תכנון מסלול - צאנג מאי
-
היי,
אני מנסה לתכנן מסלול טיול יומי ל-4 ימים בצאנג מאי, אך אנני יודעת כיצד לחלק את האטרקציות מבחינת קירבה אחת לשניה..
אודה לעזרתכם
1. ממלכת הטיגריסים
2.אומגות
3. דוי סופט
4. כפר האומנים
5.חוות הפילים petra
6. שבט ארוכות הצוואר
7. גן חיות של צאנג מאי (אנני יודעת את שמו)
אשנח לקבל המלצות למקומות נוספים או דיס המלצות
אנחנו 7 נפשות לרבות ילד ותינוקת
תודה מראש
-
תכנון מסלול - צאנג מאילתכנן מסלול איך ? לשכור רכב ולנסוע? לקחת נהג? להעזר בשירותיו של מדריך פרטי?
גן החיות ודוי סוטפ נמצאים פחות או יותר באותו אזור (הגן נמצא בתחילת העליה להר דוי סוטפ) מרחק של 20- 30 דקות ממרכז העיר.
אומגות יש מספר פארקים במיקומים שונים מחוץ לעיר. ארוכות צוואר ונמרים זה אחד ליד השני. חוות פילים petra אין לי שמץ של מושג אבל לא משהו שאי אפשר לגלות תוך חצי שניה באתר שלהם או בגוגל.
להערכתי:
חוות פילים זה יום אחד
אומגות זה יום שני
דוי סוטפ+כפרי אמנים+גן חיות זה יום שלישי
ארוכות צוואר+נמרים+עוד איזה אטרקציה או שתיים באזור זה יום רביעי.
המלצות או דיס המלצות יכולות להנתן על סמך פרטים נוספים שתרשמי כמו גילאים למשל.
-
תכנון מסלול - צאנג מאיהי
אנחנו חזרנו עכשיו מצפון תאילנד זוג עם שני ילדים (5 ו-2)
1. ממלכת הטיגרסים - יקר! 100 שח כניסה למבוגר ומשהו כמו 60 שח לילד כדי להצטלם עם נמר. תחשבו שוב כלכלית. בעל נכנס עם הילד והוא לא ממליץ (אולי יש דרך להשיג כרטיסים יותר זולים - אם מישהו מהפורום יענה). נמר זה לא בעל חיים שאפשר לאלף אותו. הם מאכילים אותם הרבה כדי שלא יתקפו. עדין, זה סיכון.
2. אומגות - אני ממליצה בחום. יש כמה אתרים. flight of gibbon - יקרים בלי סיבה.
אני ממליצה על eagletrack אפשר להזמין דרך המלון בציאנג מאי במחיר מוזל או דרך סוכן כולל נסיעה למקום בחינם. העלות דרך מלון empress שישנו בו היתה 1700 באט למסלול המלא כולל נסיעה. זה טיול של חצי יום (7 שעות) .
3. כפר האומנים - זה לא באמת כפר. זה יותר תצוגה תיירותית להראות איך יצרו בעבר. אני לא הייתי טורחת אם אתם רק 4 ימים לנסוע לשם. מבין כל המפעלים היחיד שבעיני היה שווה ביקור היה מפעל המשי שבו אפשר לראות תולעים וגלמים.
4. חוות פילים - אני ממליצה על maesa. תגיעו בבוקר, אפשר לצאת ליום שלם של פעילות החל מלשמש כmahout על פיל, ולראות הופעות חמודות של פילים מציירים ושל פילים משחקים כדורגל. מומלץ במיוחד לילדים.
5. נהנו ללכת למופע קרוקודילים זה באותו אזור של הנמרים ו eagle track. מופע הנחשים גם היינו ואני לא ממליצה משעמם לראות 20 דקות מישהו מתנשק עם נחש
תהנו!
-
תכנון מסלול - צאנג מאי"הופעות חמודות של פילים מציירים ופילים משחקים כדורגל..."
אם רק היית מודעת לסבל וההתעללות שהחיה הזו עוברת בכדי שהיא תוכל לשחק כדורגל.....
-
תכנון מסלול - צאנג מאילו היית מודע לסבל שאנחנו עוברים בבית ספר שמאלפים אותנו ללמוד לא נותנים לצאת לשירותים באמצע שיעור אוכלים רק בהפסקות ולא משחקים סתם ככה וצריך להכין שיעורי בעצ
כשמאלפים בעל חי (ובכללם אנשים) להגיע ליכולות השכליות שלהם זה לא התעללות
הפיל היא חיה חכמה ומבחינת זכרון אף עולה על בני אדם
הם נראו שמחים ומאושרים
-
תכנון מסלול - צאנג מאיזה לא יכולת "שכלית" אלא יכולת מוטורית .....
אי אפשר לאלף"שכלית"פיל ....
הוא עושה דברים אוטומטית!-מכאן היכולת המוטורית.
-
תכנון מסלול - צאנג מאינסו להימנע מלהגיע למקומות שמתעללים בבעל חיים, כדוגמת חוות הפילים בהן הפילים מאולצים להשתתף במופעי שעשוע מגוכחים שנוגדים את טבעם תוך כדי התעללות מאחורי הקלעים, וחוות טיגריסים בהם מסממים את החתולים הגדולים למען יצטלמו עם התייר ו/או המדריך.
* קיימות חוות פילים שייעודן הוא הצלת פילים, שיקומם והשבתם לטבע. עד כמה שידוע לי, חוות הפילים PATARA היא אחת מהן.
לגבי המסלול - ניתן לשלב את מקדש דוי סוטפ, כפרי אמנים וגן החיות ביום אחד.
לגבי שאר הטיולים באזור "עוטף צ'יאנג מאי", ניתן ללון בצ'יאנג מאי ולצאת לטיולי יום עד שלושה ימים הכוללים את האתרים והאטרקציות המעניינים, לרבות אומגות. -
תכנון מסלול - צאנג מאיהשכל מכתיב לגוף מוטורית איך להתנהג
כשאנחנו מאלפים את הגוף, אנחנו בעצם מלמדים את השכל איך להפעיל את האיברים בגוף.
אם היו מריצים את הפילים ומפתחים להם שרירים - היינו מאמנים את השרירים
כשילד/ה לומדים בלט, אם מאמנים את שרירי המוח להגיב מהר ולזוז למקצב מסוים, ואת שרירי הרגליים לעמוד בעומס.
כשמאמנים פיל לצייר, מאמנים את המוח שלו (פיזית אין לפיל בעיה להרים מכחול ביד)
אני לא רואה התעללות בבעלי חיים חכמים כשמלמדים אותם לעשות פעולות שקשורות בהבנה במוח.
-
תכנון מסלול - צאנג מאיחינוך בעלי חיים פראיים (מלשון פרא, חיים בטבע, לא מבוייתים) להתנהג כמו בני אדם כרוך, לרוב, בהתעללות שמאחורי הקלעים.
אני חוזר וממליץ למטיילים בתאילנד להתרחק ממופעי בעלי חיים לצורך השעשוע ולהתמקד בביקור בסביבתם הטבעית או בחוות שמקדישות את פעילותן להצלת בעלי חיים. -
תכנון מסלול - צאנג מאיאני מסכימה עם זיקו ונדב, בהופעה של הפילים למרות שנם מנסים להסתיר, אל ניתן לראות איך הם דוקרים את הפיל עם מקל ברזל.
חווה מומלצת ללא התעללות בחיות:
Elephant natural park
העלות היא כחצי מחיר מהפטרה
הפטרה היא חווה טובה אך מאוד יקרה, עלות 2 אנשים על פיל 4200 באט לאדם, ב elephant natural park
2500 באט לאדם.החווה ממוקמת ליד מאה טאנג כ-10 דקות נסיעה.
הפטרה ממוקם באיזור סמונג Samung
עוד מקום מעולה elephant nature home
אדם אחד על פיל, יושבים על הגב של הפיל ולא על כסא, נכנסים להתרחץ עם הפיל, פעילות ממש כיפית כשעתיים פעילות או מסלול ליום שלם עולה 1500 באט לשעתיים פעילות.
מומלץ מאוד יותר ממאה טאנג. -
תכנון מסלול - צאנג מאי"הפילים נראו שמחים ומאושרים"- גם אזרחי צפון קוריאה נראו מאד עצובים כאשר מנהיגם קים ז'ונג איל נפטר לפני כמה שנים, ובכל הזדמנות הם מפגינים את הערצתם למנהיגם הנוכחי.
ודרך אגב, אני לא יודע איזה שקר מכרו לכם לגבי זה ש"מאכילים הרבה את הנמרים כדי שלא יתקפו", אבל כדי שהם יירגעו מאכילים אותם בסמים ולא באוכל.
-
תכנון מסלול - צאנג מאיבעצם אתה אומר שאין אפשרות לאלף בעל חיים כמו שמאלפים אותנו בלי להכאיב לו?
זה נשמע לי התנשאות של בן האדם על בעל החיים שאין להם שכל
-
תודה לכולם על התגובותאורית עכשיו הזכרת לי טיול פילים שעשיתי בנפאל לפני 11 שנה, ראיתי ונחרדתי איך ה"בעלים" של הפיל דוקר אותו בראש עם מקל ומסמר כדי שהפיל ימשיך ללכת, כנראה שיש דברים שהראש רוצה לשכוח, היה לי מאוד קשה לראות את זה...
אני גם עשיתי את המסלול של טנא בתאינלד לפני 11 שנה, וראיתי את המופע של הפילים לא זכרתי את זה כזה נורא, אבל אם זה כמו שהיה לי בנפאל אז כנראה שנוותר על זה.
לגבי חוות טיגריסים, אני עם ילד בן 3.5 ותינוקת בת שנה, יכול להתאים?
ואם יש עוד חוות מומלצות לראות בעלי חיים אשמח לדעת.
תודה לכם
-
תודה לכולם על התגובותחוות הטיגרסים לילדים קטנים אני ממליצה לך להגיע בלי להכנס. את יכולה לראות מהכניסה את הטיגרסים מאוד קרובים (כמו במרחק בגן חיות), ויש ליד בריכת דגים עם דגים מדהימים וגדולים שאפשר להאכיל.
זה גם בדרך ליד אטרקציות אחרות.
אנחנו ישנו https://www.airbnb.com/rooms/860460
זה מקום שמנוהל על ידי בחורה אמריקאית שמתנדבת כבר כמה שנים ללמד ילדים משבט ארוכות הצוואר אנגלית ולעזור להם עם אשרות עבודה (בורמה טובחת בהם מבחינה אתנית, אבל ממשלת תאילנד בלי אשרות עבודה לא נותנת להם שהיה. ולכן המקום מעסיק נשים מהשבט ונותן להם אפשרות לשהות בלי סכנה בתאילנד)
לילדים הקטנים זה חוויה! יש פילים שעוברים ממש ליד, ויש 2 ינשופים קטנקטנים שאפשר להאכיל, ושני חזירונים. וגם עצי פרי. החדר גדול ומרווח.
בכלל המקום קסום.
שימי לב, שהאטרקציות שהמקום מציע יחסית יקרות ולכן אם תגיעו, אני מציעה רק לקחת מדריך יום אחד לטיולון למפל ולכפר שלו ובעיקר לנוח.
-
תכנון מסלול - צאנג מאילא ברור לי איך הצלחת להבין את מה שהבנת ממה שכתבתי.
וגם לא נראה לי שאת מקשיבה לעובדות, אלא מעדיפה להשקיט את מצפונך ע"י האנשת הסיטואציה (אני לא מבין מה זה אומר שפיל "נראה שמח ומאושר")
בכל מקרה נראה לי שאני ארד מהנושא כי זה נהיה דיון שלא קשור ישירות לטיול בתאילנד.
-
מרוב דיבורים לא רואים את הפילים.....דיון חשוב מאד
ובכל זאת, להנאתכם...
-
odelyag את באמת מאמינה למה שאת רושמת ?!נראה לך באמת שפיל שמשחק כדורגל או מצייר אולף לכך בסבלנות ובזכות חוכמתו הרבה (שקיימת אגב כי ידוע שפיל חיה סופר אינטליגנטית) ?!
לצרף לך כאן עשרות לינקים לסירטונים מיוטיוב שבהם מראים איך "מחנכים" את הפילים לצייר ולרקוד ? לא כדאי לך...מדובר בסירטונים מזעזעים, ראיתי כמה. נורא !
כל מי שצופה/קונה כרטיס להופעות הללו של בעלי החיים ואין זה משנה אם זה נחש או פיל במופע בצ'אנג מאי או בקירקס בבנגקוק - הוא שותף באופן מלא להתעללות נבזית ואכזרית בבעלי חיים. -
התעללות בפילים.לי אישית מאוד חשוב להמנע בתאילנד ממקומות בהם מתעללים בחיות ולכן אגב ויתרתי על שני טיולי הגיפים הידועים ובחרתי בטיול שלא כולל מופעי סבל לבעלי החיים. בכל אופן לידע כללי הפילים האלו נלקחים מאימם עוד בהיותם תינוקת נקשרים בחבלים ונמשכים באכזריות. כאשר מנסים לזוז מכים אותם ואוכל לא נותנים כך שיבקשו אוכל מהאנשים כדי שאנשים יקנו אוכל ויאכילו אותם. כמובן כמו שנאמר פה מכים אותם בצורה איומה כדי שלא ישתוללו ויקשיבו ל"בעלים" שלהם ולטקסים האלו הם קוראים "טקסי שבירה"... אגב כמו שנאמר פה הטיגרסים במקדש הטיגרסים בצפון מסוממים... וחברה שלי גם אמרה שהם קושרים אותם בשלשלאות כדי שלא יזוזו:[.
על הדרך אני אשאל, הבנתי שדווקא בקנצנבורי הם לא מסוממים ולכן ניתן ליראות אותם למיספר דקות בודד הכולל כניסה עם מישהו איתך לכלוב. האם מישהו יכול לתת רשמים?
-
התעללות בפילים. -
התעללות בפילים.בקנצנבורי זה הרבה יותר גרוע מאשר בצפון-
https://www.facebook.com/BehindtheCloakBuddha/photos_stream
ויש גם ביוטיוב מלא סרטונים,הנה אחד לדוגמא(בסוף מראים את הכלוב שבו הם נמצאים רב היום)-