חזרנו מהפיק תרתי משמע...
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...אורנה מקסים!!
כיף לחזור ולטייל בפיק.
מה שתפש את עיניי בתמונות בפדלי ג'ורג' היו מרבדי האברש בגבעה ממול ששם טיילנו - זהו המסלול אל הסלע בחניון הסורפרייז.
אין ספק שהמרבדים הרבה יותר מרשימים וורודים ואנחנו היינו רק שבוע או שבועיים לפניכם.
הספקתם לטייל גם שם? -
חזרנו מהפיק תרתי משמע...אלון, תודה, אכן כיף לטייל שם וקשה לי לחזור לשגרה... המרבדים הוורודים האלה היו מהממים אבל בסוף לא הספקנו לעשות מסלול בהם כי בחרנו מסלול אחר...
אין ספק, יכולתי לגור שם שבועיים-שלושה באביב או בקיץ ורק לטייל ברגל. כיף לא רגיל.
זה הזמן לעשות אתנחתא קטנה ולספר על הקוטג':
בחרתי אותו לאחר עיון מדוקדק במפות האזור ובטריפאדוויזור. מדובר בקוטג' אנגלי טיפוסי שנבנה במקור לפני מאות שנים ושופץ ביסודיות. יש מדרגות תלולות למדי שמובילות לאזור השינה, שם נמצאים גם המקלחת והשירותים, גן קטן ומגודר (רוב הזמן היה קר מדי לשבת שם), סלון נעים, שטיח מקיר לקיר, איבזור מלא של המטבח כולל כלים וסירים, מדיח, וכן קפה, תה, סוכר וחלב. קיבלנו גם סקונס ועוגת דובדבנים לחה שהיו מתוקים מדי לטעמם של הילדים, כיריים חשמליות ותנור אפיה בו השתמשנו פעם אחת כדי לאפות לחמניות "חצי אפויות" מהמכולת הסמוכה, מיקרוגל, תנור לבישול איטי מוזר למראה שבו לא השתמשנו בכלל, ומכונת כביסה.
חיסרון: אין מייבש כביסה. מיקה כתבה לי בדרך שהיא ביקשה מבעל הבית שייקח כביסה רטובה אליו לייבוש, והוא אכן עשה זאת. אני קצת התביישתי לבקש אחרי שהא הסביר לי שיש מרתף (בו יש אגב גם פריזר) וניתן לתלות שם את הכביסה והיא תתייבש "עד מחר".
נו טוב, אז עד מחר זה לא היה וגם לא עד מחרתיים, אבל כבר לא כיבסתי שוב וגם לא ביקשתי ממנו שייקח לייבוש.
יש בקוטג' המון מפות וברושורים מסודרים בתיקייות פלסטיק, וכן שני קלסרים גדושים במידע. כך ראיתי שיש עוד המון המון מסלולי הליכה שהייתי רוצה להכיר...
יש כמובן גם טלויזיה ומשחקי קופסא רבים.
בערב ובבוקר דולק חימום שבהחלט היה נחוץ!
בתקרה יש קורות עץ מה שמוסיף לחן הכללי.
ובכלל, הוא מרוהט ומסודר בטוב טעם (אפשר לראות באתר).
מבחינת המיקום הוא ממוקם מצוין - בין בייקוול לבקסטון. בכפר עצמו יש רק את הפאב שכבר סיפרתי עליו ומכולת קטנה שיש בה מעט מאד דברים יחסית, שמופעלת על ידי מתנדבים. הם פתוחים רק מ - 08:30 עד 18:00 (ביום ראשון נדמה לי מ - 10:00 עד 16:00) ויש להם מעט מהדברים ההכרחיים-ממש - לחם, מוצרי חלב, מעט ירקות ופירות, מצרכים לאפייה (לא ידעתם שזה הכרחי, הא??), סבון, משחת שיניים, עוגות - כולל מעשה בית כאלה עגולות שנמכרות במשולשים על צלחת נייר (לא ניסינו) - וגם מפות של הסביבה ומזכרות. אני עשיתי שם רק השלמות קטנות ופגשתי אנשים זקנים וחביבים!
הקוטג' מומלץ מאד!
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...למחרת נסענו למקום מקסים ביותר - chastworth house.
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...המייבש אגב הופיע בשעתו ברשימת הציוד באתר של הקוטג', אבל כנראה עם הזמן הוא התקלקל והוצא מהבית, בקלסר מופיעה ההצעה שבעלי הבית ייקחו וייבשו את הבגדים.
אנחנו תלינו במרתף את הבגדים שלא מתאימים למייבש והם אכן לא התייבשו לנו, בסוף פיזרנו אותם במוקמות בבית ששמנו לב שקצת מוארים ורק ביום האחרון הם היו יבשים.
הבגדים שנשלחו למייבש חזרו עם ריח מאד מוזר, התכוונתי לכבסם שוב בדירה הבאה בה שהינו, אבל הפלא ופלא, גם שם לא היה מייבש (למרות שגם שם הוא צוין ברשימת תכולת הבית).
בקיצור על בשרינו ובגדינו למדנו שבאנגליה הגשומה והקרירה מייבש הוא מצרך הכרחי.
אבל חוץ מהנ"ל מסכימה שהקוטג' ומיקומו היו מצויינים.
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...מיקה, אני השארתי את הכביסה תלויה במרתף ואחרי שלושה ימים הכל התייבש... היה שם אוורור וגם חימום כך שזה התייבש לאט אבל בסדר. לפי הסיפור שלך טוב שהתביישתי...

-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...אז נסענו לבית צ'סטוורת'. המדובר באחוזה השייכת למשפחת קוונדיש מאז מחצית המאה ה-16. זהו מקום מושבו של הדוכס מדבונשייר. אחד מבני המשפחה היה ראש ממשלת בריטניה במאה ה-18. משפחה טובה.
ישנה סברה לפיה ג'ין אוסטין ביקרה במקום והבית שימש לה השראה בכתיבת ספרה 'גאווה ודעה קדומה'. ג'ורג'יאנה של אוסטין לא התדרדרה לחיי חטא. ג'ורג'יאנה הדוכסית מדבונשייר חטאה בהימורים והבית מכיל אוסף עצום של אבנים יפות שאספה ואשר שימחו מאד את ליבו של בני, חובב אבנים ידוע. הנה, כמו זו:
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...הבית כולל אוסף יפה של פסלים, ציורים, רהיטים, כלים וכיו"ב...
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...אחד מבני המשפחה, שתמך במי שהפך למלך בעקבות "המהפכה המהוללת" במאה ה - 17, המלך וויליאם, וקיווה שהמלך יגמול לו בביקור באחוזה, בנה אגף מיוחד עבור האורח הנכבד. מה לעשות, והאורח לא הגיע...
הנה, זה פרט מהאגף המפואר שנבנה לשווא עבור המלך שהכזיב:
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...למתעניינים, "המהפכה המהוללת" אכן ראויה לשם זה, שכן בעקבותיה נחתם מעין חוזה בין המלך לבין נתיניו, וצומצמו זכויות הכתר. כך, המלך לא הורשה עוד לגבות מסים ללא אישור הפרלמנט. כמו כן, נקבעה עצמאות מערכת המשפט ונאסר על המלך להתערב בה.
השיטוט בבית נמשך כשעה ומשהו, ולאחר מכן יצאנו לגנים המרהיבים המקיפים אותו. בגנים מתקיימות תערוכות מתחלפות של פסלים סביבתיים.
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע... -
חזרנו מהפיק תרתי משמע...במקום יש מבוך, שפתרנו אותו בהנאה רבה, למרות שקצת טפטף...
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...חוזרת קצת אחורה, לחדר הגבירה...
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...המכשיר הזה שמוצב בגן מודד את מספר שעות השמש בכל יממה: קרני השמש אם ישנן כאלה חורכות את רצועת הנייר שמקיפה את כדור הזכוכית:
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...בגנים יש מרחבים עצומים, וכיף לשוטט בהם. יש מי שמקבל חשק עז לרוץ במקומות כאלה...
-
חזרנו מהפיק תרתי משמע...נהנינו מאד באחוזת צ'סטוורת', ובילינו בה כמעט את כל היום.