אופניים בבודפשט
-
נוסעת עם הבן המתבגר בן 15 בעוד שבוע לבודפשט. מאוד אוהבים לרכב על אופניים כאמצעי תחבורה בחו"ל ועשינו זאת מספר פעמים - בפאריס (פעמיים), אמסטרדאם (כמובן....), שטרסבורג ועוד. קודם כל, בהרבה ערים נוח מאוד לרכב על אופניים - יש שבילים, העיר יחסית שטוחה, זאת דרך נפלאה להכיר את העיר מלמעלה, מספיקים המון ותתפלאו, מתעייפים פחות....
שלא תבינו לא נכון - אנחנו ממש לא רוכבים מקצועיים, בארץ אני לא רוכבת על אופניים, אין לי אפילו זוג אופניים במחסן...
מכירים את האופצייה של "האיש על הקרקע" בגוגל מפס Google Maps? זה ממש מאפשר ללכת ברחובות, כאילו אנחנו שם. בקיצור, בחנתי את האזור של המלון שלנו, ליד כיכר הגיבורים, שדרות אנדרסיי, וראיתי שיש שביל אופניים לאורך כל השדרה. בקיצור, נכנסתי לאתרים המדברים על רכיבה על אופניים בבודפשט, וגיליתי שהעיר נחשבת מאוד freindly לרוכבי אופניים, גם בקנה מידה בינ"ל. יש הרבה שבילי אופניים, בעיקר באזורים המתויירים - הי, אנחנו תיירים...!
חיפשתי אתרים להשכרת אופניים ומצאתי שני מקומות המשכירים אופניים למספר ימים. עולה 30 - 40 ש"ח ליום לאדם כולל קסדה ומנעול. כמו כן, אין לי מושג כמה זה אכן עובד בפועל, אך נראה שיש שירות השכרה , של אופניים בתחנות (כמו בפאריז וגם בת"א), חינם לחצי שעה ועלות כרטיס נסיעה בתחבורה ציבורית לכל שעה מעבר לכך.
והשאלה - האם מישהו השתמש באופצייה של שירות ההשכרה בתחנות?
האם אכן העיר נוחה לרכיבה על אופניים?
האם יש הרבה רוכבים?
מבחינת המתבגר שלי, אפשר לעשות הכל, לטייל איפה שרוצים - כל עוד עושים את זה על אופניים....
מבטיחה לספר חוויות והאם הצלחנו לטייל על אופניים בסופו של דבר....
תלוי הרבה גם במזג האוויר.
-
אופניים בבודפשטטוב, אני רואה שאין הרבה נסיון בטיול בבודפשט עם אופניים, אז נהיה "פורצי הדרך"?
התכתבתי עם המלון. מסתבר שיש חברה יחסית חדשה שפתחה מקום להשכרת אופניים באותו הרחוב של המלון, כמה דקות הליכה.
המלון מוכן לעשות לי את השירות ולהזמין את האופניים כך שיחכו במלון, אבל המחיר שהם נקבו בו - 4,000 פורינט ליום, היה יקר לעומת אתרים אחרים ועלה בי החשד שהם גובים כאן גם תיווך. ייתכן שאני טועה והיוקר נובע מכך שהחברה מביאה את האופניים למלון. אך מכיוון שהם כל כך קרובים, עדיין נראה לי קצת חשוד.
ביקשתי את שם החברה והמיקום, ובדקתי את האתר שלהם.
אכן, גובים ליום 3,000 פורינט, אם לוקחים ל 3 ימים (וזו כוונתי), העלות 7,500 פורינט, כ 120 ש"ח לזוג אופניים ל 3 ימים. יש אפשרות שיביאו את האופניים למלון. לא ברור לי כמה יקחו עבור השירות הזה, אך מעדיפה להגיע אליהם מכיוון שהם מאוד קרובים, אני רוצה לבחור את האופניים שניקח, גם הילדון צריך לראות מה הכי נוח לו.
כבר כתבתי להם ולעוד חברה שמצאתי (קצת יותר זולים, אבל לא משמעותי, 7,200 פורינט ל 3 ימים).
שאלתי אם כולל גם קסדות, מנעול וסל (שלושה האביזרים ההכרחיים).
החברה השנייה יותר קרובה למרכז, כך שזה אומר שביום הראשון נאלץ להגיע לשם עם מטרו או תחבורה אחרת, לחזור לאזור המלון ליום הראשון המתוכנן שלי בפארק. גם ביום האחרון, יום שבת, יש לנו חצי יום, כך שאם נשכור מהחברה הקרובה למלון, נוכל לרכב גם ביום האחרון, להחזיר ממש ליד המלון, לארוז ולצאת. תכננתי גם ביום האחרון לבלות את חצי היום בפארק - סופשבוע, יש דוכנים וכו'.
-
אופניים בבודפשטאני הפוכה ממך - מדוושת באהבה בארץ, אבל בבודפשט לא יצא לי - והייתי בחורף האחרון פעמיים - פעם עם בעלי ופעם עם אמי. שניהם לא פרטנרים לאופניים, למרות שמזג האויר היה דווקא די מתאים, ברוב הימים.
אבל מכיוון שאני בקטע, הבחנתי בהחלט ברוכבי אופניים בעיר, וזו עיר נפלאה בעיני לדיווש - שטוחה (פשט, לא בודה כמובן, למרות שאני חושבת שעם אופניים עם הילוכים טובים הייתי עושה גם את בודה בסבבה), בגודל מצויין לאופניים (לא גדולה מדי ולא קטנה מדי, בהנחה שאת לא לאנס ארמסטרונג), וכפי שהבנת גם מאוד ידידותית לרוכבים.
מצטערת שלא יכולה לעזור מעבר לזה, אז כפיצוי אצרף תמונה שממחישה שלמושג "אופניים" ניתנה משמעות רחבה בבודפשט....
-
אופניים בבודפשטיו! גם אנחנו ראינו כאלו! מדהים, לא?
-
אופניים בבודפשטלפמיילי - מצרפת מידע מהבלוג:
רכיבה על אופניים הוא תחום מאוד פופולרי בעיר
(פגשנו ליד הקרקס אמא ובנותיה שרכבו הלוך חזור עד לעיירה סנטאנדרה)
מומלץ לרכב ב"פשט" המישורית לאורך הדנובה
וכמובן בפארק השכונתי שלכם...אשכול על שבילי אופניים וחברות השכרה,ואולי כדאי שתגוונו גם עם סגווי (יש עוד חברות עם או בלי הדרכה)
תיהנו!יונה וקשת, איזה יופי התמונה, ראיתי כאלה חוגגים גם בברלין.

אמאשלהם ברוכה השבה.. מקווה שנהניתם ותספרי קצת בהמשך.
-
אופניים בבודפשטהיי לפמלי 5
ב 2011 היינו זוג +2 מתבגרים . אז עוד לא היו תחנות בבודפשט וגם לא בת"א וניו יורק
ביום האחרון שכרנו אופניים ל 6 שעות ומצאנו שמאוד נח ויעיל
וכך רשמתי כשחזרנו :
בודפשט באופניים
בבודפשט מאוד נuח לרכב על אופניים. ביום האחרון, שכרנו אופניים לשש שעות ורכבנו לאורך הדנובה עד לאי מאגריט ובתוכו וחזרנו מהצד השני של הדנובה. העיר היא שטוחה, חוץ מהגבעות של בודה (לשם לא הייתי ממליצה אופניים). לפעמים המרחק בין אתר לאתר הוא די ארוך ברגל ולכן אופניים זה נח אפשר לעצור במקומות מעניינים או כשרוצים לאכול ולהמשיך הלאה. המחיר ששילמנו לשש שעות עבור כל אחד 2,500 פרוינט שזה בערך 50 ש"ח. לחנות קוראים Zed.Bike, הכתובת Karoly 10 - לא רחוק מבית הכנסת הגדול. שעות פתיחה: 10:00-18:00. תפדלו ותהנו.
-
אופניים בבודפשטלי, טובה ויונה וקשת - תודה! שמחה לקבל אשרור לזה שהגיוני לרכב ב(בודה) פשט. לא יודעת אם נרכב ככלי תחבורה בלעדי, נראה שאכן לא נרכב בבודה, אני ממש לא בכושר בשביל זה.
ענו לי בינתיים מחנות ההשכרה ליד המלון שלנו. אם נגיע אליהם, הם יגבו 3,000 פורינט ליום לזוג אופניים, 18,000 פורנט לשלושה וחצי ימים לשני זוגות כולל קסדות, מנעולים וסלים. נראה סביר. אנסה עוד להוריד אותם, באתר שלהם כתוב 7,500 פורינט ל 3 ימים לזוג אחד, צריך להיות 15,000 פורניט לשניים. אבל לא נלך איתם לרב על זה, מה גם שהם נותנים לי עוד חצי יום ביום האחרון.
הם מוכנים גם להגיע למלון, אבל אז המחיר אכן קופץ ל 4,000 פורינט ליום...
נוח שזה יהיה קרוב למלון, אם יש בעייה, וגם לקחת ולהחזיר.
המתבגר בשמיים, מחכה בקוצר רוח (נו טוב , יותר נכון, מפגין סימני התרגשות מופנמים בדרכו השקטה.....
)לי, אבדוק לעומק את הקישורים שהוספת. תודה! דרך אגב, סיורי הסגוויי מאוד יקרים ולכן החלטתי מראש לוותר. גם מבחינת משקל, המתבגר מאוד גבולי (צריך מינימום של משקל לשלוט על המכונה הזו, והוא ממש גבולי. כן, מפתיע, אבל יש לי מתבגר רבע עוף בבית...)...
יונה וקשת, ראינו "אופניים" כאלה באחד הטיולים המשפחתיים - אולי אפילו בסלובניה באחת הערים? לא זוכרת איפה כרגע. נראה מדליק... הבן הגדול שלי היה מוכן לנטוש אותנו באותה השנייה ולהצטרף לחבורת הנערות המצווחת על אחד מהם...
-
אופניים בבודפשטבוקר טוב !
כידוע ,חזרנו לפני פחות מחודש מנופש בין דורי בעיר המקסימה הזאת .
יש המון שבילי אופניים גם במרכז העיר -צבעם בורדו ולפי התרשמותי ,תנועת האופניים
הייתה דלילה. אשתי ואני רוכבים על האופניים על בסיס יומי והרעיון לעשות זאת
בבודפשט הוא רעיון מצויין - המחיר נראה סביר מאד ,אבל לא הייתי נועל את עצמי
לכל התקופה של 3.5 ימים, אלא על בסיס יומי אולי [ימים גשומים או סתם עייפות]
בכל מקרה מומלץ לברר מספר דברים :
1- במקרה שתחליטי לשכור את האופניים לכמה ימים ,לברר שבמידה ואת רוצה להחזירם
כעבור יום האם יחזיר לך את הכסף [במידה ושילמת מראש ] או התשלום הוא על בסיס יומי ואז העסק יותר פשוט.
2-שימליץ לך מהי הדרך הטובה ביותר לנעילת האופניים ולצלם במספר הזדמנויות
שהנעילה בוצעה על פי המלצתו !
3- חס וחלילה ואופניים נגנבים , מה העלויות ואם ניתן לשלם כמו בביטוח מכונית
"משהו כמו ביטול השתתפות עצמית " ?
4-במידה ואופניים מתפנצ'רים בקצהו האחר של העיר ,האם לבעל חברת ההשכרה
יש את האמצעים לבוא לאסוף אותם בזמן סביר.
5-להקפיד לנעול את האופניים למשהו מוצק ומקובע : מעמד לאופניים ,עמוד ....
6- לצלם את האופניים בתוך החנות לפני שאתם יוצאים לדרך.
אלה מספר אמצעי זהירות ,שעלולים למנוע כאב ראש עתידי !
שתיהיה לכם רכיבה בטוחה ומלאת חוויות וללא תקלות !
-
אופניים בבודפשטישנם שבילים רבים גם בתוך העיר, אבל הכיף לרכב בפארקים (אי מרגיט, פארק העירוני) או בשני צידי הדנובה. אני עשיתי טיול לסנטאנדרה, כף גדול למי שאוהב לרכב (25 ק"מ לכוון). אגב, הם משיקים פרויקט, שנמצא בהרצה, דומה למה שיש בפריז או בתל אביב.
-
אופניים בבודפשטהנוסע המתמיד - צודק בהחלט. אבדוק את הנקודות שהעלית.
לגבי מזג האוויר, לפי התחזית עלול אכן לרדת גשם. התוכנית שלי - לקחת את האופניים ביום הראשון ולסגור איתם שנשלם לפי השימוש, ז"א, אם נחזיר מוקדם יותר, נשלם על פחות ימים. כך לפחות סגרנו בזמנו עם החברה להשכרה באמסטרדאם (בסופו של דבר רכבנו כל 3 הימים בעיר). בסופו של דבר, עלות השכירות לא מאוד גבוהה, אז לא יהיה עד כדי כך נורא אם ניקח לכל הימים וחלק מהזמן לא נשתמש באופניים. למשל, כשנצא בערב, לא בטוח שארצה לרכב, גם עייפות, גם חושך, גם לא מכירים, גם לחזור אולי מאוחר לא נראה לי נכון באופניים. נראה, לפי התחושה בשטח.
לגבי גניבת אופניים - זה אכן מטריד אותי, מה הקנס וכו'. אבדוק.
זו הפעם הראשונה שאני שוכרת אופניים בטיול עם הבן, בלי בן הזוג, קצת מוטרדת מהשאלה אם נצליח לנווט בעיר, שהרי אני לא ממש מכירה, למרות ששוטטתי די הרבה דרך המפות. עד עכשיו היה לי נוח מאוד עם בן הזוג - יש לו יכולת ניווט מדהימה. יש לי מפה מהטיול שעבר ווודאי אקבל אחת מעודכנת יותר במלון או בסוכנות ההשכרה. השאלה אם הן יהיו מספיק מפורטות וברורות.
טוב, רציתי טיול סולו עם הבן...
IBD - היום הראשון שלנו מתוכנן כולו בפארק העירוני ליד המלון שלנו (כיכר הגיבורים). נרכב שם, נתרגל לאופניים, לרכיבה ואז נצא לרחובות. לגבי האי מרגיט - קצת מרוחק ובתכנון לאחר הביקור בבודה (לשם לא נרכב על אופניים). נראה, נזרום ונחליט על המקום.
תודה לכולם!
-
אופניים בבודפשטלפמלי
כאמור בתגובה שלי מס' 6 - אנחנו רכבנו על אופניים
אז ככה:
1. אין לי חוש אורינטציה בגרוש - בבודפשט גם אם תתאמצי קשה ללכת לאיבוד
עיר מאוד ידידותי לכולם בכלל ולכמוני בפרט
2. חב' האופניים Zed.Bike (שלדעתי יש לה מס' סניפים ) נתנה לנו מפה עם מסלולים + נקודות עיניין
3. היתרון הגדול שיש לאופניים על פני הרגליים שאפשר לגמוע מרחקים (לא נורא גדולים באיזורי התיירות של בודפשט )
ואני לגמרי מסכימה עם IBD ( אחד שיודע ) שאם אתם רוכבים על גדה 1 של הדנובה עד לאי מרגיט ובתוכו ולחזור מהצד השני של הדנובה כפי שאנחנו עשינו
הדרך ישרה ושטוחה וגם אם עצרתם לראות את הפרלמנט מבחוץ או לפיקניק קל באי או באנדרטת הנעליים ...
אין חשש ללכת לאיבוד , אין חשש לגניבת האופניים והספקתם לראות ולהנות בנחת
כלומר במקרה כזה האופניים צמודות אליכם ולא מגבילות אתכם
אז תחשבי על זה ,גם אם מצריך להזיז קצת את המסלולים
טובה