ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול להודו

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    4
    4
    1525
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Tom_3431132
      Tom_3431132 נערך לאחרונה על ידי

היי חברים.

אז מעולם לא הייתי בחו"ל (חוץ משייט ליוון עם סבא וסבתא כשהייתי בן שמונה, אני מכחיש את זה עד היום), ויש לי כמה שאלות שיסדרו לי מאוד את הראש הכל כך מבולגן שלי. חלקן קשורות ספציפית להודו, וחלקן בכלל לגבי כל הדבר הזה שנקרא - לטוס לחו"ל.

1. אני טס בתחילת נובמבר למומביי, והשאלה היא - לאיפה משם? (מבחינת מזג אוויר וזה). כל אחד ששאלתי ענה תשובה שונה מהקודמת לה, וזה מבלבל נורא. אז לאיפה? צפונה או דרומה? עד עכשיו הסתדר לי לחשוב שאני יסיים את הטיול בדלהי, אבל בדיוק היום מישהו אמר לי שנובמבר זה בכלל הזמן להדרים. אז אשמח לתשובה שתישאר עימי עד לנחיתה ולא תתבלגן בדרך.

2. זו שאלה שתמיד גורמת לי להרגיש מעט מטומטם, אפילו שמעולם לא הייתי בחו"ל, ככה שלא הייתה לי באמת שום סיבה לדעת את תשובתה עד כה - כסף. מאיפה מושכים? לאיזה מטבע מחליפים (הבנתי שחייבים קודם להחליף לדולרים לפני שטסים)? כמה? איפה שמים? איך? מתי? 

3. הבנתי מכולם שבתלכס להודו לא צריך לקחת כלום, כי הכל שם כל כך הרבה יותר זול, ושיש הכל מהכל. אבל הייתי שמח לדעת אם היו דברים שהתחרטתם שלא לקחתם אתכם בסוף, דברים שהיו חסרים לכם במסע.

4. עוד השבוע אני קונה את הכרטיס, ואשמח מאוד לדעת אם יש דברים ספציפיים שכדאי לי לשים לב אליהם, בין אם זה חברות מסויימות או דברים שעליי להגיד מראש כדי שלא יידפקו אותי אחרי זה וכל מיני כאלה.

5. אני אוסף שמות של מקומות, שיהיה לי למקרה שאמצא את עצמי אבוד ללא מטרה. ככה שאם כל אחד יכתוב לי שם של מקום אחד שעשה לו את הטיול, זה יהיה מדהים.

תודה לכולם, אני עדיין מעכל את כל הרעיון הזה של הטיסה, ואני ממש מקווה שהראש שלי יתאזן קצת עד אז.

שיהיה לילה שקט לכולם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • liattt
        liattt נערך לאחרונה על ידי

טיול להודו

1. בנובמבר זה הזמן למרכז ודרום הודו, אז מבומבי אתה יכול או לעלות לרג'אסטאן לטייל שם ואח"כ להמשיך דרומה יותר או לרדת ישר דרומה, גואה, קרלה וכו'. תלוי מה בא לך וכמה זמן יש לך. אם אתה נוסע לזמן ארוך ומתכוון לטייל גם בצפון אז כדאי להתחיל בדרום ומשם לעלות צפונה דרך רג'אסטאן ולהתחיל להצפין באפריל אז כבר ממש חם לטייל באזור דלהי.

2. אתה צריך להגיע לשם עם דולרים, לפרוט קצת בשדה תעופה ליום הראשון ואח"כ איפה שאתה מתמקם כבר תמצא את המקום שכולם ממירים בו דולרים לרופי. כדאי גם לקחת ויזה בינלאומית. אני תמיד לוקחת איתי טרוולצ'ק ועוד קצת דולרים במזומן וויזה ליתר ביטחון.

3. בהודו כמובן שיש הכל אבל קח בחשבון שהאיכות לא משהו. קח מה שאתה צריך ואל תעמיס. תרמיל של 60 ליטר צריך להספיק, במיוחד שאתה מטייל בדרום וצריך רק בגדים קצרים.

4. כשאתה קונה את הכרטיס תשים לב למדיניות של ביטולים או שינוי תאריכים או יעד. למקרה ותרצה לחזור ממדינה אחרת או בתאריך אחר. ושים לב שאם יש המתנה בין טיסות אז זו המתנה קצרה ולא ארוכה.

• inon117
          inon117 נערך לאחרונה על ידי

טיול להודו

הי ממליץ לך לעשות משהו שגם אני עשיתי בזמנו - קראתי הרבה פוסטים כאן באתר , והלכתי לכמה הרצאות בסניף של "למטייל " .

למדתי שם לא מעט דברים - למרות שלכאורה הייתי משופשף בטיסות לחו"ל ( מסגרת אחרת )

בנוסף בנוגע לטיסות - גם כאן נעזרתי באיסתא שעובדים בשת"פ עם החבורה כאן . כמובן שבדקתי לוודא שהמחיר באמת כדאי ( והוא היה ממש  בסדר ) . כנ"ל נושא הביטוח לנסיעה - וחובה לעשות ביטוח כולל מרכיב פינוי רפואי למקרה צורך - תקבל הסבר גם על זה אםלא בדקת עד עכשיו

בנוגע לכסף , העסק ממש םשוט ף כמעט בכל נקודהשתגיע יהיה איזה סניף בנק למשיכת כסף ע"י כרטיס אשראי . כדאי להכיןו כרטיס וכרטיס גיבוי , ומומלץ להימנע מכרטיס "אמריקן אקספרס" - להעדיף ויזה וישראכארד .  בנוסף חגורת כסף ( כזאת עם ריץ-רץ' )שמתאימה להחזיק עד כמה אלפי דולרים , מקופלים דק דק , בשטרות של מאה . מוצר נוח ויעיל . מאה דולר שווים בערך לפי  55-60 רופי לדולר .... בערך 6,000 רופי ואם נגיד אתה מוציא 700-800 רופי ביום והנה המפתח. המרת דולרים ניתנת בכל מקום אליו הגעתי בהודו . ( כמעט ) 

בהצלחה , אני בטוח שאתה הולך להינות מאוד , הודו, ואת זה שמעתי מכל חבריי  לא מאכזבת את מי שמאמין בה 🙂 

• .galit.
            .galit. נערך לאחרונה על ידי

טיול להודו

3. כל דבר שחשוב לך שיהיה באיכות גבוהה או מסוג מסוים - קח מהארץ. כל דבר שתצטרך בשבוע הראשון של הטיול - קח מהארץ. דברים שצריך באופן מיידי ובלתי צפוי - קח מהארץ. דברים שיש לך ממילא - קח מהארץ. דברים שאתה חושב שתצטרך או שאמרו לך ש"צריך לטיול", תחזור להתייעץ קונקרטית עם הפורום. Smile

כל השאר תקנה במקום לפי צרכיך.

• 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון