חלב
-
היי לכולם!!
אני טס מחר בערב עם המשפחה לבודפשט,
אבא שלי דתי הוא רוצה לדעת האם אפשר להשיג שם חלב כשר?
תודה מראש
מיקי
-
בודפשט - המלצות למטייל דתי (לאכול, להתפלל ועוד...) -
בודפשט - המלצות למטייל דתי (לאכול, להתפלל ועוד...)תודה רבה,
רק לגבי חלב לא כתבת...
-
בודפשט - המלצות למטייל דתי (לאכול, להתפלל ועוד...)אפשר להשיג חלב כשר בחנות של הקהילה ב=Dob utca 35
וגם בחנות הכשרה של OBLATH ב-Dohany utca 36. אני לא יודע אם החלב טרי או עמיד.
-
חלבהיי , מיקי .
לא מבינה גדולה בהכשר אבל אפשר לקחת מהארץ חלב עמיד ואז אתה בראש שקט ..
למרות שידוע שבבודפשט ישנה קהילה גדולה ואין בעיה להשיג גם שם .
-
חלבכפי שידוע לי אי אפשר להעביר
צמחים פירות וירקות. מוצרי חלב ובשר בין מדינות..
תקנו אותי אם אני טועה...
-
חלבלא רואה בעיה בהצטיידות בחלב עמיד.. במזוודה
גם מציעה להביא מהארץ מיכל אחד לפחות ליום הראשון, עד שתצטיידו במינימרקט הכשר בעיר.
אנחנו תמיד לוקחים אתנו במזוודה וגם בתיק היד מיכלי קרטון קטנים של שוקו עמיד לילדים.
חבל... אם חזרת כבר מבודפשט ספר קצת רשמים.

-
חלבלי תודה
חזרנו, אך אין לי כשרון כתיבה כמו שלך.
עשינו טעימות בלבד זה נתן חשק לארוחה...
יום ראשון שני בודפשט
שלישי בבוקר נסיעה ברכבת לוינה
רביעי בצהרים שייט מוינה לברטיסלבה עד הלילה.
יום חמישי בצהרים חזרה לבודפשט מנוחה ברובע
טיסת חזור בחצות.
נעזרתי רבות בהמלצותייך.
היה פשוט מדהים
יום א שדרות אנדרושי. אופרה.רובע יהודי.המשך במדרחוב ואצ'י חנויות סגורות בחלקם. חזרה ברגל דרך הטיילת עד גשר השלשלאות .קו 2 לפרלמנט ולאנדרטת הנעליים - בלילה .
יום ב רובע יהודי. מדרחוב ואצ'י . שוק מקורה. חשמלית עד גשר השלשלאות. עליה לגבעה בדיוק הגענו בשעה של החלפת המשמר. סייור במקום מצודת הדייגים וכ"ו.
נסיעה לככר הגיבורים.
יום ג נסיעה ברכבת מתחנת קלטי לוינה סיור בעיר העתיקה ואח"כ מדרחוב מריה הילפר.
יום ד המשך סיור בעיר בעתיקה הרינג ,רובע המוזיאונים אתרים יהודיים. בצהרים שייט לברטיסלבה מהמעגן שנמצא ליד תחנת schwedenplatz . קבר חתם-סופר בית העלמין היהודי העיר העתיקה הטיילת ליד הדנובה (קטנה מאוד) וחזור לוינה
יום ה ארמון שנברון. חזרה לבודפשט עצירה ברובע לנוח לאכול.
טיסת חצות הביתה
-
חלבלי וכולם,
על פי החוק אסור להכניס מזון מהחי למדינות האיחוד (יש היתר להכניס כמויות מסויימות ממדינות אירופה שאינן באיחוד כמו קרואטיה ומותר להביא כמות מוגבלת של פורמולה לתינוקות).
פירוט באתר המכס ההונגרי .
על פי ססטיסטיקות של האיחוד-כל שנה עולה מספר הנוסעים שמנסים להבריח מזון אסור, ביניהם גם ישראלים.
חווינו חיפוש פעם אחת בנחיתה בפראג. בדקו את המזוודות ותיקי היד של כמעט כל הנוסעים שהיגעו מישראל בשני מטוסים.
ואחרי ידיעת החוק כל אחד יחליט על פי שיקוליו.
-
חלבלא הבנתי למה לסחוב מהארץ חלב עמיד כשר שניתן לקנות בהונגריה יותר זול מאשר בארץ.
-
חלבשאי אפשר להביא מהארץ "חלב ישראל" זה בעיה כללית .
באמת בבודפשט אין את הבעיה.
אבל למשל ברומא אפילו בבתי הקפה הכשרים אם אתה רוצה "חלב ישראל" אתה משלם עוד קצת.
וגם בסוּפרים הכשרים לא תמיד מצליחים להשיג.
כך שאם היה אפשרות להביא מהארץ זה היה פתרון טוב לחובבי הקפה...
-
הבאת שוקו-עמיד מישראל לחו"לחבל , ברוכים השבים ותודה רבה על השיתוף נהיתי מאוד לקרוא קצת על הטיול המגוון.

נירית, תודה על המידע החשוב!!
מעניין אם זה מסתכם בהחרמה או שחלילה עשוי להגיע גם למעצר... ובעיה בכניסה..
ידוע לכם מה המדיניות בנוגע לפולין ולפראג? אם ניתן להביא מהארץ שוקו-עמיד סגור...
-
הבאת שוקו-עמיד מישראל לחו"להיי ,
קראתי את תקנון המכס ההונגרי ולפי הבנתי אין בעיה לקחת חלב/שוקו עמיד 1 ליטר במזוודה בבטן המטוס , מכוון שאני שותה חלב 1% לקחתי קרטון אחד בנסיעה לרומניה לנורבגיה וגם לברלין ולא הייתה שום בעיה .
מדובר על חלב טרי בכמויות מסחריות ולא בכמות צריכה יומית .
-
הבאת שוקו-עמיד מישראל לחו"לענת, מדובר על מזון לשימוש אישי ולא על יבוא מסחרי.
לארצות אירופה תקנון דומה לגבי העיניין הנ"ל כפי שניתן לראות באתר שלהם. הדף מדבר על נוסעים ולא יבואנים.
נכון שמאות אלפי תיירים מכיניסים מזון אסור ולא "קורה להם כלום". לאותם מאות שנתפסים -במקרה האטוב רק יחרימו ויזרקו את המזון, במקרה הפחות טוב הם משלמים קנס ובמקרה העוד פחות טוב הם נתבעים פלילית עם כל הכרוך בכך. כפי שסיפרתי קודם, רק פעם אחת ב20 + טיסותיי לאירופה בשנים האחרונות ראיתי שחיפשו וזרקו מוצרים.
לי במיוחד בשבילך קראתי שוב לעומק. יכול להיות ששוקו לילדים אפשר להכניס על סמך הסעיף הזה:
restricted
powdered milk for babies, food for children and special medical food (including pets food) may be allowed if they need not to be refrigerated prior opening and that it is brand packaged food and the packaging has original seal (unless in use at the time) and its quantity must not exceed the weight of 10 kg originating from Croatia, Færøer Islands, Greenland and Iceland, and of 2 kg if originating in other countries.
• fish only if it is disembowelled and does not exceed the weight of 20 kg,הסעיף זהה לרפובליקה הצ'כית ולפולין.
הילדים שותים רק שוקו מסויים? כשטיילנו עם בננו הוא תמיד התלהב דווקא לטעום להתנסות במוצרים מקומיים.
-
הבאת שוקו-עמיד מישראל לחו"לנירית וענת,
תודה רבה