נפאל למפונקים
-
שלום לכולם,
אנחנו זוג נשוי שראה הרבה עולם וגם עשה טרקים במיוחד שהיינו אחרי צבא.
קיבלנו חשק גדול לצאת לטיול לנפאל באוקטובר ולהתאוורר בהימלאיה מהעבודה ומהשגרה הלוחצת בארץ.
אני פונה אליכם על מנת לקבל טיפים להפוך את הטיול לכמה שיותר מפנק ועם אלמנטים של נופש משולב בטיול מסוג שכזה. ברור לי שנפאל זה לא תאילנד ואני גם לא מחפש תאילנד.
בקיצור יש לנו 21-22 ימים נטו לטיול. הבנתי פה מהפורום ומהחומר הנהדר באתר כי הטרק הכי נוח והכי קל הוא האנאפורנה שמאפשר לינה בסטנדרטים גבוהים ואוכל טוב.
השאלה שלי היא אם באמת למפונקים שאינם בכושר ולא מעוניינים במאמץ רב מידי ובשגרת טרק צבאי אלא יותר בשגרת טרק באווירת נופש באמת האנאפורנה כמובן שבגרסא המקוצרת עד מוקיטנאת עם טיסה חזרה לפוקרה אכן יענה על הצריכם שלנו?
כמו כן אשמח להמלצות לאטקרציות או מקומות לינה מפנקים במיוחד בנפאל ובכלל דרך מפנקת להעביר את שאר הימים שישארו לטיול לאחר הטרק גם בנפאל בירת הטרקים?(ולא מעוניינים בשמורה המצועצעת עם הפילים והקרנפים)
בבקשה לכל הטרקסטים הרציניים אל תשפטו אותנו אלא נסו להבין את הרצון לראות עולם ולחוות תרבות אך בצורה שתתאים לזוג נשוי שכבר עבר את ההרפתקנות של הגיל של הלאחר צבא..
תודה מראש לכולם
-
נפאל למפונקים

NEIL,
יש לי כתובת עבורך שתארגן לך את הכל! מרגע הנחיתה ועד להמראה- עם כל הנוחיות של טרק מפנק בהתאם לקושי שתם רוצים/יכולים.
בנפאל או בהודו.
עם אוכל כבקשתכם, עם צוות מלווה שידאג לכל הצרכים שלכם- וישא את התרמילים.
אוהלים של MOUNTAIN HARDWARE. מזרונים.
ציוד מא- ועד -ת. אפילו אוהל שירותים נייד!
טרקים כבקשתכם בהודו , נפאל ובהוטן.
ם יתאימו את הטרק לדרישות שלכם.
http://www.rimoexpeditions.com
יש להם משרים הדלהי, לה, דרג'ילינג וקטמנדו- כאשר כל ההתכתבות דרך גורגאון שליד דלהי.
רובם שרפה, לאדאקים טבחים נפאלים מעולים, וחברה עם מוניטין.
8 שנים אני מטרקת איתם.
-
נפאל למפונקיםתודה על התגובה.
כעקרון מדובר על טיול מכוון נפאל, יש לנו רק 21 יום נטו.
בחלק הראשון של הטיול המטרה היא טרק סטייל אנאפורנה שאפשר לישון בהוסטלים מפנקים עם מיטה טובה אוכל טוב, עם אפשרות אפילו להשאר בכפר כמה ימים במהלך הטרק אם ההוסטל מפנק וסתם לנפוש בו תוך כדי ה "טרק".
הבנתי שהדברים האלה אפשריים בנפאל עם כל זה שהיא בירת הטרקים.
חלק שני המטרה היא למצא איזה ריזורט מפנק ולא יקר מידי עם אוכל טוב בריכה מחוממת שאפשר להתפנק ולנפוש בו כאשר ההימלאיה סובבת אותך והנוף המדהים הזה עוטף אותך תוך כדי מנוחה כייפית, סטייל נופש כפרי בהימלאיה..
אשמח על המלצות למקומות כאלה בנפאל שאפשר להשיג גם את החיים הטובים..
שוב תודה
-
נפאל למפונקיםהיי,
אומנם לא עשיתי את הטיול בצורה "המפונקת שלו" אבל בכל זאת.
קודם כל קחו פורטר. כבר פינוק, נותר לסחוב רק מים.
דבר שני, לדעתי מומלץ לעבור אצל סויסה (אחד מהשניים), גם בשביל הפורטר וגם בשביל חלוקת המסלול. הוא מחלק את הדרך בצורה כזאת שאפשר ללכת בקושי 5 שעות ביום לדעתי. בנוסף תוכלו כמובן לשהות יותר בכל כפר או לחלק את הימים קצר יותר אם תרצו. כמובן שאם תקחו פורטר קחו בחשבון את זה בעלות שלו - יותר ימים מן הסתם יותר כסף.
האמת שאני לא יודע כמה מפנקים הגסטאוסים שבדרך יכולים להיות.
איזה אטרקציות אתם מחפשים? יש מצנחי רחיפה בפוקרה. יש את אגם באגנס אם רוצים להיזרק כמה ימים (יש טראק קצר ונחמד של יומיים שמגיע לשם, נקרא רויאל טראק, תוכלו גם עליו לברר אצל סויסה).
יש אפשרות לראפטינג, באנג'י וסנפלינג מפלים ויש מקומות עתיקים כמו בהקטפור.
-
נפאל למפונקיםלא טיילתי באראונד אנפורנה, הגעתי עד פוקרה ובסוף לא יצאתי לטרק, אבל כשתכננתי את הטיול קראתי הרבה על המסלול ועל חוויות של אנשים מהטרק וממה שזכור לי אין גסט האוסים מפנקים לאורך הדרך.
אולי הנוף מפנק אבל הגסט האוסים פשוטים ובסיסיים וזה הולך ונהיה יותר בסיסי ככל שעולים בגובה.
בפוקרה אפשר באמת להתפנק.
אני הייתי ממליצה לכם על צפון הודו, מאוד רגוע אוויר טוב המון מים ונופים ירוקים. אפשר למצוא גסט האוסים מאוד מפנקים, אווירה טובה, האוכל מעולה, ויש המון טיולי יום שאפשר לעשות מסביב או טרקים יותר ארוכים.
-
נפאל למפונקיםהפינוק הכי טוב זה הנופים!!!!
שמע הולכים ברגל עולים בגובה. סטנדרטיים נפלאים בסגנון נפאלי, מתאים לישראלי מתפנק ? .............

תתפנק עם מה שיש
במידה ואתה סגור על נפאל מוטב שתנמיך ציפיות .
זה מלון בוב מארלי אחרי הפאס במוקינאת
וככה מוכרים תרופות בנפאל
-
נפאל למפונקיםכמו כולם כאן אני מסכימה עם זה שהנופים הם הדבר הכי מפנק בארץ המדהימה הזאת! אסור לוותר על טיול בה, גם אם היא לא הכי מפנקת בעולם...
באנפורנה אין מקומות לינה מפנקים את זה אני יכולה לומר לך בוודאות... אבל יש אווירה ביתית ואוכל מקומי פשוט וטעים (שמחכים לו לפעמים שעתיים ולכן כדאי להזמין ישר כשמתמקמים..)
כמו כן בגלל הגבלת הזמן שלכם אולי לא כדאי לעשות את טרק האנפורנה המלא.. לנו הוא לקח שבועיים וקצת.. (ולא הלכנו הכי לאט בעולם אבל גם לא הכי מהר..)
יש את האנפורנה בייס קמפ שאני לא יודעת כמה זמן הוא ומה אורכו אבל הוא בוודאות קצר יותר ואולי יותר מתאים ויש עוד בסגנון שלו..
באמת כדאי להגיע ולהתייעץ עם סוכנות סויסה, הם ממש אחלה.
בכל מקרה בטוחה שלא משנה לאן תפנו ומה תבחרו בסופו של דבר תיתקלו בכל מקום בארץ הזאת בנופים מ ד ה י מ י ם!
מומלץ מומלץ!
-
נפאל למפונקיםחחח
בוב מארלי, כמה שהוא נראה פשוט ככה בתמונה, אצלי בזכרון זה אחד המקומות המפנקים שישנתי בהם אי פעם. והמקלחת הייתה כל כך טובה!
אכן, הכול יחסי בחיים!
-
נפאל למפונקיםגם אני נוסעת לנפאל-,17 יום מסוף ספטמבר. לאחר שקראתי המלצות בטריפאדוויזר, יצרתי קשר ישיר עם חברה נפאלית בשם נפאל הייקינג טים. בעל החברה יצר איתי קשר מיד וביחד בנינו טיול הכולל קצת ימים חופשיים, קצת קטמנדו, נגרקוט, רפטינג קצר, שמורת הטבע ללילה אחד, שלושה ימי טיול גפיים למוקטינט, טיסה לפוקהרה, 3 ימי טרקינג שאמור להיות קל ונעים ועם נופים נפלאים קצת פוקהרה, טיסה לקטמנדו. התענוג עולה 1800 דולר לאדם וכולל בתי מלון. בקטמנדו המלון המומלץ (וגם היקר) הוא יאק אנד יאטי, נגרקוט- הימלאיה קלאב וכו... בשטח אין מקומות מפוארים וצריך לנסוע בגישה טובה ולהתייחס לכך כחלק מהחוויה (ותאמינו לי שאני מפונקת). פוקהרה- מומלץ פיש טייל, למרות שכאן התפשרתי על משהו זול יותר ויותר מרכזי. שתהייה לכם נסיעה טובה.
-
נפאל למפונקיםהיי עוז,
איפה האגם הזה שהזכרת?
האם ניתן להיזרק שם באיזה צימר נחמד עם נוף הרי ההימלאיה ומשהו לנפש כדי שלא תהיה צלולה?
יש עוד איזור פחות מתויר מפוקרה בו אפשר להיזרק בכייף אבל בתנאים טובים ומפנקים?
קראתי פה על הרויאל פס, דברים טובים, האם יש לך עוד מידע לגבי הטרק הזה?
תודה,
-
נפאל למפונקיםהיי,
בעיקרון האגם נמצא במרחק נסיעה מפוקרה. אני הגעתי לשם באוטובוס מקומי אבל לא מפוקרהבעקבות הרויאל טראק, אבל בעיקרון מגיעים לשם במונית ספיישל.
בגדול רוב האנשים שמגיעים לשם הם ישראלים, יש שם מלון אחד יקר די מפואר עם בריכה וחדרים נחמדים. הנה הדף שלו בטריפ אדוויסר.
ממולו יש את המקומות של הישראלים, מקומות מאוד פשוטים שפשוט נמצאים על המים.
בעיקרון ישראלים ממש אוהבים את המקום ונתקעים 4 או 5 ימים לפעמים. המקום די נחמד אבל המים לא ממש טובים לרחצה בעיני, אנחנו יצאנו מהמים קצת חומים. אומרים שכדאי לשכור סירה ולחתור לאזור מרכז האגם ושם יותר צלול לשיחה.
הרויאל טראק זה טיול קטן שיש כל מיני אפשרויות לעשות אותו. בעיקרון המסלול הרגיל הוא של יומיים אבל במפה יש המון סימונים ואפשר ללכת גם ביום אחד. בעיקרון נוסעים במונית מפוקרה לנקודת ההתחלה (איזה כפר קטן שאני לא זוכר את שמו, לנו זה 1500 רופי בנובמבר 13 אחרי קצת מיקוח, את המחיר אמר לנו מראש סויסה ולפי זה המתקחנו) ופשוט מתחילים ללכת לכפר שנקרא ליפני. הכפר הוא ממש קטן ועלוב ואנחנו מצאנו שם רק מקום אחד לישון בו ולאכול ארוחת ערב (כמובן שהיה רק דאל באט). הטראק הולך גבוה על הרכס וניתן להשקיף על האזור, כשאנחנו טיילנו שם הראות הייתה ממש גרועה ולא ראינו הרבה. בבוקר של היום השני הסתבר שהבחור שלנו אצלו מחכה לאוטובוס שעובר באגם בדרכו לפוקרה. לקחנו איתו את האטובוס וירדנו באזור האגם. סך הכל אני מניח שזה טראק מאוד יפה, הנופים שהולכים בהם ירוקים ואני מניח שכאשר הראות יפה זה טראק מדהים. בעניין הלינה המפנקת שאני רואה שמאוד חשובה לכם, זה ממש לא זה. אם אתם לא רוצים לישון בחורים אז תעשו הליכה של יום אחד ותשנו באגם וזהו.
בהצלחה.
-
נפאל למפונקיםבקיצור כנראה לא נוותר על האנאפורנה וזה יהיה בגרסה המקוצאת של ה 11 ימים עד מוקטינאת.
זה יהיה בתחילת אמצע אוקטובר. עד כמה נוראיים הגסטהאוסים האלה?
מה הסיכוי לחדר עם מקלחת ושירותים בחדר ומים חמים + אוכל נחמד ?
האם MANAG שנחשב ליעד התאקלמות מתעלה על שאר המקומות?
מהם הכפרים הנחמדים ביותר ללון בהם?(עד מוקתינאת)
עד כמה הטרק קשה במסגרת הזאת, לישראלי שכבר שכח את השירות הקרבי...
-
נפאל למפונקיםברוב המקומות אין שירותים בחדרים, והמקלחות משותפות...
מלבד הנופים, חלק מהחוויה בטרק זה כל "המסביב" - להתקלח בבאקט, לאכול את האוכל המקומי, לשבת בחדר אוכל עם כל המטיילים מסביב לאש, אי אפשר להפריד את זה מהנוף העוצמתי - זה מה שהופך את המקום לכל כך חוויתי.
הרי בשביל נופים אפשר גם לטרק באלפים, אז מציע לא לפספס את החוויה, ולא לחפש את הפינוק בכוח.
מנאנג אכן מקום "נעלה" יותר - יש שם בתי קפה עם מאפים נהדרים...
כמו כל טרק, יש קושי - אבל הוא זניח ביחס לחוויה, רק לשמור בכל הנוגע לענייני הגובה... -
נפאל למפונקיםהחלטה טובה, לדעתי נפאל זה מקום שמתאים יותר להליכה מלבטלה.
יש חדרים עם שירותים בחדר בחלק קטן מהמקומות. בשביל מים חמים יש גסטהאוסים עם בלוני גז או קולטן סולארי (במקרה של סולארי מומלץ להתקלח כמה שיותר מוקדם במהלך היום כמובן). ככל שעולים בגובה זה נעלם ובחלק מהקומות אם תבקש הם ירתחו דלי ענק של מים ויתנו עוד דלי קטן לשפוך על עצמך. חוויתי ביותר. בחלק קטן מהמקומות אנחנו וויתרנו על מקלחת. האוכל הוא סטנדרטי בכל המקומות, יש דאל בהט, אורז עם ירקות ופסטות עם ירקות. אפשר להזמין האורז והפסטה עם בשר, אנחנו הלכנו שם על צמחוני ולא התחרטנו. יש כמובן גם מרקים וכמו פיצות כאלה (נחמד מדי פעם). לנו היה קצת קשה באיזשהו שלב עם רמת הטיגון של הפסטה והאורז עם הירקות.
בעיני מנאנג לא מתעלה על שום דבר, יש בו ובכפר לפניו כמה מאפיות שזה גם גיוון מאוד נחמד באוכל. יש שם גם קולנוע וכמה טיולי יום אם מתחשק, שום דבר מעבר לזה בעיני (אנשים אומרים דברים נחמדים על ברגה, כפר אחד לפני מנאנג).
אני לא יודע מאיפה תתחילו ללכת, אבל אם תתחילו מבסיסהר אל תשנו בנאדי, זה מקום קטן ועלוב. נראה שעדיף בהרבה לישון בבולבולה (כפר אחד לפני נאדי). לא ישנו בטל אבל זה כפר מאוד מאוד נחמד. בכל מקרה פשוט תגיעו למקומות ותראו מה נראה לכם הכי יפה ופסטורלי. זה הקריטריון העיקרי לדעתי, בשאר הפרמטרים הכל די דומה.
הטראק לא קשה, הליכה לא רבה מידי ואם תיקחו פורטר אז בכלל צריך לסחוב רק מים. אתם תראו שם גם הרבה חבר'ה מבוגרים שעושים את זה בכיף.
בהצלחה זה באמת טראק מדהים!