סיקים לשבוע. כדאי?
-
אנחנו מס' משפחות עם ילדים, נוסעים באמצע מרץ להודו ל4 שבועות.
כרגע בתוכנית: שבוע ראשון רג'סטן, ושלושה שבועות רישיקש, דרמסלה, מנאלי/קאסול.
מכיוון שכבר היינו בכל המקומות הנ"ל, עלתה מחשבה אולי לגוון ולשלב יעד שאנחנו שעדיין לא מכירים. בודקים אפשרות לטוס לסיקים לשבוע, אחרי השבוע הראשון ברג'סטן . השאלה האם יש טעם להגיע לכ"כ מעט זמן או שזה מאבד מטעמו?
אין לנו אפשרות ליותר משבוע מכיוון שבליל הסדר (שחל בשבוע השלישי של טיולנו) אנחנו רוצים להיות בבית חב"ד, ואין כזה, לפחות לא כרגע, בסיקים. ולכן נצטרך להגיע לדרמסלה/ מנאלי.
-
סיקים לשבוע. כדאי?הי
אם בא לכם להגיע לשם מהר , יש את שדה התעופה הקרוב -באגדוגרה (Bagdogra
משם ניתן להגיע לעיר הסמוכה - סיליגורי/ג'ילפייגורי - ושם יש משרדים שניתן לארגן פרמיט לכניסה לסיקים .
מסיליגורי לגאנטוק - כ-5-6 שעות של נסיעה בנופים יפים ומרהיבים
אני אישית עליתי דרך דארג'ילינג- שם גם אירגנתי את הפרמיט לסיקים במשרד הפנים המקומי , וואחרי כמה ימים בהיל-וויו המדהימה הזאת , המשכתי לסיקים
שבוע בסיקים .... כולל יום או יומיים בגאנטוק , נסיעת ( יום בדגש על יום ) לצד המערבי - יוקסום , ואגם הקיצ'יפרי דרך מופלאה והגעה לעיירה ציורית מדהימה YOKSUM ... , ומשם לעלות עם ג'יפים ללינת לילה חד פעמית בפאלינג - UPPER פלינג ומשם לראות עם זריחה לפני שהעננים מכסים את שרשרות ההרים המדהימות של ההימלאיה - בעיקר הקאנצ'נזונגה ...
מפלינג להמשיך בדרך המערבית לדארג'ילינג , ומשם אחרי מנוחה קצרה לרדת לשדה התעופה חזרה ...
במחשבה שניה יוצא באמת קצת צפוף...
-
סיקים לשבוע. כדאי?אם מסתדר לכם בשילוב טיסות, למה לא?
אגב, לסיקים לצערי עוד לא הגעתי, אבל ממה שהבנתי דרג'ילינג (הנפלאה!) היא גרסה מרוככת שלה, אז אולי בהרכב כזה שווה לשקול אותה במקום. אפשר לטוס לכלכתה ומשם זו לא נסיעה ארוכה אל העיר.
נראה לי, עם זאת, שלסיקים ומערב בנגל עדיף להגיע יותר לקראת אפריל. אם תמצאו טיסה חזרה ארצה מכלכלתה (במקום ממומביי או דלהי) יכול להיות שיהיה הגיוני יותר לסיים שם את הטיול. חכו לצילה הבקיאה (או שתחפשו תגובות שלה)
-
סיקים לשבוע. כדאי?תודה על התגובות.
מבחינת מז"א זה מתאים - סוף מרץ תחילת אפריל.
מבחינת הגעה - חשבנו על טיסה ל BAGDOGRA שעלותה 320 שח לאדם, הלוך ושוב מדלהי, שזה מחיר סביר.
הטיסה מהארץ לדלהי כבר נרכשה, כך שטיסת חזרה מכלכותה לארץ לא רלוונטית.
מלבד זאת, בכל מקרה נסיים את הטיול בהימצ'אל, כי כאמור בפסח אנחנו רוצים להיות באחד מבתי חב"ד שבאיזור.
בקיצור ההתלבטות היא בין שבוע ברישיקש + אמריצר, או שבוע בסיקים.
צילה מתבקשת להתעורר...

-
סיקים לשבוע. כדאי?לסיקים תמיד כדאי

רק ששבוע זה ממש על קצה המזלג.
תוכלו להתארגן עם טיסה לבגדוגרה IXB, ורכב עם נהג ותוכנית מסודרת מראש.
אמצע מרץ עדיין קריר אבל בסדר כל שנה שונה.
איסוף בשדה התעופה, נסיעה לבירה גנגטוק- איסוף הפרמיט בדרך ברנגפו
תמונות פספורט וצילומי ויזה + דרכון) . גנגטוק יומיים
בדרך לפלינג ולטדשידינג- שני מנזרים מהחשובים של סיקים.
בדרך ביקור בTEMI TEA מטע תה ועיבוד התה.
יומיים נטו לדרג"ילינג: HMI, מוזיאון מטפסי האוורסט = גן חיות - העוסק בשימור החי המקומי.
מוזיאון הטבע-
זריחת השמש והר הקנצ'נדזונגה TIGER HILL.
נסיעה ברכבת הצעצוע.
זה פחות או יותר מה שניתן לעשות עם הרכב והמלון מסודר מראש.
ניתן לעשות גם בכיוון הפוך- ולבלות את הלילה האחרון בקלימפונג.
אבל עם כל אהבתי לסיקים- היות ואתם רוצים לבלות את ערב הפסח בבית חבד- הייתי נשארת ב"איזור"
ניתן בהחלט למלא שבוע נוסף ברג'סטאן:
לבקר את אנשי הבישנוי - אנשי טבע פשוטו כמשמעו: לא צדים צמחוניים וחיים בפשטות .
פארק רנטנבור .
ויש עוד הרבה מקומות מענינים .
-
סיקים לשבוע. כדאי?תודה צילה.
לגבי רג'סטן, הייתי שמחה מאד להשאר שבוע נוסף, אבל אומרים שבסוף מרץ תחילת אפריל החום כבר כבד מאד... שזה יכול להיות בעייתי מאד. לכן הסתפקנו בשבוע בלבד.
אתרי האנטרנט חלוקים בעניין סוף העונה ברג'סטן, חלקם אומרים שלא כדאי להגיע אחרי אמצע מרץ וחלקם מדברים על סוף מרץ. לך תבין.... בכל מקרה אמרנו שניקח סיכון מחושב ונהיה ברג'סטן בתאריכים 18-25.3 ונקווה לטוב.
כמו שזה נשמע עכשיו הכנסת סיקים ללו"ז אכן נשמע צפוף ודחוס. אקרא בכל זאת על המקומות שרשמתם לי ונקבל החלטה. אולי באמת עדיף להשאר בצפון ולהשאיר את סיקים לטיול הבא...
-
סיקים לשבוע. כדאי? -
סיקים לשבוע. כדאי?אנחנו היינו בסיקים שבוע. לא בכל סיקים, רק בפלינג. עשינו שם טרק, טיולי טבע והיה מופלא. לדעתי אם לבחור בין סיקים לדארג'ילינג, אני הייתי הולך על דארג'ילינג, בעיקר בגלל האוכל. אבל שתי האפשרויות מוצלחות, בטח השילוב. אבל לשבוע הייתי בוחר רק יעד אחד. אפשר לעשות לא מעט מפלינג עצמה. (להתרשמות ממה שעשינו: http://www.travellingtaran.com/2013/11/blog-post_14.html)
בכל מקרה הנסיעות בסיקים הן הרבה יותר קשות משאר הודו וצריך לקחת את זה בחשבון מבחינת חישובי זמנים וילדים.