ז'נבה לסופ"ש זוגי חורפי?
-
בא לי רעיון לקפוץ לז'נבה לסוף שבוע בחורף.
סדר גודל של 3-4 לילות (טיסות איזי מגיעות אחה"צ וממריאות חזרה בבוקר אז ימי טיסה לא כלכך נספרים).
מדובר על העיר עצמה. לא לשכור רכב. לקחת מלון במקום מרכזי יחסית, מהשדה למלון וחזרה.
סתם לשוטט קצת בחוץ, להחליף אויר ואוירה (באויר קפוא).
יכול להיות מעניין?
רלוונטי?
יש מה לראות?
ימלא יומיים/שלושה?
אני לא אמות מקור?
דעות רעיונות, הערות והארות יתקבלו בברכה
תודה
נ.ב.
זה ז'נבה ב ז או ג'נבה ב ג ?
-
ז'נבה לסופ"ש זוגי חורפי?היינו בג'נבה יום אחד בשבוע שעבר והופתענו לטובה מהעיר.
השילוב של האגם, הגנים, הטיילת והעיר העתיקה עשה לנו את זה.
התרשמתי מקריאה בלבד שיש מה לעשות בעיר גם 3 ימים.
האווירה מאוד בינלאומית אבל לא פורמלית והאנשים מאוד חביבים.
לא יודע כמה קר בחורף. אני מניח שיש מקומות חמים יותר באירופה.
היתרון של העיר הוא שאם דווקא תרצו להגיע לאתרי סקי, יש כמה מקומות מאוד קרובים ואפשר להגיע אליהם בקלות ברכבת.
-
ז'נבה לסופ"ש זוגי חורפי?שלום רב
יכול להיות מעניין? -קצת.
רלוונטי? -זה אתה קובע.
יש מה לראות? -קצת.
ימלא יומיים/שלושה? בקושי.
אני לא אמות מקור? -לא ,תלבש מעיל חם.
-
ז'נבה לסופ"ש זוגי חורפי?גם אנחנו אהבנו את ז'נבה (לפי דעתי בז'). מצאנו אותה קוסמופוליטית, מעניינת ו...יקרה.
לדעתי אפשר בקלות למלא יומיים שלושה בעיר-אם נכנסים לאתרים שהיא מציעה. לשוטטות יכול להספיק יום-יום וחצי (החלק העתיק יפה מאד כמו גם אזור האגם, קצת בעיר החדשה). ג'נבה נהדרת לשופינג למי שמוכן לשלם מחירים גבוהים אבל לפעמים יש מציאות והמחירים בשווקים סבירים.
בנוסף, אפשר לנסוע לעיירות סביב אגם ג'נבה בקלות רבה בתחבורה ציבורית ויש המון מה לראות ולעשות הן בחלק הצרפתי והן בחלק השוויצרי. לפחות עד לפני שנה היה אפשר גם לשוט (במעבורות) למקומות שונים גם בחורף. עדיין לא פורסם לוז לחורף הקרוב, כך שלא יודעת אם עדיין קיימת האופציה הזו, אבל בכל מקרה יש רכבות ואוטובוסים.
-
ז'נבה לסופ"ש זוגי חורפי?קודם כל התקציב
כי אם אתה רוצה ללון במרכז העיר המחירים "אש".
עיר אירופאית כמו רבות אחרות.
.
מסביב לאגם-יש כבר הרבה יותר מה לעשות- ואפשר בתחבורה ציבורית להגיע לכל היעדים כפי שנירית ציינה.
אם הכוונה לנסוע בדצמבר- יש אירוע פוקלור חביב מאד (אם אתם אוהבים כאלו)
L'escalade
סביב 11-12 דצמבר -ולא יודעת אם השנה יהיה בסופשבוע של לפני או אחרי.והאם קר?-כן בהחלט
וגם מושלג לעיתים קרובות-
צריך להיות מוכנים לכך.
אבל יש קסם בתקופה זו בכל יעד שלא תבחר.
-
ז'נבה לסופ"ש זוגי חורפי?מחשבה זהה עלתה בראשי לפני כשלוש שנים אבל היעד היה באזל.
לאחר ההזמנה הבנתי שארבעה ימים לבאזל העיר זה הרבה יותר ממה שצריך, אז למזלנו הייתה תקופת הטרום כריסטמס וחילקנו את הזמן בין באזל לקולמר ואלזס.
שנה אחר כך חשבתי שוב והפעם ז'נבה ( אבל אפשר גם בג' - לועזית ) עלתה בגורל וחיש מהר שהבנתי שלטייל בצד הצרפתי לרבות שאמוני, ליון אנסי הרבה יותר אטרקטיביות והרבה יותר בזול.
ממליץ לנחות בז'נבה ולעבור חיש מהר לצד הצרפתי.
-
ז'נבה לסופ"ש זוגי חורפי?שלשום ואתמול עוד הייתי באשליה שהנה אפשר לתפוס את אורות ליון השנה.
אורות ליון יהיו בין 5-8.12 השנה,היתה הודעה בפורום על ערים ואורות..
טיסות לז'נבה יש במחיר סביר מאוד,אפשר להסתפק בטרול.אבל מחירי לינה בליון בשמיים

.ז'נבה,לצערי לא עשתה לנו את זה.אולי בגלל ההמוניות ביום המוזיקה בעיר.
היא יקרה, לא הרשתי לעצמי שם קפה,חזרנו למלון ושתינו שם.לא אוהבת את ההרגשה של עני בפתח,קפה,ספל קטן ל4 איש 200 שקל(ב2012)

הייתי בוחנת לנחות בה,לעבור בתחבורה ציבורית לאנסי ולטייל יום אחד ברכבת לליון ,אם בימי אורות העיר.את הלילה האחרון עשינו במלון איביס עם הסעה חינמית לשדה תעופה.מלון נקי,מסודר,צוות מלון נעים מאוד.ומקבלים כרטיס נסיעה בעיר.
דבורה היתה במלון קרוב כל כך לשדה שאפשר היה לגשת ברגל...
-
ז'נבה לסופ"ש זוגי חורפי?"יגעת ומצאת - תאמין"
. זכרתי שהיה טיול חורף מעניין לג'נבה ולאיזור. הטיול של שושי לג'נבה ומונטרה
מקוה שיעזור קצת בקבלת ההחלטה
-
ז'נבה לסופ"ש זוגי חורפי?נכון,ג'ני היתה עם ילדים גם במונטרה בדצמבר,או אני מבלבלת שמות??
אמה
-
ז'נבה לסופ"ש זוגי חורפי?לוזאן הקרובה גם אופציה
-
ז'נבה לסופ"ש זוגי חורפי?קודם כל תודה לכולם
אם זה לא ברור - אני מדבר על 3-4 לילות. כמו שכתבתי ימי הטיסה לא ממש נספרים אז זה אומר יומיים עד שלושה נטו. אפילו בעיר משעממת יחסית נראה לי שנסתדר לא? אגב - אם זה יקרה סיכוי גבוה שנלך על 3 לילות ולא 4.
מבחינת עלויות - בירור ראשוני מעלה שב-150 דולר (לא אירו) אפשר למצוא את ההולידי אין בשדה, או מלון לא ממותג יותר במרכז. אני מניח שעם עבודת חפירה נצליח לסגור משהו בסדר גודל של 500 ש"ח במרכז. כלומר 1500-2000 ש"ח ללינה.
הטיסה כרגע באיזי מדובר על ~700 ש"ח לזוג. כלומר 2500 ש"ח לטיסה + לינה. בערך מחיר של מלון בארץ ל-3 לילות.
אחד מהיתרונות של ז'נבה לדעתי הוא ששדה מאד קרוב לעיר, כלומר זמן הנסיעה והמחיר שלה מאד סבירים (כולל אולי אפשרות לאוטובוס לעיר). כשקופצים לגיחה קצרה, נסיעה של שעתיים מהשדה ליעד זה לא בהכרח זניח.
הייתי שם בעבר בכנס מקצועי לפני המון שנים. לא זוכר הרבה, אבל זוכר שהיה כיףלשוטט כשהיו לי כמה שעות לשוטט.
טוב, נמשיך לקרוא, והרבה יותר חושב - נחפש בייביסיטר.
-
ז'נבה לסופ"ש זוגי חורפי?אני באמת מנסה להבין את הרציונל של קבלת ההחלטה כאן.
אתה שואל עד כמה העיר שווה את השהות בה?
קיבלת כמה תשובות ואף אחד מהן למעט של נירית, לא טענה שהעיר שווה 3-4 ימי טיול.
כל מי שהציע לך- הציע חלופות בתוספות /במקום על בסיס נחיתה בג'נבה אבל טיול אחר באזור האגם וכו.
ומכאן אתה מודע גם למחירי הלינה-כלכלה-כניסות הכול שיקר בעיר.-ולראייה שוקל לינה בהולידי אין של שדה התעופה (למיטב זכרוני שאטל לשדה התעופה ורכבת לתחנת הרכבת בעיר- נמצאת קצת צפונה מהמרכז התיירותי- אולי בחורף גם לא נעים ללכת ברגל ,אבל לא ניסיתי את המקטע הזה בהליכה רגלית)
ובחזור אותו דבר.
כלומר זה אפילו לא "מלון עיר" שנותן לך את האווירה של לינה בתוך העיר.
אני באמת ובתמים מנסה להבין "למה ג'נבה"? דווקא? (לא בתור התחכמות אלא להבין מה מושך אותך שם כדי לנסות לסייע לך).
-
ז'נבה לסופ"ש זוגי חורפי?אנשים טובים -
מבינה את הרציונל שלך - בעלות נמוכה מעלות בילוי דומה בארץ אתה נוסע לחו"ל.
אתה לא יכול להרשות לעצמך יותר ימי חופשה - את זה כבר הסברת.
אז למה בעצם לא ג'נבה?
אני אהבתי את רחובות העיר, העתיקה בעיקר, גם אם לא קונים ואפילו פריט אחד, תענוג להסתכל בחלונות הראווה המעוצבים, אם תרצה מוזיאונים, יש כאלה ואפילו מעניינים, אני בטוחה שטרום כריסטמס יהיו הדוכנים הרגילים (לא מהיכרות אישית), ונראה לי שאפשר לבלות 3 ימים רגועים באווירה אחרת, גם בלי שיהיה לך מה לספר אחר כך.
המלונות בעיר יקרים, אבל המלון שגרנו בו ליד שדה התעופה איפשר הגעה מאוד נוחה לעיר וגם הגעה נוחה לשדה בשעה מוקדמת של הבוקר (אפשר להגיע ברגל אם זה לפני שעת השאטלים). אני לא הייתי מהססת.
ואיות שם העיר - בדרך כלל מקובל שהאות J הופכת בעברית לז' והאות G הופכת לג' ולכן במקרה זה ג'נבה.
רבקה
-
ז'נבה לסופ"ש זוגי חורפי?בוקר טוב,גם אם מדובר ב3 לילות,הייתי מבררת תחבורה והגעה מ/ל שדה תעופה לאנסי ולנה בה.
אין שום בעיה לטייל ולבלות בכול עיר (לטעמי) 2-3 לילות.
גם אם עיר הורגשה משעממת או רגילה למישהו.
אם נופשים סופ"ש ארוך בטבריה אז וודאי אפשר למצוא משהו בעיר שלא מכירים ל3 לילות.
אישית,מתוך התרשמות שלי בלבד,אם קיימת פנינה רומנטית קרוב כל כך,למה לא להגיע אליה?
אני זוכרת בפורום טיול חורף באנסי לסופש ארוך...לא זוכרת של מי.והיה גם טיול של גלי באנסי בזמן פסטיבל מסכות בעיר(בחורף).בתחבורה ציבורית.
תציץ בזה ibis Annecy Centre Vieille Ville
Christmas atmosphere at Annecy
אמה
בכייף הייתי מגיעה לאנסי לסופ"ש ארוך,אבל קיבלתי ווטו השנה על דצמבר

-
ז'נבה לסופ"ש זוגי חורפי?לגבי העלויות: אז נכון ז'נבה יקרה מאד ובכל זאת ניתן לטייל בה מבלי לפשוט את הרגל ולפגוע בירושה לילדים. יש כמה מלונות מרשת איביס גם בתוך העיר עצמה במחירים סבירים מאד ומבצעים שונים. למשל המלון הזה מוצע בבוקינג ב210 אירו ל3 לילות (עם אפשרות ביטול לא כולל ארוחת בוקר ומיסי תיירות). לא ממש במרכז אבל ליד תחבורה ציבורית נוחה. אם מוכנים קצת לרדת ברמה אבל להתקרב למרכז-יש עוד כמה אפשרות.
בחלק מהמלונות מציעים תחבורה חינמית במשך כל השהות (יש כמה אתרים שהם רחוקים יחסית ממרכז העיר).
בנוסף יש מספר מוזאונים חינמיים, אבל למי שרוצה להיכנס להרבה אתרים שווה לשקול את הפאס המקנה כניסה חינמית לכל האתרים השווים והנחות שונות.
אנחנו שתינו אספרסו ב3 פר"ש, לא הרבה יותר יקר ממקומות אחרים, וגם ניתן למצוא ארוחת צנועות במחיר סביר.
אישית, חושבת שז'נבה שווה מאד ביקור של סופ"ש + בייחוד למי שמעוניין לנצל את האתרים . לשוטטות בלבד-אולי אנסי תשתלם יותר למרות הנסיעה .
ורבקה, לגבי התעתיק מצרפתית -G בלבד=ג, אבל כשזה ge או gi אז כותבים ז'. לכן בכל מקום שאני נתקלתי בו כתוב ז'נבה .
-
ז'נבה לסופ"ש זוגי חורפי?נירית היי,
גם אני חושבת כמוך לגבי ז'נבה, בעיני עיר מקסימה לכמה ימים, וגם לגבי האות ז ולא האות ג באיות.
נכנסתי לאתר אל על כדי לבדוק כיצד הם אייתו, ולא בטוח שהם אוטוריטה בעניין, אבל כנראה ש בכל זאת כותבים ג'נבה.
בהזדמנות זו, אנשיםטובים, הנה מה שכתבו באל על על העיר:
טיסה לג'נבה, אחת הערים היוקרתיות בשוויץ היא רעיון מצוין. זוהי היא עיר קוסמופוליטית בעלת מראה פסטורלי שמתהווה מאין ספור הגנים, הפרחים, המזרקות והסמטאות הנעימות שבה. לא בכדי הפכה ג'נבה בעיני רבים לסמל החיים הטובים והיא מושכת אליה תיירים רבים מדי שנה. כאן תוכלו לקבל את כל המידע הדרוש לתכנון טיסה לג'נבה– מידע אודות מזג האוויר, תחבורה, מבצעים ועוד.
שבת שלום
-
-
ז'נבה או ג'נבה?לפני שבועיים היינו יום בג'נבה, מאוד נהנינו מהעיר, העיר יפה מאוד ונעים מאוד להסתובב.
ואפילו לא התעמקנו בעיר.
תבדקו לינה ברשת מלונות ACCOR אני יודע שבתי מלון רבים בעיר נותנים כרטיס
לתחבורה ציבורית בעיר.
לדעתי בשילוב שווקים של חג המולד בעיר שווה ביקור במיוחד במחיר הזה.
תמיד ניתן לקחת אוטובס או רכבת ללוזאן או אפילו לשכור רכב ליום או יומיים לאנסי.
בנוגע ליוקר השהות , יקר כן יקר מאוד לא בטוח מבחינת אוכל, וקניות, תמיד יש
H&M ו C & A ועוד רשתות.
-
ז'נבה או ג'נבה?ושוב תודה לכולם
בירור נוסף העלה שאין מצב ל-4 לילות. לכל היותר 3 (שהם יומיים נטו).
במקרה כזה אני לא רואה שום טעם להתרחק מהעיר. חשוב גם לזכור שהטיסה חזרה יוצאת בסביבות 7 בבוקר או קודם (תלוי ביום) אז להתרחק מהעיר אומר או להסתבך עם מונית לפנות בוקר או מעבר מלון שנראה לי בזבוז זמן בשביל יומיים.
התשובה לשאלת "למה ג'נבה" של יונית היא "למה בעצם לא ג'נבה" של רבקה.
עיר יפה, קרובה, טיסה זולה, שעות טיסה לא רעות (אפשר בבוקר לפני הטיסה להקפית את הילדים לגן/בית ספר ואחרי החזרה להספיק לאסוף אותם - מאד חשוב למי שלחוץ עם בייביסיטר), שדה תעופה מאד קרוב לעיר (חוסך הרבה זמן שזה חשוב בגיחה קצרצרה) וכו'.
ברור לי שג'נבה עצמה לא זולה, אבל מצד שני הטיסה יכולה להיות מאד זולה כך שבסף הכל מדובר על סוף שבוע במחיר מאד סביר.
אגב, אני בספק עם מלון ליד השדה זו הבחירה שלי. נתתי את זה כדוגמא למחיר, לא יותר.
-
ז'נבה או ג'נבה?אתה הולך לבזבז יומיים על יומיים, להדגיש חופש ולא פגישת עבודה או משהו דומה.
אם מדובר למרחק הזה על פחות מארבע לילות, אני באופן אישי לא הייתי טורח ארבע וחצי שעות טיסה לכל כיוון + 6 שעות הכנה לכל טיסה.
אני מניח שיש למצוא גם סידור לילדים והסעה או חנייה בנתב"ג ועוד.
לא רוצה חלילה להשבית שמחות ואתה תעשה לבסוף מה שטוב בעיניך, אבל ממליץ לך לשקול את כל מכלול הנסיבות.
כותב לך מניסיון ולא סתם מאיזו הערכה דמיונית . טסנו לקלן ל-2 לילות והיו לנו 3 ימים מלאים (נחתנו בחמש לפנות בוקר ועזבנו בשש בערב - ימים מלאים ממש) והיום עם חכמה של בדיעבד, הייתי צריך לתת לפחות עוד יומיים.

.