אני מתבייש בישראליותי
-
מצטער אבל אני חייב לשתף,
הגענו היום, לאחר סיבוב מהנה מסלובניה וקרואטיה למלון סופיטל בבודפשט, המלון מדהים אבל ההתנהגות של בני עמינו בו פשוט גורמת לי לרצות לקבור עצמי, להעיר משהו או ללכת ולהתנצל אישית לכל אחד שבסביבה.
מיד עם הגעה למלון אתה רואה קבוצת ילדים משתוללים בלובי ועושים "רונדלים" על הספות וההורים מקשקשים ביניהם. בכלל, הוקמה התנחלות רישמית בלובי, ממש מול הקבלה (כי שם זה לא הבר שבו אתה אמור גם להזמין משהו), עם ילדים משתוללים וצועקים, רגליים על הספות, לכלוך מסביב (הגיוני שאוכלים את הגלידה ממקדונלדס ושותים בקבוק מים ומשאירים הכל זרוק). הלילה ב 11 רואים ילדים מעולפים על הספות או מתחרפנים לחלוטין אבל להורים זה ממש לא אכפת...
הרי זה מלון פאר ואף אחד (לצערי) לא יעיר להם אלא ינקה אחריהם בשקט ובחיוך, אז מה אכפת להם.
אחר כך מתפלאים שבגלל חלאות כאלה ממש לא אוהבים אותנו ודוחפים אותנו לקומות הפחות טובות, (שנפריע אחד לשני). מפחד לראות מה יקרה בארוחת הבוקר...
-
אני מתבייש בישראליותיכמה חבל ,,,,
-
אני מתבייש בישראליותילחנך את הישראלים המכוערים קצת קשה.
דווקא כן הייתי נכנס לקבלה ו "מתלונן" מתנצל" על הבלאגן שהיה.
המעט שאנו יכולים לעשות זה להתנהג בעצמנו בסדר ולכבד את הסובבים אותנו.
הילדים הם התוצאה, הבעיה היא רק בהורים.
-
אני מתבייש בישראליותילא הייתי ממהר להתבייש נהפוכו הייתי מתגאה נכון שישראל נמצאת במזרח התיכון ומושפעת מהמנטליות ונכון שהרבה ילדים לא יודעים גבולות אבל-
בא נזכר בחיילים האיכותיים והערכיים שראינו בשבועות האחרונים (אלה שסיימו להיות ילדים לא מזמן) בא נזכר בנופלים שכל אחד ואחד היה "אישיות" בתחילת דרכה,בא נחשוב על הילדים האלה ללא גבולות ושלא מכירים "קופסא" שגודלים ומקימים חברות סטרטאפ מהמובילות בעולם,ממציאים את ההמצאות הכי מיוחדות - זה הילדים הישראלים והרוב כאלה לשימחתי.
נכון שישנם גם הישראלים השליליים אבל לכל מדינה יש את שלה וראיתי בלונדון ,בשוויץ ובגרמניה ילדים משתוללים,רק לא מזמן ישבתי בכיכר פיקדילי וראיתי בני נוער אנגלים שנטפלים לבנות ברחוב תופסים ביד ולא עוזבים עד שלא מקבלים חיבוק באותו ביקור באנגליה בעיר אחרת בבית המלון קבוצת ילדים ששהתה בה הסתובבה ודפקה בדלתות עד שלוש בבוקר (יש לציין שהמלון הודיע לכל שאר האורחים שהוא מזכה אותם על הלילה זה אולי לא היה קורה בישראל) .וראיתי במינכן ילדים שמציירים עם טוש על הכיסאות של הרכבת,וראיתי בפריס ילדים שמתעללים בהומלס והרשימה ארוכה. לא הייתי ממהר להתבייש נהפוכו יש לנו את הילדים הערכיים והיצירתיים ביותר ויש להתגאות בכך.
-
אני מתבייש בישראליותיmyny האחד לא סותר את השני
ההתנהלות של חלק מהישראלים בחו"ל ובארץ באתרי טבע ונופש היא לעתים קשה לצפייה ואם נתגאה בהם דבר לא ישתנה.
כאשר סוכנות רכב בניו זילנד או מלון במרכז אמריקה מסרבים לשרת ישראלים אפשר לטעון שהם אנטישמים ולהתחמק מהבעיה ואפשר להסתכל למציאות בעיניים ולנסות לשנות אותה.
זכורה לי האכזבה העצומה כשהיינו לפני זמן מה בפארק הטבע ליד ניצנים או במסלול הליכה בכרמל - כמות הזבל שנשארת בשטח כואבת ואם נעצום עיניים דבר לא ישתנה.
ואגב - התלונה כאן (כך נדמה לי) אינה לילדים אלא להורים - ילדים הם ילדים בכל מקום ואם לא ישימו להם גבולות לא יהיו גבולות... כאן התפקיד של ההורים...
ואגב - כאשר החוליגנים האנגלים הרסו כל משחק כדורגל באנגליה ואירופה הרשויות, התקשורת והחברה כולה ניסו והצליחו למצוא פתרונות לבעייה... אמנם גם הם עצמו עיניים עד שהגיעו אסונות מיותרים שעלו בחיי אדם רבים אבל הם הוכיחו שאפשר לפתור את הבעיות האלו.... והיום האוהדים האנגלים במגרשים הם חוויה
-
אני מתבייש בישראליותימבינה אותך לגמרי! קרה לי מקרה בבודפסט גם בבית המלון וגם בנמל התעופה של ישראלים קולניים, לא מכבדים דוחפים בתור עד שנאלצו להזמין משטרה. גם אני התביישתי באותו הרגע.
לא נוכל לחנך אותם .....אבל אם אנחנו נשמור על הישראליות הטובה והמכבדת לבטח יראו גם את זה. אם כל אחד ינחיל את זה במשפחתו אולי הישראלי הטוב יעלה על זה הרע.
ענת
-
אני מתבייש בישראליותיאני כבר כתבתי בשרשור אח., שאם אפשר, אל תגלו שאתם מישראלי. לא בגלל האנטישמיות אלא בגלל השם הרע שיש לישראלים באירופה. איך השתנו הדברים לרע. בשנות ה-70 שכרתי קטנוע באמסטרדאם. בעל העסק שאל אותי מאיפה אני, אמרתי שמישראל. אז הוא אמר לי שזה בסדר כי לאמריקאים הוא לא משכיר כי הם הורסים לו את בקטנועים.
-
אני מתבייש בישראליותי"נכון שהרבה ישראלים לא יודעים גבולות אבל-" ה"אבל" לדעתי לא רלוונטי. חסר אצלנו בארץ חינוך אלמנטרי לנימוסים!! וזה בלי אבל.
את מה שחסר צריך לתקן/להוסיף.
אני מבינה את שאולי, לצערי הרב. אתה חושב שאם ילד צועק ויושב עם רגליו על הספות, ויותר חמור, הוריו לא בולמים אותו זה לא מבייש את המדינה שממנה בא?
ובפרט אם הילד מישראל, הוא מתנהג כך והוריו אדישים, בוודאי שזה מבייש את המדינה ואת האורחים האחרים השקטים והמנומסים מישראל שמתארחים במלון זה אף הם!!
נראה לך שזה אמור לעניין מישהו אם אותו הילד ימציא המצאה מענינת בהיי טק יותר מאוחר?! זה פשוט לא רלוונטי!!
נכון שיש גם אנגלים וגם צרפתים כאלו. אבל העולם עסוק בהכללות ובתדמיות. לצערי, אין לנו תדמית טובה בתחום הזה. בנוסף, אף אחד לא מערער על זכות הקיום של אנגליה או צרפת. אין כלפיהם אנטי- אנגליות /צרפתיות בעולם ואף אחד לא מחפש אותם על כל צעד ושעל.
אותנו עדיין כן!! למה אם כך, לבלוט בשליליות הזו?!
הבושה שחשים כתוצאה ממקרים כאלו היא זאת שתביא לשינוי.מאותו הורה שאין לו בושה שהילד שלו קופץ על הספות לא יבוא השינוי. אם נלמד את עצמנו להתנהג בנימוס אחד כלפי השני עוד מהארץ, אחר כך, בנסיעה לחו'ל זה כבר יבוא בטבעיות..
-
צודק- הייתי בסיטואציה של ישראלי שהתעקש על הנחה שליורו מתוך חמישה. מחיר שגם כך היה זול. בדיעבד רציתי לשלוף יורו ולשלם.
-
אני מתבייש בישראליותיואני לא מבינה למה צריכים להגיע לחו״ל כדי להתבייש. את ההתנהגות המחוירת הזאת אני רואה יום יום בעיר שאני גרה, בשכונה שאני גרה. אפילו בעבודתי אני רואה איך אוכלים וזורקים הכל במקום בו נמצאים. בא לי מאוד מאוד להעתיק את מקום מגורי, הבעיה שבכל מקום אני אמצא את ההתהגות הזאת.
בעבודה ניסינו להילחם בזה ונכשלנו.
יכול להיות אם בבית ספר יהיה מקצוע אתיקה ואסטתיקה והתנהגות נימוסים ותרבות, אולי זה יעזור ואט אט יחלחל להורים עתידיים.
-
אני מתבייש בישראליותימרינה
אם אפשר היה להעניק 'לייק' באתר הזה, הייתי מעניק לך 100 לייקים! אני לא מתבייש בישראליותי ! אני בז לישראלים שלא יודעים להתנהג ולא יודעים 'תרבות' מהי יהיה זה בחו"ל או בישראל.
כבר כתבתי בעבר: אפשר בחו"ל לזהות ישראלי ממאה מטר מבלי בכלל להתקרב אליו.
-
אני מתבייש בישראליותיאת כל כך צודקת.
וגם שגב17.
בהרבה אתרי טבע בחו"ל טיילנו והיה נקי . מה קורה כאן?
לא מזמן טיילתי בנחל בצת עם אורחים מחו"ל ולא ניתן היה למנוע היתקלות ב"עזבונות" של מטיילים.
גם כאן בבתי המלון לא מאושרים מסוג מסוים של ישראלים.
בחו"ל לא אכפת לי שיגידו שהגרמני או האמריקאי צעקני . זה לא מוסיף כבוד.
לגבינו כישראלים זה מתקבל בחומרה.
יש כאן הורים שחושבים שילדינו צריכים לגדול ללא גבולות כי כשיתבגרו חייהם יהיו קשים.
יש הורים שלא למדו מה משמעות החינוך ו/או איך מחנכים
יש ישראלים שחושבים שככה הם מתנקמים בגויים ....
הם מציגים בבואה מוטעית של כולנו. למה אני צריכה לסבול בגללם.
-
אני מתבייש בישראליותיקרה לי מקרה דומה שהתביישתי בישראלים

בביקור הראשון שלי בארופה פארק שבגרמניה בקיץ שעבר הייתי עם כמה חברים כולנו בני 23-24 ממש נהננו ועשינו כיף חיים שם אבל ממקרה אחד שראיתי והבנתי למה מסתכלים עלינו עקום.
המקום הוא ענקי ויפה, ממש נקי שם וכיף לטייל אבל כשעברנו ליד משפחה ישראלית ראינו והרגשנו שחזרנו לארץ כי אב המשפחה שכב על אחד הספסלים עם הרגליים למעלה על המשענת, הילדים צרחו רצו (לא שזה משהו רע שהילדים משתוללים אבל זה היה בהגזמה וההורים לדעתי צריכים להרגיע את הילדים) וזרקו זבל למרות שהיה פח ממש ליד הספסל שלהם, הגבר צעק בעיברית לאישתו שהייתה במרחק של כמה מטרים והם ניהלו שיחה "בכיף". אותי זה זיעזע והגעיל.
shauly אתה צודק בכל מה שאתה אומר שצריך להתגאות בילדים שלנו ושהם לוחמים מעולים ושהם מוחות גדולים וזה שבכל מדינה ובכל עיר יש את הונדליסטים והבלגניסטים, גם אני לא הייתי מלאך אבל לדעתי זה ממש לא נכון להתנהג בכזאת ישראליות כשאתה תייר בארץ זרה ולהרגיש ולתת לכולם הרגשה שחייבים לך כי שילמתה 50-100 יורו ללילה במלון או כניסה לאתר כולשהו. התייר שישראלי מיצג את ארצו ואיך שתראה לאנשים את עצמך ככה יחשבו על כל כולם.
בביקור האחרון בארופה פארק לפני כמה חודשים השכרנו דירה עם חברה בעירה רוסט ובעלת הדירה הייתה בחורה צעירה, גרמניה בערך בגיל 28-30 בהריון, עזרתי לה להביא לדירה מכונת קפה ולעזור לה לסדר את הכלים אחרי הארוחת בוקר בעגלה, אחרי שעזבנו השארנו לה מכתב תודה ושכמה נהנו והיה כיף טעים ומדהים. נכון שלא היינו חייבים להשאיר כלום כי שילמנו 80 יורו ללילה אבל סתם רצינו להגיד לה תודה על זה שהיא השקיע וניסתה כמה שיותר לרצות אותנו, אני מקווה שנשאר לה רושם טוב מאיתנו מה"ישראלים".
-
אני גם חושבת ששיעורי נימוסים בבתי הספר יעזרו מאדואין שום הצדקה לכך שהדבר הזה אף פעם לא עלה עד עכשיו(?!?!) אנחנו רחוקים מלהיות נאורים בתחום הזה בשנות אור.
עם זאת, וברור שכמו שכתבתי הכל צריך להתחיל מהארץ אבל בכל זאת יש מקום (פיצי) להבדל מסוים. אנחנו במזרח התיכון. חם לנו.עצבני לנו. השכנים שלנו הם לא בידיוק משושלת בית המלוכה באנגליה.אנחנו כאן רק 60+ שנה.
לכן, את מעט ה"ברבריות" שאמורים לאפשר כאן מטבע הדברים, ומטבע הדברים "עוברים" כאן, אין עלינו לאפשר בחו'ל כלל וכלל.
אתן דוגמה אישית: בקרוב אנחנו נוסעים לקופנהגן ומבלי שידעתי על כך מראש הזמנתי מלון שלא מקבל אליו ילדים. ההזמנה היתה אגב, בתקופת המבצע. קיבלתי מייל אישור מהקבלה שלמרות גילאי הילדים (15, 16.5) ולמרות שהמלון הוא לבני 18+ באופן יוצא מן הכלל המלון מאשר את קבלתינו.
בגלל שהיינו בזמן המבצע+היותי חשדנית מטבעי+היותי רגישה למקרי אנטישמיות מיד חשבתי שהמלון הוא "רגיל" אך מנסים מראש לרמוז לנו כבר מראש שנהיה בשקט. חזרתי לאתר המלון ואכן היה כתוב שם שהמלון הוא למבוגרים בלבד ו המחשבות על אנטישמיות קיבלו מיד טרנספורמציה לאהדת ישראל.
אמהמה? יש לי שני בנים בגיל ההתבגרות שלפעמים מסוגלים לריב כאילו חרב עליהם עולמם על כל שטות ואף לעשות את זה בקולניות די גדולה….אם הם יריבו כך במלון הזה, בעלי ואני נמות מבושה!!!! בארץ זה אומנם גם לא לעניין!!!! אבל על אחת כמה וכמה בחול ועוד במלון שכזה. לכן, אני כבר יודעת שאם וברגע שזה יקרה, בעלי ואני נישן כל אחד עם ילד אחר ובחדר שונה( הזמנו שני חדרים זוגיים).
מה שאני באה לומר שחייבים לחשוב על הדברים האלה כל הזמן אבל על אחת כמה וכמה והרבה הרבה יותר כשאנחנו בחו'ל.
-
שאולי - שלא תעז להתביישב בישראליותך !כל הכותבים כאן צודקים
אבל, מה לעשות שיש כאלה שהם פשוט "לא בני אדם" ?!
במקרה הזה הם ישראליים
אני בטוח שיש גם אחרים שהם כאלו אבל לך מפריע שהם "משלנו" ואני בהחלט מסכים איתך
אתה, אל תתבייש בישראליותך אלא תתגאה בזה!
תתביש בזה שיש ישראלים שהם "חסרי תרבות"
אבל מה נעשה? נחנך את כולם? , לא - כי זה בלתי אפשרי
ועיצה נוספת, אל תתעסק איתם עם חסרי התרבות הללו, מי יודע להיכן זה יכול להוביל... תתעלם, תבלע את הבושה ותמשיך להינות מהטיול שלך
-
שאולי - שלא תעז להתביישב בישראליותך !בא לא נשכח מי אנחנו אוסף של עשרות תרבויות במקום אחד - ארופאים,צפון אפריקאים,אפריקאים,אסייתים,אנגלו סקסיים ,מזרח אירופאים,מזרח תיכוני כל אחד בא עם התרבות שלו והמנהגים שלו לשימחתינו לא נשאבנו להתנהגות של תרבות אחת ואין לנו "גטאות" של יוצאי מדינות מסויימות אלה התערבבנו -כולם חיים עם כולם מתחתנים אחד עם השני אחד יותר בוטא, אחד יותר מנומס ,אחד יותר ידידותי אחר מנוכר ,אחד חצוף השני לא-לא אימצנו כחוק מדינה קודיםהתנהגותיים אז יש לנו מכל וכל, זה העם שלנו ובא לא נתבייש באף אחד כי אני בטוח שלכל אחד מהמגיבים פה יש התנהגות "ישראלית" תרבותית שמאפיינת אותו ויש מי שמביט בכם ואולי מתבייש או נדהם- בא נתחיל בנימוסי שולחן יש מישהו בארץ שעומד בסטנדרטים הבריטים למשל ? אולי רק יוצאי אנגליה (גם הם כבר לא) ומה עם מנהגי אירוח ? אפשר להשוות בין יוצאי מרוקו ליוצאי פולין? -מה יש להתבייש לא ראיתי שבדים שמתביישים בזה שהם מסתובבים ערומים בכל אתר נופש בשבדיה או אוזבקים שמתביישים בזה שהם אוכלים עם הידיים
שלא נציין את "הסטיות" של היפנים.
-
שאולי - שלא תעז להתביישב בישראליותך !myny בחו"ל אתה אורח אז תתנהג כמו אורח ולא כמו בעל הבית אפילו כשאתה במלון, אתר תיירותי, חברת השכרת רכב או בכל מקום אחר בחו"ל.
לדעתי לפחות ככה.
-
אני מתבייש בישראליותילזבל ולנהיגה בארץ יש גם (לא רק) שקשורים להתרסה של קבוצות אוכלוסיה נגד המדינה וחוקיה.
-
אני מתבייש בישראליותילשמחתי, רוב הפעמים בהם טיילתי בחו"ל, פגשתי ישראלים מקסימים, מנומסים, שומרי חוק וטבע. משתדלת לא לנסוע למלונות שמוקצים ל"דילים" מהארץ, בכלל, נמנעת לנסוע בדילים, מעדיפה לבחור בשקט את הטיסה בנפרד מהמלון והטיול.
לגבי הישראלי המכוער - כואב לי מאוד לפגוש אותו, בעיקר נתקלת בו בארץ וכל פעם נכנסת להלם מחדש.
הפתרון מבחינתי, כפי שכתבו כאן לפני, שאנחנו נייצג את המדינה בכבוד, בגאווה. נמשיך לשמור על הטבע, על הסביבה, נכבד את התרבות המקומית ונהיה קצת יותר סובלניים ובעלי הערכה כלפי נותני השירות השונים.
דרך אגב, עד היום כואב לי אירוע אחד, בו אנחנו לא היינו בסדר.
טיילנו כל המשפחה המורחבת - 4 משפחות סבתא וסבא, ילדים ונכדים (הרבה...).
הגענו בנפרד, כל משפחה ונפגשנו לטיול של שבוע בכפר נופש מרוחק, היה קשה למצוא, אי שם בהרים. היה חושך, טרום עידן הג'י פי אס.
המשפחה שלנו, ה 5, טיילנו כל היום ותכננו להגיע למקום לקראת אחר הצהריים, אבל כמו שקורה פעמים רבות, לא עשינו חישוב נכון של הזמן ונכנסנו לחושך. הדרך לכפר הנופש הייתה בתוך יער, דרך מתעקלת, מפחידה. טעינו מספר פעמים ונאלצנו לחזור ברוורס בכביש הצר. יצאתי מהרכב לכוון את בן הזוג ודמיינתי דובים בכל פינה. בקיצור, חוויה לא מרנינה באותו הרגע והמתח הצטבר.
הגענו לבסוף לכפר הנופש מאוחר, בחושך ונפגשנו עם שאר בני המשפחה. בקיצור - השמחה (והרעש) הייתה רבה. כל כך התלהבנו לראות את כולם, הילדים פרצו מהרכב, בני הדודים באו לפגוש אותנו - איזה חיבוקים, נשיקות...המשפחה האובדת.
טוב, הכל תירוצים...
עשינו המון רעש!
אף אחד לא יצא מהבתים האחרים, לא התלונן, לא העיר. לקח זמן עד שנרגענו והתפזרנו כל אחד לבית שלו.
רק ביום האחרון, כשהבעלים באו לעשות לנו בדיקה טרום יציאה מהבית (זה היה בצרפת), באיזה שהוא שלב הם זרקו לנו את זה, הרעש שעשינו כשהגענו באותו לילה ראשון. פתאום נפל לנו האסימון, הבנו כמה לא היינו בסדר. ממש הרגשנו לא נעים...
בארץ מישהו היה מוציא באותו לילה ראשון את הראש מהחדר וצועק עלינו, משתיק אותנו. בחו"ל הם לא יגידו מילה, רק ירשמו לרעתינו נקודה שחורה...
הלקח - בחו"ל אנחנו צריכים להיות סופר רגישים, להבין שברוב המקומות בעולם הם הרבה יותר מנומסים ועדינים מאיתנו, סגורים, לא מעירים, אבל רושמים בפניהם כל "חריגה". לעיתים אפילו לא נבין שאנחנו לא בסדר, אין מה לעשות, התרבות הישראלית הרבה פחות מסוגרת ומאופקת - לטוב ולרע. אבל כשאנחנו בחו"ל, אנחנו מייצגים את המדינה, ורצוי מאוד להשאיר רושם טוב.
-
אז מה אם יש כאן ערב רב של תרבויות? כללי הנימוס הםאותם כללים עבור יוצאי פולין, אוזבקיסטן, רוסיה ומרוקו.
מי מדבר על נימוסי/גינוני שולחן בריטיים?! נתחיל בזה שלא מדברים בקול רם, לא מתחצפים/משפילים את המלצר/ית, לא שמים רגל על כיסא סמוך או על שלך, אוכלים בפה סגור, לא מדברים עם אוכל בפה, לא מרעישים עם הסכום ולא נוגעים באוכל בידיים.בסוף הארוחה נותנים את הטיפ ומודים למי שצריך. אלמנטרי! ועדיין רחוק מלהיות בריטי. כשיהיה את מה שלעיל (ובטח עוד כמה ששכחתי) נראה הלאה.