תכנון טיול - בחירת מסלול
-
שלום לכולם,
אני ועוד חבר מתכננים בקרוב טיול בדרום אמריקה. התחלנו קצת לקרוא/לברר על מסלולים וכד' וכמובן שהבנו בגדול את הרעיון עם הגל העולה/היורד וכ'ו.
בשביל שנוכל להתחיל בדצמבר את הגל העולה והמקובל נצטרך ממש להתאמץ (כל מיני אילוצים), לכן אנחנו שוקלים ללכת על הגל היורד, או במילים אחרות, להתחיל את הטיול במאי-יוני.
שמתי לב שהמסלול הזה פחות פופולרי...רציתי לשאול כמה זה באמת משנה? האם שווה להתאמץ בשביל להקדים את הטיול ולעשות את הגל העולה? כמה נתבאס (אם בכלל) על פספוס של דברים כמו הקרנבל בברזיל?
קצת פרטים:
התכנון הוא טיול של בערך 6 חודשים, ומסלול כללי שנראה לי הכי סטנדרטי לגל היורד הוא:
קולומביה > אקוודור > פרו > בוליביה > ברזיל > ארגנטינה > צ'ילה ובסוף אנחנו רוצים לסיים במקסיקו.
אני יודע שדברים תמיד משתנים וכ'ו אבל זה רק בשביל רעיון כללי.
עצות/דעות/טיפים יתקבלו בברכה!
תודה רבה

-
תכנון טיול - בחירת מסלולזה ממש ממש לא משנה (חוץ מעניין הקרנבל שזה באמת לא סוף העולם) ותתפלאו לגלות שממש לא חסרים אנשים בגל היורד. אם יותר נוח לכם לצאת במאי-יוני אל תחשבו פעמיים
-
תכנון טיול - בחירת מסלולזה משנה רק לגבי פטגוניה.. אם תצאו במאי, תגיעו לשם בסביבות ספטמבר, עדיין לא בעונה הטובה, כך שאם פטגוניה היא ההיי-לייט של הטיול, כדאי לעשות את המסלול ההפוך.
-
תכנון טיול - בחירת מסלולתודה על התגובות.

סר ז'ורה - ספטמבר בפטגוניה זה לא מוקדם מדי? נוכל להיות בזמן הזה בצפון ארגנטינה או צ'ילה ולדרום להגיע רק באוקטובר-נובמבר שזה כן מתאים...לא?
-
תכנון טיול - בחירת מסלולבאוקטובר נובמבר כבר יותר מתאים, אבל באוקטובר אתם כבר אמורים להיות במקסיקו, לא? אמרת 6 חודשים

-
תכנון טיול - בחירת מסלולחזרתי

אכן אנחנו לא נצא בזמן הקרוב אלא בגל היורד כנראה במאי-יוני.
בקשר למקסיקו - הציעו לנו לוותר בכלל על מקסיקו בטענה שאין שם מה לראות שלא נראה בדרום ועדיף להשקיע את הזמן הזה על הדרום אם כבר אנחנו בטיול שם.
ולחזור למקסיקו פעם אחרת...
מסכימים?