חזרנו מהפיק תרתי משמע...
-
שלום לכולם,
הערב נחתנו בישראל שלנו הקטנטונת, היישר לאזעקה בנתב"ג...
ובכל זאת, ולמרות החום הנורא ששטף אותנו מיד כשיצאנו מהאולם הממוזג, שמחנו לחזור.
היה לנו טיול נ-ה-ד-ר, ותודות רבות מגיעות לפורום הזה בעצם בחירת היעד המקסים הזה, הפיק דיסטריקט, ובראש ובראשונה לג'ני, שטיול-האליפות שלה הצית את הרעיון, וכן לג'מוס ולאוסי, ולמיקה שנסעה קצת לפנינו ובחרה במקביל וללא קשר ממש את אותו הקוטג' המקסים בו התגוררנו גם אנחנו!!
רוב תודות גם ללונדון הנפלאה, שלקחה אותנו הרחק הרחק ישר לפנטום האופרה... הוא היה מקסים וכמוהו גם שרלוטה, קריסטין וכל השאר...
תודה מסויגת-מעט למזג האויר, שאמנם הראה לנו שאנגליה זו לא ישראל ופה ושם מזרזף לו גשם, אבל בסך הכל קרע לנו את העננים פעם אחר פעם והראה לנו שגם באי הירוק-ירוק הזה יש שמש בהירה ונחמדה מאד, וגם רוח...
ורוב תודות בעיקר למשפחתי היקרה, שבלעדיה שום טיול לא שווה באמת.
אשתדל לחזור במהרה עם תמונות, כי בינינו - מה שוות המלים בלי התמונות?!?
אורנה
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...אורנה,
ברוכה ההשבה!
מאחל לך ולמשפחה עוד הרבה פיקים - ולנו - סיפור מצויין כפי שאני יודע שהוא עומד להיות.
שמוליק
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...אורנה בוקר טוב !
וואו, איזה כייף לקבל כזה פרגון!!!
פשוט כייף , נעים ביותר, וגם לא מובן מאליו בכלל בכלל.
היה לי לעונג לגרום לך לבחור ביעד ועוד יותר לשמוע כעת שהיה טיול נהדר (ואיך לא באמת, כשמדובר באנגליה)
אני מקווה שגם היעד בו טיילנו השנה יבחר על ידי גולשי הפורום היקרים בעקבותינו.
אז התאקלמות איטית ונסבלת
ואיך אומרים אצלנו, הדרך הכי טובה לנחות זה לחשוב על הטיול הבא. 
שבוע נפלא והכי חשוב שקט
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...אורנה תעמיסי תמונות ופרטים , ספרי על לונדון המקסימה

ומה שמדאיג אותי זה מה מצב האנטישמיות (בלונדון)?
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...ג'ני, תודה רבה, הטיול שלכם היה ממש "שובר שוויון" מבחינתי. התלבטתי ארוכות (בהנאה רבה) איך לשלב את הקוטסוולדס עם יורק, אם בכלל, ועם סטרטפורד אפון אייבון, ואז ראיתי את הטיול שלכם, והחלטתי לזנוח לעת עתה את התכניות האחרות ולהתמקד באזור היפה הזה, הפיק דיסטריקט.
הסיבה לכך היתה שנראה היה שהוא מכיל את כל מה שאנחנו צריכים בשביל טיול טוב: מסלולי הליכה בטבע, אירועים מעניינים, עיירות חמודות, פאבים, פארק שעשועים, ופה ושם, המ..., חנויות חמודות...
ואכן, קיבלנו מכל זה ובשפע.
המלצות כלליות:
אפליקציית sygic עזרה לנו מאד!! מאחר והיא לא תלויה ברשת והגלישה באזור אינה משובחת כלל...
אלטון טאוארס - מבחינתנו אכזבה. לא משהו בכלל. פארק אירופה הרבה יותר יפה. מאחר ואנחנו לא חובבי רכבות הרים, בטח לא מזן האקסטרים, ומאחר וזו האטרקציה העיקרית במקום, חשתי שזה היה יום מעט מבוזבז. לא שלא נהנינו, הבנים הלכו לרכבת הרים אחת ועלינו כולנו על מספר מתקנים נחמדים, אבל זה לא פארק מקסים כמו פארק אירופה. ברור שהעובדה שהיה יום גשום באותו יום ושהאנגלים היקרים היו בחופשה ולכן מילאו את הפארק בהמוניהם לא תרמו להתרשמות... שלא לדבר על כרטיסי "הנתיב המהיר" המכעיסים שלהם: כרטיס הכניסה לפארק יקר בטירוף ואף על פי כן, אם חשקה נפשך ניתן לקצר משמעותית את התורים על ידי תשלום אקסטרא, מה שכמובן גורם ל"פשוטי העם" לחכות אפילו יותר!!
מצד שני, אם לא היינו נוסעים לשם לא היינו יודעים...
אלרגיה - אם כבר לגלות שיש לך כזאת, עדיף שזה יקרה בלונדון. פרטים בהמשך...
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע... -
חזרנו מהפיק תרתי משמע...איילה, ברוכה הבאה, אמלא בקשתך כמיטב היכולת...
אז ככה, טסנו בטיסת איזיג'ט שהוזמנה מבעוד מועד, נדמה לי בינואר. נחתנו לנו בגטוויק אי שם בסביבות חצות (אנגליש טיים), ובשדה התעופה חיכתה לנו מונית שהזמנו עוד מהארץ, מכאן.
נסענו למלון, סיטדין טרפלגר סקוור, שהתגלה כבחירה מולצחת מאד ולא רק מבחינת המיקום המעולה שלו. רק במלון גיליתי שלהפתעתי שארוחת הבוקר כלולה במחיר כך שכל בוקר נהנינו לנו מבופה חביב ואפילו מאפשרות להכין לעצמנו וופל בלגי...
למחרת, אחרי שהתאוששנו קמעא, שמנו פעמינו ללונדון איי, מרחק צעדים ספורים מהמלון...
התור היה נוראי, מדי פעם זרזף לו גשם, אבל הילדים נורא רצו, ובעצם גם אנחנו די רצינו, אז נשארנו...
היה נחמד, קו הרקיע של לונדון התגלה במלוא הדרו (למרות העננים, ובעצם, זה חלק מקו הרקיע של לונדון). גילינו אפילו את מחט קלאופטרה, שבתי התעניינה בה לפתע משום מה בעקבות אחד מהספרים בהם היא שקועה לאחרונה...
בבועה מתחתינו, בגלגל הענק, התרחש אירוע קטן של חגיגה כלשהי (יום הולדת?): עוגה, יין, שני אנשים חוגגים ושני אנשי צוות. דרך מקורית לחגוג...
משם צעדנו לנו דרך גשר ווסמינסטר לחדרי המלחמה של צ'רצ'יל. התור היה לא קצר אמנם אבל הרבה יותר קצר מזה שבלונדון איי. המקום עצמו - מרתק. לקחנו מדריכים קוליים בעברית גם לילדים, שקיבלו שיעור מאלף בהיסטוריה. יש גם קפיטריה מצוינת במקום, מניסיון...
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...משם פסענו שלוש פסיעות הישר לפיסה מגן עדן, הלא הוא פארק סט ג'ימס הנהדר... הסנאים התחבבו מייד על הילדים, ואני נאנחתי מאושר (וגם קצת כי התחילו לכאוב לי קצת כפות הרגליים... טיפ חשוב: בלונדון רק נעלי התעמלות, גם אם המלון ממוקם מצוין
)אחר כך, הו... נכונה לי אכזבונת. מסתבר שאפילו כל מאמצי הדהירה של משפחתי הנהדרת ושל רגליי המסכנות שבאמת התאמצו נורא לא הספיקו על מנת להביא אותנו בזמן לויקטוריה ואלברט יקיריי, והם נדחו למועד אחר.
כאן המקום להזכיר שעוד לפני הצעידה ללונדון איי הצטיידנו ליד הבית בטרוולכרדס בעלי חותמת ה NR כנדרש להנחות 1+1. משום מה החלטנו באופן פזיז ונמהר שאין שום צורך לרדת לטיוב בשביל שלוש תחנות מסט ג'ימס לויקטוריה ואלברט, בייחוד עם כל אוירת הרצים האלה מסביב (אם הייתי גרה בלונדון ייתכן והייתי מנסה להצטרף...). זה הסתבר כטעות קשה!
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...איילה, לגבי אנטישמיות, לא נתקלנו בזה בכלל... פעם אחת ויחידה, נדמה לי לא רחוק מהווסטמינסטר, ראינו הפגנה של אדם בודד עטוי שחורים שהחזיק דגל של חמאס. פגשנו פה ושם מוסלמים והתעלמנו אלה מאלה. האנגלים עצמם היו חביבים מאד, ובעצם, נחמדים בצורה יוצרת דופן, ושאמרנו מנין הגענו תמיד נתקלנו בתגובות חיוביות ומתעניינות.
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...שמוליק היקר, איך לא הבחנתי בך קודם?? רוב תודות על האיחולים.
בטוחה שלא אצליח לספר בכישרון רב כל כך כמוך, ובכל זאת - אשתדל...
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...אורנה ברוכים השבים!!!
ראיתי פיק-כבר התלהבתי, נכנסתי וראיתי לונדון-כבר אוהבת.
את מהירה!!! רק נחתת ומיד באת לספר לחבר׳ה

התמונות מדהימות!!!
מחכה להמשך...
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...וואו אורנה, את ממש, אבל ממש זריזה...
אז קודם כל ברוכה השבה והתאקלמות קלה (זה ממש לא קל....).
מחכה מאד לשמוע את הזוית שלכם בפיק.
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...מרינה, תודה, זה פשוט יותר מאשר להתמודד עם הררי הכביסה והחום המעיק...
מיקה, וולקם, זה אכן לא קל אבל אין ברירה אז זה יקרה

אז איפה היינו? כן, כשהתאכזבתי נוראות כשהגענו רק עשר דקות לסגירת המוזיאון V&A. שבנו למלון בעזרת הטיוב וצעדנו לפאב שנמצא ממש ליד המלון, שרלוק הולמס. אוכל מצוין ומקום יפה. המחיר סביר ללונדון: כשבעים פאונד לארוחה מלאה לארבעה. המנה המומלצת: הפשטידה של מיסיס הדסון. לא צילמתי את הארוחה כי הנייד היה בטעינה...
אגב, במקום ישנו חדר בו מוצג לתפארת הבלש המפורסם... מסתבר שזהו העתק מדויק של חדר שנמצא במקום אחר, בשוויץ כמדומני.
התמונות שלפניכם צולמו על ידי, ברשות כמובן, יומיים אחרי שאכלנו (זה הרי ממש ליד המלון...).
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...ברוכה השווה!
כל סיפור אנגלי הוא אפריורית סיפור משובח ואם הוא שלך אז על אחת כמה וכמה.
על הפאב הזה שרלוק הולמס שמתי עין כשמיהרנו לתפוס את אוטובוס הרוחות שמתחיל את הסיור לא רחוק ממנו. עכשיו שיש לי את ההמלצה שלך אין ברירה, חייבת לחזור ללונדון לדגום אותו.
תמשיכי בבקשה
אלונה
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...אלונה, מחמאה ממך זה לא משהו שאני יכולה לעבור עליו לסדר היום... הנה משהו במיוחד בשבילך (הלוואי שהיה תקף להיום)
בקשר לפאב, כמובן שגם ה ale מצוין (כך אומר מקור מוסמך ממני, האיש שלצדי).
למחרת יצאנו לנו לתור את כיכר טרפלגר שראינו כבר קודם, כי היא ממש מעבר לפינה של הרחוב בו נמצא המלון... שמרנו לחמניה ליונים, רק כדי לגלות - לצערו הרב של הבן שלי - שהן גורשו משם בבושת פנים. בקומן היה שם סקוטי אחד שניגן בחמת חלילים בגשם וברוח והצחיק את הילדים, ותרנגול כחול אחד, יפה במיוחד. טוב, וגם נלסון עמד שם על העמוד.
משם הלכנו לנו לקובנט גרדן דרך גני ויקטוריה, שם מצאנו לנו את היונים שגורשו מהכיכר, ששמחו מאד לקבל פירורי לחמניה, עד שהמנקים במקום אמרו לנו שגם, אהמ, גם שם זה אסור (וציחקקו מתחת לשפם...). אז מיד אחרי שהלחמניה נגמרה הסתלקנו ישר למוזיאון התחבורה.
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...במוזיאון התחבורה הלונדוני בילינו שעתים-שלוש נפלאות. המקום פשוט מקסים! וערוך נפלא לקלוט הורים וילדים (כולל "חנייה" לעגלות במרכז המוזיאון ואפילו מצרכי הגיינה למכירה בשירותים המתוקתקים להפליא). יש שם משחק כזה לילדים שמקבלים דף אותו צריך "להחתים" בכל "תחנה" במוזיאון, והחותמת יוצאת בכל פעם בצורה אחרת כך שהילדים מתמוגגים וההורים מתמוגגים למראה הילדים החכמים שמתמצאים מיד ברחבי המוזיאון... וחוצמזה המוצגים ממש יפים.
משם הלכנו לשוק המקורה היפה, קנינו ממתקים והאזנו לזמרת אופרה צעירה ששרה לקהל מסביב. לטעמי היא שרה נפלא. האיש חשב אחרת. אחר כך ראיתי אותה מסתלקת מהמקום עם הבן שלה.
אחרי סיור קצר בפנים יצאנו החוצה וראינו הופעה של בחור אתלט למדי...
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...הי אורנה!
הנה קפצתי מצרפת ללונדון - שגם היא אהובה עלי מאד.
גם לי לא הלך, כבר כמה פעמים עם מוזיאון ויקטוריה ואלברט. בפעם הבאה שאני אסע ללונדון, זה יהיה המקום הראשון, על הבוקר .מה הם סוגרים כל-כך מוקדם?!?
אהבתי את פאב שרלוק הולמס (וגם את זה שהלכת לצלם אותו יומיים אחרי
) - מזכיר לי את השגעונות שלי, וגם את פרק הסיום של רמזור....אז יופי, ממשיכה לקרוא בהנאה ומחכה לפיק.
שירלי
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...משם צעדנו לרחוב ניל המקסים... אבל חדוות הקניות לא קיימת אצלי כשכל המשפחה בסביבה, אז ויתרתי (בהמשך הם נשארו מדי פעם באוטו כדי לאפשר לי למצות את העניין המשעמם מבחינתם...).
אחר כך דהרנו ברחובות הסוהו היישר להמלי'ס. הילדים נהנינו שם בטירוף. היה יקר.
משם הלכנו לצלול למאורת הארנב...
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...שירלי, ברוכה הבאה! הם סוגרים דווקא קצת לפני שש בערב, זו אני שדוחה את הרצונות שלי לסוף היום... (תכונה נשית טיפוסית לא?) אבל אל דאגה, היתה לי הזדמנות לתקן קלות את המעוות.
וכן, רציתי מזכרת מהפאב הנחמד הזה... אולי שיגעון ואולי לא

-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...