דרכון בחול
-
שלום, אני מטיילת כבר חודשיים במרכז אמריקה. עברתי עכשיו לניויורק. אני מעוניינת לדעת האם כאן אני יכולה להסתובב עם העתק של דרכון או חייבת לשאת אותו איתי כל הזמן
-
דרכון בחול1) בתוך ארה"ב אני נדרשתי להציג דרכון עם הויזה ואישור השהיה במחסומים שבדרום ארה"ב הקרובים לגבול עם מקסיקו וכמובן, בכניסות לארה"ב. ופעם אחרת נדרשתי ע"י שוטר להציג אותו בעקבות חשד לעבירת תנועה שביצעתי.
2) בכל אופן - אני אישית לא נפרד מהדרכון שלי לרגע אחד. אני נושא אותו בפאוץ' הקשור אלי היטב ולאו דווקא כי אולי ידרשו אותו ממני אלא בגלל החשש שיגנבו אותו ואז בלגן גדול יהיה להוציא אחד חדש. גם בכספת של המלון אני לא משאיר אותו.
לסיכום: הסיכוי שהרשויות בתוך ארה"ב ידרשו ממך את הדרכון הוא קלוש אבל קיים.
-
דרכון בחולאני מצטרף לדעתו של ראובן, אם כי פעם שוטר עצר אותי והסתפק ברשיון הנהיגה ולא ביקש דרכון. בעצם, השימוש העיקרי בדרכון היה בכניסה לפארקים לאומיים, כאשר ביקשו להשוות את החתימה שלי על הפס השנתי America The Beautiful לזו שבדרכון. כלומר, מעבר להסתכלות בו במעברי גבול ובנמלי תעופה.
בדרך כלל הדרכון נמצא בכיס עם ריצ'רץ' שהוא חצי חבוי. אם אני יודע שאזדקק לו במשך היום, אני מעביר אותו לכיס נמוך, שהוא נגיש יותר.
לגבי הערתו של ראובן על מחסומי הדרכים, מדובר בדרום אריזונה וכנראה בחלק הדרומי של מדינות בדרום מערב ארה"ב שלהן גבול יבשתי עם מקסיקו. משמר הגבול האמריקאני מקים שם מחסומים על מנת לחפש מסתננים ממקסיקו. סך הכל, אם לא מטיילים ממש בחלק הדרומי של אריזונה (ואלי מדינות נוספות באיזור), הסיכוי לפגוש מחסומים כאלו הוא קלוש.
-
דרכון בחולאני נוהג (כשאפשר) להשאיר את הדרכון במלון ולהסתובב עם רשיון נהיגה ישראלי
(פלסטי עם תמונה) + צילום של הדרכון. הרשיון הישראלי משמש כ Photo ID
ולמעט מעברי גבול, לא זוכר סיטואציות שזה לא הספיק.
פרט לסכנת גניבה /אובדן חויתי על בשרי שהדרכון נרטב (ממש טיפה) בגשם,
נוצר כתם קטן על הויזה מה שהספיק לטובה שבידידתינו לבטל את הויזה ולדרוש ממני להגיש בקשה מחדש.....
-
דרכון בחולכנל.
שאני נייח, אני אף פעם לא לוקח את הדרכון איתי.
רק רשיון ישראלי, ואם נוהג ברכב, אז את הרשיון הבינלאומי