קצת מאירלנד
-
חזרתי לא מזמן מביקור משפחתי בן שבוע באירלנד, בניגוד לשבוע הביקור שלי בחודש מרץ השנה עליו דיווחתי פה בזמנו הפעם הגעתי עם אישתי.
הילדים קנו לנו כרטיסים לרגל 30 שנות נישואים, מה לא ניסע???

אופי הטיול נגזר מהרצון לבלות כל יום עם בני המשפחה כך שהטיול הורכב מטיול רכוב שבת ראשון למחוזות הרחוקים מדבלין, הפעם נסענו לצפון אירלנד עלייה אדווח בהמשך ובטיולי כוכב מדבלין בשאר הימים.
קצת אינפורמציה לגבי טיולי כוכב מדבלין.
ביום הראשון בחרנו לחזור למחוז וויקלו לשמורת גלנדלוך (ערוץ שני האגמים)בו ביקרנו שנינו כבר בעבר. אני הייתי בשמורה בחודש מרץ השנה במסגרת טיול מאורגן והוקדש לה זמן מועט ביותר וההביקור שם השאיר לי טעם של עוד.
למקום ניתן להגיע גם בתחבורה ציבורית אך במגבלות מסויימות - לשמורה יוצא רק אוטובוס אחד בשעה 11:30 מ Dowson st כשעה ורבע נסיעה והחזרה ב 16:30מה שמשאיר פחות מארבע שעות לטייל במקום. בשמורה מספר מסלולים רגליים כשהארוך בהם הווא 9 ק"מ המסלול הלבן והוא מקיף את שני האגמים ומאפשר תצפית מרהיבה עליהם.
רצוי מאד להגיע לפני 11:30 כי האוטבוס מפוצץ בתיירים.
אנחנו בחרנו להתחיל איתו, כשהגענו לנקודת התצפית הגבוהה הבנו שאנחנו קצת גבוליים בזמן והחלטנו לא להמשיך עם ההקפה אלא לחזור באותה דרך. בדיעבד קצת הצטערנו כי חשבנו שעם קצב קצת יותר מהיר היינו יכולים לחזור עד ארבע וחצי.
המסלול ירוק עובר דרך מספר מפלים ומומלץ ביותר. מי שמגיע עצמאי עם רכב מומלץ ביותר לעשות את המסלול הלבן. מי שבתחבורה ציבורית צריך לשים לב לשעון.
-
קצת מאירלנדחלק מהמסלול הלבן
-
קצת מאירלנדמדריכי טיולים מתוחכמים(או שלא...) מוכרים לך סיפורים שמימי האגם העליון השחורים במקצת מהווים את המקור לבירת הגינס.
-
קצת מאירלנדחייב לציין את השפעת מזג האויר על הנוף. בטיול הזה מזג האויר היה מעונן ברובו, במרץ זכיתי לשמים כחולים לגמרי ושמש זהובה והיה לזה השפעה מיתית על תמונת הנוף הכללית, ראו את ההבדל של האגם התחתון כפי שצולם באוגוסט ובמרץ
-
קצת מאירלנדאתה עברת אותי במספר הפעמים שביקרת באירלנד …… אני רק 3 ,
לפני …. נו טוב לא אספור.אירלנד יפה כמו תמיד , גם בגשם .
והצילומים יפים יפים!
-
קצת מאירלנדאיזה יופי!!! תודה.
רבקה
-
קצת מאירלנדביום למחרת עשינו עוד מסלול כוכב - לקחנו את רכבת הפרברים ה -DART מדבלין לעיירת החוף בראיי {BRAY) משם המשכנו רגלית כ 3 שעות הליכה לעיירת החוף גרייסטון.
כרטיס הלוך חזור 13 יורו. קונים הלוך חזור לגרייסטון וחוזרים ברכבת חזרה מגרייסטון לדבלין.
מבריי ישנן שתי אופציות להגיע לגרייסטון. אחת לטפס על ההר של בראיי בפיסגתו מתנוסס צלב גדול ובירידה להתחבר לדרך ההולכת על קו החוף והאופציה השנייה לעשות את כל הדרך על קו החוף בדרך צוקית מרשימה.
אנחנו בחרנו באופציה הראשונה, טיפסנו על ההר וממנו ירדנו לגרייסטון, איך שהוא פיספסנו את הירידה לקו החוף והגענו לכביש הראשי ממנו הלכנו כשעה לתחנת הרכבת של גרייסטון.
מסלול נחמד חצי ממנו כמובן גשום כמיטב המסורת האירית...ראינו נופים מרשימים ממנו באירלנד אך בהחלט אופציה ליום טיול מוצלח.
-
קצת מאירלנדהנוף מפסגת הההר
-
קצת מאירלנדלטיול יום מקסים במיוחד ניתן לצאת לעיירת הדייגים HOWTH והנמצאת כחצי שעת נסיעה מדבלין .שוב לוקחים את רכבת הפרברים הDART ויורדים סמוך מאד לנמל.
ניתן להסתובב בנמל, במזח, להנות מארוחה טובה באחת ממסעדות הדגים במקום, להתבונן בכלבי הים המופיעים בנקודה מסויימת במזח בעיקר בשעות אחר הצהרים וכמובן לעשות את אחד המסלולים הרגליים המקיפים את האי.ישנם כ 4 מסלולים המסומנים היטב כל אחד באורכים שונים הארוך באורך 10 ק"מ וסימונו סגול..בחודש מרץ עשיתי אותו והוא מתגמל ביותר ומעניק מבט מרהיב על חופים מצוקיים נהדרים. הפעם עקב גשם שהחל לרדת עשינו מסלול קצר יותר (האדום) שאורכו כ 6 ק"מ.
-
קצת מאירלנדהמסלול הרגלי
-
קצת מאירלנד -
קצת מאירלנדמוסיף בהזדמנות זו תמונות מהמשך המסלול ,זה הארוך המסומן בסגול ,אותו עשיתי במרץ ואני ממליץ מאד לעשותו.
שימו לב להבדל בצבע הצמחייה שכאן היא עדיין חומה בהשפעת החורף.
-
קצת מאירלנדטיול יומי נפלא נוסף ניתן לעשות לגני ומפל פאאורסקורט הנמצאים פחות משעת נסיעה מדבלין. הבעייה שאין לשם תחבורה ציבורית וניתן להגיע לשם או ברכב פרטי או בטיול מאורגן. אנחנו ביקרנו שם כחלק מהטיול שעשינו בסוף השבוע לצפון אירלנד. שני המקומות נמצאים בחבל וויקלו.
היעד הראשון היה המפל שהנו הגבוה באירלנד 122 מטר ונמצא בשמורה קטנה ויפייפיה, כניסה 5 יורו לאדם.
-
קצת מאירלנד -
קצת מאירלנדכ חצי שעת דקות נסיעה מהמפל נמצאים גני פאוורסקורט מהיפים באירלנד והנמצאים בשטח אחוזת פאוורסקורט.
אחוזת פאוורסקורט נבנתה במקור כטירה במאה ה 13 כשבעלייה הראשונים היה אדם בשם פואר ש"אינגלז "את שמו לפוואר.
באמצע המאה ה 19 שופץ הבית והחלו להקים בשטח האחוזה גנים, עבודה שארכה כ 20 שנה והסתיימה ב 1880.
ב 1974 נשרף הבית, ושוחזר ב 1966 כשהמקום הופך למעשה למרכז מבקרים וקניות.
הכניסה לגנים - 8.5 יורו.
-
קצת מאירלנדהגנים נפלאים גן עדן לחובבי טבע וגן.
-
קצת מאירלנד -
קצת מאירלנד -
קצת מאירלנד -
קצת מאירלנד