פעם ראשונה באמריקהה
-
שלום לכולםםםם, אני ובעלי בני 24-5 מתכננים טיול ראשון לארצות הברית בסוף חודש 3/15 לשלוש שבועות התכנון הוא 4-5 ימים בניו יורק ולאחר מכן סן פרנסיסקו-לוס אנגלס- ולקנח עם לס וגאס ובדרך לעצור באטרקציות טבע. השאלה מהותית הראשונה היא האם תקציב של 20,000 ₪ הוא הגיוני למלונות+השכרת רכב+ אטרקציות+ קצת בזבוזים לא כולל טיסות כמובן.
תודה מראש לכל העונים מאוד מעריכים את עזרתכם וכל המידע השימושי כאן בפורום.
-
פעם ראשונה באמריקההברוכים הבאים לפורום.
ראשית - האם יש ויזות?
לגבי תקציב - האם מדובר ב-20,000 לכל אחד מכם או לשניכם? האם כולל לינות בניו-יורק?
ניתן לעשות בדיקה כבר מהארץ ומעכשיו של מחירים של מלונות, רכב, אטרקציות.
מומלץ לבדוק את המדריך של אנשים טובים שייתן לכם מושג לגבי טווח מחירים/עלויות בטיול בארה"ב.
אביה
-
פעם ראשונה באמריקהההיי אביה תודה על התגובה המהירה, לגבי ויזה עדיין אין. זה משהו שצריך לעשות הרבה זמן מראש??? אני הבנתי מאנשים שכחודשיים לפני זה מספיק זמן. לגבי התקציב הוא לשנינו 20,000₪ והשאיפה היא כן לישון בניו יורק אפילו שאין לנו בעיה להתרחק מהמרכז ולהוזיל עלויות הבנתי שהתחבורה ציבורית שם מצוינת.
-
פעם ראשונה באמריקההלא להזמין כרטיס טיסה לפני שיש ויזה!!
-
פעם ראשונה באמריקההיש גם סיכוי שלא תקבלו ויזה - תלוי ביכולת שלכם להוכיח קשר לארץ (משכנתא על דירה/אישור על לימודים אקדמיים/חוזה שכירת דירה).
אני חוששת שאתם עלולים להתאים לפרופיל של מהגרים לא חוקיים.
עדיף לראות אם יש לכם מסמכים שיכולים להוכיח את הקשר שלכם לארץ ולפנות לקבלת ויזה בהקדם.
במידה ונושא הויזה עשוי להיות בעייתי נותר לכם מספיק זמן לעשות תוכניות חליפיות (קנדה/מזרח רחוק או כל דבר אחר).
אביה
-
פעם ראשונה באמריקההאני מאמינה שויזה לא תהיה בעיה יש לנו דירה עם משכנתא ואני סטודנטית בבר אילן שנה שלישית שנינו עובדים במקומות מסודרים יחסית אז גם נביא אישור מהעבודה. מה הם עד כדי כך מחמירים??
-
פעם ראשונה באמריקההגם אני ממליצה לכם לא לשלם על כלום ולא להתחייב לדבר לפני שיש לכם ויזה.
-
פעם ראשונה באמריקהההם מאד מאד מחמירים, כדאי לכם לבקש ויזה לפני שאתם מתחייבים על כרטיס טיסה, מלונות וכו'
-
פעם ראשונה באמריקההובכל זאת אני אחזשור לשאלת העלויות - אם קראתם במדריך שלי שאביה צרפה (תודה) תראו שעלות יומית ממוצעת לזוג נעה בסביבות ה-200-400 דולר ליום.
אין חוקים מדוייקים כי זה קודם כל תלוי בכם - עד כמה אתם ישנים במלונות 'עלובים' ועד כמה ב'מלונות יוקרה'. עד כמה האוכל הוא מהסופר ועד כמה הוא מסעדות ומסעדות יוקר. לכמה הופעות הולכים בניו יורק או וגאס, מה תקציב ההימורים בוגאס, והאם הולכים לדיסני או יוניברסל בוס אנג'לס.בכל מקרה, 20,000 ל21 יום הם מתחת ל-1000 ש"ח ליום.
האמת גם זה לא נכון כי יש לא מעט הוצאות בארץ לפני שטסתם. זוג ויזות למשל זה מעל 1000 ש"ח. קצת ציוד, קצת התארגות וכו' - בקלות יכול להגיע לעוד 1000 ש"ח.
כך שבפועל התקציב שלכם הוא פחות מ-250 דולר ליום.
בניו יורק יהיה קשה למצוא מלון בפחות מ-200 דולר כולל מיסים. אולי 160. בסן פרנסיסקו יהיה קשה לרדת מתחת ל-100. בלוס אנג'לס ווגאס זה אפשרי. רכב שכור כולל דלק יעלה לפחות 50 דולר ליום ואולי אפילו 70. תחבורה ציבורית בניו יורק זה 10 דולר ליום בקלות (שתי נסיעות לאדם). זוג מוניות מהשדה לעיר וחזרה בניו יורק זה כבר 100 דולר וכו'.
אפשר לרדת ל-200 דולר ליום. אני מאמין שענת פה בפורום מסוגלת לעשות את זה עם שני ילדים. אבל אני לא מאמין שאתם תצליחו. בטיול ראשון, שכולל כלכך הרבה יעדים כמו שסימנתם - נראה לי שלא תרדו מתחת ל-30,000 ש"ח ללא טיסות.
אז מה עושים?
קודם כל - חוסכים עוד כסף

ובהמשך משנים את מסלול הטיול. מצמצמים יעדים, מקצרים את משך הטיול וכו'.
ככל שהטיול כולל יותר יעדים הוא יותר יקר. המעברים עולים כסף, שהיה קצרה בכל מקום יותר יקרה משהיה ארוכה וכו'.
-
פעם ראשונה באמריקההתודה על העצה אני באמת ידאג להסדיר את עניין הויזה לפני כל הזמנה... יש לכם המלצות ליעדים שכן הסכום הזה יספיק אולי הלכנו לכיוון הלא נכון ארה"ב כל כך גדולה אנחנו פשוט לא מכירים. תודה שוב לכל העונים עזרתם מאוד
)) -
פעם ראשונה באמריקההדרום אמריקה, מרכז אמריקה, מזרח רחוק
-
פעם ראשונה באמריקההיבשת אחרת או יעד אחר בארה"ב?
-
פעם ראשונה באמריקההחחחח סליחה שיצא לי לא מובן הכוונה שלי הייתה יעד אחר אבל בארצות הברית אני מאוד רוצה ניו יורק אבל היא יקרה אז אולי נצמצם שם לשלושה ימים.... בתאילנד כבר היינו ויש לנו כשלוש שבועות לא נראה לי זה מספיק לדרום או מרכז אמריקה לצערי...
-
-
פעם ראשונה באמריקההוגם כתבה על ויזות
-
פעם ראשונה באמריקההנכון שניו יורק יקרה, אבל זה לא שמקומות אחרים יהיו זולים.
העלות נובעץ קודם כל מאופי הטיול.
הרי הכוונה שלכם היא בעיקר לטיול עירוני ולא לשמורות ואתרי טבע. בנוסף אני מניח שאתם רוצים אטרציות. זה דבר יקר.
ברור שלא חייבים לראות הופעה בניו יורק או וגאס. ולא חייבים ללכת לאף אירוע ספורט, וברור שאפשר לאכול רק אוכל מהסופר, לא להגיע לדיסני וכו'. לשבת בפארק, לאכול סנדוויץ, לראות את העוברים והשבים וכו'. אבל זה מה שאתם רוצים? אני מניח שלא.
אז בעיניי אתם צרכים לעשות ככה:
קודם כל - לקרוא הרבה סיפורי טיול ולתכנן מסלול שאתם רוצים.
לעשות ניתוח כלכלי יותר מעמיק. להבין אם למשל הולכים לוגאס לאיזה הופעות הולכים וכמה זה עולה. אם מבקרים בניו יורק - כמה עולה מלון ברמה שמתאימה לצרכים שלכם, וכמה זמני נסיעה יש ממנו למרכז העיר.
אם יהיה לכם תכנון מעמיק ותחשיב כלכלי מדוייק יחסית תוכלו להבין איך להמשיך.
אולי - לוותר לגמרי
אולי - לקצץ ימים / יעד אחד
אולי - לשנות את הכיוון
וכו'.
אבל בלי להבין איזה טיול אתם מפנטזים וכמה הוא עולה לא תוכלו להבין מה אתם יכולים להרשות לעצמכם.
-
פעם ראשונה באמריקההטוב אז בהמשך לכל התגובות באמת יש לנו לעשות תחקיר לגבי המקומות והציפיות שלנו מהטיול...
כנראה שעוד אפנה אליכם עם שאלות.
תודה.
-
פעם ראשונה באמריקההרכב (כולל דלק) ולינה אפשר לסגור ב-$120 ליום לזוג. לא במנהטן. מחירים רלבנטיים למערב-ארה"ב בעונה המתאימה (פסח שלנו וחגי תשרי זה מצוין). אוכל - תלוי בכם. אפשר בהחלט גם בארבעים דולר ליום לזוג, אבל התפריט יתבסס בעיקר על קניות בסופר ומעט מסעדות לא יקרות. בילויים - השמיים הם הגבול. לטעמי, אפשר לבנות ימי טיול מקסימים בעלויות נמוכות מאד בסעיף הזה. מצד שני - דיסנילנד... לא התחלנו לדבר על קניות, אבל גם כאן, זה תלוי רק בכם. אנחנו בכלל לא מחשיבים את סעיף הקניות בעלות טיול. לא קונים דברים שלא היינו קונים ממילא, ושם קונים רק מה שמשתלם יותר לקנות שם, כך שמבחינתנו יוצאים ברווח.
לפי כל זה, לדעתי עשרים אלף ש"ח זה די והותר לטיול של שלושה שבועות במערב ארה"ב. לא כולל טיסות ולא כולל ניו יורק (מזל שהיא לא במערב!).
מה שכן, אל תצפו לקבל ויזה. אם אתם מתחת לגיל 30, הנמיכו ציפיות וקוו לטוב ביותר. בהצלחה!