מהו צי מיין לסיאם ריפ
-
היי,
אני מתכננת טיול של חודש לויטנאם וקמבודיה, סוף הטיול יהיה בבנגקוק ולכן אני רוצה לעבור מדרום ויטנאם (הו צי מיין) דרך קמבודיה (כנראה רק דרך סיאם ריפ) לבנגקוק.
השאלה- מה הדרך העדיפה? חשבתי לקחת טיסה לסיאם ריפ, לבלות מספר ימים כולל אנגקור ומשם טיסה נוספת לבנגקוק. הבנתי שיש אוטובוסים או שיש שייט דרך הדלתא בויטנאם שמגיע לקמבודיה בסוג של טיול מאורגן ואוטובוסים לסיאם ריפ...
למישהו יצא לנסות? מה מומלץ?
תודה!
-
מהו צי מיין לסיאם ריפממליץ לדלג על סיאם ריפ,סתם מיותר,אלא אם את חובבת עתיקות.
לא הייתי מגיע למדינה מסויימת בשביל כמה ימים.
-
מהו צי מיין לסיאם ריפניסיתי את השייט בכיוון ההפוך (מקמבודיה לויטנאם)
לדעתי זאת אופציה יותר מענינת כי בינתיים מטיליים את הדרך, בצורה יותר יפה לעין, עם הרגשה שהחתמת הדרכונים היא "על הדרך" ולא הדבר המרכזי.
עשיתי חיפוש בגוגל, ויש כמה חברות שמשווקות טיול כזה בדלתא שכולל בסופו של דבר החתמת דרכונים (ביקורות הדרכונים לא נמצאות בדיוק אחת מול השניה) והגעה לפנום פן
די אהבתי את הטיול הזה
-
מהו צי מיין לסיאם ריפלומר על אנגקור וואט שזה סתם עתיקות וכדאי לדלג על זה - זה כמו להגיד לדלג על סתם עתיקות כמו הכותל, הפירמידות, הקולוסיאום ועוד ועוד "סתם עתיקות".
אם את יכולה כלכלית לטוס ואין לך את הימים הדרושים להגיע בשייט - אז זה עדיף. מסייגון יש הרבה דילים להגיע לפנום פן בקמבודיה כולל לאחר סיור מעניין בן 2-3 ימים בדלתת המקונג. הכל תלוי כמה זמן וכסף יש לך.
-
מהו צי מיין לסיאם ריפקודם כל תודה על התגובות

אין ספק שאני לא מוותרת על אנגקור...
האם החוויה של השייט שווה את הוספת הימים והמעבר בפנום פאן?
במקור רציתי לותר על פנום פאן, בעיקר מבחינת זמן, אבל אני ממש פתוחה לשנות את המסלול שלנו
-
מהו צי מיין לסיאם ריפכמובן זה תלוי בזמן שיש לך.
יש טיסות מסיאם ריפ לבנגקוק, כך שמבחינה זאת, אפשר לחסוך פה זמן
אני אהבתי את השייט ולדעתי הוא מומלץ.
מבחינה גאוגרפית, פנום פן נמצאת בין הוצימין (סייגון) לסיאם ריפ.
לא חייבים להתעכב בפנום פן, למרות שיש שם 2-3 דברים לראות, תלוי בתזמון הגעה מהשיט, אפשר מייד להמשיך בנסיעה לסיאם ריפ.
ברמת העיקרון סיאם ריפ זאת הנקודה שיוצאים ממנה לאנגקור, אפשר למצוא עוד מה לעשות שם, אבל מבחינתי, זה יותר "מילוי חורים".
רעיון נוסף של שייט, זה מסיאם ריפ לבאטמבנג, שגם בו המסלול מאוד נחמד (עם עוקבת אחרי התוכנית של גידי ואהרוני, אז פה ואולי גם בשיט מהו צי מין, רואים כפרים צפים באמצע האגם, דומה למה שהם ביקרו בכמה מקומות)
-
מהו צי מיין לסיאם ריפדבר ראשון שרציתי להגיד לכם זה שאתם מתכננים יותר מדי לפחות מדי זמן.
תנו לויטנאם את החודש או כמה שישאר לכם אחרי בנגקוק.
עכשיו ארד לפרטים
השייט בדלתת המקונג מסייגון לפנום פן זה שייט של 3 ימים
מגיעים לפנום פן בלילה
ומי שיגיד לכם שמגיעים אחה"צ צודק אבל אולי הוא הגיע הרוב מגיעים ממש ממש מאוחר בלילה
ואין ברירה אלא רק למחרת בבוקר לצאת לסיאם ריאפ - נסיעה של בין 5 ל 7 שעות.
במקדשי אנגקור (העתיקות הלא נחשבות...)כדאי מאד לטייל לפחות 3 ימים, כי אי אפשר להכיל את המקדשים הגדולים האלה בפחות זמן
ויומיים נוספים באיזור סיאם ריאפ - שייט לכפרים צפים על האגם ובכפרים שליד המקדשים .
מהחודש שיש לכם יורדים לטובת סיור במקדשי אנגקור וואט לפחות 7 ימים
ואז אתם טסים לבנגקוק - יש טיסה לא יקרה עם אייר אסיה
אם אני מוסיף לזה את יום ההגעה להנוי (בהנחה שאתם לא מתעכבים בבנגקוק
ואת יום החזרה (ושוב בהנחה שאתם לא מתעכבים בבנגקוק)
אז
מהטיול בויטנאם יורדים לכם 10 ימים לפחות.
אני לא הייתי עושה את זה
חבל שסתם תרוצו......
-
מהו צי מיין לסיאם ריפאיכשהוא היום השלישי למקדשים הרגיש לי מיותר.
יש בשרשור שני צידי הסקאלה-
אחד שממליץ לוותר על ענתיקות (עדיף אייפון 6),
ואבי הוא בצד הקיצון השני של הסקאלה, מבחינתו, גם חודש בקמבודיה זה לא מספיק