תכנון חופשה בתאילנד
-
שלום לכולם,
אני וחבר שלי (בני 25) מתכננים לטוס בתחילת אוקטובר לכשבועיים וחצי. משום שזה לא המון זמן אנחנו מעדיפים להתמקד רק באיי הדרום ולבלות כמה ימים בבנגקוק לפני החזרה ארצה. התכנית כרגע היא לקחת טיסה מיד כשאנחנו מגיעים מבנגקוק דרומה ומכאן הכל מבולבל לי ולכן צריכה את עזרתכם...
איפה כדאי לנחות ומאיפה לחזור לבנגקוק? האם נוכל להספיק לבקר גם בצד המזרחי וגם המערבי או שזה כרוך ביותר מדי מעברים? האם כדאי לסגור את הטיסות פנים מראש או שניתן להזמין במקום? אילו איים מומלצים (מעדיפים חופים בתוליים ושקטים יותר ולשלב גם עם קצת מסיבות ואטרקציות)?
תודה רבה!

-
תכנון חופשה בתאילנדאני ממליץ על קוסומוי קופנגן פאטאיה ובנגקוק. 5 ימים קוסמוי 5 ימים קופנגן( רצוי בתקופת הפולמון בשביל אוהבי המסיבות) 3 ימים פאטאיה ו5 ימים בנגקוק וקנצנבורי.
-
תכנון חופשה בתאילנדשלום.
קודם כל לסגור טיסה בינלאומית. במקביל ובתיאום זמנים טיסות פנים. ככול שתזמינו מוקדם יותר המחיר זול יותר. אם סגרתם טיסות עם אל-על יש שם אופציה לטיסות פנים כלול במחיר שווה לבדוק לפני סגירה. אכן כוונתכם להמשיך ישר לאיים (ולא להיכנס לבנגקוק) נכונה. מרבית טיסות הפנים ממריאות מאותו שדה שאליו אתם מגיעים לתאילנד מחו"ל. טיסות הפנים ממריאות מקומה 4 בשדה . בדר"כ לוקחים מרווח ביטחון של 3 שעות מרגע הנחיתה עד ההמראה לאיים, יש מחמירים ויש מקלים בזמנים. מניסיון שלי גם שעתיים מספיקות אבל זה רק דעה אישית, בכל מקרה אם זה טיסה עם אל על המזוודות ישר ממשיכות ליעד הבא כך שחוסך לכם זמן לאיסוף מזוודות בהגעה רק יש צורך לציין זאת במעמד הציק אין בנתב"ג. אם תזמינו כרטיס חברת בנגקוק אירוויס אז יש להם עמדת המתנה עם אינטרנט וכיבוד קל. למיטב ידיעתי בזמנים שלכם האזור המזרחי (קו סמוי) מועדף בצורה ברורה מבחינת מזג אוויר. אני לא יודע אם אתם צוללים אבל יש אי קרוב יחסית שזה ייעודו (קו טאו) ויש כמובן את קופאנגן שרחוק 40 דקות בלבד וכפי שצויין פה המסיבות השוות בו וחוויה בכל גיל זה בפול מון- אם אתם תהיו בזמנים של האירוע (תבדקו בגוגל).בכל מקרה האי די מת ורגוע בשאר הימים. לא חייבים לישון בקו פאנגן בפול מון (מרבית המקומות מבקשים 5 לילות מינימום) ניתן להגיע במעבורת בערב של המסיבה ולחזור לפנות בוקר לקו סמוי. בקו סמוי יש חופים שונים ושקטים ומלונות ברמות מחירים שונות. יש מקומות המוניים (צאונג) ויש יותר רגועים אך קרובים (לאמי) ועוד ועוד..יש לכם סה"כ 16 יום כולל הכל- אני הייתי מקדיש לבנקוק (בטח אם זו פעם ראשונה) לפחות 4 לילות. נשארו עם 12 יום (יום הגעה נחשב??) עדיף לדעתי להישאר בצד אחד ולשלב עוד כמה ימים בקטנה בקופאנגן או בקו טאו. כל מעבר גוזל זמן של לפחות יום (גם אם זה טיסה) ואני לא מדבר על העלות הכספית במעבר ואם זה לא בטיסה זה מעייף מאוד (מעבורת, אוטובוס במשך 6-7 שעות אם לא יותר). תפרטו יותר על מועדים ושאיפות ואז יהיה יותר קל לעזור.
תבלו!
-
תכנון חופשה בתאילנדאני הייתי ממליצה לסגור לפחות טיסות מהארץ....(מלונות את יכולה לבקש הצעות מחיר מכמה סוכניות שקיימות באיים כבר מהארץ או לחפש באינטרנט עצמאית) כדי להיות בראש שקט....טיסות אלעל בטוח....ישירות לסוברנומי בנגקוק...ומשם ישר לקוסמוי קצת, קצת קופנגן... טיסות פנים ללפוקט/קופיפי ושופינג בבנגקוק....
אין הרבה זמן, כדאי להנות...וברוגע....
-
תכנון חופשה בתאילנדמתי אתם מתכוונים לטוס?
יש לזה חשיבות מכיוון שאין לכם חשק להיות מנוטרלים במלון עקב גשמים..
-
תכנון חופשה בתאילנדיש לכם שתי אופציות: הראשונה, לטוס לקו סמוי ולשלב את קו פנגן וקו טאו שכולם באותו אזור. לקו פנגאן, כפי שציינו החברים, אין מה לעשות הרבה מעבר למסיבות בעוד שבסמוי יש את החוף המרכזי, צ'אוונג ולמאי (קצת קטן יותר, עדיין נחשב למרכזי) וחופים מבודדים. קו טאו נהדר לצלילות, שנורקלינג ובטן גב. המים נהדרים, צלולים ורגועים. לידיעתך, בסמוי יש שדה תעופה פרטי והטיסות אליו וממנו יקרות באופן משמעותי מטיסות פנים אחרות.
האופציה השנייה היא קראבי או פוקט. לשניהם יש שדה תעופה והטיסה אליהם ומהם נוחה, קלה וזולה (משמעותית לעומת סמוי)קראבי אינו אי אבל יש ים והחוף המרכזי המומלץ הוא חוף אאו נאנג. אפשר לשלב את ריילי ביץ' שההגעה אליו באמצעות LONG TAIL BOAT בלבד. בעונה זאת יש הרבה גשם והים יכול להיות מאוד סוער במיוחד בבקרים. כמו כן, הגאות בבוקר מעלה את מפלס הים ויורדים בריילי מהסירה למים בגובה מטר. אבל קראבי מקום מקסים. יש הרבה מה לראות ולעשות. אפשר ומומלץ לשלב באזור את קו פי פי ליומיים- שלושה ואם אתה מחפש איים של שקט וחופים יפים תשלב את קו יאו יאי וקו יאו נוי. ההגעה אליהם עם סירות בעיקר מפוקט, אבל גם מקראבי.
תשאיר לך 4 ימים אחרונים בבנגקוק ו-12 ימים זה בסדר לאחת משתי האופציות האמורות.
תהנו,
אלי
-
תכנון חופשה בתאילנדקודם כל, תודה רבה לכל העונים!
במס' מקומות כבר ראיתי שציינו שמזג האוויר בצד המזרחי אמור להיות טוב יותר לעומת המערבי אך היינו שמחים לשלב גם את האי קופיפי עליו קיבלנו המלצות חמות. אנחנו מוכנים ל"סבול" את אי הנוחות והזמן הכרוכים במעבר מקוסמוי לקופיפי אך האם זה אכן שווה את זה, והאם מזג האוויר משמעותית גרוע יותר בצד המערבי ויכול להרוס את כל החוויה? לבנגקוק חשבנו להקדיש 3 ימים אז זה משאיר עוד קצת זמן לאיים...(13-14 יום סה"כ באיים)
-
תכנון חופשה בתאילנדקחו בחשבון שהמעבר לקופיפי מקוסומוי דורש טיסה לקראבי / פוקט ואז מעבורת של כמה שעות גם בהלוך וגם בחזור כדי להגיע לבנגקוק