תודה ושאלה על היער השחור
-
קודם כל תודה רבה לכולם על המלצות הטיול. תודה גם על הטיפ בנוגע ללא לנסוע להאוס שמידט. רגע לפני הצלחנו למצוא מקום אחר ללינה, על יד טיטיזי ו שלוכזה, מקום מקסים, אני מאד ממליצה. אשים קישור בהמשך. ועכשיו לשאלה: אנחנו לקראת סוף הטיול, חוזרים בשבת. צריכים להיות בשדה בפרנקפורט בשעה שש בערב. זו נסיעה של כמה שעות מאיפה שאנחנו. אני תוהה מה כדאי לעשות ביום הזה? יש אולי מקום נחמד לעצור בדרך לקניות שופינג? פרייבורג כבר היינו, מחפשים משהו יותר בסגנון של קניון או מרכז קניות חביב.
שאלה נוספת, מאחר וקצת התעיפנו מנסיעות, האם זה הגיוני לוותר על עולם הים בקונסטאנץ פלוס אי הפרחים, או על דרך היין באלזס? אשמח לשמוע את דעתכם.
שוב תודה!
-
תודה ושאלה על היער השחורהיי גם לך,
יופי לשמוע שאתם נהנים וד"ש ליער...
בעניין הנסיעה לפרנקפורט ושופינג בדרך אני פחות יכול לעזור.
בכל הנוגע לשאלת הויתורים -
יש כאן המון עניין של טעם אישי. בקשר לעולם הים - יש חילוקי דעות כאן בפורום. אנחנו מאוד מאוד נהננו שם. יש אחרים שפחות. אני חושב שזה גם תלוי בשאלה איזה ניסיון קודם יש בביקור באקווריומים כאלה.
בכל מקרה - באופן אישי - על אלזס אני לא הייתי מוותר. אצלנו זה היה אחד הימים המהנים ביותר בטיול. זה גם מוסיף סוג של גיוון מאוד כייפי, ארץ אחרת, שפה אחרת, אווירה אחרת, אוכל אחר ונוף אחר.
שמוליק
-
האם אפשרי לשלב את אלזס בדרך לפרנקפורט?או שהגזמתי... אנחנו אגב עם 3 ילדים ( 12, 9, 5) ותינוק.
-
האם אפשרי לשלב את אלזס בדרך לפרנקפורט?אז ככה -
לא לגמרי הבנתי האם הטיסה יוצאת בשש בערב מפרנקפורט או שהעובדה שאתם 'צריכים להיות שם בשש' כפי שכתבת - אומר שהטיסה יוצאת באזור תשע בערב.
אם הטיסה יוצאת בשש - שזה אומר שאתם צריכים להגיע לשם באזור שלוש - אז ממש לא ריאלי לבקר באלזס ביום הזה.
אם אתם אמורים להגיע לפרנקפורט בשש - זה אומר שטכנית ייתכן שניתן לשלב ביקור בקולמר ואחר כך בריקוויר - ואז להמשיך - משהו כמו שלוש שעות נסיעה - לשדה התעופה.
האם אני הייתי עושה את זה?
התשובה היא לא.
אלזס זה יום בשביל הנשמה. הנשמה לא אוהבת שמאיצים בה והיא גם נוטה קצת פחות להנות ביום הזה כשצפוייה עוד נסיעה של שלוש שעות ואחריה סידורי שדה תעופה וטיסה ....
-
האם אפשרי לשלב את אלזס בדרך לפרנקפורט?יש לקחת בחשבון עיכובים אפשריים בדרך בגלל העבודות בכבישים שמתבצעות שם בכל חור. אנחנו למשל התעכבנו שעה בדרך לשדה התעופה בפרנקפורט, וזה היה פקק קצר. יכולים להיות פקקים יותר ארוכים, ואתם לא רוצים להיות לחוצים להגיע לטיסה ולהחזיר את הרכב. אם אתם מתעניינים במטוסים יש לכם אפשרות בשדה התעופה בעצמו לקחת סיור מאחורי הקלעים של שדה התעופה, או לעלות למרפסת המבקרים ולהשקיף על ההמראות והנחיתות.
-
תודה, מה זה הסיור בשדה התעופה?איך מגיעים אליו? נשמע מעניין
-
תוספת לשאלה- האם אי הפרחים ועולם הים משתלבים?הכוונה האם זה מתאים ביום אחד? מה בעצם הכי מתאים לשלב עם עולם הים בקונסטאנץ?
-
תוספת לשאלה- האם אי הפרחים ועולם הים משתלבים?עם עולם הים בקונסטאנץ מתאים לשלב גם סיור בקונסטאנץ (גם קניון לאגו ממול הוא אופציה), את מרסבורג ואת מיינאו - אי הפרחים.