Jiuzhaigou, sichuan כדאי??
-
שלום לכולם
אני מאוד מתלבט לגבי הטיול בשמורת הטבע Jiuzhaigou.
מצד אחד הנופים שם הם לא משהו שאני רוצה לוותר עליו.
מצד שני אני שונא טיולים "מאורגנים" ואני חושב שהדרך היחידה לראות נוף הוא ללכת בו וכמה שיותר... (האוטובוס הזה נשמע לי מעפן רצח)
אז המחיר כניסה פחות מרתיע אותי...אבל ההגבלות לטיול שם קצת מרתיעות...
קראתי פה על חבר'ה שנכנסו והלכו רגלית וישנו בכפרים בתוך השמורה, שזה נשמע מגניב.
השאלה שלי היא איך עושים את זה ובעיקר אם אפשר לעשות את זה ליותר מיומיים..(הבנתי שכרטיס כניסה הוא רק ליומיים)
ובכלל מה דעתכם על הטיול בשמורה הזו.
-
Jiuzhaigou, sichuan כדאי??היי
האיזור אכן מרשים ומדהים ביופיו, אבל כמו שאמרת - גם אם מטיילים בו עצמאית זה לא כמו טרק בטבע.. רחוק מכך.
ניתן ללכת בין האגמים, אבל אין ממש שביל מוסדר לכך. בחלקים מסויימים אין אפילו שוליים לכביש..
לגבי לינה שים לב - אסור לישון בתוך השמורה למרות שיש כאלה שלוקחים את הסיכון.
אבל המאבטחים יודעים שיש כאלה שנשארים לישון,
לכן אם תופסים מישהו - זורקים אותו/ה החוצה!
אפילו על השלכת פסולת הם יכולים להוציא החוצה..יש טיול של כמה שעות לאחת הפסגות בתוך השמורה, לכפר טיבטי קטן. אבל זה לא תחליף להליכה כייפית באופן עצמאי אלא רק תוספת קטנה ונחמדה לטיול הרגיל בין האגמים (המרחק בין האגם התחתון עד העליון הוא 17 ק"מ בערך).
-
Jiuzhaigou, sichuan כדאי??אני ממליץ לנסוע לשם. זה מקום מאוד מאוד יפה.
לא הייתי קורא לזה מאורגן. יש פשוט אוטובוסים שבאמצעותם אתה יכול להגיע מהר יותר בין נקודות שונות בשמורה. טכנית, אתה לגמרי יכול לעשות את זה בלי האוטובוס, אם זה מה שאתה מעדיף. לגבי האפשרות של יותר מיומיים אני לא יודע..
-
Jiuzhaigou, sichuan כדאי??מצד אחד זה סמי מאורגן מצד שני הנופים באמת מדהימים וחבל לוותר.
כפי שנאמר אסור לישון בתוך השמורה למרות שיש כאלו שעושים זאת.
ניתן לטייל בה גם רגלית אבל האוטובוסים שעוברי0ם בדרך קצת פוגעים בחוויה.
-
Jiuzhaigou, sichuan כדאי??קודם כל בטח שכדאי. המקום מדהים.
כמו שאמרו קודם זה לא בדיוק טרק. עם זאת זה גם לא טיול "מאורגן".
ניתן לקחת את האוטובוס לנקודה הגבוהה ביותר ולרדת משם רגלית דרך המסלולים הארוכים עד ליציאה מהשמורה (או עד כמה שתספיק באותו יום לחזור באוטובוס בשעת הסגירה). ניתן גם הפוך - לעלות ברגל.
למעט נקודות האיסוף וההורדה של האוטובוסים וסביבתם הקרובה המסלול עצמו היה יחסית שקט עם מעט אנשים ובמקומות מסוימים אפילו דיי ריק (היינו ביולי).
אגב לעיתים יש שני מסלולים מקבילים לאותו כיוון - אחד עם הכביש ואחד בצד השני (של אגם מסוים נניח). אנחנו הלכנו בצד השני והוא היה הרבה יותר רגוע ושקט מהצד של הכביש (גם בגלל האוטובוסים וגם בגלל שהלכו שם פחות אנשים). האמת שבמקרה תוך כדי הליכה גילינו זאת, בהתחלה הלכנו עם הכביש כמו כולם ואז גילינו שיש מסלול בצד השני הרחוק יותר והתחברנו אליו.
האוטבוסים אכן קצת פוגעים בחוויה, אבל ממש לא קריטי. אם לא מפריע לך שאין המדובר בטרק, אלא בהליכה בפארק מסודר, בהחלט שווה להגיע.
-
מה שהדהים אותי בג'יוז'איגואובעצם שני דברים שהדהימו אותי:
הראשון הוא יופיו של המקום. טיילתי בלא מעט יבשות וארצות, ואין לי ספק שזה אחד המקומות היפים יותר שהייתי בהם.
השני הוא הקלות שבה אפשר להתרחק מהעדר - הרוב העצום, המכריע של המטיילים בשמורה הם תיירי קבוצות סיניים טיפוסיים, שלוקחים את האוטובוס מנקודה לנקודה, מצטלמים, מחייכים, ועולים עליו בחזרה. ברגע התרחקנו מעט [ממש מעט!] מנקודות העצירה של האוטובוסים, מצאנו את עצמנו לגמרי לבד, מוקפים בטבע יפהפה ושליו [בשביל השקט והשלווה בכל זאת צריך להתרחק עוד כמה צעדים. הסינים אינם ידועים כאנשים חרישיים במיוחד], צועדים בין יערות, אגמים ונחלים, ורק מפעם לפעם פוגשים בעוד כמה מטיילים שוברי מוסכמות. נכון, לא מדובר בטרק קלאסי בטבע, וחלק גדול מההליכה מתבצע על גבי דק מעץ. אני מצאתי את זה נוח ונעים מאוד, ומשתלב בסביבה בצורה יפה והרמונית יחסית, לא בהכרח פחות מהמדרגות האינסופיות שחצובות בהרים בהרבה טרקים.
-
סע לסנגופאן- ומשם חצי שעה ל MUNIGO VALLEY.http://www.huanglong.com/english/scenery04.htm
מקום מדהים, מעט אנשים ואת כולו ניתן לעשות ברגל.
לא זוכרת מחיר אבל זול מג'ואוזאיגו.
תגיע מוקדם בבוקר 9 +- ותהייה כמעט לבד במקום.
-
מחזק את דברי החתולמה שאמר החתול הוא מדוייק. תתרחק רק במעט מתחנות האוטובוס ותהיה לבד.
אנחנו כל חצי היום הראשון שלנו בפארק. שני האנשים היחידים שראינו היו פקחי הפארק שבדקו שלא התגנבנו לפארק מבלי לשלם. הפ פשוט היו כל כך המומים לראות אנשים הרחק מתחנות האוטובוס, שהסיקו שמשהו חייב להיות לא בסדר

נכון שתחנות האוטובוס לא נקבעו סתם, והן אכן לרוב ממוקמות בסמוך לנקודות הכי יפות בפארק, אבל, הפארק הוא גדול ויש בו נופים יפים לכל אורכו, כך שאפשר ללכת הרבה ברגל, וגיחות קצרות לנקודות היפות בעזרת אוטובוס יכולות להשתלב מצויין ביום הליכה מלא בשאר חלקי הפארק.
-
סע לסנגופאן- ומשם חצי שעה ל MUNIGO VALLEY.צילה,
לא מסכים עם מה שאת אומרת.
ג'יוזאיגו והואנגלונג הינם שני פארקים שונים, עם נופים שונים, ולא באים אחד על חשבון השני.
ממליץ מאוד לבקר בשניהם.
-
סע לסנגופאן- ומשם חצי שעה ל MUNIGO VALLEY.
זכותך, אנחנו עדיין סוג של דמוקרטיה לא ?
אני לא טיילתי בג'יאוזאיגו. מדוע ?
כי- הגעתי במיוחד כי קראתי וראיתי תמונות.
מה שלא ראיתי בתמונות ולא ידעתי : מיליוני סינים, גשם שוטף ונסיעה באוטובוס במקום הליכה רגלית.
אחרי לילה בעמק, עשיתי אחורה פנה ונסעתי משם.
מאד נהניתי במוניגו. הכל בהליכה רגלית עם מעט מאד קהל, מלבד כמה טיבטים ש גרים לא רחוק .
-
סע לסנגופאן- ומשם חצי שעה ל MUNIGO VALLEY.זה פסילה של המקום על סמך נתונים "יבשים".
מליוני סינים - נכון. אבל כמו שאמרו, כשיורדים לשבילים עצמם הם לא מורגשים בכלל (רק בנקודות המפגש של האוטובוסים - ואין הרבה כאלה).
גשם שוטף - בעייתי ותלוי זמן ספציפי שתלוי במזל ובעונה. אנחנו אגב נשארנו שם עוד יום נוסף בגלל יום אחד ממש גשום.
נסיעה באוטבוסים - אפשר ללכת רגלית אם רוצים את כל המסלול. אם כי ההליכה היא על דק בעיקר, אבל זה ממש לא נורא.
בקיצור לשלושת אלה יש פתרון/תשובה. אין לפסול את המקום על סמך זה. בטח שהמקום עצמו יפיפה ושווה הגעה.
-
סע לסנגופאן- ומשם חצי שעה ל MUNIGO VALLEY.המון תודה על כל התשובות!! אתם מאוד עוזרים לי....
כמו שזה נראה אני לא אוותר על זה..
שאלה אחת שלא נענתה היא אם
מישהו יודע אם יש אפשרות לטייל שם מעל יומיים?
-
סע לסנגופאן- ומשם חצי שעה ל MUNIGO VALLEY.petel_s
זו הייתה החלטתי - ומכיוון שאני לא סינית , יש לי עדיין סוג של בחירה דמוקרטית לעשות כרצוני !

-
סע לסנגופאן- ומשם חצי שעה ל MUNIGO VALLEY.cillam בכיף, לא יצאתי נגד החלטתך, להפך. שכל אחד יעשה כרצונו החופשי.
רק פירטתי לעמרי למה לא כדאי לו לפסול את המקום רק על סמך שלושת הפרמטרים האלה בלבד, מבלי להבין מה ניתן לעשות/להמנע מהבעיות ואז להחליט אם ללכת על זה או לא.
-
לטייל מעל יומיים?אין שום אפשרות חוקית כזאת. תצטרך לחזור למחרת בבוקר ולרכוש כרטיס כניסה מחדש. יכול להיות שבהנחה מסויימת, אני לא זוכר.
יש כאלה שעושים את זה באופן לא חוקי. אני מניח שחלק ניכר מהם משתייך לסוג הידוע של מטיילים ישראלים שכולנו מכירים.
-
לטייל מעל יומיים?תכנס לאתר שלהם תבדוק.
אני זוכר שבעונה הכניסה ליום אחד ומחוץ לעונה הכרטיס הוא ליומיים.
אני שילמתי פעמיים על יומיים כי זה היה בעונה..