שוב אני עם שאלה על רומניה
-
שוב שלום, רציתי לשאול מה ההבדל בין מכרה מלח -SALINA TURDA לבין מכרה המלח SLANIC PRAHOVA -כמובן חוץ מהמיקום שלהם .... מה יפה ומעניין יותר? תודה
-
שוב אני עם שאלה על רומניהבטורדה מטופח יותר ומיוחד יותר ברמת מתקנים נגישות ואמצעי עזר לשוהים במכרה,כדאי שתתרשמי מסרטונים ביו טיוב
-
שוב אני עם שאלה על רומניה -
שוב אני עם שאלה על רומניהשלום הילה !
מכרה טורדה שופץ והותאם יותר למבקרים בזמן האחרון ולכן הוא יותר ספקטקולרי.
רק ממליץ לך לא לבקר בו בסופי שבוע או באוגוסט, המקום ממש מפוצץ.
מבחינת נגישות דווקא מכרה סלאניק פרחובה הוא הנח ביותר כיוון שאין שם מדרגות או הליכה של מעל חצי ק"מ בירידה למכרה, אלה יורדים עם מעלית 204 מטר לבטן האדמה.
לפני כחודש היתה תקלה במעלית ולכן הכניסה למכרה היא באמצעות מיניבוסים דרך החלק בו עדיין מתבצעת כריית המלח.
לידיעה כללית, ליד כל מכרה מלח תמצאי מרחצאות מים מלוחים ואת מבינה לבד למה .
מכרה קטן יותר זה , תמצאי ליד העיר RAMNICU VALCEA כאן , כך שאין שום בעיה למצוא מכרה בקרבת מסלול הטיול שלכם.
-
שוב אני עם שאלה על רומניהבוקר טוב הילה,אני מבינה שאת מנסה לחשוב על מסלול ואיזה פעילוית עדיף להכניס ביחס למיקום.היינו ב2 מכרות מלח,בטורדה ובצפון בCacica.
מכרות מלח מאוד פופולריים ברומניה(ולא רק) לצרכי ריפוי.רומניה משופעת בהם. לא בכול מכרה יש הקפדה על צד תיירותי. כן יש מחשבה על שהות ארוכה עם ילדים,לכן יש כמה נדנדות,שולחן טניס,סוג של מגרש כדור רגל וכמובן מקום לתפילה.יש חללים עם ספות וכסאות.למכרה הצפוני, גם אם תטיילו באזור, אין טעם לרדת במסגרת הזמן ותחומי עיניין.המון,המון מדרגות קשות הלוך/חוזר. למרות המדרגות היו המוני מקומיים עם ילדים קטנים על הידיים שביקרו במכרה.
מחוץ למכרה היו כמובן גם מרחצאות אבל לא ברמה שמערביים יכנסו עליהם.
נכנסנו,הצצנו .כשמדובר בבריאות וזה מה יש, מובן שכולם ינסו ,היו המוני מקומיים בבריכה..
טורדה,הינו ביוני,גם ביולי וספטמבר לחברים היה כמעט ריק.יש שתי כניסות,הישנה דרך העיירה עם פרוזדור ארוך ארוך ארוך(צעדנו בו בטעות,לא ידענו לאן מוביל ויצאנו לעיירה
,חזרנו את כל הדרך חזרה כי הרכב עמד בכניסה הראשית החדשה יותר) והכניסה החדשה(כבר כמה שנים) עם מדרגות רחובות ומעליות.המכרה מאוד מושקע מבחינת מתקני שהייה בו.עם אגמצ'יק וסירות שייט,גלגל ענק(קטן) טניס,נדנדות,אודיטוריום קטן בו מתקיימים מופעים(מובן שצריך לבדוק אם יש)באזור פרחובה יש הרבה אפשרויות לביקור,לכן אם עולים לכיוון סיביו,אלבה יוליה כן הייתי מכניסה את טורדה לביקור .המרחצאות,כשהיינו רק נפתחו,נראו טוב ממש אבל לא היה לנו זמן לטבול בהם.
בגדול,כרגע תכניסי את טורדה למסלול,להוריד תמיד תוכלי

כאן סרטון המראה את כול הפעילויות ובסופו את הפרוזדור בו צעדנו.
וכאן את המופע שהיה בו,באדיבות חיפוש בגוגל
ובאתר של המכרה תוכלי לבדוק לגבי שעות,פעילויות ואולי גם ליצור קשר לשאלה...
המשך תכנון נעים,אמה
-
שוב אני עם שאלה על רומניהתיקון טעות אמה במידה והבנתי נכון : עמק הפרחובה הוא לא במסלול סיביו אלבה יוליה טורדה
עמק הפרחובה הוא מזרחי יותר עמק הגישה לאזור סינאיה והסביבה המורחבת מאוד,דרומית מערבית ומזרחית לקו הכביש בוקרשט סינאיה
-
שוב אני עם שאלה על רומניהכן יהודה וודאי.התכוונתי שבאזור פרחובה יש כל כך הרבה מה לראות והיכן לטייל שיהיה אולי חבל על הזמן המושקע במכרה מלח סלניק פרחובה אם בכול מקרה עולים לכיוון סיביו,אלבה יוליה...משם טורדה כבר קרובה.מה שנוח כמובן לכול אחד.תלוי במסגרת טיול וכמובן בגיל הילדים.בתקופה.
אתמול ישבתי עם חברה טובה שמטיילת בכול העולם,ומתכננת טיול של כמה חברים לרומניה ל7-9 ימים .מה אגיד לך
...היא הבינה ..החברים עדיין לא.הם מתכננים ללון את כול הלילות בסיניה במלון של ישראליים עם ארוחת בוקר ישראלית,ומשם לקחת סיורי יום,כול יום למקום אחר.וזה בסדר למי שרוצה בכך.
לשאלה שלי,למה? ענו, כולם נוסעים כך.שלחתי אותם לפורום

-
שוב אני עם שאלה על רומניהאיזה כיף! תודה רבה לכולם על המענה,

אפעל בהצעתה של אמה ואכניס את טורדה למסלול (נבהלתי קצת מכמות המדרגות שדובר עליהן) , אמשיך לגשש ולבנות מסלול שלד ו...כמובן אחזור עם עוד שאלות...תודה!