מצ'עמם בסין...
-
כבר שבועיים שאני מטייל בסין. הגעתי לכאן אחרי כמעט חצי שנה בהודו. ובכן, אף אחד לא צופר, לא נדחף. כולם עומדים בתור. הרחובות נקיים. הרכבות מצוחצחות ומגיעות בזמן. הרכבת המהירה בכלל נראית כמו מטוס (כולל דיילות עם כובעים). אף אחד לא שואל אותך מה שלומך, מאיזו מדינה, איך קוראים לך, רוצה סמים? אני מרגיש כאילו אני בחופשה, ולא בטיול תרמילאים. בשבועות האחרונים שלי בהודו כבר חיכיתי שזה ייגמר ואטוס לסין. אבל כאן אני מדי פעם תופס את עצמי במחשבה שאני אשכרה מתגעגע להודו...
אין, אין על הודו! רק שם אתה מרגיש כאילו כל החושים שלך על הקצה, אתה מרגיש חי! 
-
מצ'עמם בסין...חחח ידהידהידה ממש רחמים עליך

-
מצ'עמם בסין...אני מנחש שאתה בטח בערים הגדולות במזרח סין.
-
מצ'עמם בסין...הודו זו המדינה היחידה שנכנסת לך לורידים במשמעות שאתה תמיד תרצה עוד.
אולי גם יפן. אה - וניו יורק סיטי.
-
מצ'עמם בסין...מעולה. ברור שאין על הודו. שאר המדינות חיוורות לידה... אכן רחמים....
-
מצ'עמם בסין...ממש מבין אותך,
אחרי טיול בהרבה מדינות במזרח אני יכול לומר שהודו היא היחידה שמעוררת בך את כל החושים בו זמנית - לטוב ולרע.
פעם ניסיתי להסביר זאת לאנשים בדרך פשוטה - אפילו ללכת ברחוב שם מעניין ותמיד תתקל במשהו חדש, מספיק שאתה יוצא מהחדר וכבר מעניין לך. וזה בניגוד למקומות אחרים שאתה צריך לתכנן מה לעשות ולהגיע "לאטרקציות" בשביל ליצור את העניין.
-
מצ'עמם בסין...עושה רושם שמאז שביקרתי בה סין התקלקלה (או התכלכלה..).
-
מצ'עמם בסין...מסכים לגבי ניו יורק, עיר "מפגרת" ללא ספק. במובן הכי חיובי שיש.
אין בסין צפירות?? הרי הם צופרים מהרגע שהם מניעים את הרכב!
אין לכלוך, אין דחיפות בתור..? מוזר.. ויותר מזה, הלוואי

אם זה כך אז הודו באמת אחרת. כנראה שלא אבין את זה עד שאסע לשם...
מישהו שמאוד אוהב את הודו אמר לי פעם -
"הודו כל כך צבעונית! אחרי שתהיה בהודו ותחזור לארץ הכל ייראה לך שחור לבן..." -
בדיוק! -
מצ'עמם בסין...הודו באמת צבעונית. גם מילולית (אתה רואה המון צבעים ברחוב - לבוש, בניינים, מאכלים) וגם מבחינת כל מיני טיפוסים "צבעוניים" שאתה פוגש, או סיטואציות "צבעוניות" שאתה נתקל בהן

-
מצ'עמם בסין...בוריס הוציא לי את המילים מהפה.
סע מערבה, לך למקומות יותר נידחים. בטוח תהנה

אה, ותזכור להודות לבריטים על קולוניאליזם של תת היבשת ההודית. בגלל זה אנשים רבים מדברים אנגלית ויכולים לשאול אותך את כל השאלות הללו. בסין מעט יודעים אנגלית, ומי שיודע מפחד.
אתה יכול ללמוד כמה מילים בסינית ולגשר על הפער הזה.
בסין נראה לי שלא פחות חטטנים

-
מצ'עמם בסין...חשבתי לנסוע מערבה, אבל לא נשאר לי הרבה זמן. אני צריך להגיע בסופו של דבר לקונמינג, כי משם הטיסה שלי. מחר נוסע לשיאן, ועוד רוצה לראות את הפאנדות בצ'נדו, כך שזה לא משאיר כ"כ זמן לרכבות של 20+ שעות לכל כיוון, ואני לא מאלה שטסים בטיסות פנים.
-
מצ'עמם בסין...בוריס ורוי,
סין לא צריכה הגנה. היא מדהימה ומרתקת גם בחלקים היותר מפותחים שלה וגם בכפרים שעדיין חורשים עם תאו.
מה שנאמר כאן זו המכה שמכה אותך הודו, מה שלא קורה ברוב המקומות, לא במזרח ולא במערב. ספרתי 35 מדינות שהייתי בהן בימי חלדי בשלוש יבשות, ואין מקום שמשפיע עליך כמו הודו. זה לא אומר שיתר המקומות פחות יפים או פחות מרתקים.
-
מצ'עמם בסין...אחרי שאתה מטייל בסין עם ילד אתה בהחלט מבין שהם לא פחות חטטנים!
-
מצ'עמם בסין...נכון רוני.
הרבה אומרים את אותו הדבר

[רועי]
-
מצ'עמם בסין...ידעתי. פשוט נשמטה העין.
-
מצ'עמם בסין...??סין היא אחת המדינות המגוונות בעולם. מוזר שאתה מרגיש ככה, בייחוד לאור זאת שהסינים נורא מעריצים את הישראלים.
אולי כדאי לצאת טיפה מהערים ולראות את הטבע סביב. אם אתה בסצ'ואן - ממליצה לך לנסוע ל-jiuzhaigou או לטפס את emei shan. כמו כן, דרום-מזרח סין (guangxi איפה ש-yangshuo וכו') ודרום מערב סין יפייפיות (ראיתי שרשמת שאתה מגיע ל-kunming).
במידה וכלכלית אתה יכול להרשות לעצמך - אין על מחוז xinjiang, אבל זה כבר באמת להתפרע כי זה כל כך נידח ומדהים.בהצלחה ותהנה. כמה מילים בסינית ואני בטוחה שתרגיש יותר קשור.
-
מצ'עמם בסין...??מה שהתכוונתי הוא כמו ש-petel_s אמר: בסין צריך לחפש אטרקציות (או לתכנן את הטיול כך כדי להגיע אליהן), בהודו את נמצאת בתוך אטרקציה, שמסתיימת רק כשאת עולה על מטוס חזרה
אני כן אוהב את סין, רק חסר לי "האקשן" של הודו 
-
מצ'עמם בסין...??סין משעממת???מדובר במדינה הכי מרתקת במאה ה21
מדינה שהולכת בקרוב (אם לא כבר עכשיו) להיות המדינה בעלת מספר התיירים הנכנסים הגודל בעולם.
סין שעוברת תהליך היסטורי ממדינת עולם שלישית למעצמת על נלמד בכל קורס אפשרי באקדמיה.
מדינה עם 56 מיעוטים שונים שלכל אחד שפה משלו מנהגים משלו לבוש משלו אוכל משלו.
מדינה שהיא חולשת על יבשת שלמה כמעט,ושיש לה כל תצורת נוף שרק אפשר לבקש.
מדינה שבה אפשר לקחת רכבת ולהגיע ממדבר לוהט להימלאיה המושלגת.
הצבליזציה הכי עתיקה בעולם.
היסטוריה מרתקת.
אנשים נחמדים.
נופים מרהיבים מה עוד צריכים
-
מצ'עמם בסין...??פפקין -
לא נאמר שסין משעממת. גם ידידיה (עד שלא תתארגן על משהו יותר נוח - ככה אפנה אליך) לא אמר שמשעמם בסין, למרות הכותרת.
אם כבר נאמר משהו זה על הודו ועל הכאוס שם. מבחינה זו כל מקום אחר בעולם (לפחות בזה שהייתי בו) נראה מסודר ורגוע וצבילי.
והכאוס הזה, בכל תחום - אם בתחבורה ואם בהמוני האנשים המצטפפים ברחובות, ואם בריחות שהספקטרום שלהם נע מריחות הביוב הזורם ועד ריח הקארי וההל, ואם זה בצבעוניות ובמלבושים והכל נשזר אחד בתוך השני. הכאוס הזה אין שני לו.
מסכים איתך - סין מרתקת ונכון תיארת אותה. אבל אין לה את הכאוס הזה.