שריפה בפארק יוסמיטי .
-
-
שריפה בפארק יוסמיטי .לפי מה שאני רואה אין park alerts אז הכבישים פתוחים. תמיד יש שריפות בעונת הקיץ במערב, זה חלק ממחזור החיים של הטבע שם.
לפני שנה היו שריפות ענק עצומות בגודלן בהרבה מהמדינות במערב. השריפות מגיעות למימדים שאין בכלל טעם לנסות לעצור אותן והם מתמקדים בהכלה ותיחום כדי למנוע מהשריפות לפגוע ברכוש. מעבר לזה, נותנים להם להשתולל וזהו. שריפות כאלו יכולות להמשך שבועות ובחדשות רואים כל ערב מה מצב השריפות באיזור.כל נושא האש בשטחים הפתוחים מאד מעניין. יש מערך שלם שמתמקד בגילוי ואיתור מוקדם של מוקדי אש. אם מצליחים לאתר אש ממש בשלבים הראשונים, מקפיצים יחידה של smoke jumpers לאיזור ומצניחים אותם שם עם ציוד. הם מנסים לתחום את האש כך שלא תצא (הם מצוידים בגרזנים ומסורים - לא באמצעי כיבוי). אם הם מצליחים, יופי, ואם לא, אין הרבה מה לעשות. אגב, מנקודת הצניחה הם צריכים לחזור ברגל עשרות קילומטרים עד לאיסוף בכביש הסמוך, עם כל הציוד על הגב (כולל המצנח).
בתמונה - שריפה שראינו ביוסמיטי. יש לי גם תמונות של שריפות בילוסטון ושל אופק מעושן לגמרי באיידהו...
-
שריפה בפארק יוסמיטי .ויותר מזה...
עצי הסקויה זקוקים לאש כדי להתרבות.
בעבר נהגו לכבות מיד כל שריפה 'כדי לשמור על הטבע', וזה גרם לירידה בכמות עצי הסקויה. לבסוף גילו שהאיצטרובלים של הסקויה נפתחים רק בחום גבוה של אש, ורק אז יכולים הזרעים להיחלץ החוצה. מאז הגילוי, לא ממהרים לכבות שריפות, אלא רק שומרים על גבולותיהן. חוץ מזה, מבעירים מפעם לפעם גם שריפות יזומות.
-
שריפה בפארק יוסמיטי .האם יש חשש לאזורים המתוירים בפארק?
האם יש טעם לעקוב אחר "מצב השריפה"?
אנחנו עתידים להגיע לדרום יוסמטי ב-10/10, האם יש טעם לבדוק ביטול המלון ושינוי התכנון או שאזור השריפה לא משפיע על האזור הנ"ל?
-
שריפה בפארק יוסמיטי .בפארקים לאומיים תמיד צריך לעקוב אחרי התנאים. האתר מעדכנים בזמן אמת, ויש להם גם דפי פייסבוק שעושים את זה. אין מה לבטל בשלב זה, כי הכל פתוח, אבל תמיד להיות עם אצבע על הדופק (גם תוך כדי הביקור).
-
שריפה בפארק יוסמיטי . -
שריפה בפארק יוסמיטי .תודה רבה
-
שריפה בפארק יוסמיטי .אם אני מבקר באזור FISH CAMP בסוף ספטמבר יש חשש? האם השריפות הגיעו לשם?
ניסיתי למצוא מפה שמראה אזורי אש ולצערי לא מצאתי

-
שריפה בפארק יוסמיטי .בביקורינו ביוסמטי היינו עדים לאחת השריפות היזומות וקיבלנו הסבר מהכבאים על שינוי הגישה ושיטת תכנון ובקרת מוקדי השריפות היזומות. מדהים לראות איך מבקרים שריפות ענק כאילו.
-
שריפה בפארק יוסמיטי . -
שריפה בפארק יוסמיטי .גם אני אשמח לשמוע מה קורה..עדכונים ממישהו שהיה וחזר
גם אנחנו נהיה בסביבות 9-10/10