שאלה על הגרנד קניון
-
אהיה בסוף חודש ספטמבר בגרנו קניון למשך יום אחד בלבד, האם כדאי לטייל עם רכב או לקחת שאטל? הבנתי שהמסלולים לפי צבעים, איזה שאטל לבחור? אם תמליצו לי לטייל עם הרכב איזה מסלול כדאי לעשות כולל התצפית הטובה ביותר של השקיעה?
תודה לעונים
-
שאלה על הגרנד קניוןביקרתי בגרנד קניון בערך באותו זמן שאת מתכננת לבקר בפארק והייתי עם רכב. לא נתקלתי בבעיות חניה פרט לאיזור בתי המלון בחלק המערבי.
למרות זאת, בחלק המערבי (מערבה לבתי המלון) ניתן לטייל רק בשאטל (האדום, כמדומני). אז יש להשאיר את הרכב בחניה באיזור בתי המלון ולעלות שם על האוטובוס.
האוטובוסים לא מגיעים לכל מקום. מלבד החלק המערבי, יש מסלולים בין בתי המלון למרכז המבקרים וקצת באיזור המרכזי של הפארק. לאיזור המזרחי של הפארק ניתן להגיע רק ברכב.
-
שאלה על הגרנד קניוןhttp://www.nps.gov/grca/planyourvisit/shuttle-buses.htm#CP_J UMP_500229
יש גם המלצות מספר באתר, לדוגמה: לביקור של כ-4 שעות.
בנוסף לכך, כאשר נכנסים לפארק ניגשים ל-VISITOR CENTER ושם תקבלו מפות ותשובות מפורטות מהריינג'רים בהתאם לזמן העומד לרשותכם ולהעדפות האישיות לגבי תצפיות/מסלולים וכו'.
-
שאלה על הגרנד קניוןזה עלול להישמע כמו דברי כפירה, אבל לתחושתי כל התצפיות לאורך ה - South Rim על הגרנד קניון דומות, אפילו דומות מאד. אפשר, כמובן, לעלות על השאטלים השונים לכל מיני נקודות תצפית... אבל כאמור, בסופו של דבר זה נראה ממש דומה מכל זווית.
אם יש לך יום אחד, ואת בכושר, אני ממליץ לנצל את הזמן לרדת קצת למטה אל תוך הקניון. זה נותן נקודת מבט אחרת וממחיש הכי טוב את הגודל והעוצמה של המקום.
יש שני מסלולים שיורדים מה-South Rim. אני ממליץ על Bright Angel Trail.
כדאי להשכים ולהתחיל מוקדם בבוקר (בסוף ספט' עלול להיות קר מוקדם בבוקר, אבל בהמשך היום אמור להיות ממש נעים ואידאלי לטיול רגלי).
הרעיון הוא שיורדים ועולים באותו המסלול. כמה לרדת? - כמה שיש זמן וכח. חשוב לזכור שכל מה שיורדים צריך אח"כ לעלות, והעלייה תלולה, בעיקר בסוף.
יש כמה נקודות ציון לאורך המסלול. המרשימה והמפתיעה מכולן נקראת Indian Garden. הפינה הזאת לא נראית לעין לעומדים על גדת הקניון, ואי אפשר לדמיין אפילו שיש דבר כזה בתוך הקניון עד שלא מגיעים ורואים. אם יש לך כח למסלול של 14.4 ק"מ (שחציו השני, כאמור, בעליה) - אני מאד מאד ממליץ להגיע עד לשם. התחילי השכם בבוקר, קחי איתך תיק גב עם מים, חטיפים וקצת פירות, בגד עליון קל שתוכלי להוריד מאוחר יותר, נעלי הליכה טובות - והתכונני לחוויה גדולה.
לגבי השקיעה... הלכנו לפנות ערב ממרכז המבקרים, אחרי שראינו את הסרט המוקרן שם, בדרך הכי קצרה אל גדת הקניון. היו שם המונים לאורך השביל. זה באמת היה מחזה מרהיב.