פראג והסביבה/ צפון איטליה
-
בגלל שלא יצא לנו לטוס בקיץ חשבנו לצאת (זוג+שתי בנות 10,18) לצאת לחמישה ימים בסוכות (יוצא באוקטובר). אנחנו מחפשים טיול שישלב ביקור בעיר כלשהי (לראות את העיר, קניות, אטרקציות מרכזיות) ויציאה לטיולים בטבע במקומות קרובים יחסית לעיר. כרגע אני מתלבטת בין 2 יעדים- פראג וטיולים בסביבה (בדגש יותר על העיר) לבין צפון איטליה (בדגש יותר על הטבע והאגמים+ יומיים בערך לשהות במילאנו/ונציה/ורונה).
אשמח לשמוע את המלצתכם בנוגע לאיזה יעד עדיף. השיקולים העיקריים הם מזג אוויר (יש טעם להיות באגמים אם יהיה קר מידי בתקופה?) והמחיר. תודה מראש לעונים
-
פראג והסביבה/ צפון איטליהנטלי,
5 ימים לצפון איטליה נראה לי קצר מדי. האם מדובר ב 5 ימים כולל טיסות? זה משאיר אולי 4 ימים נטו לטיול. צפון איטליה דורשת יותר.
הייתי בפראג לפני שנים ליומיים וחצי, אך זה בהחלט יעד שאפשר "לכסות" ב 4-5 ימים. בטוחה שיש לאן לצאת ליום מחוץ לעיר, אך את המידע הזה כדאי לקבל ממטיילים המכירים יותר את האזור.
האם שקלתם כרתים? נראה יעד אידאלי ל 5 ימים. לנחות, לשכור רכב ולטייל, לא לבטן גב למלון הכל כלול...
-
פראג והסביבה/ צפון איטליההאמת שכרגע גם אני נוטה יותר לכיוון פראג בגלל שכנראה נצא ללא רכב. מדובר בחמישה ימים כולל הטיסות. כרתים זו גם אפשרות.. מומלץ לטוס לשם בסוכות? אפשרי לטייל שם ללא רכב? ובאיזה אזור של האי כדאי להיות? (כשחיפשתי מידע על מלון כל המלונות היו בחלק המזרחי של האי אבל כשחיפשתי אטרקציות וטיולים ראיתי שהחלק המערבי מומלץ יותר.. )
-
פראג והסביבההיי נטלי,
חופשה בצפון איטליה למשפחה בד"כ תהיה יותר יקרה מפראג והסביבה.
הקצבתם מעט ימים... אז הזמן מתאים יותר לפראג.
ובלי רכב - עוד שיקול לוותר על צפון איטליה.
כדאי להזדרז עם ההחלטה ולסגור טיסות בהקדם (בסוכות יקר)
מצרפת חומר שאני אוספת לקראת חופשה בפראג, כולל אטרקציות לילדים..
זורקת עוד אפשרות שאולי תתאים.. בודפשט .
לגבי כרתים באוקטובר, תנסי להתייעץ גם בפורום אירופה.
אשמח אם תשתפי כאן ברשמים כשתחזרו.
בילוי נעים!
-
פראג והסביבההייתי בפראג באוקטובר לא היה כל כך קר. לילדים יש לך את מוזיאון הצעצועים בטירה גן החיות שהוא ממש גדול. הפארק ליד הגן חיות שייט לא התלהבתי מהמבוך מראות בגבעת פטרזין הוא קטן וצפוף. ואפשר להתנהל בלי בעיה גם עם עגלה במטרו ובחשמלית
-
פראג והסביבה/ צפון איטליהמבחינת מזג אוויר שני האזורים יכולים להתאים.
פראג מתאימה ל-5 בקצב נינוח. אנחנו טילנו בסוף ספטמבר בשמורות טבע בצפון צ'כיה אחרי 3 ימים בפראג. הנופים לא היו מרשימים במיוחד במושגים אירופאים והאזור הזה לא מתאים לטיול יום מפראג.
בצפון איטליה אפשר לטייל 5 ימים אבל אין טעם לנסות לשלב את מילאנו את ורונה ואת ונציה בטיול אחד (אם זאת היתה הכוונה). סביב כל אחת מהערים האלה יש מספיק אטרקציות שימלאו בקלות את הטיול. לא תוכלו לשחות באגמים בתקופה הזאת.
-
פראג והסביבה/ צפון איטליהכרתים בהחלט מתאימה לסוכות, אנחנו נהיה שם בסוכות השנה. לא הייתי בכרתים, אבל למיטב הבנתי קשה מאוד לטייל שם בלי רכב.
רוב הדילים הם למזרח האי - קרוב לשדה התעופה, מיועד יותר לחופשות של בטן גבם. זה לא סוג הטיולים שאנחנו אוהבים. מאוד לא אוהבים "דילים" - בתי מלון של הכל כלול, גדולים, המוניים.
אנחנו לקחנו 5 לילות בוילה מעל חניה (מערב כרתים) ו 2 לילות במזרח - לראות קצת בכל זאת את האתרים הארכיאולוגים ולהתקרב לשדה התעופה לקראת החזרה לארץ.
לפי מה שקראתי וסיפורי חוויות של מי שהיה - מערב כריתים יפייפה.
יש לכרתים מספר יתרונות - קרוב (טיסה קצרה), טבע מדהים, עיירות קטנות וחמודות, שלווה, אוכל טוב, לא יקר, קל יחסית להתמצא.
ברור שבעונה הזו - לא בטוח שיהיה מספיק חם לרחוץ בים.
Having said all that - בלי רכב נראה שהיעד הזה לא רלוונטי לגביכם.
בודפשט (ויש על כך טונות של חומר באתר) - בהחלט יכולה להתאים.
-
פראג והסביבה/ צפון איטליהתודה לכל המגיבים! בינתיים אני מבררת בעיקר על פראג.
אשמח להמלצות למלונות באזורים טובים ונגישים לתחבורה ציבורית ולטיולי יום (בטבע) מחוץ לפראג שאפשר לצאת אליהם- בעיקר אגמים נחלים ומקומות עם מים. וכמובן כל מידע שיש לכם בנושא
תודה רבה
-
פראג והסביבה/ צפון איטליה
התקציב שלנו למלון הוא 2000 שקל... המלון שמצאתי בינתיים הוא fusion hotel
מישהו היה במלון ויכול לתת חוות דעת עליו? או אם יש מלונות מומלצים אחרים נשמח לשמוע! תודה מראש -
פראג והסביבה/ צפון איטליהמומלץ ללון בסביבת העיר העתיקה
(זה יוצא די קרוב למלון שציינת - שנמצא ליד תחנת מוסטק, מיקום מצויין)
הנה מלון הדירות ששיריינתי לנו ולילדים (בין יתר ההזמנות שלי)
-
פראג והסביבה/ צפון איטליהאנחנו שבוע הבא בדירה ברובע היהודי בפראג דירה גדולה. אוכל לעדכו אותך בהמשך. 105 יורו ללילה לחמישה