מערב ארה"ב
-
שלום,
אני וחברה (סטודנטיות) מגיעות לארה"ב לכ- 3 שבועות בסוף ספטמבר וחשבנו לטייל בחוף המערבי. נשמח לקבל הערכה כללית מבחינת העלויות וכן היערות והארות על המסלול. האתרים בהם נרצה לבקר:
לאס וגאס
השכרת רכב וביקור בגרנד קניון+ברייס פארק+ציון פארק
לאס וגאס
טיסה לסן פרנסיסקו
טיסה לסן דייגו
לוס אנג'לס וחזרה לארץ
האם הזמן שהקצבנו הגיוני? על מה ניתן לוותר (אם בכלל) ומה אסור לפספס?
תודה מראש,
קרן.
-
מערב ארה"בהיי,
שלושה שבועות זה הגיוני. כדאי על הטיסות ועושה את כל הסיבוב ברכב. הנסיעות ממקום למקום הן חלק משמעותי מהחוויה של טיול בארה"ב לטעמי, ויש המון דברים לראות בקטעים שחשבתן לעשות בטיסה. גם לא תחסכו המון זמן אם בכלל אם תיקחו טיסות.
במה תרצו להתמקד? אם בערים, אז הייתי מוסיף את יוסמיטי (לטעמי הפארק הכי יפה בדרום מערב) וכביש 1 למסלול על חשבון הגראנד קניון.
אם בטבע, אז אפשר בנוסף, ויש מספיק זמן לעוד מספר אתרי טבע, אם לא מתעכבים בערים.
בנוסף, ממליץ להתחיל בלוס אנג'לס או אפילו בסן דייגו אם מתאפשר, ולסיים בפינוק של לאס וגאס.
סן דייגו - לוס אנג'לס - כביש 1 - סן פרנסיסקו - יוסמיטי - ברייס - ציון - לאס וגאס.
תקראו קצת פה בפורום ובעוד מקורות מידע לגבי הדברים השונים שיש לעשות בדרום מערב ארה"ב, תתמקדו, תחזרו לפה עם רעיונות, ואז נוכל לכוון אתכן למסלול יותר מדוייק.
עלויות זה מאוד אינדיבידואלי. יכול לנוע בטווח של 150-400 דולרים ליום לשתיכן.
-
מערב ארה"ביצא לי קצת עילג, התכוונתי לרשום - כדאי לוותר על הטיסות ולעשות את כל הסיבוב ברכב.
-
מערב ארה"ב- אנחנו רוצות לשלב בין טבע וערים גדולות. אנחנו מגיעות ממקסיקו ונוחתות בלאס וגאס, ולכן בחרנו להתחיל כך את המסלול. אתה חושב שבכל זאת עדיף שתהייה לנו נקודת התחלה שונה?
- בהערכה גסה, הגעתי לסכום של כ- 30,000 ש"ח ל- 3 שבועות. אם הייתי רוצה לצמצם קצת את העלויות, מה הדרך הכי טובה- להוריד אתרים/ ערים? להוריד ימי טיול (בצער רב)?
תודה ויום טוב.
-
מערב ארה"באם אתן מעל גיל 25, אני מצטרפת להמלצה לוותר על הטיסות ולנסוע ברכב. אם אתן מתחת, נדמה לי שהביטוחים ייקרו מאד את עלות שכירת הרכב, אבל תבררו.
דוגמה למסלול דרום-ארה"ב "קלאסי" בשלושה שבועות
פארקים כמו יוניברסל ודיסני הם יקרים, אז מועדים לסעיף הקיצוצים, אם חייבים.
לגבי החישוב שלכן, מה הוא כולל? טיסות למשל?
מעבר לטיסות, הייתי מחשבת סד"ג של $80 ללילה למוטל (יהיו קצת יקרים יותר וגם זולים יותר ותצטרכו לבדוק מראש ולשים לב איפה בוחרים לינה), $40 ליום רכב + דלק (אני מניחה שכירות של רכב קומפקט ב-$25-$30 ליום). אוכל, תלוי בכן, אפשר גם להסתפק בדולר מניו במקדונלדס + סופרמרקטים + מסעדה כמו אפלביז פעמיים בשבוע, נניח $30 ליום לשתיכן. בילויים - כרטיס פארקים לאומיים ב-$80 והרבה שיטוטים ו-sightseeing, אפשר לחסוך פה ולהמנע מביקורים באקווריום במונטריי, פארקי שעשועים ועוד ולהתמקד בנופים וטיולים. בלי טיסות, אני מגיעה לסד"ג של 15 אש"ח לשתיכן לשלושה שבועות. כיוון שאני ידועה בהערכות חסר, ותיכף יבואו פה ויגידו "אבל אתן בטיול, לא תרצו מסעדה טובה/מוזיאון טוב/דיסני/קניות וכד', תעלו את זה ל-20 אש"ח. כאמור, לא כולל טיסות, ביטוח רפואי, טלפונים (לא חובה לדעתי) ועוד כל מיני סעיפים שאפשר עוד להוסיף.