טיול זוגי לארה''ב
-
שלום לכולם!
1. אנחנו עושים טיול זוגי לניו יורק - 10 ימים, LA ולאס וגאס עשרה ימים, אני מתלבטת איך לקחת את הכסף בו אשתמש - מה כדאי - מזומן?, אשראי? או לעשות כרטיסים נטענים כמו שיש בדואר עם סכום מסויים למשל 250 דולר כל אחד?
2. אנחנו מגיעים ל-LA 6.9 אחה"צ וחוזרים לארץ ב- 16.8 בצהריים - מתוך זה אנחנו רוצים לנסוע ללאס וגאס - האם כדאי לנסוע ללילה אחד או שניים? האם באוטו או בטיסה? והאם כדאי לנו להמשיך גם לסאן פרנסיסקו או לבלות את שאר הימים ב-LA?
תודה רבה!!
-
טיול זוגי לארה''ב1. אני אוהב לטייל עם כרטיסי אשראי. אחד ראשי ואחד לגיבוי. אם תבחרו באופציה הזו, תגיעו עם 200-300 דולר במזומן שלא תצטרכו ישר לרוץ לכספומט.
2. מה תעשו 8 ימים בלוס אנג'לס? האם הטיול הוא עירוני בלבד? ב10 ימים תוכלו לעשות יופי של סיבוב ברכב הכולל את לוס אנג'לס, לאס וגאס והפארקים בסביבה. גם סן פרנסיסקו היא אופציה אבל היה עדיף להתחיל שם, לוס אנג'לס באמצע ולסיים בלאס וגאס, או להיפך.
-
טיול זוגי לארה''ב1) אני ממליץ על שימוש בכרטיס אשראי, תוך לקיחת מזומן שיספיק למספר ימים. כדאי לקחת שני כרטיסי אשראי מסוגים שונים למקרה ולא מכבדים את אחד הכרטיסים או למקרה של אובדן/גניבה של אחד הכרטיסים. המזומן, רצוי שיכלול גם שטרות קטנים, מהווה כסף לעת צרה (למשל אם מאבדים את כרטיסי האשראי) וכן להוצאות קטנות.
כרטיסים נטענים, לדעתי, פחות מתאימים בגלל מספר סיבות:
א) מגבלה די גדולה על סכום הגיהוץ. בסוף נשארים עם שארית קטנה שאין מה לעשות איתה.
ב) אינני יודע מה מחויבות חברת האשראי במקרה של אובדן/גניבה של כרטיס כזה. האם דומה לאובדן/גניבה של כרטיס אשראי רגיל?
2) להרבה אנשים לוס אנג'לס איננה מקום ממש אטרקטיבי לשהיה ארוכה. במיוחד אם דיסנילנד ופארקים דומים אינם אטרקציה לאותו מטייל. בעיר יש גם איזורים שעדיף להמנע מכניסה אליהם. כמובן, אם יש לכם חברים או משפחה שם, יתכן ותרצו שהות ארוכה יותר. אני הייתי מסתפק ב- 3 ימים בלוס אנג'לס.
לגבי לאס וגאס, איך שלא תסתכלו על זה, מדובר בחצי יום מלוס אנג'לס לשם או חזרה, בין אם תטוסו ובין אם תנהגו לשם. לכן, נסיעה ללילה אחד נראית לי לא כדאית.
כמה זמן לשהות שם? שוב, אנשים שונים יעדיפו תקופות שונות. אני הסתפקתי בשתי לילות, כאשר למעשה טיילתי בין מלונות הסטריפ בערבים ובמשך היום יצאתי לטיול מחוץ לעיר וביקרתי במרכז outlet בתוך העיר. אנשים אחרים נשארו בעיר מספר ימים. מי שמהמר ודאי ירצה שהות ארוכה יותר (בהנחה שיש לו מספיק כסף לכלכל את אהבת ההימורים שלו).
הצעתי היא:
ב- 7 לוס אנג'לס .
8 -נסיעה ללאס וגאס
9 - לאס וגאס
10 - וגאס חצי יום ונסיעה חזרה ללוס אנג'לס
11- תחילת נסיעה לסן פרנסיסקו
12 - כביש 1
13 - מונטריי והמשך לסן פרנסיסקו
14 - סן פרנסיסקו
15 - סן פרנסיסקו וטיסת אחה"צ או ערב ללוס אנג'לס. לינה לא רחוק משדה התעופה
16 - חזרה לארץ
-
טיול זוגי לארה''באנחנו רוצים להיות כמה ימים בלוס אנג'לס לפחות ארבעה כדי לעשות פארקים כמו six flags ו- universal studious. לדעתכם אפשר להיות שלושה לילות ארבעה ימים בוגאס ויהיה מה לעשות?
פשוט שמעתי מחברים המלצות לא כ"כ טובות על סאן פרנסיסקו .
-
טיול זוגי לארה''באם אני מוציאה כסף בכ"א מכספומט בארה"ב אז יש עמלה גבוהה?
-
טיול זוגי לארה''בהוצאת כסף מכספומט כרוכה במספר עמלות:
- עמלת המרה שנלקחת על כל עסקה בדולרים. אם משייכים חשבון דולארי לכרטיס, אז אין לוקחים עמלה זו.
- עמלה קבועה בשיעור של $3 - $4 (תלוי בחברת האשראי)
- עמלה שלוקח מי ששם את הכספומט. אין לי כל מושג מה גובהה, ואם יש הבדל בין כספומט הנמצא בבנק לעומת כספומט שנמצא במקום אחר.
מובן שהעמלות הקבועות גורמות לכך שעדיף למשוך סכום כסף גבוה על מנת שהשפעתם תהיה נמוכה על עלות הכסף הנמשך.
-
טיול זוגי לארה''באין כל בעיה לבלות 3-4 ימים בלוס אנג'לס, אבל זה יבוא על חשבון משהו אחר, למשל סן פרנסיסקו או לאס וגאס. זו החלטה שלכם על מה לותר. אינני יודע מה ההמלצות הגרועות שקיבלתם על סן פרנסיסקו ולכן לא אתיחס לכך. גם אם אינכם רוצים לבקר בסן פרנסיסקו, אין כל סיבה לותר על כביש 1. אפשר לעשות את הדרך למונטריי ומשם לחזור ללוס אנג'לס בכביש המהיר 101, למשל. אפשר גם לשלב במקרה זה ביקור בפארק יוסמיטי לאחר מונטריי ומשם לעשות את דרככן ללוס אנג'לס.
אפש גם לשנות את סדר הטיול, ולהגיע ללאס וגאס מפארק יוסמיטי. למעשה, זה אפילו עדיף.
אם אתם רוצים גם לבלות 3-4 ימים בלאס וגאס, אז בעצם הטיול שלכם הוא לוס אנג'לס ולאס וגאס ולא נשאר הרבה מן למשהו נוסף. אולי טיול פארקים שיצא מלאס וגאס, אבל בטח שלא כביש 1 או יוסמיטי.
-
טיול זוגי לארה''בלדעיתי אם ברצונם לשהות 4 ימין בלוס אנג'לס וגם להספיק את לאס וגאס,הייתי ממליץ לכם פשוט להיות 4 ימים בלוס אנג'לס ו4 ימים בוגאס.
לדעתי לצרף את כל הפארקים זה לא רלוונטי.
-
טיול זוגי לארה''באוקיי תודה רבה לכולם! מאוד עזרתם לנו!