אוזבקיסטן - דחוף !
-
אנחנו רוצים לנסוע לטיול תרמילאים באוזבקיסטן. האם יש מישהו שביצע את זה לאחרונה ? איך הסתדרתם עם הויזה, יש שם חוק מוזר לפיו חייבים להזמין בתי מלון מראש לכל התקופה.
תודה !
עמיחי
-
אוזבקיסטן - דחוף !שלום עמיחי,
הייתי שם לפני שנה בדיוק.הויזה שלהם די מסובכת, גם עניין הזמנת המלונות וגם מכתב הזמנה. אני השתמשתי בבחורה מקומית שקישרו אותי אליה והיא הייתה מאוד יעילה ונחמדה. אם תרצה תפנה אלי בפרטי ואתן לך את המייל שלה. בנוסף אני מציע לכם, אם אתם מתעקשים על אוזבקיסטן לקחת ויזה למספר ימים מסויים, זה יוצא הרבה יותר זול, וגם ככה נורא יקר. באופן כללי אתה מוזמן לפנות בפרטי עם יש לך שאלות...
-
אוזבקיסטן - דחוף !שלום,
אינך חייב להזמין מקומות לינה לכל התקופה אך אולי בכדי לקבל את מכתב ההזמנה (LOI) הנדרש לשם קבלת הויזה תידרש להציג אישור על מקומות לינה לחלק מהתקופה. בכל מקרה את עיניין מכתב ההזמנה תעשה דרך חברה אז זה פחות משנה.
מקומות הלינה באוזבקיסטן נדרשים לתת לך אישור על ששהית בהם. אם תשהה אצל אדם פרטי תצטרך להוציא אישור כזה דרך תחנת המשטרה וביחד איתו. איני זוכר את ההליך המדוייק אך זה מסורבל ולא זול. את האישורים שתקבל תידרש לעיתים להציג ביציאה מהארץ (לא תמיד) ולפעמים גם בביקורות מזדמנות.
זה נשמע מסורבל אבל זה מאוד פשוט. אוזבקיסטן היא יעד נפלא לטיול ואין בדברים האלו בכדי לגרוע מהטיול.
תהנו הרבה!
-
אוזבקיסטן - דחוף !היי עמיחי,
אם אתה בארץ אתה יכול להירגע.
תתקשר לשגרירות אוזבקיסטן בר"ג ותשאל מתי הם פתוחים.
אני הצאתי דרכם בשנה שעברה ויזה לחודש עם כניסה אחת.
זה אמנם קצת יקר אבל זה הכל.
מה שביקשו זה כמובן דרכון, 650 ש״ח אם אני זוכר נכון, במזומן, והבאתי הזמנה למלון זול בטשקנט לכמה ימים בתחילת הטיול, זה מה שביקש ממני מישה, הפקיד בשגרירות שאחראי על הויזה, הוא מאוד נחמד.
את הויזה קיבלתי תוך שבועיים שלושה. ואחרי שקיבלתי ביטלתי את ההזמנה של המלון ללא עלות (אולי איזה עמלה קטנה של 20₪).
ברגע שיש את הויזה לא צריך שום דבר. לכל מקום שהגענו באוזבקיסטן חיפשנו מקום לישון ולא הייתה בעייה. זה נכון שצריך לישון רק במקומות מסודרים שרושמים אותך ולשמור את פתקי ההרשמה. זה לא כזה משנה כי במקומות המתוירים יש מקומות לינה טובים וזולים, בערך 15 דולר ללילה כולל ארוחת בוקר. זה יותר יקר ממקומות אחרים באסיה אבל לא כזה נורא...
אם אם אתה מחוץ לארץ אני לא יודע מה ההליכים
-
אוזבקיסטן - דחוף !ואולי הטיפ הכי חשוב, תביא איתך את כל הכסף שאתה חושב שתצטרך בשטרות של מאה דולר נקיים. אין כספומט של כסף מקומי שם, רק להחליף בשוק השחור. יש בטשקנט כספומט שמוציא דולרים, אבל קשה למצוא אותו ולפעמים נגמר לו הכסף... ואז אתה תקוע
-
אוזבקיסטן - דחוף !על הוצאת ויזה לאובקיסטן מחו"ל תוכל לקרוא כאן:
וכמדומני שנכתבו על כך טיפים. בכל מקרה את מכתב ההזמנה תוכל להשיג בחברת נסיעות.