ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לפני צבא למזרח

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    6
    14
    3482
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יונתן3215
      יונתן3215 נערך לאחרונה על ידי

קודם כל אבקש שבתשובה לא תתקיפו, תכתבו בנימה שלווה כדי שאוכל לקרוא בכיף ולהבין מה כדי ומה לא.אני כרגע לומד על המזרח, על האפשרויות שבו ובמהלך השנה (אני כיתה יב) אני אבנה לי מסלול. אני מעוניין לשאול כמה דברים. המסלול שיש לי בראש (ואני בהחלט פתוח להצעות הערות והארות) מתחיל ביפן (בגלל אהבתי הגדולה מאוד לארץ הזו) ממשיך לסין דרך בייגינג שנחאי וטיבט, משם לנפאל ואז להודו ומסיימים בסרי לנקה. השאלה היא האם יש בעיה כלשהיא במסלול, האם 3 החודשים שאני מקצה לטיול יספיקו. ואם אפשר הארכה גסה למחיר לחודש (אני תרמילאי שיכול להסתפק במוטלים ואוטובוסים)
      תודה רבה מראש Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • תומר
        תומר נערך לאחרונה על ידי

טיול לפני צבא למזרח

המסלול הגיוני יחסית.

3 חודשים זה קצת לחוץ לכל המסלול שהזכרת.

הצעה שלי היא לצמצם מדינות.

מכיוון שיפן הכי חשובה לך תתחיל לתכנן בה מסלול שיספק אותך,

ובהתאם לזמן המשוער תוסיף את סין או כל מדינה אחרת. בסביבות יפן יש גם את קוריאה ואת טיוואן, שמבחינה הסטורית יש משותף (כיבושים יפניים בקוריאה סין וטיוואן) ככה שכל אחת מהאופציות יכולה להתחבר בצורה מסוימת ליפן

• גילי ט
          גילי ט נערך לאחרונה על ידי

טיול לפני צבא למזרח

אהלן יונתן,

ברוך הבא לפורום, ראיתי שאתה חדש פה.

זה הזכיר לי שירשור דומה, אמנם באירופה אבל עם אותן התלבטיויות בערך.

שים לב במיוחד לתגובות על המצבים הלא מתוכננים, ויש המון כאלה בכל טיול, אצל כל מטייל.

לא מנסה "להפחיד" או לדבר מגבוה, ואני מכבד את ההחלטה שלך.

רק שתדע לקראת מה אתה הולך.

מצרף קישור (גם שם אני יוצא קצת "חנון"..)

בן 17 מתלבט לגבי העתיד

בגדול, מצטרף לתומר לגבי המסלול. הוא הגיוני מבחינת הסדר של המדינות אבל הייתי בוחר פחות מדינות ל-3 חודשים.

עלויות - קצת קשה לומר אבל כמו שאמרת, הערכה גסה - 

יפן - 1500 דולר לחודש, אולי יותר..

סין - 1000 דולר

טיבט - 100-120 דולר ליום (חייבים להצטרף לטיול מאורגן, מקסימום 15 יום)

נפאל, הודו, סרי לנקה - קצת פחות מ-1000 דולר

• יונתן3215

טיול לפני צבא למזרח

קיבלתי את העצה שלך להוריד במדינות ולכן הורדתי את סרי לנקה (ואת את דרום הודו, חופי גואה וכו') ולמרות זאת אני לא יעשה יותר משבועיים ביפן מטעמים כלכליים. ובקשר ל3, קראתי את התגובה שלך ואני מקווה שהבנתי את עיקר הדברים. טווח הזמנים שלי ידוע מראש ככה שזאת לא בעיה. ובקשר לשותף אני בטוח שאני אמצע חבר או שניים שירצו ויהיה להם כסף לזה. אם היה עוד משהו שכדי לי להתעקב עליו תזכיר לי כי קראתי את התגובות בלילה

• .galit.
              .galit. נערך לאחרונה על ידי

טיול לפני צבא למזרח

אולי פספסתי, אבל נדמה לי שלא ציינת באיזו תקופה אתה נוסע? זה משפיע על ההמלצות.

ספיציפית לעניין משך הזמן, בטיול של שלושה חודשים לא הייתי מנסה לשלב גם את סין וגם את הודו וגם מדינות נוספות. הן פשוט גדולות מדי. אם יפן זו חובה מבחינתך, הייתי מוסיפה לה את סין או הודו, ונפאל/טיבט. לא יותר מזה. אם יש מגבלת תקציב, העדיפויות היא כמובן לנפאל.

ועוד הערה לגבי סין, הבנתי שבחלק מהאזורים שם לא קל להסתדר מבחינת שפה. אם יש לך משיכה מהותית ליפן לא כדאי לוותר עליה, אבל כן הייתי מהרהרת יותר ברצינות על יעדים עם תשתית תרמלאית/תיירותית יותר נוחה ומבוססת בשביל שאר הטיול (בטח אם יש פוטנציאל לכך שתטייל לבד לפחות חלק מהזמן). מהבחינה הזו הודו עדיפה לטעמי.

• גילי ט
                גילי ט נערך לאחרונה על ידי

טיול לפני צבא למזרח

הכוונה באופן כללי היא שיש המון דברים שמשתנים במהלך טיול.

תקרא שוב את השירשור (לא בלילה), זה יעזור להבין לגבי התמצאות במקום לא מוכר וכו'.

בלי קשר , תלוי מתי אתה מתכנן לצאת.

זה חשוב גם מבחינת עונות טיול וגם מבחינת חיסונים במידה וצריך.

• רוני סופר
                  רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

טיול לפני צבא למזרח

בשתי מילים - יפן וסין.

וביתר אריכות:

יש לי (ולך) בעיה עם תקציב מצומצם מחד וריבוי טיסות מאידך. אלה שני דברים מנוגדים ולכן צימצום מעברים לא יבשתיים מחוייב במציאות ולכן כל יתר המדינות רק מייקרות ומסבכות את המצב ומכאן - רק יפן וסין.

ועכשיו לפרטים (כיסודות לתכנון):

טיסה - אתה יכול למצוא טיסה (כנראה בקוריאן) שתנחית אותך ביפן (תחליט מאוחר יותר היכן, ע"פ המסלול) ותאסוף אותך מבייג'ינג (או בכיוון ההפוך בהתאם לעונות השנה).

אם זה יהיה בקוריאן אז יש לך גם אפשרות לשבוע  בסיאול / קוריאה באותו מחיר כרטיס, והנה לך מדינה שלישית.

תקציב - יפן (היקרה יותר) וסין (הזולה יותר) יאזנו אחת את השניה.

שפה - בשתיהן יהיה קשה באנגלית. אז מה? זה חלק מהטיול והחוויה וההתנסות. לא מתים מזה. מקסימום אוכלים מה שלא הזמנת. גוגל טרנסלייט חיוני.

משך הטיול - ביפן, במיוחד אם אתה מתנייע בתקציב נמוך ולא נשען על מערכת הרכבות היקרה, תוכל "לשרוף" חודש עד חודש וחצי בקלות.

בסין גם שנה לא תספיק. ועוד שבוע קוריאה על הדרך להשלמות והנה הלכו 3 חודשים בכיף.

ולסיום - את הודו ונפאל תשאיר לאחרי הצבא. עושה רושם שיש לך את הג'וק ותצטרך להאכיל אותו כל כמה זמן.

• יונתן3215

טיול לפני צבא למזרח

בלי להישמע מפונק, בעיית התקציב בשבילי היא פחות קריטית (אני עובד ויש לי חסכונות מכובדים). הרעיון הכללי של הטיול הוא שאני יקח טיסה ליפן ומשם אני התנייד במכוניות, ברגל ובסירות והחזרה תיהיה מסוף המסלול בטיסה כמובן לארץ. אם אין ברירה ויש מדינות שאין אליהם מעבר יבשתי אז אני אבחן את הנושא מחדש. בכל מקרה אני מאוד אוהב את האזור של טיבט ונפאל (האוורסט האגדי וכל המנזרים) ולכן אני ממש מעדיף לא לוותר על נפאל. גם על הודו אני לא אשמח לוותר ולמראת זאת אני פחות מתחבר אליה מאשר לטיבט-נפאל ככה שאם אני אחליט שאין ברירה אלה לוותר על עוד מדינה ולהוסיף את הזמן שהקצבתי לה לשאר המדינות זה מה שאני יעשה, כרגע אני (על הנייר) אני לא חושב שאני צריך לוותר על עוד מדינות.(אני רוצה להסביר את העיקרון של הטיול כי כנראה לא הסברתי אותו טוב. השירות הצבאי שלי כנראה יהיה ארוך למדי ולכן החלטתי שאני יעשה טיול "ענקי". המזרח תמיד הקסים אותי ולכן החלטתי שלשם אני אסע. החלום היה לעשות ממש טיול חובק אסיה שכולל גם את הפיליפינים תאילנד וייטנאם לאוס מיאנמר ורוסיה. כמובן שזה היה חלום ואחרי שבדקתי וקראתי וקיבלתי עצות הבנתי שאין סיכוי שאני יעשה את זה גם כי אין לי ניסיון מספיק גם כי אין לי מספיק זמן וגם כי זה יהיה יקר)

• .galit.
                      .galit. נערך לאחרונה על ידי

טיול לפני צבא למזרח

אם המזרח מעניין ומקסים אותך, זו רק נקודה נוספת לטובת פחות מדינות ויותר זמן בכל אחת. טיול/ביקור קצר בכל מדינה (וחודש בסין ובהודו זה בהחלט קצר) משמעותו שכמעט ולא תוכל לצלול פנימה ולסטות מהמסלולים המתויירים.

שיקול שלך.

• Oz3241759
                        Oz3241759 נערך לאחרונה על ידי

טיול לפני צבא למזרח

רק שאלה/ הערה.

מה זה טיול ענקי? הטיול שלך אם הבנתי נכון הוא 3 חודשים. מהניסיון שלי שכולל טיול של 8 חודשים, ענקי בעיני זה יותר הזמן שיש לך מהמקומות שיש לך. לשמחתנו בכדה"א יש אין סוף מקומות לראות. בקשר לטיסות קח בחשבון שיפן היא אי, ככה שאם אתה לא טס אתה מפליג. אני מניח שלהפליג לסין ולדרום קוריאה זה סביר ואפשרי, מעברי לזה אני לא בטוח, דבר שטעון בדיקה. כמו שעולה מהשרשור יש לך סדר עדיפויות שהוא עומד על יפן ואז נפאל וטיבט. אז אם ביפן תטייל שבועיים לפיך (למרות שרוני כותב חודש אז אולי כדאי להקשיב לו בזכות הניסיון שלו) ואז תטוס לנפאל, שם תבלה בכיף חודש, ואם אתה אוהב לטראק אז בקלות גם יותר ועוד שבועיים בטיבט אז נשאר לך חודש.

בחודש הזה כדאי לבחור יעד אחד, וגם אז סין שהיא בגדולה של כל אירופה כמעט,

והודו שהיא תת יבשת בפני עצמה יחייבו אותך להתמקד עוד יותר במה שאתה מעדיף. נשמע לי שאתה לא לגמרי סגור על מה בדיוק אתה רוצה לראות (שזה אחלה דרך אגב, בעיני אבל חשוב להתכונן פחות או יותר).

תמשיך לקרוא ולשאול, תמשיך להתמקד באוזרים מסוימים בסין והודו כדי שתוכל לבחור, בנוסף כדאי שתבדוק התאמה לעונות השנה בכל אזור, העונה של נפאל מתקרבת ואם לא עכשיו אז כדאי לחזור לשם לקראת מרץ אפריל. 

בכל מקרה אני בטוח שהטיול שלך יהיה מהנה ושבהחלט יהיה לך טעם של עוד לחזור לכל מה של תספיק.

• תומר
                          תומר נערך לאחרונה על ידי

טיול לפני צבא למזרח

התחלת עם מסלול סבבה שרק היה צריך לקצר, ואז התחלת להתבלגן. מסתבר שאין לך בעיה עם טיסות, אז מסלול הגיוני (מבחינת כיוונים) פחות רלוונטי.

מצד שני, מסתמן שנבנה לך סדר עדיפויות ברור יותר של אילו מדינות חשוב לך לבקר- יפן הכי חשובה ואח"כ נפאל.

שים לב שלנפאל יש שתי עונות יחסית קצרות (אמצע ספט'-אמצע נוב', ואמצע מרץ עד יוני פחות או יותר), ככה שתלוי מתי אתה טס ולפי זה תוכל לתזמן יותר טוב את סדר המדינות.

נקודה למחשבה- במחשבה (הגיונית) שזה טיול תרמילאי ראשון שלך, ומכיוון ויפן חשובה לך וכנראה תרצה להנות ולספוג יותר, הייתי ממליץ להתחיל במדינה אחרת, כדי להתרגל לרעיון ולהתנהלות הטיול, ואז תגיע ליפן יותר "רגוע" על איך להתנהל לוגיסטית, והראש שלך יהיה יותר פנוי לספוג חוויות טיול 

• יונתן3215

טיול לפני צבא למזרח

תראה 3 חודשים זה מגבלת הזמן שלי (ובשביל טיול ראשון באורך כזה במקום כזה זה מכובד), אני לא יכול כרגע להעלם לצבא עכשיו לשנה וחצי אז כמובן שזה שזה בעיקר תלוי בצבא. קראתי את כל התגובות ואני נוטה להסכים עם הטענה שזה סין או הודו. בקשר ליפן אני אוהב אותה אבל היא יקרה ולכן אני אשלב אותה בזמנים שהם יחסית קצרים וככה הוכל להנות ממנה בשלבים בטיול הזה ובטיולים הבאים שיהיו. בכל אופן תודה רבה על הטיפים, הם עוזרים לי לבנות ולהבין את המסלול ולאן אני טס ועם מה אני אתמודד אז תודה לכולכם Smile

• רוני סופר
                              רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

טיול לפני צבא למזרח

ביקשת "שלא נתקיף" וככה עשו כולם. אבל אחרי 12 תגובות אתה נמשע די מבולבל - פעם את אומר שאין לך תקציב ויפן מץחתנת יקרה לך ופעם אתה טוען שיש לך חסכונות מכובדים. אלה מתעקש להיות תרמילאי ורוצה לנוע "במכוניות, ברגל ובסירות". נראה לי שאין לך מושג לקראת מה אתה הולך ואולי אפילו לא הסתכלת המפה. יש במסלול שאתה רוצה שתי טיסות בינלאומיות לא זולות. בחרת שלוש מדינות שהטיול בהן נמשך זמן ארוך עד ארוך מאד. אם אתה רוצה לטייל "ברגל" ז.א. לטרק אז בטח שלא תספיקצהרבהצבשלושה חודשים. אז קודם תחליט מה אתה, ז.א.תרמילאי שלוקח את הזמן או איש עם כיסים שיכול לקצר מרחקים ואיך אתה רוצה לראות את העולם - בריצה מהירה ממקום למקום או בהעמקה והבנה. ומצטער אם הייתי קצת קשה. מבטיח לא לכתוב יותר בשרשור הזה.

• יונתן3215

טיול לפני צבא למזרח

יכול ליהיות שבגלל שעניתי לאנשים מסויימים ספציפית אז הדברים נראו מבולבלים. זה דבר ראשון דבר שני אל תגיד לי מה אני ומי אני, אדוני ממש לא מכיר אותי ובטח לא יודע מה רמת הידע שלי בנוגע לטיולים ולמזרח. כשאמרתי שאני רוצה לקצר ביפן כי זה יקר לא אמרתי שאין לי כסף לעשות את זה בסך הכל ציינתי שאולי כדאי לראות יותר בלי לבזבז הון. אני מתכוון לשלב טרקים עם טיולים עירוניים ונסיעות בין עירוניות ואפילו יש תכנון על הפלגה מיפן לסין (עדיין בודק את זה). בתגובה האחרונה שלך ניסית לצאת מבין עניין על "ילד", לא הלך לך. וחבל שאתה מתרגז מהשירשור (לפחות מנימת הכתיבה), הרי בשביל מה כבתבתי פה בכלל? בשביל ללמוד! אז ברור שאני יהיה טיפה יותר מפוזר ולא מאורגן מאיש עם נסיון כמוך. ודבר אחרון את המשפט האחרון אני לא מבין בכלל אתה מאיים? או שאתה רוצה שאני יעלב? בכל מקרה אם לא בא לך לעזור באמת אל תגיב יותר. בכל אופן תודה רבה (בהודעה הראשונה שלך הייתה ענייני) Smile

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון