וינה. עזרה. בבקשה. תודה.
-
וינה. עזרה. בבקשה. תודה.בוקר אור יקיריי
אמבר, לא לנסוע לגרינציג? לא ניסע. סיור מאחורי הקלעים, כלומר באורוות זה יש לי באורווה באודים, לא צריכה את וינה בשביל זה. רציתי את המופע. אבל או.קי. אבדוק מה הם מציעים יותר קרוב למועד הטיסה. דווקא כשאני חושבת על זה קונצרט מוסיקה של שטראוס יכול להיות נהדר. איפה אני מוצאת? במנזר מלק הייתי ובעמק ווכאו טיילנו כמעט שבועיים ככה שהאזור מוכר לי היטב. חשבתי משהו יותר קרוב וכרגע באדן נשמעת יותר טוב מברטיסלבה.
יפה, תודה, אני תוהה אם זה אפשרי בכלל הסיורים האלה בחורף?
יובל, הלוואי. אמן שכך יהיה גם באמצע דצמבר. או אפילו יותר קר עם שלג. עם המון שלג. ים של שלג. מצידי סופת שלגים וחמישה ימים לא לצאת מהלובי של המלון. טוב, הגזמתי. ארבעה ימים בלובי מספיק.
רגע, מה עם קישורים לסיפורים? בינתיים יש לי בלוג של שגית וסיפור ג'מוס ונדמה לי זהו. איך יכול להיות?
אלונה
-
-
וינה. עזרה. בבקשה. תודה.אלונה יקרה,
רק בגלל שאני מתה על הכתיבה שלך (וגם כי הפורום הזה מדהים ומצווה לעזור לכל המבקש) - ניסיתי, ניסיתי להזכר בשם המקום, גירדתי בפדחתי ולא הצלחתי... אז אנסה בכל זאת לכוון אותך אליו, פשוט כי שווה, מי יודע, אולי יצליח:
בשוק האוכל - הנאשמרקט אליו תלכי בשבת, יש, בערך במרכזו, מסעדה אסייאתית-טרנדית בעיצוב מודרני בתוך "קוביית" זכוכית שיושבת ממש בלב השוק (כלומר באמצע בין שתי שורות דוכניו). מנהלת אותו ביד רמה סינית קטנטנה נמרצת ידידותית וכריזמטית. מיד מרגישים שיש למקום "פיל" מיוחד (לא זה עם החדק, אלא תחושה). זו מסעדת שוק אמיתית בסגנון "מחניודה" שבה האוכל מתבשל (ליתר דיוק מוקפץ) לעיני הסועדים, ממצרכים טריים שכרגע הגיעו מהשוק. האוירה מאוד תוססת וידידותית. ארוחה שהיא חוויה. אזהרה: תשלום רק במזומן! אנחנו היינו צריכים בסוף הארוחה לשלוח אחד מאיתנו (לא אני) לכספומט הקרוב...
ומצטרפת לסלבאדור בהמלצה על קפה Landtmann , שלטעמנו השניצל שלו היה טעים יותר מזה של השניצליה המפורסמת פיוגלמיולר. הם גם לא התפלצנו כמו פיוגלמיולר שמגישים את השניצל סולו על הצלחת, אלא העניקו לו ליווי הולם של סלט ירוק ומיני-תפוחי אדמה בתנור, והכי חשוב - ריבת דומדמניות. ביום יפה כיף יותר לשבת שם בחוץ.
-
וינה. עזרה. בבקשה. תודה.לפני שנתיים בנובמבר היה קר ויבש.
מוסיפה המלצה ללכת לרובע המוזיאונים. לא בשביל להכנס למוזיאון, אלא בשביל האווירה. לא יודעת אם זה כל שנה ככה, אבל לפני שנתיים טרום חגמולד היו ברחבה ביתנים שקופים כמו איגלואים עם פרוות ואורות ואלכוהול. והרבה צעירים וגוד וייב.
וגם זה:
-
וינה. עזרה. בבקשה. תודה.יפה, אלופה!!
יונה וקשת, אנחנו פולניות חובבות אוכל סיני. המלצה מעולה!
שירליץ, "וגם זה" שלך הכריע. מחפשת עכשיו מלון בתוך רובע המוזיאונים

-
וינה. עזרה. בבקשה. תודה.חחחח "גם זה" של שירליץ העלה לי מחשבה על חג מולד זוגי בוינה

-
וינה. עזרה. בבקשה. תודה.עם "זה" של שירליץ זו כבר תהיה שלישייה כמדומני...
-
וינה. עזרה. בבקשה. תודה.שמוליק
The more - the merrier

-
וינה. עזרה. בבקשה. תודה.אני מגלה בגרות ומתאפק...

שירליץ - תראי מה עשית כאן...
-
וינה. כריסמס. קישורים וסיכומי חופשותהיי אלונה,
באיחור... מצרפת כמה קישורים שאיתרתי -
ג'ני - ריכוז המלצות וקישורים טובים - שטרודל בשניים , דצמבר 2013
טוליפ - נשף סילבסטר 2014 בטוקסידו ועוד....
מרינה - דצמבר 2013 עם הבן (בודפשט+וינה)
קיפודה - יום בוינה, דצמבר 2013
חנן - דצמבר 2010 +++ הודעות שכתב על וינה
guest - סופשבוע זוגי, ינואר 2013
בלוגים וינה - למטיילשווקי כריסמס בוינה 4 ובעיירה סמוכההמחשב שלי איטי... מקווה שסייעתי במשהו
תעשי חיים!
-
וינה. כריסמס. קישורים וסיכומי חופשותיונה וקשת ושמוליק, להזכירכם טיול של שתי פולניות בגיל העמידה, כן?
לי!!!!!! לי!!!!!!!!! לייייייייייי אין לי מיליייייים. אני נדהמת כל פעם מחדש מהיכולות שלך, מהזיכרון שלך ובעיקר מהרצון האינסופי שלך לעזור. נהדרת את, ים תודות!
הלכתי לעשות שיעורי בית.
-
וינה. כריסמס. קישורים וסיכומי חופשותאנחנו היינו בדצמבר 2006 היה קר מאד וזכינו לערב אחד של שלג .. .
מצרפת לך כמה קישורים נחמדים:
רק גולש - מסעדה כיפית עם המון מתכונים של גולש..
הונטרווסר - ליד הבית שמזכיר קצת גאודי יש קניון קטן שברחנו אליו כדי להתחמם ולשתות משהו חם .. השירותים שם יצירת אומנות..
מגדל עם המסעדה המסתובת - קודם כל כי זה נחמד מאד, להגיע בשקיעה, לשבת על שטרודל ושוקו ולאט לאט לראות את העיר פרוסה תחתיך מכל זוית.
מוסיקה קלאסית קלה - ערב מקסים, מוסיקה יפיפיה, קיטשי אבל מה זה עושה טוב על הלב. אנחנו קנינו את הכרטיסים במלון.
מעלה כמה תמונות אחת מהן גרינציג שמשמשת עד היום עבורינן נורת אזהרה בגלל הלוקש שאכלנו.. אני יודעת שבקיץ שמח ועליז ואילו בחורף היינו בקושי 20 איש ומה שאת רואה זה זוג רומנים מהגרים שרוקדים שטראוס...
שופינג - ב -Mariahilfer Straße
מאד נהיננו לעשות שם קניות, גם חנויות מיוחדות וגם רשתות מוכרות.
נסיעה טובה ותהני...
-
וינה. כריסמס. קישורים וסיכומי חופשותאמבר גמרת אותי עם תמונת הגולש. שיבוא החורף כבר!
זוג מהגרים רומנים שרוקדים שטראוס זאת לבטח חוויה של פעם בחיים
המון תודה על הטיפים הנהדרים
-
וינה. כריסמס. קישורים וסיכומי חופשותאלונה, רק עכשיו שמתי לב שאת כן פתוחה לקונצרט של מוסיקה קלאסית קלה.
אז אני רוצה לספר לך שהיינו באחד כזה, שעל פניו אמור היה להיות "מלכודת תיירים" קיטשית (כי חילקו פלייארים שלו אנשים בתחפושות מצחיקות ליד סטפן פלאץ), אבל החלטנו להסתכן והצלחנו.
ושתביני - יש לי עבר כמוסיקאית קלאסית, ניגנתי גם עם הפילהרמונית הישראלית. כך שיש סטנדרטים
. והקונצרט הזה, שהתקיים בכנסייה יפהפיה בפאתי העיר (הכרטיס כלל הסעה לשם וחזרה באוטובוס), היה ברמה מוסיקלית מכובדת ואף למעלה מזה.בתוכנית: חצי ראשון מוצרט (קטעים מחליל הקסם, פיגארו וכו'), חצי שני יוהן שטראוס (הואלסים כמובן). תזמורת קמארית המורכבת מצעירים, להערכתי סטודנטים למוסיקה ברמה גבוהה (הייתי פעם בנעליהם...). ועמם כמה זמרים מצויינים!! צעירים וכריזמטים, אולי אפילו כוכבים בתחילת דרכם... שגם טיפה רקדו. בהפסקה הוגשו כוסות יין, וכל החוויה היתה באמת מקסימה. מומלץ בחום רב.
-
וינה. כריסמס. קישורים וסיכומי חופשותיונה וקשת
קשה לי להגדיר את עצמי כחובבת מוסיקה קלאסית. בימי נעורים העליזים שלי, גרתי עם שותפה בדיזינגוף וכל בוקר כסוג של בדיחה פרטית היא הייתה שמה את מהלר בקולי קולות וכך מעירה אותי. מיותר לציין שהיו אלה שעות אחר הצהריים מאוחרות עם כאבי ראש קשים מליל אמש. טוב, נו, נעורים, שותפים, דירה בדיזינגוף. מאז אני משתדלת להימנע ממוסיקה קלאסית. אבל איכשהו שטראוס בוינה בכריסטמס יכול להיות חביב. בקיצור, אאסוף את כל הפליירים שאקבל ונחליט תוך כדי תנועה.
שתהיה שבת טובה
אלונה
-
וינה. כריסמס. קישורים וסיכומי חופשותהיי אלונוש,
מקווה שכבר חרשת באתר של וינה. אם לא-מצרפת. אז מצאתי בו הרבה מידע שלצערי בגלל שהייתי עם מתבגר, לא היה רלוונטי לנו.
את תהיהי חופשיה כמו ציפור... ולכן בטח תמצאי לך איזה קונצרט מעניין ולא כבד. ניתן גם להוריד חוברת עבור רובע המוזיאונים.
אם אצלי כבר התבטל טיול כריסמס, לפחות אהיה טיילת סמויה איתך

-
וינה. כריסמס. קישורים וסיכומי חופשותמרינוש, תודה! עוד לא התעמקתי בכלום. אני רק בשלב של אגירת מידע ובדיקת בתי מלון.
למה התבטל לך כריסטמס? למה?
-
וינה. כריסמס. קישורים וסיכומי חופשותאלונוש,
ת'כלס.... היה לי שווה להכנס ולגלות יעד מושלם לכל הדעות לבלות בו את הכריסמס הקרוב. איזה כיף לי ולכולם שיהיה סיפור חורפי שווה ממך.
אין לי מה לתרום חוץ מנשיקות וינאיותתתתתת (חייבות גיוון
) גזור ושמור את המידע השווה שהוזכר כאן והסיפור שיגיע.
-
וינה. כריסמס. קישורים וסיכומי חופשות
מסע בעקבות אוכל רחוב בעולם. הפעם - וינה.ישי גולן מגיע לעיר בערב חג המולד, טועם מטעמים שניתן למצוא רק בשוק חג המולד העתיק ביותר בעולם, מבקר בדוכן הנקניקיות הראשון בוינה ואף פוגש את מוצרט.Vienna City Walk
St. Stephen's Cathedral
Listen or Download + mapRingstrasse Tram Tour

Listen or Download + map -
וינה. כריסמס. קישורים וסיכומי חופשותאלונוש,
למה?את שואלת למה? גם אני שאלתי למה ואז הבנתי.
שמעת על הסלוגן החדש של משרד התיירות? ״דווקא עכשיו חופשה בישראל״.
כנראה שכל החברות הלא ישראליות שמעו את הסלוגן והחליטו לחזק את הכלכלה בישראל
ו.... ביטלו לי טיסה לפראג 
מפות מרכז העיר +