טיול לפארקים
-
שלום לכולם
אני מחפשת עזרה בטיול לאיזור הפארקים במדינות קולרדו יוטה ןיומינג. איך שלא ניסיתי נראה לי שני צריכה לנסוע הלוך ושוב. אנו 4 נשים השוכרות רכב היכן? דנבר? לאס וגס? סאלט לייק סיטי?
הפארקים אותן נרצה לראות (לא לפי סדר) ילוסטון, טיטון, רויאל ברידג, הקניון השחור, מסה ורדה, ברייס, ציון .כיצד לתכנן? כמה ימים לדעתם צריך להקדיש לכל מקום? (איננו מתכונות לערוך טריילים אלא יותר לראות את האתרים בנסיעה עם הליכות קצרות?
אולי צריך לוותר על מקומות מסוימים?
מהי עונת השנה הטובה לטיול כזה.
תודה מראש דבורה
-
טיול לפארקיםראשית, את מוזמנת להסתכל בבלוג שלי שמכסה חלק מהפארקים (באחרים ביקרתי בהזדמנויות אחרות, כך שלצערי לא מכוסים בבלוג). הבלוג מכסה טיול מדנבר ללאס וגאס דרך הפארקים של יוטה. כמובן שהוא עובר גם בחלק מהפארקים של קולוראדו.
שנית - Royal Bridge - לא מכיר. האם התכוונתם במקרה ל- Royal Gorge שליד קנון סיטי בדרום קולוראדו? אם כן, אז שימו לב שלא מדובר בפארק אלא באתר פרטי. כמו כן, דרומה ממנו, ליד Alamosa נמצא פארק הדיונות שאני ממליץ עליו.
מבחינת עונת השנה, אני נסעתי פעמיים ביוני עד החלק הראשון של יולי ומזג האויר היה טוב כמעט כל הזמן.
לגבי המסלול - אם יש זמן, מציע לנחות בדנבר, לצאת משם לכוון ילוסטון דרך צפון וויומינג, להמשיך משם לכוון יוטה ולהתחיל בצד המערבי, קרי ברייס וציון. משם להמשיך לכוון מזרח - קניונלנדס וארצ'ס (שלא הזכרתם, אבל ארצ'ס הוא אחד האהובים עלי ביותר, אז אני מזכיר אותו), משם לרדת למסה ורדה, לעבור מזרחה לדורנגו, להמשיך צפונה על כביש 550 לסילברטון ואחר כך ל- Montrose, הקניון השחור של הגאניסון ומשם מזרחה על I-70 חזרה לדנבר.
מסלול לא מעגלי יהיה יותר בעיתי בגלל ילוסטון וגרנד טטון שלא נמצאים בנתיב המוביל בין הפארקים האחרים.
לגבי משך זמן הביקור - לרוב הפארקים יספיק יום אחד. לפעמים אפילו חצי יום.
יוצאי הדופן: ילוסטון + גרנד טטון אני ממליץ על 5 ימים. אפשר גם 4 אם אין ברירה.
מסה ורדה - תלוי בכם. אני ביקרתי בו 1.5 ימים כי לקחתי את שלושת הסיורים המאורגנים. אפשר גם פחות אם מסתפקים רק בחלקם.
-
טיול לפארקיםdhz
תודה רבה
קראתי את הבלוג בעיון ובהנאה. אתחיל לעבוד על המסלול. מחכה לתגובות נוספות.
תודה דבורה
-
טיול לפארקיםשאלת השאלות היא כמה זמן יש לך? בלי זה אי אפשר לתת שום עצה מועילה.
-
טיול לפארקיםשלום עודד
בעיקרון אין לי הגבלת זמן, אבל בין שבועים לשלושה.
מחכה לתשובה בתודה
דבורה
-
טיול לפארקיםבין שבועיים לשלושה זו הגבלת זמן משמעותית באיזורים האלו, בהנחה שכן תשלבו את קניונלנדס וארצ'ס כפי שהציעו פה (לא הגיוני שלא לשלב אותם, בהתחשב בתוואי ובחשיבותם). לגבי העונה, הייתי מציעה להתחיל בסוף מאי ביוטה ואז לבקר בקולורדו וילוסטון/טטון ביוני.
אפשר לשאול למה דווקא רשימת הפארקים הזו? מדובר במקומות מקסימים, אבל יש עוד כאלו ואם תגידו מה מעניין אתכן, אולי אפשר יהיה לכוון אתכן למסלול מדויק ונכון יותר עבורכן.
-
טיול לפארקיםהי
האמת רשימה זו לא מגבילה אותנו, פשוט קראנו על פארקים אילו. הרעיון בא לאחר שטילנו ברוקיס הקנדים והחלטנו לטייל ברוקיס האמריקאים ונסחפנו בקריאה. אשמח לכל הצעה אחרת, אבל מאד ארצה לראות את המסה ורדה, את הארצס הקניון השחור...
בעצם את רובם מה שלא כל כך מתקבל על הדעת מבחינת המסלול.
ולכן הבקשה לעזרה לעשות לי סדר בדברים.
דבורה
-
טיול לפארקיםלדעתי עדיף לנחות בוגאס - הטיסות לשם זולות יותר.
-
טיול לפארקיםאם אני לוקח 3 שבועות הייתי אומר לכם לא להרחיק מעבר למזרח יוטה.
תעשו טיול לילוסטון,הגבעות השחורות בדרום דקוטה מה שלנו לקח כמעט שבועיים
ותוסיפי עוד שבוע למקומות שרצית לבקר בקולורדו ומזרח יוה (הקשתות וכולי).
כמובן ניתן לשחק קצת בזמנים בין שני חלקי הטיול כאוות נפשך. אם תיבחרי באפשרות הזאת אתן לך פרטים לגבי החלק הראשון.
-
טיול לפארקיםהרוקיז האמריקאיים לטעמי הם המקום הכי יפה וכיפי שיש. הם לא דומים לרוקיז הקנדיים, אז אל תצפו לנופים דומים. הם פחות "קיטשיים" ויותר פראיים וריקים. גם בתוך השרשרת של הרוקיז, יש הבדלים מהותיים בין הרוקיז של קולורדו, אלו של וויומינג ואלו של מונטנה, שלא לדבר על דרומית יותר, בניו מקסיקו.
הנה המלצה שלי למסלול ברוקיז האמריקאים של שלושה שבועות, עם אופציה להרחבה לחודש:
http://gosite.co.il/westcoast/?page_id=7530
שימי לב שמדובר במסלול רוקיז, ולא בדרום יוטה שהיא חלק מרמת הקולורדו ולא הרוקיז. יש שם אופציה להרחבה לפארקים של איזור מואב ביוטה, אבל ברייס וזאיון דורשים שינוי יותר משמעותי של המסלול.
-
טיול לפארקיםתודה ושוב תודה על התשובות ועל המסלולים המוצעים. נראה לי אולי לטוס לBILLINGS
מדשם לקחת רכב (חיסכון בימים) ואז לנסוע לילוסטון במסלול הארוך, משם או שאמשיך לגליישר פארק שלא חשבתי לעשות אותו, או שארד לטיטון, לסאלט לייק סיטי, משם אולי לבריס ולציון שכולם מדברים עליהם, על חשבון החיסכון בימים, (האם כדאי לוותר) או שנפנה לכיוון מואב לכיוון הארצר, המסה ורדה ועוד.. החזרת רכב בדנבר (יתכן ויהיה קנס), או לעשות קודם את הפארקים בדרום קולראדו, לאחריהם בריס וציון ולהחזיר רכב בלאס וגאס משם נטוס לביקור משפחתי.
מה דעתכם?
-
טיול לפארקיםממליץ שלא לטו ל- Billings אלא לעיר גדולה. נכון שיהיה לכם יותר זמן נהיגה לילוסטון, אבל תרוויחו מחירי טיסה זולים יותר ושכירת רכב יותר נוחה ואולי גם יותר זולה. בדרך כלל מקובל לנחות בדנבר או בסולט לייק סיטי על מנת לבקר בילוסטון ובגרנד טטון. אם הטיול שלך מכוון להתמקד בילוסטון וגם בפארקים של יוטה, כנראה שסולט לייק סיטי היא הבחירה הטובה יותר. אם הכוונה להתמקד יותר בקולוראדו ובהרי הרוקיס, ולשלב אולי את מזרח יוטה (איזור מואב), אז לדעתי דמבר תהיה נקודת נחיתה נוחה יותר.
פארק גליישר שווה ביקור, אבל הוא מרוחק יותר, בצפונה של מונטנה. לדעתי מדובר ביומיים נהיגה מילוסטון לכל כוון. קחו זאת בחשבון. אם תרצו לראות מקומות דרומיים יותר, אז אולי כדאי להשאיר את גליישר לטיול אחר, או פשוט אם אפשר, להאריך את הטיול בשבוע.
לגבי מסלול הטיול, אני בדרך כלל עושה מסלול לולאתי. רואה חלק מהמקומות בכוון הלוך ואת חלקם בכוון חזור. ככה נפתרת בעיית קנס ההחזרה, שעומד על מאות דולארים. כמובן שבהנחה שיש מה לראות בחלק הלוך ובחלק חזור. במקרה של הטיול מדנבר עד לאס וגאס (גם אם נצרף את ילוסטון), לדעתי זה המצב, וניתן לעשות טיול לולאתי יפה.
לגבי נחיתה בבילינגס והחזרת רכב בלאס וגאס - פחות ממליץ על זה. כדאי לבדוק אם זה בכלל נתמך על ידי חברת ההשכרה.
-
טיול לפארקים - חזרנו רק לפני יומיים. המלצות טריות.התגובה המאוחרת כי חזרנו רק ביום שישי האחרון מטיול של חודש , מתוכו 18 יום במערב--> מתוכם כ 10 ימים "סיבוב קניונים".
אין צורך לשאול, היה מדהים !!!
אינני יודע מדוע בחרת דווקא את הקניונים הללו, שכולם מדהימים, אך, איך לומר, לא מסתדרים במסלול נוח. במיוחד הילוסטון, שהוא הכי-הכי (אתמול הבן הגדול התחיל לתכנן את הטיול הבא. דבר ראשון ילוסטון, "כי 3 שנים בלי ילוסטון זה יותר מידי" (היינו פעמיים כבר).
המסלול (חלק ראשון, מגבלות גוגל):
לעניין, עשינו מסלול שהתחיל בלאס-וגאס, להלן פירוט והמלצה לעשות את המסלול הזה. לאוהבי קניונים, זה הדבר !!
התחלה: לאס וגאס, או כל מקום שיחבר לתחילת הלופ.
Zion Park
Lake pawell \ Glen canyon \ glen \ Glen dum
Page \ Antilope (לא נכנסנו לקניון אנטילופ - לא היה מקום בשעות שהתאימו לנו)
Monument Vally
Goosenecks
Mexican Hat
Natural bridges
Newspaper Rock N.P
Needels
מואב:
Dead Horse Point
Arches
Colorado National Monument
Black Canyon
Mesa Verde
היחיד שתוכנן ולא בוצע : Bitsi blands
Canyon De Chelly
מכאן המשכנו לגראנד קניון (tusayan), סדונה, וסן דיאגו, אבל זה כבר לטיול אחר.
* מכיוון שלפי השאלה הקניונים (המדהימים , המרשימים, עוצרי הנשימה וגו') נראים לך כאופציה ראלית, מציע לקרוא על Colorado Plateau - הכולל את כל הקניונים שהזכרתי. הקטע הזה בטיול לקח כ 8 ימים. שווה כל רגע אבל נסיעות ארוכות. אם יעניין, אשמח לפרט לו"ז והמלצות רחבות יותר.
את ילוסטון ניתן לשלב , אך ידרוש כ 4-5 ימים ואינו משתלב במסלול המוצע.
תהני.
-
טיול לפארקים - חזרנו רק לפני יומיים. המלצות טריות.ברוכים השווים לדורבנים!
מצטרפת להמלצה של דורון לא להתחיל בבילינגס, או בכל עיר קטנה אחרת במערב. מבחינת טיסות ושכירות רכב, חשוב להקפיד על נקודת התחלה בעיר משמעותית, קרי דנבר או סולט לייק סיטי. מניסיון של רבים וטובים, אופצית שכירת רכבים בנקודות האחרות, בפרט לצורך מסלול שאינו מעגלי, מאד מאד בעייתית (קרי, יקרה). ממליצה לכם בחום לבנות מסלול מעגלי ולהתחיל ולסיים אותו בעיר גדולה.
אפשר בהחלט לבנות מסלול מהמם שיכלול את כל הרוקיז, כולל גליישר, וגם את דרום יוטה. זה פשוט דורש מספיק זמן. להערכתי סדר גודל של חמישה עד שבעה שבועות. לכן ציינתי ששבועיים-שלושה הם הגבלת זמן משמעותית במקומות האלו. אם אתן יכולות להרחיב לחודש וחצי, אפשר לבנות טיול מהמם. אם חודשיים, אפשר אפילו לשלב את הרוקיז הקנדיים. אם שלושה חודשים, את צפון החוף המערבי... אין לזה סוף
אם אתן כן במגבלת זמנים, כמו רוב המטיילים באיזור, תצטרכו להחליט איפה מתמקדים, בצפון הרוקיז האמריקאים, באיזור קולורדו/דרום-דקוטה, או בדרום-יוטה ולבנות מסלול מתאים של שבועיים-שלושה. את ילוסטון/טטון אפשר לשלב בכל אחד מאלו, וכפי שציין דורבן, צריך יהיה לקחת בחשבון כחמישה ימים עבור התוספת הזו. -
טיול לפארקים - חזרנו רק לפני יומיים. המלצות טריות.ושוב תודה
חזרתי לבלבול הראשוני שלי. מה שאעשה כרגע ,אקרא את כל העצות, הבלוגים, הספרים שעומדים לרשותי, אסכם על הפארקים שנראים לי, ואז אחבר את הכבישים ואחזור אליכם.
מחכה לי עדין עבודה רבה. אשמח לתגובות נוספות.
כנראה שאוסיף עוד שבוע.
רק שיהיה כבר שקט. לילה טוב
דבורה
-
טיול לפארקים - חזרנו רק לפני יומיים. המלצות טריות.אני חושב שהמפתח לפתרון הבלבול זה קודם כל להכיר בכך שאת מנסה
לכסות שטחים גדולים מאוד. תצמצמי את אזור הטיול ויהיה לך יותר קל.
-
טיול לפארקים - חזרנו רק לפני יומיים. המלצות טריות.עודד תודה
אתה צודק, תפסת מרובה.... כפי שאמרתי אתחיל לעבוד
דבורה
-
טיול לפארקים - חזרנו רק לפני יומיים. המלצות טריות.אין פסול בכיסוי שטחים נרחבים, אם הטיול מספיק ארוך בזמן. כמה נהגים (נהגות?) יש לרשותכם? אם יש 2-3 נהגים, אפשר מדי פעם גם לעשות ימים של 10 שעות נהיגה, זה ממש לא נורא, בפרט אם תשכרו מיני-ואן מרווח.
-
טיול לפארקים - חזרנו רק לפני יומיים. המלצות טריות.בוודאי שאין פסול אם יש את הזמן. במקרה כזה גם אין התלבטויות כי אפשר להספיק הכל. אנחנו מדברים כמובן על זמן מוגבל שצריך לנצל בצורה הטובה ביותר.
-
טיול לפארקים - .שלום לחברי הפורום
התלבטנו קשות והחלטנו לבסוף (לא סופי) לטייך בדרום קולרדו ויוטה. התוכנית נראית כך.
יום 1. הגעה ללאס וגאס
יום 2. לאס וגאס, לקיחת מכונית
יום 3. ציון פארק כ 3ש נסיעה לינה בפארק או סביבה.
יום 4. ציון פארק, המשך נסיעה לברייס (דרך 89?) כ-2ש לינה בברייס
יום 5. ברייס קניון, נסיעה לסאלינה ללינה כ 2ש
(נסיעה למואב כ 5ש ואנו לא אוהבות לנהוג בערב, מה דעתכם?)
יום 6. נסיעה מסאלינה לפארק ארצס, ובילוי של היום בפארק.
(נעשה את הדרך ברכב עם ירידות קצרות ברגל) לינה במואב
יום 7. קניונלאנדס (אם יש זמן את 2 הכניסות, נראה במקום) לינה במואב
יום 8. ממואב דרומה לNATURAL BRIDGE כ2 ש נסיעה ומשם לדורנגו כ 3וחצי ש נסיעה
יום 9. דורנגו נסיעה ברכבת לסילברסטון. האם כדאי רכבת הלוך חזור, או רכבת חזרה באוטובוס? יש 2 מופעים עם ארוחות בדורנגו מומלץ? האם כדאי לנסוע ל TELLURADE
ולחזור לישון בדורנגו?
יום 10. מסה ורדה. לינה דורנגו
יום 11. דורנגו קוורי ל בליק קניון כ2ש נסיעה, להמשיך לרויאל גורג לינה בקנון סיטי
יום 12 אם לא הספקנו אז בוקר רויאל גורג ונסיעה לאספן ללינה כ 3 ש נסיעה
יום 13. אספן נסיעה לסאלט לייק סיטי כ 7 ש נסיעה
יום 14 סאלט לייק סיטי
כאן נחליט אם נחזור או נמשיך
יום 15 נסיעה לטיטון ולינה בילוסטון
יום 16 ילוסטון
יום 17 ילוסטון האם צריך?
יום 18 חזרה ללאס וגאס כ 11 ש נסיעה
יש לברר קנס החזרה בסאלט לייק סיטי
מה דעתכם על המסלול? ועל חלוקת הזמן? האם השהייה בפארקים מבחינת זמן נכונה?
מחכה לתשובות
שנה טובה
דבורה