים הרגיל, ע"פ החוק, מחייב את חברת התעופה להציע לנוסע טיסות חלופיות שיביאו אותו ליעדו באיחור המינימלי. כלומר, לרוב, הטיסות החלופיות מאלצות את הנוסע לעזוב מוקדם יותר מהמתוכנן - אבל להגיע באיחור מינימלי. בנוסף, ככל שעולה הצורך, יכול שהנוסע יזכה להטבות נוספות ואולי אף לפיצוי כספי - אבל זה נפוץ יותר כשביטול הטיסה נעשה בסמוך למועד הטיסה.
רויאל-ג'ורדניאן לא ביטלה את קו הטיסה שלה לישראל באופן כללי - היא רק ביטלה אותו לבינתיים, בתירוץ ביטחוני. זה כמובן תירוץ חלש מאוד בימים אלו שנתב"ג נמצא בפעילות מלאה והחברה הירדנית נשארה אולי אחרונה במערכת החרם - שהוא, בעיניי, פוליטי נטו. כלומר, ואני חוזר על המשפט הראשון שכתבתי בתגובתי הראשונה: אני מניח שהטיסה שלך כרגע לא מבוטלת. ואם אינה מבוטלת רשמית - הרי שאין כל סיבה שחברת התעופה תאפשר לך לבטל את הכרטיס ללא קנס.
זאת ועוד, חוק שירותי תעופה מעלה את האפשרות של יציאה משדה חלופי במקרה של ביטולי טיסות מהשדה המקורי. כלומר, ע"פ החוק, ניתן לבקש מרויאל-ג'ורדניאן לשנות את הכרטיס כך ששדה המוצא יהיה עמאן (AMM). במקרה כזה החוק קובע במפורש שעל חברת התעופה לפצות את הלקוח (בסכום קבוע) עבור הוצאות שנגרמו לו מהמעבר לשדה החדש. אני לא יודע אם הפיצוי הקבוע בחוק מכסה את כל ההוצאות הדרושות כדי לעבור לעמאן, אבל זאת אפשרות קיימת למקרה הצורך - וזאת אפשרות שלחברה יהיה קל מאוד להסכים לה בהינתן שטיסות מהשדה של עמאן ממריאות כסדרן. כן, זאת טירחה לגלות ברגע האחרון שצריך להגיע עצמאית לעמאן, אבל לפחות נחסכה טירחה אחרת של מציאת טיסות חלופיות ובנוסף יש פיצוי כספי מסוים.
לכן, ואני חוזר על המלצתי הקודמת, אני במצבך לא הייתי מבטל את הכרטיס אם וכאשר החלופה (טיסות אלעל) תדרוש הוצאה כספית גבוהה. מילא אם הייתה חלופה במחיר זהה וכל עלות הביטול הייתה 150$ אז הייתי שוקל לבטל בשביל קצת שקט נפשי.
-
רויאל ג'ורדניאןתודה רבה
-
רויאל ג'ורדניאןמכיוון שהטיסה רק בעוד חודש אני משנה את הצעתי.
חודש זה המון זמן במזרח התיכון.
חכו בינתיים ואל תעשו כלום (אפשר להתפלל), אל תבטלו מלונות ואל תשנו תכניות.
מה שכן, תכינו את עצמכם לשינוי ברגע האחרון.
כלומר, תבדקו אופציות חלופיות לטיסה.
-
רויאל ג'ורדניאןתודה לכל העונים...
מצאתי טיסה דרך לרנקה- דוחא (קאטר)- בנקוק במחיר יותר זול אפילו בהטיסה המקורית ואחרי השיקלול של 300 דולר דמי ביטול צריך להוסיף רק 280 ש"ח
האם היתם טסים במצב קיום דרך קאטר?
חשוב לי לציין שכבר טסתי דרכם לפני שנתיים והכל עבר חלק
תודה
-
רויאל ג'ורדניאןשלום,
אני הייתי אמור לטוס עם החברה הירדנית ביום ראשון(11/8/2014) אך בשיחה עם גוליבר הם הודיעו לי (אחרי שאני יצרתי קשר איתם וכמובן שלא עונים בנציגות של החברה הירדנית בארץ) שאין טיסה מתל אביב לעמאן גם לא דרך ארקיע ואם אני רוצה אני יכול לבטל את הטיסה ולקבל את כל הכסף חזרה.
מיותר לציין שסגרתי את כל הטיסות הפנימיות והמלונות מראש וביטול זה הכניס אותי למצבים לא נעימים,נכון לעכשיו גוליבר עזרו לי ומצאו לי חלופה למחר (יום רביעי 13/8/2014) דרך אל על בתוספת של 1800 ש"ח לזוג+3 ילדים.
בכוונתי לתבוע את רויאל גורדניאן על כל ההפרשים אותם אני אמור לשלם בעקבות הביטול,אם למישהו יש עצה או רעיון להליך התביעה אשמח להיעזר בו.
אני כבר לא אטוס עם חברות כמו אלו ואעדיף רק אל על (למרות הפרשי המחירים) מה שעברתי ביומיים האחרונים לא שווה את ההפרש "מה שעולה בזול בסוף הוא היקר יותר"
-
רויאל ג'ורדניאןהמקובל הוא להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות (בלי עו"ד).
מציע לך (מניסיון אישי) לתבוע גם את מי שמכר לך את הכרטיסים (גוליבר) למרות שנראה לך שהם "היו בסדר", אבל בבית המשפט זה נראה אחרת. תן להם להוכיח ש"אין להם אחות".