יש מומחי מוסקבה בקהל?
-
נגיד שיש לכם 3 ימים נטו במוסקבה ונגיד שזו עיר הולדתכם, אבל לא הייתם בה מאז שעזבתם בגיל שנתיים.... מה תעשו בשלושה הימים האלה?
סוף אוקטובר. 3 ימים מלאים. אמא שלי ואני. עצירת שורשים מוסקבאית בדרך לארה"ב.
אז יהיה ביקור בבית שבו גדלה סבתא, בארבט הישן. ובבית ילדותה של אמא. ובבית בו גרנו אנחנו... אבל מעבר לנוסטלגיה המשפחתית, מה עוד עושים בביקור ראשון וקצרצר במוסקבה?
כמו כן, אשמח להמלצה על נהג/ מונית ישר ואמין לאיסוף מהשדה לעיר בשעת לילה מאוחרת.
יאללה. שוט!

-
יש מומחי מוסקבה בקהל?מומחה לא ,חובב עוד פחות. לאתר הכי חביב עלי,רכבת הלילה לסנקט -פטרסבורג ,אין לכן זמן אז נתחיל
הקרמלין עם מה שבתוכו ומה שבהקפו החיצוני הצמוד ימלא לכן יום מלא וגדוש.
מעבר לכך נראה לי שאימך תמלא לך את כל היתר באתר אחד שמיד מזכיר אתר נוסף.
חוץ מזה אולי הדלקתי את אלונה שתרד עלי רצח אבל תמלא לך בשתי שורות שבועיים במוסקווה
רנצי
-
יש מומחי מוסקבה בקהל?קטרין,
משדה תעופה דומודדובו יש חברות מוניות מסודרות. אני אבדוק לך את כל הפרוצדורה איזה דלפק למי ניגשים וכו'. עלות סביב 50 דולר למרכז העיר. אפשר לשלם יותר ולנסוע במרצדס או לשלם עוד יותר ולנסוע בלימוזינה (כמו שאת רגילה).
הלאה, בגדול
יום 1 שדרת טברסקיה (עם סטייה מתבקשת לביתו של בולגקוב ואגמי האבות), כיכר אדומה, פארק אלכסנדרובסקי כולל ביקור בקרמלין, בחזרה דרך שדרת מנז' והקניון התת קרקעי שלו (הרי לא תחזרי בלי קצת שופינג). זה יום מה זה עמוס. אפשר את הביקור באגמי האבות ובולגקוב להעביר לאחר הצהריים של אחד הימים האחרים.
יום 2 כמובן ארבט ורצוי שיהיה סופ"ש. כולל מסעדה גרוזינית בארבט. כולל חנות ספרים בארבט החדש (יותר בשביל אמא, לא בשבילך).
יום 3 - מנזר ובית קברות נובודביצ'י כי חייבים.
בין לבין יש מיליון ואחת אפשרויות.
קחי בחשבון את נפלאות מזג האוויר שיתכן וישבשו לך את כל התוכניות. שלושת הימים שלעיל הם למקרה של מזג אוויר סביר. למקרים אחרים - יש לך הרי את כל מוזיאוני העולם והתערוכות וההופעות והקרקס והקונצרטים. לקראת אוקטובר תני לי שריקה, אני אשלח לך אתר שבודקים בו את לוח המופעים והאירועים ברחבי העיר.
קיצר, תקראי את הסיפור תראי מה ומו, מפות תחבורה ציבורית ומפות מוסקבה תקבלי אם רק תבטיחי שיהיו לי תמונות שלכת מבית הסבתא...
הנה, התחלתי להעלות לבלוג את כל סיפוריי מסעותיי, אחד מהם של מוסקבה כבר באוויר - תתרשמי מוסקבה לא מאמינה וכו'
וזה אשכול עם פרטים טכניים. שימי לב שכבר לא צריך למלא טופס בכניסה (לפי דיווח אחרון של טריקו).
-
וואו!!!קטי,
רק מתוך סקרנות נכנסתי לראות.
אני כבר שעתיים קוראת.
נהנת מכל שנייה- את כותבת מקסים!
תודה
-
וואו!!!קטי,
לא יכולה לעזור בתכנון מוסקבה

אבל מייד נרשמתי לבלוג של אלונה,ועכשיו יהיה קל יותר לחפש את הטיולים שלה.
יש לי בבית תיקיית אלונה

ורק היום רשמתי למישהו על שאלה אוירת חורף ל3-4 ימים,שכבר שנים חולמת על סוסים בשלג של אלונה,
בערב תכננתי לחפש אותם...אז הנה הם גם כאן.
אלונוש ,שמחה שאת מעלה את חוויותיך

-
וואו!!!רנצי, תודה.
סנקט פטרבורג, עם או בלי רכבת, בהחלט על הכוונת.. אבל לא הפעם

no - אני מניחה שהמחמאות ייועדו לאלונה, ולי לא נותר אלא להצטרף. אלונושקה אכן אלופה

אמה - צודקת. עם הבלוג יהיה קל יותר לקבל גישה ישירה לתיקית אלונה

(גם אני רוצה סוסים בחורף. או סתם חורף, בלי סוסים...
)ואלונושוקה, האחת והיחידה, מה אעשה בלעדיך?... מתחילה לקרוא כדי שגם השאלות תהיינה אינטיליגנטיות יותר

-
וואו!!!התלבטתי אם לספוג את המחמאות בשקט אבל הפולניה הפנימית דרשה שאבהיר שהבלוג עדיין בחיתולים, הספקתי להעלות רק איזה ארבעה סיפורים (מתוך מיליון לדעתי). יש לה עוד הרבה התנצלויות לפולנייה שלי אבל אני אנסה להשתיק אותה לבינתיים.
קטרין, יש לך עוד זמן ללמוד ולחקור. כמו שאמרתי מפות קישורים שאלות ושות' אני לרשותך. לפני כמה חודשים איש אחד יקר, ידידינו מהפורום, נסע למוסקבה, שלושה ימים לא כיביתי את הטלפון. הייתי מקבלת צילום של מפה עם האצבע שלו "אנחנו כאן, לאן לפנות כדי להגיע לקרמלין". את מוזמנת לעשות כנ"ל.
אהה, אהה, תודה על המחמאות כמובן!