גשם באלפיים הצרפתיים
-
יום שלישי הקרוב טסים לשאמוני לשבוע
התחזית מראה :
Risque d'orages
Averses orageuses
או בעיברית :
סיכון לסופות רעמים
סופות גשמים ורעמים
עד יום שישי, אותו דבר גם באנסי
תכנון הטיול היה: http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1244209/start-0/
ולאור המלצות החברים החלטנו להתמקד בסביבה הקרובה של שאמוני:ברור לי שהטיול הזה יהיה ממש לא לפי התכנון לאור התחזית
שאלות:
האם ניתן לעשות מסלולי טיול בגשם כמו Cirque du Fer à Cheval או האגם הלבן ?
ראיתי שאנשים עשו את הקניונים בגשם כי זה איכשהו מכסה
האם מעבר הרים כמו Roselend או תצפית Col de la Forclaz כדאית בתנאים האלו?
בפורום ראיתי המלצות לימי גשם כמו טיול בעיירות שבסביבה ובריכה שבעיר
בנק אתרים לטיול גשם באלפיים הצרפתיים
אשמח לקבל טיפים והארות לימי הגשם
בתודה
צביה
-
גשם באלפיים הצרפתייםקודם כל השאלה איזה גשם באמת יהיה.
אם אכן יהיה יום סוער אז טיול רגלי ממש לא מהנה בעיני.
אם אתם לנים באזור שאמוני אפשר גם לנסוע ל martigny שהיא נחמדה בפני עצמה ויש בה אתרים מקורים כמו מוזאון גיאנדה השווה בעיני. יש גם מטיילים שנסעו עד טירת שיון ונהנו מאד. אנחנו טיילנו באנסי בגשם והיה בסדר גמור.
בשום אופן לא הייתי עולה לאגם הלבן ביום סוער או גשום מאד, אבל בקרקס ניתן לטייל בגשם לסירוגין, לדעתי.
מניחה שבדקת את מזג האוויר באתר של השרות המטראולוגי הצרפתי הנותן תחזית לפי שעות/חלקי יום?
-
-
גשם באלפיים הצרפתייםתחזית מזג האוויר משתנה כל הזמן. כשהגענו לשאמוני התחזית היתה שכמעט כל יום ירד גשם. בפועל היה רק יום אחד גשום ברמה שלא איפשרה טיול טבע, ואנחנו עם ילדים קטנים.
בשאמוני יש המון מסעדות וחנויות ואפשר להעביר בעיירה כמה שעות.
יש רשימת מוזיאונים באתר של העיירה.
אפשר לנסות את הבריכה.
אין באזור מרכזים מסחריים מקורים.
בטבע אפשר לטייל עם נעלים טובות וציוד מתאים. אפשר כמובן להצטייד בשאמוני. ההליכה לאגם הלבן לא מתאימה כי כולה בשטח פתוח. לדעתי מסלולים ביער הרבה יותר מתאימים ביום גשום ויש המון כאלה. הם יוצאים מהעיירה. חלקם מגיעים למסעדות חמודות ולא זולות במקומות מבודדים יחסית.
מעבר הרים ממש לא מתאים ביום גשום. אין ראות והנהיגה קשה.
אם אתם מוכנים לנהוג בערך שעה לכל כיוון, אפשר לנסוע לאאוסטה באיטליה. אנחנו טיילנו בה יום שלם (לא גשום) עם ילדים ולא התלהבנו במיוחד מהכנסיות או מהעתיקות אבל זו אופציה. יש באאוסטה סופרים ענקים קרוב למרכז במחירים סבירים.
אני מצטרף להמלצה על המוזיאון במרטיני בשוויץ. אפשר להעביר בו חצי יום.
-
גשם באלפיים הצרפתייםקרן אור מכיוונו של telo תודה
-
גשם באלפיים הצרפתייםבבקשה.
מהנסיון שלנו (המר לעיתים
) התחזית ליומיים הקרובים די מדוייקת. כמובן שהיא עלולה להשתנות, בייחוד בסתיו ההפכפך, אבל בגדול, עד יום שלישי סביר שזה יהיה המצב, פחות או יותר. אבל =לגבי יום חמישי, עדיין אי אפשר לדעת ולכן ייתכנו הפתעות לטובה.אני לא כל כך ממליצה לטייל ביער אם יש ברקים (סערה). ברור שאם רק יורד גשם אז אין בעיה וזה תלוי בכם. תתיעצו עם הטוריסט אינפו או אם יהיה פתוח מרכז המבקרים לטיולים הרריים.
יש בסיינט ג'רוויז מרחצאות, לפי מה שהבנתי עם דגש רפואי אבל אמורות להיות טובות (לא ניסינו). גם בחלק האיטלקי יש מרחצאות, אבל אישית נראה לי קצת יקר לעבור הלוך ושוב את המנהרה (משהו כמו 50 אירו) לטיול יום. (למרות שדווקא מאד אהבנו ונהננו באאוסטה עצמה.
ושיהיה בכיף!
-
גשם באלפיים הצרפתייםאני לא רוצה לקלקל שמחות, אני מציין רק כעובדה שכאשר לפני שנתיים היתי באיזור שמוני. התחזית אמרה 4 ימים בהירים וביום החמישי גשם., ולהפתעתי בדיוק כך היה. אבל אני מסכים שאת התחזיות צריך לקחת בערבון מוגבל.,, אבל צריכים להיות מוכנים לכל האפשרויות.
-
גשם באלפיים הצרפתייםנזרום עם מה שיבוא, הרי אין לנו שליטה על מה יהיה.
יש לנו שליטה על המוכנות לכל האופציות.
אני מקווה שיהיה חלון הזדמנויות לאגווי , ואז נדחס עם כולם לפסגה. -
גשם באלפיים הצרפתייםהמלצות נוספות ליום גשום:
אם עוברים לעמק אאוסטה באיטליה יש המון טירות בעמק. חלקן סגורות בספטמבר.
אם תסעו לשוויץ, אתם יכולים לנסוע ברכבת ולחסוך את הנהיגה בגשם. בקשו כרטיס אורח מהמלון או דירה שתשכרו ותקבלו כרטיס נסיעה חינם ברכבות בעמק ותשלמו רק על הנסיעה בשוויץ.
הייתי מנסה להגיע למנזר בעיירה סיינט מוריס כדי לראות את אוסף יצירות האמנות העתיקות. נראה מדהים בתמונות: אתר המנזר. התצוגה הייתה סגורה באוגוסט. עוד מידע בכתבה לינק לכתבה.
-
גשם באלפיים הצרפתייםהערה חשובה לגבי תחזיות לגבי גשם:
לעתים קרובות (כמו בטיול האחרון שלנו לדולומיטים) התחזית הראתה גשם בכל הימים (סך הכל 5.5 ימים באזור זה), ובפועל היו רק שני חצאי יום של גשם מטפטף וכשעה של בלבד בכל אותם ימים של גשם משמעותי שדרש מחסה
יש מספר פרמטרים להסתכל עליהם:
הסתברות לגשם (תכנסו לתחזית באתר עולמי על תל אביב ותראו שיש סיכוי של 10% במומצע שירד גשם במהלך ימי הקיץ, ובכל זאת בפועל הסיכוי הוא פחות מאחוז)
כמות הגשם - יש אתרים, כמו AccuWeather שמציינים לא רק סיכוי לגשם אלא כמות משקעים צפויה - הדבר עזר מאד כי היו ימים עם כמות משקעים צפויה של כ 1-2 מ"מ, כלומר גשם חסר משמעות לחלוטין...
גם קיומו של גשם לא אומר שלפחות חצי יום לא תהיה שמש - כאן אפשר להעזר בתחזית שעתית שניתנת בדרך כלל רק 36 שעות קדימה
ובאופן כללי מראה עיניים היה מדוייק הרבה יותר מהתחזית, ואם קמים בבוקר ורואים שמש אז ממהרים לאתרי נוף...
בטמפרטורה הצפויה, בניגוד לגשם, האתרים הצליחו הרבה יותר
-
גשם באלפיים הצרפתייםגם מהנסיון שלנו בשאמוני בקיץ האחרון - כשכתוב שירד גשם לא בטוח שירד כל היום ולא יאפשר טיול בכלל.
בפועל באחד מימי ה"גשם" של התחזית אצלנו - הגשם הפסיק בערך בשתיים בצהריים ונשאר חצי יום יפה לטיול.
בימים אחרים - כשהבטיחו גשם אחרי הצהריים או בערב - או שלא ירד בכלל או שירד זרזיף קטן והפסיק. את סופות הרעמים שהיו בתחזית לא הרגשנו.
כך שאפשר לקוות לטוב...
אם אתם נוסעים עם ילדים - יש בשאמוני גם באולינג והחלקה על הקרח (לא בטוחה שפתוח כרגע). לא יכולה להמליץ כי בסוף לא ניסינו - כאמור מזג האוויר התבהר.
לטייל בגשם בהרים עצמם - נראה לי חוויה עם הרבה בוץ...
-
גשם באלפיים הצרפתייםמסלול קצר בקרבת אנסי שלא תהיה לדעתי בעיה לעשות אותו גם בגשם. והוא מספיק קצר כדי לעשות אותו בהפוגה
והוא מקסים מקסים מקסים
ואם אתם כבר באנסי אז המלצה על מסעדה מקסימה ואותנטית של פונדו ורקלט
באמת אחת ה"מציאות" שלנו (שהמליצה לנו זבנית בחנות כי אחרת אני לא בטוחה שהייתי מוצאת אותה "Le Freti"
וקישור לטיפ שכתבתי עליה פעם אי שם ב- 2010
-
גשם באלפיים הצרפתייםאפשר לקוות שהתחזית לא תדייק , לא תמיד יוצא....
גם אנחנו למדנו על בשרנו הקיץ שאם התחזית אומרת שבוע גשום בנורווגיה, אז הוא גשום ועוד איך גשום .... בקושי יכולנו לטייל ולצערי הפסדנו יעד שלם בגלל מזג אויר .
אז פעם ראשונה מזה שנים רבות שאנו מטיילים שמזג אוויר די קלקל לנו תוכניות . טוב שאתם נערכים למי הגשם . אנחנו לנורווגיה נצטרך לחזור .
-
גשם באלפיים הצרפתייםעדכון לדורות הבאים.
התחזית הראתה סופות גשמים ורעמים אך בפועל היה לנו רק חצי יום גשם.
בשאר הימים בהיר או מעונן קלות
-
גשם באלפיים הצרפתייםשמחה בשבילכם. תודה על התמונות הנהדרות שמעלות זכרונות כל כך טובים
תמשיכו ליהנות