ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה בתכנון נסיעה לעמאן

פורום טיול לירדן, מצריים והאזור
    2
    3
    5366
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • noiasin
      noiasin נערך לאחרונה על ידי

הי,

יש לי מלא שאלות של מתחילה, מרשים לי? Smile

אני רוצה לבדוק את האפשרות של לנסוע לסוף שבוע בעמאן (לבקר חבר קרוב שלומד שם בקורס).

הפרטים היבשים: הזמן הוא איפהשהוא בנובמבר, יכול להיות שתצטרף אלי חברה אבל זה לא וודאי ואז אהיה בחורה לבד (זה נראה לכם מתאים?)

הגעות, הסעות וכולי: לא אכפת לי לתפוס טיסה במקום להגיע לגבול ומונית אם זה אומר שכל ההגעה בטוחה יותר/ מהירה יותר. יש להגעה לגבול יתרונות משמעותיים חוץ מהכסף?

יש לי דרכון צרפתי, נראהלי שעדיף להיכנס איתו לירדן, אני טועה?

נראה לכם ש100 דולר ליום יספיקו? (כולל לינה?) צריך לשריין יותר?

אחרון ודי: אני מאד מאד מאד רוצה להגיע לקצר 'עמרה. אפשרי? דורש נסיעה ארוכה יותר? בטוח?

תודה רבה רבה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • nati amitai
        nati amitai נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון נסיעה לעמאן

לשאול תמיד אפשר..

יצא לי להיות בירדן, ובעמאן בפרט, מספר פעמים לבד. לי זה הרגיש בסדר גמור, אבל בשביל בחורה אולי זה לא ירגיש נעים. אני לא ממש יודע האם זה מתאים. 

אם יש לך 500$ מיותרים אז קחי טיסה לעמאן הלוך ושוב (+מונית הלוך ושוב מהשדה לעיר). אחרת, כדאי שתעברי רגיל.. 

אוטובוס של נזרין מנצרת לעמאן יעלה לך 75 ש"ח לכיוון. התחנה הסופית שלו בעמאן היא כאן.

מונית מהגבול (בית שאן-שיח' חוסיין) לעמאן תעלה כ60$ (לכל המונית. אפשר לנסות למצוא שותפים, עדיף לפני שמגיעים לצד הירדני של הגבול).

אין טעם להיכנס לירדן עם דרכון זר, אלא אם תנסי לעבור דרך אלנבי. רשמית המעבר הזה לא מיועד לישראלים אלא רק לפלסטינאים ולתיירים, אבל את יכולה לנסות לעבור עם הדרכון הזר ולשחק אותה צרפתייה (מכיר כאלה שהצליחו וגם כאלה שלא).

המעבר דרך אלנבי מצריך הוצאת ויזה מראש בשגרירות ירדן בתל אביב, ולא ניתן לקבל אותה בגבול, אך הוא חוסך עיקוף גדול וזמן רב למי שמגיע מירושלים או המרכז.

100$ ליום אמורים להספיק.

בשביל להגיע לקצר עמרה תצטרכי לקחת מונית לחצי יום מעמאן. המרחק מעמאן הוא כ80 ק"מ. אם תלוני במלון 'תרמילאי' אולי תוכלי למצוא שותפים. תבררי על מונית במלון או סתם תעשי סקר שוק בין המוניות בעיר. המלצה על נהג יש כאן.

• nati amitai
          nati amitai נערך לאחרונה על ידי

עזרה בתכנון נסיעה לעמאן

נהג נוסף מומלץ בעמאן הוא ווהאל סלאח. יש לו רשיון להסעת תיירים והוא אמין מאוד (בעבר השארנו אצלו את כל הציוד לחצי יום כשטיילנו באחד הואדיות  כשהוא הקפיץ אותנו בבוקר וחזר לקחת אותנו לגבול בערב).

פרטי התקשרות אפשר למצוא כאן וגם כאן.

• 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון