תרמיל או מזוודה בסין?
-
היי,
אני טס בעוד יומיים לטיול של חודש בסין, הטיול כולל הליכות והרבה מעברים ממלונות למלונות בערים כאלה ואחרות עם רכבות, טיסות פנים וכו'. הרבה דינאמיות ותזוזה במסלול.
אני מתלבט האם לקחת תרמיל (90 ליטר, שהשתמשתי בו בצבא), ורוב הציוד, ועוד תיק גב קטן (בערך 35 ליטר) שיהיה ליום יום לימים בהם לא אצטרך את התרמיל הגדול, או האם לקחת מזוודה בינונית ועוד את תיק הגב הקטן ליום יום.
מצד אחד, לסחוב מזוודה במרחקים גדולים וברכבות נשמע לי לא נוח במיוחד, מצד שני, איך אוכל לסחוב גם תרמיל גדול וגם עוד תיק קטן כשאני עובר ממקום למקום?
תודה רבה ולילה טוב!
-
תרמיל או מזוודה בסין?אחרים בטח יגידו לך שאתה סוחב הרבה יותר מדי

בתור אחת שתמיד סוחבת הרבה יותר מדי, אני לא יכולה לומר לך את זה.. אז הפתרון הוא תרמיל גב גדול על הגב, ותרמיל יום קטן מקדימה. זה נוח גם כי את הדברים היקרים יותר שמים מקדימה איפה שיש לך יותר שליטה.
לגבי מזוודה, אני טיילתי עכשיו בסין עם מזוודה. היה בסדר גמור. יכול להיות שזה בגלל שלא הגעתי למקומות ממש נידחים, אבל איפה שאני הייתי היו אחלה מדרכות לגלגל את המזוודה. במקומות מסוימים כמו למשל בנסיעה לטראסות האורז ליד גווילין פשוט השארתי אותה באכסניה ויצאתי עם תיק גב קטן. יכול להיות שזו גם אופציה נוחה בשבילך, אני משערת שזה תלוי במסלול (גם לי היתה רכבת ארוכה + 3 טיסות פנים, אבל לא נסעתי נסיעות אוטובוס ארוכות עם המזוודה. אני מניחה שזה פחות נוח).
-
תרמיל או מזוודה בסין?כשהייתי בגילך (אחרי צבא נשמע לי) טיילתי בדרום אמריקה עם תרמיל ענק על הגב, לא היה כזה תענוג כי בכל מעבר התרמיל על הגב, אין מנוחה כל כך לגב, למרות שהתרמיל היה טוב ויקר, הכתפיים כאבו לרוב והגב הזיע. לאחרונה חזרתי מטיול בסין והפעם עם מזוודה (4 גלגלים - כי קל יותר לגלגל ולגרור) כולל טיסת פנים, נסיעות מרובות ברכבת, אוטובוסים ואפילו ריקשות עם המזוודה ותרמיל קטן טוב. היה נוח יותר לטעמי חוץ מאשר ברכבת תחתית וכאלה כשיש הרבה מדרגות, מלבד זה נראה לי עדיף. נראה קצת פחות COOL אבל נוח, לשיקולך, אלא אם כן תצמצם משמעותית את משקל התרמיל הגדול.
נסיעה טובה ותיהנה
-
תרמיל או מזוודה בסין?אני מעדיף לטייל עם תרמיל ותיק קטן לטיולי יום.
יותר נוח מבחנתי לקחת תרמיל על הכפתיים,בטח בסוג טיול שכולל הרבה מעברים.