ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בתכנון טיול

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    4
    11
    2023
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Roei93
      Roei93 נערך לאחרונה על ידי

אהלן חברים קודם כל תודה רבה על הטיפים באתר עוזרים המון

אני מעוניין באיזור ינואר להתחיל טיול במזרח, הייתי בעברי בנפאל ואני משתוקק לחזור לשם.. אני צריך קצת עזרה בתכנון המסלול ואשמח לעזרתכם

המקומות שאני רוצה להיות בהם הם : נפאל, גואה (הודו) והאיי אנדמן. מבחינת מסלול הסתכלתי קצת בגוגל ארת' על המבנה והוא נראה דיי נוח בגדול לנחות במומביי, משם לרדת למטה לגואה, לשבור מזרחה לצ'נאי ולאיי אנדמן ומשם אם רוצה להמשיך לקטמנדו אני עוד לא בטוח איך..הסדר נראה לכם נכון? איך זה מסתדר מבחינת העונות? יכול להיות שעדיף קודם להגיע לנפאל ומשם להגיע להודו?

תודה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • תומר
        תומר נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון טיול

לנפאל אתה צריך להתכוונן לעונת האביב (אמצע מרץ-יוני), אחרת תהיה בטרקים

• Roei93

עזרה בתכנון טיול

אז אני מבין שאין מה להגיע לנפאל לפני לפחות מינימום חודשיים בהודו.. ובכל זאת, תגובות על המסלול? הגיוני? הסתכלתי שהמרחקים בין מקום למקום נורא גדולים.. אולי יותר מדי?

• תומר
            תומר נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון טיול

לא הייתי בהודו, אבל- עם חודשיים בהודו, ומרחקים גדולים בין היעדים שכבר הגדרת לעצמך, אתה יכול להתעכב ביעדים בדרך, ואז המרחק פחות רלוונטי. לא נראה לי שתהיה לך בעיה לבנות מסלול לחודשיים בהודו, שיהיה יעיל ובלי להמרח יותר מדי

• Roei93

עזרה בתכנון טיול

תודה תומר, אשמח לקבל תגובה והתייחסות גם בנוגע למה שאמרת עם המרחקים ממישהו שהיה בהודו

• רוני סופר
                רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

הודו

לא מבין מה אתה רוצה - רק גואה ואנדמן? לכמה זמן? לשני מקומות אלה לא צריך תכנון לבד מעונת השנה. הרי ממקום למקום תעבור בטיסה, אז מה השאלה?

• .galit.
                  .galit. נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון טיול

לא בטוחה שהבנתי לאיזה התייחסות אתה מצפה בעניין המרחקים. אנסה לענות: כן, המרחקים בהודו גדולים. גדולים מאד. נסיעה של 10-12 שעות היא לא עניין חריג. מצד שני, הרבה מהנסיעות האלה הן נסיעות לילה וישנים במהלכן (במידת נוחות כזו או אחרת) ככה שזה לא נורא.

אפשר לנסות לתכנן מסלול בצורה הגיונית שתצמצם את המרחקים, אבל רק בערבון מוגבל. כשלעצמי, בתחילת הטיול ניסיתי "לשבור דרכים" ועצרתי בכל מיני מקומות "על הדרך", אבל מהר מאד הבנתי שיש סיבה לזה שהמקומות האלה לא היו על הדרך שלי מלכתחילה, ובשלב מסוים כבר לא טרחתי אפילו להקפיד על מסלול "הגיוני" יותר מדי. לא שהייתי ממליצה על מסלול של ג'איפור-ורנאסי-גואה-דרג'ילינג, כן? אבל חודשיים זה פרק זמן נאה, והנסיעות הן חלק מהטיול.

ספיציפית לגבי מומביי-גואה-צ'נאי ו(טיסה ל)איי אנדמן - אלו מרחקים ארוכים, אבל ממילא אם יש לך חודשיים בשביל כל הסיבוב הזה הייתי מציעה לשלב בו עוד אי אילו יעדים (אלא אם אתה מתכנן להיות רוב רובו של הזמן על החוף).

• Roei93

עזרה בתכנון טיול

תודה, אנסה להיות יותר ספציפי..

1) יש מה לראות בדרך בין גואה לצ'נאי?

2) מהן המקומות בהודו הנחשבים מומלצים שיהיה לי נוח מבחינה גיאוגרפית לשלב אותם?

3) נניח שאני חוזר מאנדמן בחזרה לצ'נאי, איך מומלץ משם להגיע לנפאל? 

4) מבחינת המזג אוויר והעונות אני בסדר ? (ינואר-פבואר הודו, מרץ נפאל)

• Roei93

עזרה בתכנון טיול

חבל לי לפתוח נושא חדש אז אני אשאל פה ברשותך כי התכנון שלי לא רחוק..אם אני רוצה להגיע מChnai לנפאל, מה הדרך המומלצת? טיסה? לחתוך את הודו? (אם אפשר המלצות ליעדים בדרך) תודה תודה

• רוני סופר
                        רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון טיול

רבותי, למה זה מעצבן אותי כל פעם מחדש?

1) יש מה לראות בדרך בין גואה לצ'נאי?

כן. את כל הודו. תפתח את המפה.

• .galit.
                          .galit. נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון טיול

אני יכולה רק לספר מה המסלול שאני עשיתי בדרך מגואה לצ'נאי: גואה > האמפי > מאייסור > מאלאמפורם > צ'נאי. כל המסלול הזה לקח כחודש, מתוכו שבועיים בגואה. אפשר כנראה היה לסדר מסלול חכם יותר אבל אחרי 4 חודשים בהודו כבר התעצלתי לשבת על מפות בצורה מסודרת. בהחלט לא חסר מה לראות בדרום הודו, הכל תלוי בשאלה מה מעניין אותך. לא נוסעים לטיול בשביל לקצר טווחים, נוסעים בשביל ----טוב, כל אחד ומטרותיו הוא.

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון