טיסות...
-
אולי מישהו יוכל לעזור לי לעשות סדר בבלגן.
הנסיעה מתוכננת לאוגוסט 2015.אבלא אני יכולה לרכוש כרטיס בונוס אחד באלעל. הבנתי מיודעי דבר מומלץ בחום לעשות כבר עכשיו בגלל התאריך של אוגוסט.
התכנון ( בבקשה לא לצעוק עלי להחליט בין מזרח למערב....) הוא להתחיל בונקובר ( ביקור משפחה ) משם הרוקיס . בסיום לקלגרי לטוס לאורלנדו ( בת מצווה ) ומשם הביתה ( מכיוון שאלעל דרך ניו יורק ולכן לעצור לימים בודדים בניו יורק ).
אני צריכה להחליט אם לרכוש כרטיס אל על ( הבונוס ) לניו יורק או לטורונטו.
מודעת ליתרון של טורונטו ( בלי ההגירה של ארה"ב בלי להעביר מזוודות ידנית וכו ).
כרגע רוב אתרי הטיסות פנים לא מגיעים אפילו לאוגוסט ושאני עושה שאילתות על יולי המחירים דרך טורונטו של 3 טיסות הפנים יקרים יותר מאלה דרך ניו יורק ( ולא ב 2 גרוש אלא במצטבר של מאות דולרים ).
תוהה אם זה מייצג משהו או התמונה הזאת משתנה לחלוטין.
מה אתם מייעצים לי לבחור באי הוודאות של עכשיו - אלעל דרך ניו יורק או דרך טורונטו בהלוך ( כשהיעד ונקובר )
האם יש חברות של טיסות פני זולות בתוך קנדה כמו BLUEJET בתוך ארה"ב?
-
טיסות...לתחושתי הלא מקצועית - טיסות דרך טורונטו הרבה יותר יקרות, ולו משיקולי תחרות.
אז נכון ש JFK זה שדה גדול ומסורבל עם תור בהגירה וכו' - אבל לא מניח שזה ישבור אותך.
אבל אני אכניס לך נתון נוסף - יש סיכוי לשנות את הטיול בקנדה כך שיהיה מעגלי מסיאטל? גם הטיסות וגם הרכב השכור עשויים להיות זולים בהרבה (והרבה זה מאות רבות של דולרים)
אגב - הייתי שוקל בחיוב להיות בניו יורק בהתחלה ולא בסוף. גם ישבור את הטיסה הארוכה מערבה, וגם יאפשר לנו להשאיר את אורלנדו לסוף (אני מעדיף).
-
טיסות...הנה מה שהכי כדאי לך לעשות:
- קני כרטיסי הלוך/חזור לניו-יורק (JFK) לכל המשפחה. אם את משום מה נעולה על אלעל אז בסדר, אבל יש הצעות טובות יותר בשוק. ואני חוזר על המלצתי לך שלא לממש את הנקודות שיש לך (ולקנות את החסרות) לטובת כרטיס בונוס.
- גשי לאתר של מועדון התעופה Dividend Miles (יו-אס איירוויס) והרשמי למועדון. עד סוף ספטמבר ניתן לרכוש מיילים החל ממחיר של 1.88 סנט/מייל. את צריכה לקנות 25,000 מיילים לנוסע - כלומר, חשבון אחד יוכל להספיק לכל ארבע נוסעים. ולמה? כי זה הסכום הנדרש לכרטיס בונוס הלוך/חזור בתוך צפון-אמריקה, שיעלה לך אפקטיבית בערך 480$ לאדם (קניית המיילים, כולל מסים).
- המועדון מאפשר עצירה אחת בחינם במסגרת כרטיס בונוס (מלבד ביעד, כמובן), ולכן תוכלי להזמין את הכרטיס: ניו-יורק לוונקובר (יעד), וונקובר למיאמי (עצירה), מיאמי לניו-יורק (סיום). טוב, זו לפחות התיאוריה, וצריך שסוכן של המועדון יסכים לכרטיס את זה באמת - כשהקושי היחיד הוא שמיאמי זה לא בדיוק בדרך מוונקובר לניו-יורק, אבל הסוכנים של יו-אס איירוויס לא יודעים גאוגרפיה.
הערה ראשונה: קניית מיילים של DM אפשרית רק לחשבונות בני 12 ימים ומעלה, ולכן את צריכה להירשם בימים הקרובים כדי להנות מהמבצע הנוכחי שמסתיים כאמור בסוף ספטמבר. ההרשמה היא בחינם ולוקחת פחות משתי דקות.
הערה שניה: אם אתם יותר מארבע נוסעים פשוט תפתחו חשבון נוסף וקנו עוד מיילים.
הערה שלישית: שימי לב שהכרטיס שהצעתי כולל נחיתה והמראה מוונקובר ולא קלגרי כמו שציינת בהודעה. DM מאפשרים עצירה אחת בחינם או מה שנקרא Open-Jaw (חזרה מקלגרי במקום וונקובר). אם תרצי להמריא מקלגרי אז לא תוכלי לכפות את העצירה בחינם במיאמי.
הערה רביעית: השתמשתי במיאמי, במקום אורלנדו, כי מיאמי היא האב של אמריקן ולכן העצירה שם תהיה אפשרית או סבירה בהרבה. אמריקן היא האמא של יו-אס.
הערה חמישית: יש טיסה ישירה נפלאה של קתאי-פסיפיק בין ניו-יורק לוונקובר, ועם המיילים של DM את בהחלט יכולה לקנות בה כרטיס בונוס. בהנחה שיש זמינות.
הערה שישית: הדבר הראשון שצריך לבדוק זה זמינות מושבים. אלו נפתחים בדר"כ 330 ימים מראש כך שאוטוטו יעלו המושבים לכל אוגוסט. מכיוון שאנחנו מדברים על כרטיסי בונוס של ברית OneWorld הכי נוח יהיה לעבוד עם האתר של אמריקן (מועדון AAdvantage) או של בריטיש (מועדון Executive Club). אשמח לעזור בעניין זה.
הערה שביעית וחשובה: לא רוכשים מיילים לפני ששמים כרטיסי בונוס על הולד!
הסוכנים של יו-אס אמורים לאפשר לך 72 שעות הולד בחינם גם כשאין לך מיילים בחשבון בכלל.
הערה שמינית: באופן עקרוני אין בעיה לנחות גם בטורונטו ולעשות בערך אותו טריק עם מיילים של ברית Star Alliance אם מאוד תרצי לטוס עם אייר-קנדה.
---
לסיכום, כל לו"ז הטיסות שלך יכול לעלות בקלות פחות מ-1500$ לאדם.
מתנצל אם עשיתי קצת סלט ו/או אם כתבתי דברים לא ברורים. עבודה עם מיילים יכולה לחסוך המון כסף בניצול נכון - אבל היא יכול להיראות מאוד מסובכת לצופה מהצד.
- קני כרטיסי הלוך/חזור לניו-יורק (JFK) לכל המשפחה. אם את משום מה נעולה על אלעל אז בסדר, אבל יש הצעות טובות יותר בשוק. ואני חוזר על המלצתי לך שלא לממש את הנקודות שיש לך (ולקנות את החסרות) לטובת כרטיס בונוס.
-
טיסות...אנשים טובים.
לפחות מבחינת אלעל הטיסות דרך טורונטו לא יקרות יותר.מעגלי מסיאטל ולהגיע לרוקיס זה וואחד מסלול הרוקיס הם ליד קלגרי זו נסיעה מאוד ארוכה . סיאטל בפני עצמה פחות מעניינות אותי.
לגבי ניו יורק בהתחלה או בסוף....חשבתי על זה הרבה. יש פה עוד פרמטר של חברים שאנחנו פוגשים בונקובר לטייל יחד ברוקיס והלוחות זמנים שלהם ( טיול אחר משלנו שניפגשים לשבוע וחצי ) ולכן לא מתאים
-
טיסות...כמה הערות
1. על כרטיס בונוס של אלעל אי אפשר להלביש טיסות פנים בכלל ! אלא יש לרכשם בנפרד. צריך להיות מודע לזה. כי אם שתגיעי לרכישת הכרטיסים לשאר המשפחה, תרצי להוסיף הטיסות המשך על אותו כרטיס,.. לזה שטס על הבונוס לא תוכלי לעשות זאת.
2. ההסבר של flyingout מאוד מפורט, אך לצערי, לנוסע הפשוט שלא בקי ברזי התוכניות והאפשרויות - זה סיבוך לא קטן.
לדוגמא - לא צויין שאם קנית את המיילים וכרטסת כרטיס כפי שהוצע... וחו"ח החלטת לבטל את הטיול. בכרטיס רגיל, משלמים קנס כלשהוא ומקבלים את יתרת הכסף. בכרטיס במיילים, מעבר לקנס שיכולים להשית עליך, תקבלי חזרה מיילים.. ולא $$$.
-
טיסות...אז שאלה :
אם אני רוצה לטוסת"א -> טורונטו באל על.
טורנטו ונקובר -> טיסת המשך ע"י אלעל.
ניו יורק ת"א -> אל על
אני יכולה לקנות 2 חצאים של בונוס ללג של ניו יורק ישראל עבורי ועבור אחד הילדים.
אפשר? -
טיסות...אם הבנתי נכון את השאלה - כן, אפשר.
- אלעל מאפשרת רכישת כרטיסי בונוס בכיוון אחד. בעל חשבון יכול לרכוש כרטיס בונוס לכל אדם שירצה ולכל טיסה שירצה - בהינתן זמינות מושבים.
- אין טיסות אלעל לוונקובר.
- באופן עקרוני, רק למען הפרוטוקול, ניתן לרכוש עם נקודות של אלעל כרטיסי בונוס לטיסות של אמריקן. כן אפשר לטוס עם אלעל לצפון-אמריקה (JFK, לדוגמה) ומשם להמשיך בטיסה/ות של אמריקן והכל תחת כרטיס בונוס אחד. אבל המחיר הוא כמעט מצחיק - וזה לא רלוונטי במקרה הזה.
- אם תרכשי שני כרטיסי בונוס בכיוון-אחד, לאותו כיוון, זה אומר שתאלצי לרכוש בכסף כרטיסים בכיוון-אחד לכיוון הנגדי, ובהימור מושכל זה ייצא מאוד לא משתלם.
- אלעל מאפשרת רכישת כרטיסי בונוס בכיוון אחד. בעל חשבון יכול לרכוש כרטיס בונוס לכל אדם שירצה ולכל טיסה שירצה - בהינתן זמינות מושבים.
-
טיסות...אתה יכול להרחיב על שימוש בנקודות אלעל לטיסות של אמריקן?
-
טיסות...זה ממש לא כדאי
הם רוצים לטיסת פנים הלוך ושוב 2200 נקודות שזה עוד 800 נקודות .
-
טיסות...אופציה אחרת להזמין את הלג הנוסף טורונטו ונקובר ישירות בלי קשר לאלעל. רק לכרטיס בבונוס ( להזמין כמובן את אותה הטיסה )
-
טיסות...תחת הסכם השת"פ בין אלעל לאמריקן קיימת האפשרות לצבור ולממש נקודות/מיילים במועדונים של החברות באופן הדדי. בפועל, המצב נוטה משמעותית לטובת אמריקן.
לעניין המימוש...
אמריקן מאפשרת לממש מיילים לטיסות אלעל ע"פ טבלת המימוש הרגילה לחברות שותפות - והיא אפילו לא גובה היטל דלק לכרטיסי בונוס עם אלעל. כלומר, עקרונית, יותר כדאי לנצל מיילים של אמריקן לרוב טיסות אלעל מאשר נקודות של אלעל עצמה.
מהצד השני - אמריקן דורשת הרבה מאוד נקודות של אלעל עבור כרטיסי הבונוס שלה, כפי שמאי סיכם בקצרה. בקישור שהוא העלה מופיעות כל הטבלאות הרלוונטיות וכל החוקים שהופכים את המימוש בפועל למסובך יותר. זה לא מומלץ - למעט עבור אלו שיש להם יותר נקודות בחשבון ממה שהם מסוגלים לממש בעתיד הנראה לעין, ויש לי תחושה שמדובר במעטים.
הנה הקישור שוב, הפעם באנגלית:
www.elal.co.il/elal/english/matmidfrequentflyer/benefitsfrom elalpartners/airlines/americanairlines.html
-
טיסות...תודה לשניכם