אאוסטה - התלבטות
-
לאחר תרדמת קיץ ארוכה הנה אני כאן שוב. בשעה טובה נקנו כרטיסים לסוף ינואר למילאנו. ארגון עצמי עם רכב שכור. ההרכב: שלושה גולשים מנוסים, שני מתחילים גמורים (אחד ילד) ואשתי היקרה שאולי תנסה השנה ללמוד (הלוואי) יחד עם המתחילים ואולי לא. חיפשנו בסיס טוב שיהיה גם מתאים למתחילים, גם שיהיה נחמד להסתובב בערב וגם אפשרי להגיע לאתרים אחרים. את צ'רביניה פסלנו כי אין מה לעשות בעיירה בערב. את אאוסטה כי לא מצאנו מקום נורמלי לישון בו. נותרו קורמאיור ולה טוויל. בלה טוויל מצאנו בית דירות יפה 50 מטר מהממעליות ומאיזור הלימוד של בית הספר. בקורמאיור מצאנו מקום במיקום קצת פחות טוב. הניתוח שלי של היתרונות והחסרונות:
קורמאיור: יותר מה לעשות בלילה, גישה יותר נוחה לאתרים האחרים בהשוואה לעליה ללה טוויל. מנגד יקרה יותר ואיזור הלימוד נמצא למעלה אחרי העליה בגונדולה.
לה טוויל: המיקום מעולה והמתחילים יוכלו לקפוץ בקלות לחדר אם ירצו לנוח, יותר זולה מקורמאיור, יש יותר מסלולים בהשוואה לקורמאיור כולל החיבור ללה רוסייר. מנגד עבור המנוסים שבינינו זה יחייב נסיעה ארוכה יותר - למשל לצ'רביניה לפי גוגל יקח שעתיים כל כיוון!
אשמח מאוד לשמוע תובנות - לא הייתי באף אחד מהאתרים.
תודה רבה
(אדוארדו ורוזמר - מקווה שאתם קוראים את זה...)
-
אאוסטה - התלבטותאנחנו שהינו בקורמאיור במלון משפחתי זעיר. גם זול וגם מקסים. אשתו של בעל הבית יהודיה.
Hotel Aigle
Address: Strada La Palud, 5
Courmayeur , 11013
Italy
Phone+390165869700 Fax+390165869806
[email protected]בקורמאיור אין מה לעשות בערב, אלא אם כן מסעדה נחשבת לבילוי.
האתר עצמו קטן אבל ניתן לנסוע לאתרים אחרים:
,PILA, LA-THUILE CHAMONIX ועוד.
עם רכב שכור אין סיבה לישון ליד המעלית. ב 5 דקות ניתן להגיע למעלית הקרובה.
-
2 שאלות: כמה זמן תהיו ס"ה באתרים, וכן האם תוכלולהחליף מלון באמצע?
-
2 שאלות: כמה זמן תהיו ס"ה באתרים, וכן האם תוכלוסה"כ שבוע גלישה. נוחתים בראשון וחוזרים בראשון בטיסת הלילה (כך שיש לנו יום גלישה מלא ביום האחרון). העדיפות היא לא להחליף מלון באמצע כי מבחינת המתחילים הקורס הוא 5 ימים באותו אתר וגם שהם יבנו את הביטחון ויחזרו שוב ושוב על המסלולים שהם ילמדו להכיר
המנוסים שביננו (כולל עבדכם הנאמן) יקנו אאוסטה מורחב כולל צרמאט .
-
אם זה המצב הייתי הולכת על לה טוויל למרות שהגישהמקורמאיור/אאוסטה הנוחה מכולם לכל אתרי אאוסטה (למרות שקורמאיור היא האתר המוצלח פחות מכל חמשת האתרים).
מדוע זו ההעדפה? כיוון שקורמאיור ממש ממש לא מתאימה למתחילים. היא מצויינת לבינוניים, אולם השיפועים בה מלחיצים ביותר למי שזה השבוע הראשון שלו. לה טוויל מושלמת למתחילים, ולכל הרמות באופן כללי. יש איזור ירוק כמעט שטוח שנוח מאד ללמוד בו, ולכן זו המלצתי. לאתר עצמו מגיעים אחרי סללום מלחיץ מ-פרה סנט דידיה, אבל מדובר בעשר דקות נהיגה, ואם עושים את זה לאט אבל בטוח, זה בסדר גמור. .
זכור לי שיוחנן ישן באאוסטה באיזה מלון שעלה ממש מעט. למיטב זכרוני הוא לא ממש סבל (אבל לא היה מדובר במלון מהשורה הראשונה, זה בטוח).
ואגב, פילה וגם מונטה רוסה אינן מתאימות למתחילים.
האתרים המושלמים ביותר למתחילים הם ואלטורננש ולה טוויל.
-
אם זה המצב הייתי הולכת על לה טוויל למרות שהגישהלא הייתי באתרים האחרים, אבל מלה טוויל לדעתי גם גולשים מנוסים יהנו.
אזור הלימוד של המתחילים טוב והוא ממש צמוד לעיירה, כך שזה מאוד נוח.
-
אני חושב שהחלופות שלכם לא ריאליותראשית, מוזר מאד שלא מצאתם מגורים "נורמליים" באאוסטה או בעיירות סביבה. יש *המון*.
שנית, גם מקורמיור וגם מלה-טוויל יהיה ממש מסורבל לקפוץ ליום גלישה בצ'רוויניה ובכלל התכנית על כרעי תרנגולת בגלל שלא בטוח שמוקדם בבוקר הדרכים יהיו פתוחות. בגדול, אם תגורו על הר (ועוד עם בני משפחה לא מנוסים) - תעבירו את החופשה על ההר. מקסימום תקפצו יום אחד לאתר אחר כדי לעשות V.
שלישית - "מה לעשות בלילה"... מה אתם מצפים למצוא? קורמיור באמת יותר גדולה מצ'רוויניה, אבל אם כל הקטע זה לשבת בפאב או מסעדה, אין שם ממש יתרון. זה לא כאילו שבקורמיור תצאו בלילה ותתלבטו בין מופע בלוז לבין מיצג פרינג'... בצ'רוויניה יש לא מעט מסעדות ובארים, אפשר גם לרדת לואלטורננש אם הכביש פנוי.
אני חושב שלטובת בני המשפחה, עדיף לכם באמת לגור באחד האתרים. התנסיתי בשגרה של עליה יומית על ההר (וכמובן ירידה בסוף הגלישה) - לא כיף ולמתחילים ממש מעיק, כי ההנאה שלהם בהתחלה לא מצדיקה את הסרבול. פשרה סבירה יכולה להיות מגורים בואלטורננש. יש מסלולי לימוד ליד רכבל ה-SALETTE, כך שבבוקר אפשר להתחיל לגלוש אחרי עליה של 10 דקות. משם הנסיעה לאתרים אחרים יותר קלה, אפשר גם לקפוץ למונטרוזה - ביקור חובה לגולשים שאינם מתחילים.
-
קצת הסבריםקודם כל תודה רבה לכולם על התגובות. DFL, אני רוצה להתייחס למה שאמרת.
כמובן שיש המון מקומות לינה מסביב. לא מצאנו מקום שמתאים לצרכים שלנו ואת הצרכים שלנו הגדרנו בצורה הבאה:
עדיפות ראשונה - נגישות למדרונות. אני כגולש מתקדם אין לי בעיה להתחיל יום בהעמסה של האוטו, בסקי בס או ללכת 300 מטר עם ציוד אבל מהנסיון שלי כאבא לגולשים מתחילים בשבועות הראשונים זה ממש קשה. ומאחר ובנסיעה הזו יש לי שלושה מתחילים גמורים,אחד מהם ילד בן 4, ההעדפה היא למקום שנמצא קרוב מאוד למעליות ולאיזור הלימוד. בנוסף, רצינו מקום עם בריכה וספא וזה גם צמצם את האפשרויות.
לגבי חיי לילה - מסכים עם ההערות. מה שיותר הייתי שמח למצוא זה קצת עניין דווקא ביום, למקרה שאחת המתחילות שלנו (שפרטיה ישארו חסוייים בשלב זה...) תתיאש מהסקי ותרצה משהו אחר. בצ'רביניה באמת שאין מה לראות. בקורמאיור ולה טוויל טרם הייתי.
לבסוף, אני מאוד מקווה שלא תהיה לנו בעית כבישים. אנו שוכרים את הרכב במילאנו כך שמן הסתם הוא לא יגיע עם צמיגי שלג. אין מצב שאני שאני מוותר על צרמאט ועל ה-7 אדום בצ'רביניה, אפילו אם אצטרך לקום ב-6 בבוקר.
-
אתה יכול לקרוא כאן את הדיווח שכתבתי בשנה שעברהקישור מקווה שיעזור
-
Re: קצת הסבריםמסכים לגמרי לגבי הצורך בקירבה למדרונות, בגלל זה כתבתי שהחלופות שלכם לא ריאליות. או שרוצים מגורים למטה בעמק - ואז מוזר שאין משהו "נורמלי", או שזה לא מתאים - ואז לא משנה עד כמה המגורים נורמליים...
בלה-טוויל אין מה לעשות בדיוק כמו בצ'רוויניה. סתם ערימת מלונות ובתי נופש. בקורמיור יש יותר חנויות, אבל זה רק אומר שהשהות יותר יקרה, לא יותר מעניינת. עבור מי שאינו גולש, היתרון במגורים בקורמיור הוא הקירבה לאוטוסטרדה - כל אימת שרוצים, אפשר לפנות ימינה לז'נב (כשעה ורבע נסיעה, אגרת המנהרה כ-50 יורו הלוך ושוב) או שמאלה לאאוסטה (חצי שעה). אני חושב שמבחינת סקי אין טעם לשהות שם כשיש אתרים כל כך יותר מוצלחים בהמשך העמק.
לבסוף, אם התכנית שלך באמת כוללת הפלגה בבוקר לאתרים אחרים, אני חושב שכדאי לך להסתכל לכוון רכב 4x4 ולא סתם צמיגי/שרשראות שלג. מזג האוויר ההפכפך בצ'רוויניה ובמונטרוזה כבר נשך כמה אנשים כאן בפורום. מאד נפוץ שעל הבוקר הכביש ההררי מכוסה שלג וקרח ועד שמפלסים אותו, אתה לא רוצה להסתכן עם רכב משפחתי "מחוזק".