ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אנדלוסיה ואזור מדריד

פורום אירופה
    10
    53
    32618
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עודד
      עודד נערך לאחרונה על ידי

אנחנו מתכננים לנסוע באוקטובר לטיול באנדלוסיה וגם קצת באזור מדריד ואנחנו

בשלבים ראשונים של תכנון.

קודם כל אשמח לקישורים לשרשורים/סיכומי טיול על האזורים הנ"ל כלומר

אנדלוסיה,העיר מדריד, ומה שבדרך ממדריד לקורדובה (כלומר האזור שמדרום למדריד).

המלצות לבילויים כמו מסעדה יחודית או מופע פלמנקו שווה יתקבלו בברכה.

שנית מספר שאלות. עוד לא כירטסנו אז נא דעתכם על מזג האויר בתאריכי

הטיול שלנו 7-24 באוקטובר. האם כבר לא חם מדי?

האם באוקטובר יש צורך להזמין מראש מקום לאלהמברה?

יש לי איזה פרוספקט שפעם הבאתי מספרד על שמורות טבע ורציתי לשמוע ממי

שהיה אם כדאי ואלו הם :

Sierra De Las Nieves, Desfiladero De Los Gaitanes,

Torcal De Antequera,Montes De Malaga

להלן חלוקת הזמן שחשבתי עליה בגדול (לרשותנו כ- 16.5 ימים נטו) ואשמח

לקבל משוב אם הערכותי נכונות.

מדריד - 2 ימים (יודעים שאפשר יותר אבל זה מה שנקציב לה לטיול הנ"ל)

הדרך ממדריד לקורדובה - 3 ימים

יום לטולדו

יום לכפרים אחרים וטיולים

יום זמן הנסיעה הלוך חזור ממדריד לקורדובה

אנדלוסיה - 11.5 ימים

קורדובה - יום

סביליה - 3 ימים

איזור Huelva ופארק Dominiana - יום

איזור קדיז  - יום

גיברלטר וקודטה דל סול - יום

רונדה - חצי יום

כפרים לבנים - יום

גרנדה - יום

סיירה נוודה - יום

שמורת קאסורלה והאזור - יום (אשמח לפרטים על השמורה)

הזמנים כוללים את זמני הנסיעה בין האזורים.

תודה מראש לכל המשיבים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ריקי 5
        ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

אנדלוסיה ואזור מדריד

גם אנחנו בדרך לשם וזה מה שאספתי בדרך

הטיול של רחל

המסלול של צביקה גוארון

הטיול של עידו ועוד אשכול שלו

הטיול של אמה

הטיול של רעות

• עודד
          עודד נערך לאחרונה על ידי

אנדלוסיה ואזור מדריד

תודה ריקי

נילי מסרה לי כבר שגם אתם נוסעים לשם.

אני אסתכל על הקישורים ובטח יהיו לי עוד שאלות.

אגב יש המלצות למלון במדריד,סביליה,קורדובה? ואם כן למה הם מומלצים?

• Zvika guaron
            Zvika guaron נערך לאחרונה על ידי

אנדלוסיה ואזור מדריד

שלום עודד

את הטיול שלי עשינו בסוף אוקטובר תחילת נובמבר

טיסה ת"א => ברצלונה => מאלגה

מזג האוויר היה מצויין חוץ מיום אחד בין קורדובה לסביליה שירד גשם

מלון מצויין במיקום מצויין (חניה חופשית ברחוב) ליד גרנדה, ב-Cenes de La Vega. המלון Cerro del Sol נמצא 5 דקות נסיעה ממרכז העיר - מלון בוטיק קטן ישנו בו 3 לילות ומאד נהננו

באזור קדיז ישנו במלון IBIS ליד העיר Jerez, ממש בכניסה לעיר מכיוון קדיז (קרוב למרכז קניות ולכביש הראשי)

מקומות לאלהמברה תמיד צריך להזמין מראש גם תאריך וגם שעה (אפשר יומיים מראש אבל לא ברגע האחרון כי אז ......)

את שמורת Torcal De Antequera,Montes De Malaga 

עשינו במסגרת יום טיול ממיחס ששם ישנו לפי דעתי שמורה מאד מיוחדת עם מסלולי הליכה מסודרים בתוכה (ראה בסיפור הטיול שלי)

בקשר לזמנים זה יותר בעיתי - כל אחד והאהבות שלו

(אחד מטייל ברונדה יום שלם ומרגיש שלא מיצה את המקום - והשני הבין את הפרנציפ אחרי חצי יום)

בכל מקרה אני בסביליה הייתי מצהורים עד ערב וזה לא מספיק אבל 3 ימים נראה לי הרבה

ריקי צרפה קישור לבלוג שלי  ויש בו גם מפת המסלול שעשיתי

אם יש שאלות נוספות אנחנו פה

ב ה צ ל ח ה

• משה א
              משה א נערך לאחרונה על ידי

אנדלוסיה ואזור מדריד

קיבלת יופי של תשובה מצביקה. אוסיף רק שכאשר אתה בא לאלהמברה עם הכרטיסים שהזמנת מראש, אתה צריך להקפיד מאד על הלו"ז של ההזמנה וללכת בדיוק לפי השעות ששם, אחרת אתה עלול להחמיץ את הכניסה לארמונות הנאסרידים שהם לב העניין. באלהמברה יש לכל אזור של המתחם כניסה נפרדת עם בדיקה נפרדת שלו, ובקטע של הארמונות מסתכלים על השעה שמוזמנת.

גם לדעתי 3 ימים בסביליה זה יותר מדי. התכנון הבסיסי שלך טוב, אבל אפשר את היום שחוסכים מסביליה לתת אחרי שמורת קסורלה לאזור חאאן- אובידה המעניין עם "אוקיינוס" הזיתים שלו. כדאי גם להדגיש שבקוסטה דל סול המקום היפה ביותר הוא דווקא בנרחה שממזרח למלאגה. אנחנו גם ישנו שם בעסקה מצוינת במלון perla marina שבמערב העיירה ליד הים. בחלק המערבי של הקוסטה דל סול מומלץ להיפרד מהחוף ולעלות למיחאס. אפשרות אחרת לחסוך זמן לטובת מקומות יפים יותר (לדוגמה פרק גרסלמה באזור הכפרים הלבנים) זה להגיע לקורדובה מיד אחרי טולדו בנסיעה ישירה. הקטע של קסטיליה לה מנשה שמדרום לטולדו זה החלק המשעמם ביותר של ספרד, לטעמי האישי.

• yosic
                yosic נערך לאחרונה על ידי

אנדלוסיה ואזור מדריד

גם לדעתי 3 ימים בסביליה זה יותר מידי.

לא לפספס את העיירה מיחאס mijas הגבוהה שמערב למלגה ואת הנמל המדהים פוארטו באנוס שליד מרבלה.

• יונית
                  יונית נערך לאחרונה על ידי

אנדלוסיה ואזור מדריד

מצטרפת למשה א.

יומיים לסיבייה לדעתי מספיקים

ובגרנדה אם אפשר להוסיף עוד חצי יום (אגב קורדובה פי כמה קטנה ואפשר לקזז שם אם צריך)

והדרך מטולדו דרומה-משעממת.

לא הייתי נכנסת לחלוקה של ימים אלא קודם רואה את התוואי, את האתרים שאתה רוצה לבקר, את השמורות ,מינון הזמן המתבקש אליהן.

Torcal-שמורה יפה מאד ואפשר על בסיס לינה במיחאס-רונדה או איפה שתלונו בסביבה. לא יותר מחצי יום טיול (אבל הייתי בה לפני 10 שנים ...או יותר,אפילו התמונות כבר דהו לי)

לגבי מזג אוויר- צריך מזל

אני "זכיתי" בימים אחרונים של אוקטובר תחילת נובמבר- להיות ב38 מעלות- תענוג זה לא! הכל ראיתי דרך ענן מהביל של חום (לפחות לא היה לח).

למרות שהממוצע היה אמור להיות 25 מעלות....

• עודד
                    עודד נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם על התגובות

שכנעתם אותי להזמין מקום מראש לאלהמברה. אני מניח שבקרוב כשאשלים

את התוכנית אני אוכל לדעת מתי אני אהיה בגרנדה ולעשות הזמנה.

אני רואה שיש אחדות דעים שלסביליה נתתי יותר מדי אז אני אשקול להוריד יום.

בכל מקרה אני רוצה להיות שם 3 לילות כי אני רוצה לראות מלחמת שוורים

האחרונה לעונה (אנחנו שמחים שהיום כבר לא הורגים את הפר), שייט לילי

בנהר גוודלכיביר (מה דעתכם והאם ערב יותר טוב מיום?) ומופע פלמנקו ששמעתי

שיש טובים בסביליה. לכן אם אוריד יום אז נעשה טיול יום מסביליה למקום אחר

ונחזור לישון שם.

לגבי קורדובה יונית אמרה להוריד, יוסיאלף אמר להוסיף ואני כניראה אשאר

באמצע (יום)

אנחנו יודעים שבדרך מטולדו לקורדובה אין מה לראות. הסיבות שאנו עושים אותה הלוך וחזור זה א' שהטיסות למדריד הרבה יותר זולות מאשר אלו לאנדלוסיה גם

דרך יעד שלישי וב' שמסגרת הזמן נראתה לנו שמאפשרת ביקור במדריד ודרומה

אז רצינו לשלב.

צביקה - רשמתי לעצמי את המלונות. למקומות הנ"ל לא נזמין מראש אבל כשנגיע

במהלך הטיול זה יהיה אופציה. טרם קראתי את השרשור שלך והשרשורים

האחרים שריקי נתנה. אקרה בימים הקרובים וזה יעזור לי לגבש

תמונה יותר מלאה. בטח יהיו לי גם שאלות.

משה - נרחה ומיחאס כבר רשומות לי אבל תוכל לעזור לי כמה זמן לדעתך כדאי

להקדיש לכל אחת מהן? תספר לי קצת יותר על פארק גרסלמה.

אם היית בפארק קסורלה נא ספר לי קצת וגם תביע דעתך האם יום

זה זמן סביר לתת לפארק הזה. באיזור חאאן ידוע לי על אובידה ו-

באאזה. יש עוד משהו?

Yosic - מה יש בנמל פוארטו באנוס? רק לצפות עליו או גם לבקר בו?

יונית  - מה היית עושה בגרנדה בחצי יום הנוסף? לגבי טורקל קיבלתי. לא יותר

מחצי יום טיול.

יוסיאלף - אנחנו נוסעים זוג.

בסיירה נוודה נצטרך לקחת צ'אנס. לכל הפחות אם מזג האויר לא יהיה

טוב ניראה מה שאפשר בטיול ברכב ללא הליכות. האם יום שם זה סביר?

לגבי קדיז. לא יודע מה אני מחפש. קיויתי לשמוע ממכם. בכל אופן לא

התכוונתי רק לעיר עצמה אלה לסביבה כולל Arcos De La Frontera,

Jerez De La Frontera ו- Sancular De Barrameda.

לגבי גיברלטר אני לא מתכוון להקדיש לה הרבה זמן אלא רק לראות. בנוסף

הדרך אליה מרונדה אמורה להיות יפה. בכל מקרה אנחנו לא רוצים

לבקר באתרים מצפון למדריד אלא מעדיפים למצות את אנדלוסיה

והיתרה במדריד ודרומה. מלבד זאת באל אסקוריאל סגוביה ואבילה

כבר הייתי אם כי אישתי לא. גם במדריד ובטולדו הייתי (לא מספיק)

ואישתי לא אז מעדיפים להתרכז באתרים הנ"ל.

לגבי כפרים לבנים ממילא נהיה ברונדה ואני מניח שגם אם מבינים את

הפרינציפ מכפר או שניים אז הנסיעה ביניהם אמורה להיות יפה או שאני

טועה?

לגבי מאלגה דוקא לא שמעתי עליה טובות והתכוונתי לעשות בה רק ביקור

קצר לראות במה מדובר. אתה חושב שכדאי להקדיש לה יותר?

ושוב תודה לכולם. זה עוזר לי לגבש את התמונה ויש לי עוד על מה לעבוד.

• yosic
                      yosic נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם על התגובות

פוארטו באנוס הוא נמל אחד היפים באירופה. נמצאות בו היכטות של עשירי העולם, מראה שלא רואים בכל מקום. מעבר לכך האווירה שם נהדרת, מלא חנויות, מסעדות לאורך הרציף. מומלץ מאוד לביקור ערב לילה.

הנמל מחולק כך שבכל אזור יש את הספינות שלו לפי הגודל, כאשר בסוף רואים את הגדולות והעשירות ביותר. חוויה.

• ריקי 5
                        ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם על התגובות

עודד, קודם כל עוד קישור ששכחתי לשים קודם

לנו יש פחות ימים (לצערי כי רב) והטיול יהיה מצומצם יותר. בכל אופן, כדי לא לעשות פעמיים את הקטע הלא מעניין אנחנו נוסעים ממדריד לסביליה ברכבת. לוקחים את הרכב אחרי הביקור שם ומחזירים במדריד.  

במסלול שלך אתם יכולים להתחיל במדריד, מקורדובה לעשות סיבוב בכוון השעון עד סביליה, להחזיר את הרכב בהגעה לעיר ולחזור למדריד ברכבת. אין דמי החזרה לרכב בין מדריד לסביליה. אם מזמינים מוקדם המחיר ברכבת לא נורא יקר (ואתה חוסך כמה ימי השכרה)

• שקד
                          שקד נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם על התגובות

הייתי רק בחלק מהמקומות שהזכרת אז לא לגבי הכל יש לי תובנות.

בעיני רונדה מקסימה ואני לא הייתי מוותרת עליה. בנארחה לא הייתי, במיחאס לדעתי היינו איזה שעה-שעתיים. מה שכן, זה כפר תיירותי וממוסחר. ולא שרונדה לא מתוירת אבל אפשר למצוא בה אזורים בלי חנויות מזכרות בכל מטר. חוץ מזה שהגשר, המפל והצוקים באמת מרשימים.

בקאדיז אנחנו אפילו לא עצרנו, אבל לגבי גיברלטר, לטעמי אם נוסעים לשם צריך לתכנן מה הולכים לעשות ולדעת איך מגיעים ממקום למקום. חברת ההשכרה שאנחנו שכרנו ממנה דרשה תוספת תשלום על כניסה עם הרכב לגיברלטר כי זו מדינה אחרת. מצאנו חניה ליד מעבר הגבול ולקחנו אוטובוס פנימה למן מסוף תחבורה שכזה. ידענו שזה מה שנעשה אבל לא היה לנו מושג מה אנחנו הולכים לעשות משם. אני חושבת שבמשך למעלה משעה התברברנו בין אוטובוסים שונים. לצערנו, זה היה אוגוסט ולא היה מאוד כיף. למה אני מספרת את כל זה? אפשר פשוט להגיע לצוק, אבל חוץ מזה יש שם עוד עיר, בעיקר עיר נופש של בריטים צלויים. צריך לדעת לאן הולכים. אם יש יום טוב אז רואים מראש את הצוק את המיצר עד מרוקו. הקופים שמסתובבים שם זה נחמד גם. אם זה לא יום טוב כל כך אז חבל על הביקור, לדעתי. איך שלא יהיה, זה לא שאתה עובר את הגבול והופ אתה בצוק צופה על אפריקה. יש ״די הרבה גיברלטר״ עד לשם.

קוטו דוניאנה - החוויה שלנו שם לא הייתה מדהימה. יכול להיות שבסתיו יותר יפה שם מאשר בקיץ. בקיץ היו שני סיורים ביום, אחד מוקדם בבוקר - אזור 8 ועוד אחד אחרי הצהריים. חייבים סיור מאורגן. אנחנו לקחנו את זה של הבוקר. לא ראינו המון חיות, סביר מאוד שזה בגלל הקיץ. הסיור עצמו לא היה מאוד מוצלח, הוא היה משולב אנגלית וספרדית ולמדריך כנראה לא הייתה המון סבלנות לשתי השפות. אם הייתי יודעת שזה יהיה ככה אז לדעתי היינו מוותרים. אולי למישהו יש חוויות מביקור שם בתקופה אחרת בשנה ואז אולי רואים יותר דברים בסיור. אחרת זה בעיקר נסיעה ברכב שטח על החוף של הים ואז בתוך יער ואז על חוף של לגונה או אגם. איך שלא יהיה, זה בערך שעה נסיעה מסביליה אז הייתי עושה את זה כאחד הימים של סביליה, אם בכל מקרה מה שחשוב לך שם זה הערבים.

• Zvika guaron

תודה לכולם על התגובות

שלום עודד

לגבי :-

קורדובה - אנחנו ישנו שם 2 לילות והקדשנו לעיר יום מלא (יום + ערב/לילה) לא הייתי אומר שאין מה לעשות שם - אנחנו נהננו מכל רגע ולא היה משעמם בכלל

קדיז - בעיר עצמה אין מה לעשות אבל עיר העתיקה מאד נחמדה (נמצאת בקצה על חצי אי) כולל תצפית יפה מראש הכנסיה

פוארטו באנוס - הנמל ומה שסביבו מאד מרשים אבל תראה את המחירים (כולל החניה) תבין מהר את הפרנציפ סה"כ שווה סיבוב סביב הנמל ושובר הגלים

גילברלטר - אנחנו חנינו באחד החניונים המסודרים בעיר (לא יקר) עלינו עם הרכבל למעלה וירדנו ברגל דרך כל האתרים חזרה לעיר + סיור קצר לאורך הרחוב הראשי של העיר וחזרה לחניה 

אלהמברה - כמו שכתבתי מספיק יומיים שלושה קודם להזמין כרטיסים (האתר מאד ידידותי)

גרנדה - לעיר הקדשתי יום טיול מלא מבוקר עד ערב לי זה הספיק סה"כ העיר העתיקה לא גדולה במיוחד ולכל האתרים מגיעים בקלות ברגל

ב ה צ ל ח ה

• משה א
                              משה א נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם על התגובות

אשתדל לענות על השאלות שלך:

מיחאס ונרחה זה סיפור של חצי יום לכל אחת כולל הנסיעה אליהן, לא יותר. לשתיהן נוף יפה שצופה על הים התיכון. במקרה של מיחאס מרחוק ומגבוה, במקרה של נרחה מקרוב אבל ממצוק חוף נחמד שמכונה "המרפסת של אירופה". אנחנו נהנינו בנרחה מחוייה ייחודית כי באנו לשם כדי לישון, ונפלנו על חגיגה מקומית של חנוכת הכיכר המרכזית של העיר מחדש אחרי שיפוץ, היה פרובינציאלי, משעשע ונחמד להפליא.

פרק גרסלמה ממוקם בדרך בין שתי עיירות יפות מאד: ארקוס דה לה פרונטרה במערב ורונדה במזרח ששתיהן ממוקמות על שפת מצוק עם תצפית יפהפיה. הפרק עצמו מכיל נופים יפים עם מעברי הרים די גבוהים (אבל זה לא אלפים) ואגם מלאכותוי גדול שהעיירה סהרה צופה עליו והיא עצמה "כפר לבן" טיפוסי מאד ונופי מאד. ביקור שם זה פשוט בדרך שלך וזה מעבר בין כמה מהנופים היפים ביותר שאנדלוסיה יכולה להציע. לפארק קסורלה הגענו רק כדי לישון בלילה בפאראדור המקומי בלב יערות אורן ובגובה כ-1000 מטרים שזאת חוייה בפני עצמה. הדרך לשם גם יפה וצופה על מקורות הגואדלקיוויר, אבל לא השקענו בזה יותר מזה. המיוחד באזור חאאן זה תרבות הזיתים וההיקף העצום של כרמי הזיתים. לא לכל אחד... (לי יש רקע חקלאי, אז אליי זה דיבר). אובידה זאת העיירה ה"רנסנסית" ביותר עם די הרבה מבנים שנשמרו מראשית המאה ה-16, אבל היא די מאכזבת למי שהוא לא סטודנט לתולדות הארכיטקטורה והאמנות. בבאאזה לא היינו.

אוסיף גם שאם תהיה בקאדיז, תנצל את מסלולי ההליכה המסומנים של הטיול בעיר שמחולקים לפי צבע הקו על המדרכות שלאורכן הולכים. לנו זה הוסיף צבע ועניין לביקור הקצר בעיר הזאת. ועוד אוסיף שמופע הפלמנקו שאליו הלכנו בסביליה במוזיאון הפלמנקו היה קצר, אבל ברמת ביצוע מאד גבוהה ומחיר סביר מאד.

טיול נעים, בשבילנו אנדלוסיה הייתה עוד יותר יפה ומעניינת ממה שחשבנו שתהיה.

• עודד
                                עודד נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם על התגובות

Yosic - תודה. נאמץ את הרעיון.

ריקי- רעיון מעולה. יכול להיות שנאמץ את הרכבת לכיוון אחד אבל בסדר הפוך.

עלה בדעתי שאולי עדיף להתחיל בשהות במדריד ואז לקחת רכבת לסביליה או

לקורדובה ולאחר הביקור באחת מהם או בשניהם לקחת את הרכב השכור

ולהחזיר אותו בשדה התעופה במדריד. אענה מאוחר יותר על מה ששלחת

בפרטי.

שקד - בעניין גיברלטר זה מידע חשוב. אני אבדוק עם חברת ההשכרה כשאשכור

את הרכב. לכל היותר נעשה את הפתרון שלך.

תודה על המידע בעניין דוניאנה. אני מקווה שבסתיו זה יותר מרתק ממה שהיה

לך. נדווח כשנחזור. אכן אני מתכנן לעשות את האזור הזה כטיול יום

מסביליה.

צביקה - לגבי קורדובה נראה לי שנעשה כמוך. 2 לילות עם יום שלם באמצע.

בקדיז נראה לי שנבקר ביקור קצר. קיבלתי גם את כל שאר הערותיך.

ניראה לי מתאים לי.

משה.א. - לגבי פארק גרסלמה התכוונתי לנסוע בדרך הזאת כדרך נוף. פשוט לא

ידעתי שקוראים לזה פארק גרסלמה.

אנחנו בהחלט מתעניינים בארכיטקטורה. אישתי מעצבת פנים (ומתענינת

גם בחוץwink) וגם אני בעקבותיה הפכתי למתענין בנושא.

תודה גם על הטיפים הנוספים.

יש לי עכשיו שיעורי בית. תודה לכולם.

• עודד
                                  עודד נערך לאחרונה על ידי

ל-Yossialef

אתה לא צריך להתנצל שהגבת מאוחר. זה לא היה כל כך מאוחר ובנוסף אני לא

משלם לך משכורת על העצות הטובותwink

לגבי שמורת קסורלה בעצם ראיתי עד עכשיו שמי שהיה רק נסע דרכה. אני אצטרך

לבדוק אם כדאי לעשות שם מסלולי הליכה ואיזה ובהתאם לזאת אחליט על מסגרת הזמן הנדרשת. בכל מקרה אני מתכוון להגיע לשם למרות הנסיעה הארוכה כי

אני רואה בטיול טיול ממצא באנדלוסיה וברצוני לבקר בכל המקומות השווים.

אני לא ממש מדלג על מדריד אלא על מה שמצפון למדריד. אני כן רוצה להקדיש למדריד יומיים וכן כיומיים (אלא אם כן אנדלוסיה תתארך) לטולדו Arenjeus ,Chinchon ומקומות מדרום למדריד.

לא החלטתי לוותר על מיחאס. היא היתה כבר רשומה לי קודם ודוקא התרשמתי

מהתגובות פה שכדאי להקדיש לה יותר זמן משחשבתי. גם על נרחה אני  לא

מוותר.

אין לי בעיה עם הדרך לרונדה. אני אוהב כבישים כאלה.

אני כבר מבין שקדיז לא משהו אבל אנחנו ממילא בסביבה אז נעבור בה רק להציץ.

הרי אזור קדיז קרוב להתחלת הדרך לרונדה. גם במלגה רק נציץ.

טוב עכשיו אני מעבד את כל המידע שקיבלתי ובטח אחזור עם שאלות יותר מפורטות

עוד כמה ימים. תודה.

• Zvika guaron

ל-Yossialef

שלום עודד

נכון אתה צודק לגבי שמורת קסורלה

הרוב הוא בנסיעה אבל הנוף מפצה על כל הדרך מסביב לאגם

באזור הסכר ובכביש דרומה לאורך האגם יש מספר אזורי הליכה (אנחנו לא עשינו מסלולי הליכה) ראינו רכבים חונים אבל לא אנשים

כל המסלול מגרנדה (נסיעה ישירה לכיוון השמורה) דרך הישוב הורנוס ועד לעיירה קסורלה לקח לנו יום מלא בדרך עצרנו לתצפיות וצילומים כמעט בכל נקודה מסודרת (ויש הרבה)

באזור קדיס גם עשינו יום טיול שלם (ראה במפה שבבלוג)

ישנו 2 לילות ב-חרס עיר היין שגם שווה ביקור בין היקבים והקתדרלה

שכלל את ארקוס דה לפרונטורה - ירידה דרומה לכיוון האגם - קדיס - וחזרה לחרס

במלגה העיר לא מצאתי שום דבר ששווה לשלוח לשם מישהו

ב ה צ ל ח ה

• נירית
                                      נירית נערך לאחרונה על ידי

אנדלוסיה

הי עודד,

שני הגרוש שלי.

*קודם כל לגבי סיירה נבדה. גם אנחנו טיילנו באוקטובר וזכינו למזג אוויר מצויין. עשינו שניים מהטרקים המומלצים ביותר באזור.

באתר הזה אפשר לחפש מסלולים מתאימים לכל עונה וממליצה לא לוותר בקלות, אלא אם יש מזג אוויר ממש גרוע.

* גם אנחנו לא מהמתלהבים ממלגה, למרות המרכז החביב. אנחנו נכנסנו כדי לבקר במוזאון פיקסו ובמקום הולדתו. למי שלא חובב את האמן -לא בטוח ששווה לטרוח.

*לדעתי קורדובה מקסימה ושווה לפחות יום טיול.

*דרך הכפרים הלבנים בין ארקוס לרונדה מרהיבה בעיני וממש מומלץ לטייל שם. נכון שאני לא הנהגת, אבל גם בן זוגי לא סבל...

*לגבי קזורלה יש המון מסלולי הליכה. זו שמורה ענקית. כדאי להיכנס למרכז המבקרים ולברר מה מומלץ על פי תנאי השטח. אנחנו טיילנו במסלול מדהים לאורך נהר borosa במסלול קווי שהיה צריך לסדר חזרה לרכב. (אפשרי אבל לוקח זמן, אולי בינתיים הדברים השתפרו). אם תרצה אחפש תאור מפורט יותר.

שיהיה לך טיול מקסים!

• עודד
                                        עודד נערך לאחרונה על ידי

לצביקה

בקשר לשמורת קסורלה מה שנעשה זה שנגיע כמובן לטיול בנסיעה ונוסיף מסלולי

הליכה בהתאם לזמן שיהיה לנו.

גם אני מתכנן יום לאזור קדיז אבל זמן קצר לקדיז עצמה שלא כל כך התלהבו ממנה

בפורום.

גם לגבי מלגה כבר הבנתי שהיא לא מלהיבה. היות ונהיה באזור רק נעצור בה קצר.

אתה יכול לאיית לי באנגלית את השם של הישוב הורנוס כדי שאוכל למצוא אותו במפה? לא לקחתי בחשבון שהדרך הזו תיקח יום.

• עודד
                                          עודד נערך לאחרונה על ידי

לנירית

שני הגרוש שלך שווים תמיד ...יותר משני גרושwink

לגבי סיירה נוודה אני חושב להיות שם יום. אנחנו מעונינים במסלולים לא ארוכים

ולא קשים מדי. יש המלצות?

צר לי אבל אני לא חובב פיקסו אז זו לא תהיה סיבה לבקר במלגה. בכל פעם שביקרתי

במוזאון שלו לא הבנתי את הציורים שלו.

כן אם יש לך יותר פרוט לגבי קסורלה אשמח לקבל.

בהחלט נעשה את הדרך מארקוס לרונדה.

תודה

• עודד
                                            עודד נערך לאחרונה על ידי

ל - יוסיאלף

לא צריך להעלב חביבי.

קראתי את כל מה שכתבת אבל אני עדיין לא שולט בכל השמות כי אני עוד בשלב

עיכול החומר. בכל מקרה לא מצאתי את Hornos במפה וגם לא בגוגל מפ.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון