סלובניה מדהימה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
חזרנו אתמול עייפים ומרוצים מחופשה מקסימה בסלובניה וטעימה קטנה בקרואטיה.
אחרי שקראתי כאן בפורום עד כמה הסלובנים לא נחמדים הרגשתי צורך עז לתקן:
נתקלנו באנשים חייכנים וחביבים מאוד. נכון, פה ושם יש מישהו לא נחמד (ואצלנו? כולם מושלמים?)
נחתנו בוינה ולכן התכנון שלי הצריך הרבה שעות חיפוש לצימרים ומקומות טיול, היינו בחמישה מקומות לינה , דבר שחששתי ממנו מאוד אך בדיעבד לא היווה בעיה כלל.
אני לא אחזור ואציין את ההמלצות שציינו פה על סלובניה, מה שכן חשוב לי לציין ואולי בשונה מאחרים פחות אהבתי את בלד המתויירת ויותר את האזורים הפחות מתויירים.
הצימר הראשון היה חווה מדהימהההההההה שכל הזמן השווינו למקומות האחרים שלנו בהם. אי אפשר לתאר את יופי המקום, הצימר נמצא במרחק שעה פלוס מלגורסקה דולינה שמורה יפהפייה.מארחים מקסימים וארוחות בוקר מעשי ידייה של המארחת.
כל כך נהנינו שחשבנו שיכולנו להשאר שם בכל החופשה ולא להרגיש משהו חסר...
-
סלובניה מדהימה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!כתבתי הרבה והכל נמחק לי... מבעס.
אז למה בעצם כן לנסוע לסלובניה לטיול משפחתי?(אני מרגישה כמו משרד התיירות הסלובני)
מכמה וכמה סיבות:
בראש וראשונה הנופים, הטבע, שילוב של אוסטריה+יער שחור לפחות לדעתי האישית.
המחייה זולה יותר בהשוואה לאחרות הן מבחינת עלות הצימרים והן האוכל(אם כי באזורים התיירותיים כמו בלד מרגישים שהמחירים עולים)
יש משהו מאוד נעים בתחושה, אנשים היו אדיבים ומסבירי פנים כמעט ברוב המקומות שנתקלנו בהם: בסופר, בצימרים, באטרקציות השונות מאוד השתדלו להסביר גם אם לא ידעו אנגלית.
התרחקו מאזור בלד התיירותית מאוד וטיילו באזור כמו לגורסקה דולינה שהיתה שמורה יפהפייה עם מפל יפה , יש שם מסלולים רבים ובכלל כפרים מדהימים לכל אורך האזור.
אתאושש ואצרף תמונה.
-
סלובניה מדהימה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!הי! אשמח לשמוע עוד על חוויותיכם, אני מתלבטת ליעד לשנה הבאה בין קרואטיה- סלובניה לבין רומניה כך שאשמח לשמוע את סיפורך, מחכה ראשונה בתור!
-
סלובניה מדהימה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!הי הילה אני משוכנעת שרומניה גם יפה אך עדיין לא הייתי.... סלובניה ירוקה ופשוט יפה. הרבה מים מסביב, קלה להתניידות בגלל מרחקים סבירים
-
סלובניה מדהימה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ארוחת הבוקר מעשי ידייה של המארחת
-
סלובניה מדהימה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!סיגל את צודקת בהחלט - גם אנחנו מצאנו את הסלובנים כעם מקסים ולבבי.
מסכימה מאד עם הסיבות שמנית למה לטייל בסלובניה.
ומחכה לסיפור.....
-
סלובניה מדהימה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!מזמן לא יצא לי לכתוב פה בפורום וכבר הספקתי לשכוח איך מעלים קובץ או תמונה ....
אז למעלה קישור לצימר בחווה מדהימה . עשו לעצמכם טובה ואם סלובניה בתכנון שימרו לכם במועדפים וכשתזמינו מיסרו ד"ש ממני.
החווה יפהפייה, כבר אמרתי?
מאוד נקי, חדרים פשוטים ונוחים, מסדרים את החדר כל יום והעיקר המארחים, שתי נשים מקסימות אם ובת אשר עשו הכל כדי שיהיה לנו נעים. הסבירו, הביאו מפה וציינו מקומות מומלצים . בקיצור, תענוג של אנשים.
חוצמזה, טעמה של ארוחת הבוקר ליווה אותנו לכל אורך הטיול.
אז מה עשינו עשרה ימים נטו בסלובניה קרואטיה?
ביום בו הגענו לחווה סתם נהננו לטעות פה ושם בסביבה ולראות את יופי המקום.
יום אחד היה נסיעה לאזור לגורסקה דולינה שזו למעשה שמורה גדולה יפהפייה ובה מסלולי הליכה. אנחנו בחרנו את מפל רינקה ואחריו נסענו בדרך הפנורמית שזו דרך יפה ומשם מסעדה וחזרה לצימר.
יום אחר היה מוקדש ללןבליאנה ובערב בבריכה התרמית באטלנטיס.
בהמשך נסענו לשני לילות לקרואטיה בעיקר בשביל שמורת פליטוויצה המדהימה.
לצערי הגשם תפס אותנו לכל אורך המסלול (יום לפני היה שמשי וגם יום אחרי..)
בהמשך אזור בלד - שוב יש מסלולים שרבים הזכירו אבל אני רוצה לציין את בקשתו של בני בן ה-15 שרצה אופניים.
לא ממש התחשק לי מסביב לאגם המתוייר ולכן נסענו לעיירה לגורסקה דולינה ושם שכרנו אופניים לשתי המשפחות וזו היתה חווייה מדהימה , רכיבה באזור מישורי ונוח אשר לאורכו נוף כפרי, פרות ועוד. תענוג אמיתי.
מה עוד? שיט באגם, כנסייה מעל בלד.
בטח שכחתי מעייפות לא מעט.
את הצימר השני שהיינו באזור בלד ראיתי שציינו פה, הצימר של דולינר. אישית לא ממליצה עליו למרות המיקום המעולה, ארוחת בוקר סבירה אבל לצירי החדרים לא נקיים ולי היה קושי עם זה, עכבישים בקירות!!!!!!
בקיצור, כפי שהבנתם אני ממליצה בחום לנסוע לסלובניה, לתכנן לאו דווקא באזורים המתויירים אלא להתרחק למשל לאזור rogla/
עוד משהו קטן: היינו בכסאות הרכבל או איך שקוראים להם , ליד בלד וכאשר היינו צריכים לעלות היה עיכוב של קבוצה גדולה של ישראלים, המתנו למטה ואז אחת הנשים אמרה לי :"הם פשוט מגעילים, שונאים אותנו הישראלים".
אבד לי הכרטיס של הרכבל כאשר עליתי למעלה, לגבעה, אמרתי לבחור והוא אמר אין שום בעיה, בחביבות . היתה לי תחושה שאיך שהוא איך שאנחנו נתייחס ככה אנחנו נרגיש.
אם תבואו מראש עם גישה שלילית, תקבלו אותה.
האנשים הסלובנים הפשוטים מאוד משתדלים- השתדלו לכל אורך העשרה הימים שהיינו שם ואני יכולה לציין עשרות התייחסויות חיוביות.
צאו לסלובניה ותהנו.
-
סלובניה מדהימה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!היי סיגל,
אכן סלובניה מדינה מקסימה!.
גם לי היו רק מפגשים מוצלחים עם הסלובניים, כולל משפחת דולינר.... אני המלצתי על המקום לפני שנה ואני מצטערת לשמוע שהמקום לא ענה על הציפיות שלכם. כשאנחנו היינו שם, לא זכור לי מפגש עם עכבישים (ואולי אני לא זוכרת, כי בדירתי הפרטית, למרות כל המאמצים עדיין אנחנו נפגשים עם עכבישים...
).טל
-
סלובניה מדהימה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!הי סיגלול, גם אנחנו בוגרי סלובניה וממליצים עליה בפה מלא!
טיול מאד מהנה, מדינה יפהפיה ואנשים נחמדים!
כיף לשמוע שנהניתם!
רונית